Pioneer STEEZ STZ-D10S-L iPod dokkolós hordozható hangrendszer teszt

2012. október 9., kedd, 09:15

Pioneer STEEZ STZ-D10S-L STZ-D10 STEEZ Solo iPod dokkoló iPhone dokkoló hangrendszer hifi sztereó

Érdekes koncepciót tűzött maga elé a Pioneer, mikor piacra dobta kimondottan táncos lábúaknak szánt, STEEZ fantázianévvel ellátott készülékeit. A legnagyobb modellt, mely leginkább futurisztikus gettóblaszter imitáció, már kipróbáltuk. Most a legkisebb, nem kevésbé modern kinézetű példányt teszteltük. Tény, hogy nem egy erőgép, viszont szolgáltatások tömkelegével kényeztetett bennünket. Táncra fel!

 

Pioneer STEEZ STZ-D10S-L SoloPioneer STEEZ STZ-D10S-L SoloPioneer STEEZ STZ-D10S-L SoloPioneer STEEZ STZ-D10S-L SoloPioneer STEEZ STZ-D10S-L SoloPioneer STEEZ STZ-D10S-L SoloPioneer STEEZ STZ-D10S-L SoloPioneer STEEZ STZ-D10S-L SoloPioneer STEEZ STZ-D10S-L SoloPioneer STEEZ STZ-D10S-L SoloPioneer STEEZ STZ-D10S-L SoloPioneer STEEZ STZ-D10S-L SoloPioneer STEEZ STZ-D10S-L SoloPioneer STEEZ STZ-D10S-L Solo

A STEEZ trió legkisebb tagjaként köszönt ránk eme apróság, mely az STZ-D10S-L (más néven Solo) típusjelzést kapta. A két oldalra biggyesztett, kerek rácsokat elnézve már sejteni, hogy a jövevény afféle hangsugárzóként működik, tüzetesebben szemügyre véve azonban további apróságok kerülnek napfényre. Ilyen meglepetés a készülékben rejtőző 30-tűs iPod/iPhone dokkoló, melyhez a hozzáférés túlontúl ? talán már veszélyesen ? egyszerű. Mondanivalónk tényeken alapul, a dokkolót tartalmazó kis kamra ajtaja a vártnál könnyebben, szinte érintésre nyílik. Beavatatlan felhasználók, ha helytelenül fogják meg, kezükből azonnal kipottyanhat a készülék, erre külön biztonsági matrica figyelmeztet a tetőlapon. Az önmagát felkínáló dokkoló azonban csak egy extra a sok közül. A készüléket bekapcsolva derül ki igazán, mi mindenre képes a Pioneer téglányi méretű terméke. És ami azt illeti, áramellátásához még kábelre sincs szükség.

Pehelysúlyú páncélos

Akkumulátokkal és elemekkel is működtethető a Solo STEEZ, életre keltéséhez 6 db AA áramforrás szükséges. Ez a mennyiség elsőre soknak tűnhet, azonban a legnagyobb tesó tápigényéhez (10 darab góliátelem!) képest barátságos. Az elemeket tároló, hátoldali rekesz kialakítása egész igényesre sikerült ? jókora fémcsavarral zárható fedél takarja - ugyanakkor akár pénzérmével is felnyitható. Teli ?bendővel? sem nevezhető nehéznek az STZ-D10S-L, tömege mindössze 0,8 kg. Kis mérete miatt simán bedobhatjuk hátizsákba vagy a kocsi kesztyűtartójába, csak vigyázzunk az előlap épségére! A fényes műanyag felület képviseli tesztalanyunk gyenge láncszemét, sajnos könnyen karcolódik. Bekapcsoláskor azonnal felizzik a 2,4 col képátlójú QVGA kijelző, szerencsére napsütésben is jól olvasható.

Sok fícsör kis helyen is elfér

Tesztalanyunk a nála nagyobb modelleknél alkalmazott, csepp- és pormentes iPod/iPhone bölcsőtől eltekintve számos extrát örökölt. Efféle a készülékbe épített, 4 GB memória. Napjainkban ez nem eget rengető kapacitás, de arra elég, hogy egész éjszakát (vagy akár napot) végigtáncoljunk a haverokkal. További különlegesség a készülék hátára integrált USB és Mini USB aljzat. Míg az előbbi háttértár csatlakoztatását teszi lehetővé (helyhiány megoldva), utóbbi számítógépes összeköttetésre ad lehetőséget. A korábbi cikkünkben ismertetett MIXTRAX zenelejátszó szoftver ezúttal is teljes értékűen használható. Mire is? Zenei fájlokat tölthetünk STEEZ-ünkre, menedzselhetjük könyvtárainkat, és ami táncos lábúak számára izgalmasabb, hallgatnivalóikat különféle ?Dance? opciókkal ruházhatják fel. Tehát a MIXTRAX tempószabályozást, ritmus szekvenciát és még féltucatnyi finomságot integrál kedvenc darabjainkba. Az STZ-D10S-L vezérelhető a tetejére biggyesztett apró, de masszív gombokkal, vagy a mellékelt, pici és lapos távirányítóval. És nem utolsó sorban hangot bocsát ki.

Step Up miniben?

Cirka két héten keresztül próbálgattuk a STEEZ Solo-t, különféle helyszíneken, különféle zenékkel. Szerkesztőségünk tagjai nem profi táncosok (habár erősen agyalunk egy Break Dance tanfolyamra való beiratkozáson), előfordult, hogy mások az eszközt hallgatva maguktól táncra kéltek. Persze ami lényegesebb kérdés, hogy mit produkálnak a mindössze 2,5 wattos, 40 mm átlójú hangszórócskák? Egyszerűen fogalmazva ugyanazt a hangot kapjuk, mint a BIG STEEZ (legnagyobb modell) esetében, csak éppen miniatürizálva. Ütős mélyekre, focipályát betöltő hangzásra ne számítsunk. Ellenben kisebb helyiségek, előterek, szűk utcák jól hagyják érvényesülni a Pioneer apróságát. Élénk középtartománya jól kihozza a felvételek alapvető elemeit, részleteit. A magastartomány kissé műanyagos, de hosszútávon sem fárasztó egyáltalán. Az ?egészen jól szól!? gondolat valószínűleg mindenki fejében megszületik, mikor először hallja a Solo-t, de ennél többre ne számítsanak. Akárhogy is, tesztalanyunk önnön méreteit némiképp felülmúlva, kellemesen és vidáman szól. Egy alig egykilós kütyü nem fog falat robbantani, ahhoz viszont elég, hogy maximális hangerőnél kiabálnunk kell, hogy megértsük egymást ? ugyanakkor a lejátszott anyag torzulásmentes marad.

Végítélet

Az STZ-D10S-L célorientált termék. Ennél fogva nem lehet egyértelműen ajánlani olyan felhasználónak, aki falábúnak érzi magát, és semmi pénzért nem akar táncolni. Azoknak a fiataloknak viszont, akik pl. nap mint nap az utcákat járva, szeretik magukra felhívni a figyelmet egy kis Hip-Hop vagy Break tánc segítségével, jó választás lehet. Otthoni gyakorláshoz, szolid zenehallgatáshoz és a laptop hangosítására szintén alkalmas. Az egyetlen hátulütő csak az, hogy a Hip-Hop dance kultúra elsősorban nyugaton tombol, Magyarországon csak ritkán látni afféle vagány utcai táncosokat ? ha Ők olvassák ezt a cikket, lehet, hogy pont ezt a terméket keresik.

 

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.