JBL PartyBox On-The-Go party hangszóró teszt

2020. november 19., csütörtök, 11:55

JBL PartyBox audio hangfal hangszóró Bluetooth hangszóró JBL hangszóró JBL hangfal DJ hangfal party hangszóró hangfal teszt JBL teszt Bluetooth hangszóró teszt JBL hangfal teszt JBL PartyBox teszt

A JBL-nél nem unatkoznak a tervezők, az egyszer biztos! Lényegében már minden méretben lefedték az emberiség Bluetooth hangszóró igényét a zsebre vágható JBL GO-tól a 40 kg-os PartyBox 1000-ig. Úgy tűnik, a folytatásban tovább tömködik a méretek közti réseket, és még némi plusz extrákat is kaptak az újoncok, melyek közül az első fecske a PartyBox On-The-Go, már be is repült hozzánk.

JBL PartyBox On-The-Go party hangszóróJBL PartyBox On-The-Go party hangszóróJBL PartyBox On-The-Go party hangszóróJBL PartyBox On-The-Go party hangszóróJBL PartyBox On-The-Go party hangszóróJBL PartyBox On-The-Go party hangszóróJBL PartyBox On-The-Go party hangszóróJBL PartyBox On-The-Go party hangszóróJBL PartyBox On-The-Go party hangszóróJBL PartyBox On-The-Go party hangszóróJBL PartyBox On-The-Go party hangszóróJBL PartyBox On-The-Go party hangszóróJBL PartyBox On-The-Go party hangszóróJBL PartyBox On-The-Go party hangszóróJBL PartyBox On-The-Go party hangszóróJBL PartyBox On-The-Go party hangszóróJBL PartyBox On-The-Go party hangszóróJBL PartyBox On-The-Go party hangszóróJBL PartyBox On-The-Go party hangszóróJBL PartyBox On-The-Go party hangszóróJBL PartyBox On-The-Go party hangszóróJBL PartyBox On-The-Go party hangszóróJBL PartyBox On-The-Go party hangszóróJBL PartyBox On-The-Go party hangszóró mikrofonJBL PartyBox On-The-Go party hangszóróJBL PartyBox On-The-Go party hangszóró

A legkisebb zenész

Értjük ez alatt azt, hogy a korábbi, klasszikusnak mondható JBL Bluetooth hangszórók után a PartyBox sorozat már a zenei előadóknak is lehetőséget nyújt a mikrofon és gitár bemenetekkel. Egész biztos, hogy ezt sokan ki is tudták használni, de tény, hogy méretükből adódóan egyik PartyBox-ot sem volt egyszerű mozgatni.

Az On-The-Go, ahogy a neve is céloz rá, kifejezetten ezeket a nehézségeket hivatott megszűntetni, bár cserébe a méreteivel együtt, a teljesítménye is csökkent a "nagyokhoz" képest. A visszafogottnak mondható termete azonban egy nagyon gondos tervezés műve, melyben sikerült megtalálni a határát az izmos teljesítmények, és a hordozhatóságnak.

JBL PartyBox On-The-Go party hangszóró

Közel 50x25 cm-es házában egy 133 mm-es mélyközépsugárzót találunk a megszokott LED-fény karimával, és 2 db 44 mm-es papír magassugárzót, melyeket 100 W teljesítményű D osztályú erősítő hajt vagy hálózati áramról, vagy ameddig a 2500 mAh kapacitású akkumulátor kitart. Utóbbival, 3 órás töltési idő után kb. 6 órányi játékidőt ígér a gyártó, melyet a teszt során jócskán túl tudtunk szárnyalni (8-10 óra) diszkrét hangerő mellett, de 3-4 óra alatt is ki tudtuk facsarni belőle a szuflát, amikor feltekertük a hangerőt.

JBL PartyBox On-The-Go party hangszóró

Az okosságok

Ha belegondolunk, érdekes a párhuzam az első JBL Xtreme és az On-The-Go között. Mindketten egy karabinerrel rögzített vállpántot kaptak, hogy könnyedén hurcolhassuk jobbra-balra, és mindketten a 90 000 Ft-os összegre lettek belőve, bár más-más előnyök miatt. Míg az Xtreme-et akár egy dombról is leguríthatjuk, ami egy tóban végződik, (már ha valakinek ez az elképzelése egy ilyen hangszóróval), addig a PartyBox On-The-Go sokkal inkább zenei extráiban villant komolyat, cserébe igen sérülékeny darab.

JBL PartyBox On-The-Go party hangszóró

Külsejét tekintve olyan, mint bármelyik JBL PartyBox hangszóró, csak vagányabb a testén elhelyezett kezelőszervek, és hátsó részét fedő, párnázott bőrfelület miatt. Ezek miatt is említettük a sérülékenységet, ellenben nagyon kényelmes érzést nyújt cipekedés közben (mégiscsak közel 8 kg!), valamint a tekerőgomboknak is hasznát vehetjük, amikor beindul a buli.

