Soundcore Flare és Flare+ Bluetooth hangszóró teszt

2020. július 6., hétfő, 12:25

Soundcore audio hifi hangfal hangszóró Bluetooth hangszóró hangfal teszt hangszóró teszt Soundcore hangfal Bluetooth hangszóró teszt

Egy új márkával bővült a Horn Distribution kínálata a Soundcore által. Hogy ez a név keveseknek mond valamit? Megértjük, hiszen roppant fiatal cégről van szó, ám amit eddig letettek az asztalra, az nem semmi, így kézenfekvő volt, hogy megkaparintsuk és bemutassuk az egyik termékét. Pontosabban egyből kettőt. Érdemes figyelni!

Soundcore Flare és Flare+ Bluetooth hangszórókSoundcore Flare és Flare+ Bluetooth hangszórókSoundcore Flare és Flare+ Bluetooth hangszórókSoundcore Flare és Flare+ Bluetooth hangszórókSoundcore Flare Bluetooth hangszóróSoundcore Flare Bluetooth hangszóróSoundcore Flare vízálló Bluetooth hangszóróSoundcore Flare Bluetooth hangszóróSoundcore Flare Bluetooth hangszóróSoundcore Flare AppSoundcore Flare AppSoundcore Flare+ Bluetooth hangszóróSoundcore Flare+ Bluetooth hangszóróSoundcore Flare+ Bluetooth hangszóróSoundcore Flare+ Bluetooth hangszóróSoundcore Flare 2 Bluetooth hangszóró

A cég

A Soundcore-nak már a weboldala is tele van lendülettel. Nem csoda, hiszen első terméküket, a mai napig kapható Ankert 2014-ben mutatták be, ami egy Bluetooth hangszóró, és bizony akkor ezeknek a készülékeknek a piaca nagyon szűkös volt, ráadásul mindenki picit még ódzkodott is tőlük. 2017-re a Soundcore hangszórója a világ első számú bestsellerévé vált az Amazonon. Ezt követően készítették el a Zero+ modellt, ami a Google asszisztens első vezeték nélküli hangszórója volt, majd a Life NC megkapta a CES innovációs díját. Ezek után tulajdonképpen minden évben alkottak egy díjazott terméket, valamint létrehoztak egy online közösséget is, a The Soundcore Collective-et. 2019-ben történt az, hogy többek között a Flare és Flare+ modellük is IF Design díjat vehetett át, így meg is érkeztünk tesztünk szereplőihez.

Soundcore Flare+ Bluetooth hangszóró

Csak fellobbanás lenne?

A Soundcore Flare a maga 25 ezer forintos árával eleve jó vételnek tűnik, már akkor is, ha csak a külsejét nézzük. Az alig fél kilós test ívelt henger formába költözött, amit állítva ildomos használni. Az oldalsó rész piros vagy fekete színű sűrű szövet, ami még a víznek is ellenáll, míg a tető gumiborítású, az alsó körbe pedig színorgia költözött. Nem kell a szivárvány minden árnyalatára gondolni, összesen ötféle változatban világít a beépített LED-sor, mindez alkalmazkodva a lejátszott zene dinamikájához. Akiket pedig zavar ez a játékos megoldás, azok számára a kiiktatás opciója is adott.

Soundcore Flare és Flare+ Bluetooth hangszórók

A Soundcore új szoftverét építették bele, valamint kettő darab 4,5 cm-es szélessávú hangszórót, amit szintén kettő, passzív basszus radiátorral egészítettek ki ezek felett elhelyezve. 2x6 W a teljesítmény, a Bluetooth 4.2 verziójú, támogatja az A2DP, AVRCP, HFP profilt és SBC dekódolást, a játékidő akár 12 óra is lehet, a kezelhetőség hatótávolsága pedig kb. 20 méter. Az említett felső gumifelületen alapvető kezelőszervek vannak, a reakcióidő abszolút normális. Elindíthatjuk a lejátszást, állíthatjuk a hangerőt és kikapcsolhatjuk a fényt, valamint a basszusopciót is bekapcsolhatjuk innen.

Soundcore Flare Bluetooth hangszóró

A Flare+ le sem tagadhatná a rokoni szálakat, méretben is alig vannak eltérések, de mint tudjuk, pár cm is lehet a lényeg. Ez a készülék már BassUp digitális jelfeldolgozó processzort tartalmaz, ami elemzi, majd növeli a basszust, ráadásul fáziskésés nélkül. Amennyiben kettő darab Flare+ modellt szeretnénk egyszerre hallgatni, a Boost Mode szinkronizálja a megduplázódott hangszintet, a Stereo mód pedig különválasztja a két csatornát.

Soundcore Flare+ Bluetooth hangszóró

A két passzív radiátor mellett itt már 5 cm-esek a szélessávú hangszórók, mögöttük neodímium mágnesek vannak, pluszban pedig kapunk már magassugárzókat is, szintén kettőt. A teljesítmény megnőtt 25 W-ra, a Bluetooth verzió pedig már 5.0. A LED-színorgiáról, valamint a vízlepergetésről itt sem kell lemondanunk, de még egy kis vászonövet is kapunk, amivel könnyebben mozgathatjuk, és fel is akaszthatjuk a Flare+ készüléket. Létezik még egy modell, árban a kettő között, az a Flare 2, ami a szimpla verzióhoz képest annyi pluszt nyújt, hogy fénygyűrű került a tetejére is, megkapta a BassUp technológiát, valamint a teljesítmény megnőtt 12-ről 20 W-ra.

Soundcore Flare 2 Bluetooth hangszóró

Képes arra, hogy több készüléket csatlakoztassunk össze egymással, és EQ vezérléssel módosíthatjuk a hangot. Ha jobban belegondolunk, ez nem is olyan kevés. A kivitelezés a kategóriában nagyon jónak mondható, az anyaghasználat, főleg a szövet rész, akár 100 ezer körüli készülékeknél is helyt állna.

Soundcore Flare+ Bluetooth hangszóró

Mindegyik Flare modellhez letölthető a gyártó oldaláról egy mobil applikáció, ami roppant könnyen kezelhető, a segítségével az adott zene stílusához igazíthatjuk a hang jellegét, de még a fényeket is, bátrabbak az equalizerrel is játszadozhatnak, valamint egyből felkínálja egy másik Flare készüléket csatlakoztatásának lehetőségét.

Soundcore Flare App

Kezdődjék hát a szórakozás!

Igen, szórakozásról tudunk csak beszélni, mert mindkét készülék hangja azt biztosítja. Friss, élettel teli és dinamikus, semmi lomhaságot nem tapasztaltunk. A szimpla Flare esetében érezhető az, hogy a mélyhangok nem feltétlenül az erejükről híresek, viszont ennek a hiányát inkább csak akkor vettük észre, ha összehasonlítottuk a Flare+-szal. Önmagában már maga a Flare is hozta az ígért térhatást, a zenék részleteit, és bizony a terhelést is nagyon jól bírta. Egyszerűen csak le kell helyeznünk egy asztalra, polcra, vagy ahová szeretnénk, ha nekünk úgy tetszik, akkor még az oldalára is fordíthatjuk, a kapcsolódás pár másodperc alatt megvan, és már tolhatjuk is neki a zenét a mobilunkról. Természetesen meghálálja a jó minőségű hanganyagot, mint minden készülék, szerencsére ebből már rengeteg állhat a rendelkezésünkre a neten. Elsősorban könnyedebb zenéket ajánlunk, bár jazzel is meg fogja tölteni a teret, de a basszus hiányával abban az esetben még számolnunk kell, ahogyan techno-n sem fog minket a gépdob a parkettába préselni.

Soundcore Flare+ Bluetooth hangszóró

Méreteihez képest nagyon is tisztességes teret tölt be, 15 m2-re is bátran tudjuk ajánlani, a beépített hangszórók és technológia, pluszban a kialakítás jellege úgy látszik, összhangban van. Kültéren sem gondoljuk azt, hogy különösebb hiányérzetet keltene, de oda természetesen nagyobb modellek inkább ajánlottak, főleg akkor, ha társasági szórakoztatást szeretnénk vele nyújtani.

Soundcore Flare és Flare+ Bluetooth hangszórók

A Flare+ használatakor mindezt szintén megkapjuk, de a teljesítmény és terhelhetőség észlelhetően nagyobb, pluszban a mélyszekció is erőre kap. Az ő esetében már bátrabban ajánlunk rockot, tempósabb könnyűzenét, de még a keményebb riffekkel is lazán megbirkózik, ha valakinek léggitározáshoz van éppen kedve. Valóban nagyon szórakoztató és laza az előadása, nem érezzük azt, hogy erőlködnie kellene, vagy szét akarja feszíteni a konstrukciót, valahogy magától értendő módon muzsikál, minket pedig szórakoztat. A magashangok is nagyobb jelentőséget kapnak, a passzív membránok pedig határozottabbá és keményebbé teszik a mélyhangokat, mindezt úgy, hogy az énekhang, és vele együtt a középtartomány nem veszít semmit a tisztaságból és érthetőségből. A leírtak után az talán már nem is meglepő, hogy kinti viszonylatokban is jobban, pontosabban, testesebben és dominánsabban, egyszóval hatékonyabban szerepelt a Flare+, tehát egy verandán, teraszon történő grillezés közben még akkor sem tudjuk elnyomni, ha a társaság már kicsit zajos lenne a mámorittasságtól.

Soundcore Flare Bluetooth hangszóró

Azt kaptuk, amit vártunk?

Nem, annál jóval többet, hiszen ennél jobb nyitást nehéz is elképzelni ebben a kategóriában. Mindkét Soundcore nagyon jól szerepelt, de mind a kettőnek meg van a saját közege. Akár családon belül is leoszthatjuk a szerepeit, hiszen a szimpla Flare változat bőven elég a gyerekeknek, a felnőttek pedig hadd tobzódjanak a nappaliban vagy a teraszon a Flare+ által, ami már felnőtt zenén is sokkal teljesebb, kategóriájának a határait pedig tulajdonképpen ki is meríti. A Soundcore termékeinek anyaghasználata példás, formavilágába is tudtak stílust csempészni, a LED-világítás pedig az egészet feldobja, ám ki is kapcsolhatjuk, ha valakit mégis zavarna.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.