JBL PartyBox On-The-Go party hangszóró

Egy apróságot nem feltétlenül értettünk, ez pedig a JBL által büszkén bejelentett vállpánt csat, melyet úgy alakítottak ki, hogy sörnyitó is legyen egyben. Egész jó ötlet, de jó apánktól úgy tanultuk, hogy minden, ami a keményebb, mint a kupak, az sörnyitó! Akinek pedig sörnyitó kell, az meg sem érdemli a végeredményt, na de vissza a hangszóróhoz.

JBL PartyBox On-The-Go party hangszóró

Gyakorlott PartyBox (vagy egyéb JBL) tulajoknak azonnal feltűnhet két érdekesség is. Az egyik, a már említett gombok a hangszóró testén, a másik pedig egy-egy gumipánt az oldalakon, melyek a mellékelt (!) Bluetooth mikrofont hivatottak tartani. Valójában ez a két dolog szorosan összefügg, ami bizonyos szinten furcsa is lehet. A tekerentyűkkel név szerint a mély- és magashangot valamint egy visszhang effektet aktiválhatunk, DE kizárólag a mikrofonon érkező hang esetében, és NEM a lejátszott zenében. Felettük a már megszokott AUX csatlakozón, kábelen érkező külön mikrofon és gitár jelszintjét állíthatjuk melyeknek a kis gumifedelek alatt külön kimenő jelszint (Gain) állításra is van lehetőség.

JBL PartyBox On-The-Go party hangszóró mikrofon

A Bluetooth mikrofon is megér pár szót, ugyanis egy lényegében a Boombox-nál is nagyobb hangszóróhoz, 90 ezer forintos árcédula mellett egy komolynak mondható, középkategóriás mikrofont adott a JBL, mely minden bekapcsolás után automatikusan beállítja magának az adó frekvenciát, 2-3 másodperc alatt csatlakozik a hangszóróhoz és 8-10 m-en belül tiszta akadás mentes hangzást biztosított. Bár nem tudjuk biztosan, hogy mekkora igény is van egy ilyen eszközre, műszaki szempontból mindenképp egy dicséretes ötlet, igényes kivitelezéssel párosítva.

JBL PartyBox On-The-Go party hangszóró

A JBL PartyBox On-The-Go-t lehetőségeinkhez képest igyekeztük változatos helyeken tesztelgetni, de a benyomások mindenképp pozitívak voltak.

Működés közben

A beüzemelés előtt biztos, ami biztos, csurig töltöttük az akksit, bekapcsoltuk, párosítottuk a telefonhoz 1-2 mp alatt a szokásos hangjelzések kíséretében, és ahogy az a JBL-nél lenni szokott, zökkenőmentesen ment minden.

Bár az On-The-Go annyira új, hogy még a JBL weboldalára pár nappal ezelőtt került fel, szerencsére mi egy bemutató darabot kaptunk az Extreme Audio-tól, így a bejáratással sem kellett sokat bajlódnunk. Ahogy már említettük, a mikrofont párosítani pillanatokba telt, majd kifinomult lágyan duruzsoló opera hangunkat bevetve többféle formában is tesztelgettük a rendszert. Az bebizonyosodott, hogy Simon Cowell befonta volna tőlünk a szemöldökét kínjában, de az is, hogy az On-The-Go ezen extrája irtó jól működött és nagyon jól is szólt az amúgy katasztrofális "énekhangunk". Az Echo gombbal tényleg hatásos visszhang effektet lehetett adni, de a magas és mély hangszín állításnak nem sok értelmét láttuk.

JBL PartyBox On-The-Go party hangszóró

Maga a mikrofon klasszikus ceruzaelemekkel működik, így az üzemideje is ezektől függ, nekünk nem sikerült lemeríteni pár órányi bohóckodással.

A zenei teszt alatt Bluetooth-on és USB-n keresztül bombáztuk vendégünket, ahol a jobb minőségű felvételekből is fel lehetett fedezni a pozitív eltérést hála az MP3 felett a WMA és WAV fájlok kompatibilitásának.

JBL PartyBox On-The-Go party hangszóró

Az On-The-Go a teljesítménye alapján, ahogy már említettük is, valahol a JBL Boombox, és PartyBox 100 között helyezkedik el, bár hangzása alapján ez volt egyértelmű. Zárt térben pl. a Boombox 2-vel összehasonlítva nyitottabb, dinamikusabb, tisztább közép- és magas tartománnyal büszkélkedett, de mérete ellenére, köszönhetően a két passzív radiátornak, a Boombox 2 teltebb ütősebb mélye nekünk jobban tetszett. Ezen a Bass Boost gomb bevetése sem segített, de ahogy kivittük a szabadba, máris visszavette a vezetést a legkisebb PartyBox. A vízálló JBL-ekkel szemben ez a PartyBox sem a medencébe dobálós verzió, de mindenképpen a javára szól, hogy itt már egy IPX4 szabványnak köszönhetően erősen cseppálló a jószág, tehát lehet mellette bombát ugrálni, ha úgy alakul. A PartyBox 100-zal szemben alul maradt, de méreteihez képest komoly hangerővel és testes basszusokkal szólt a kis bulihuligán, és ahogy azt már megtanultuk, egy sarokban, vagy falhoz közel rakva még erősebbnek hallatszott. Amennyiben kevésnek tűnik az ereje, a nagyokhoz hasonlóan itt is módunkban áll még egy hangszóró párosítására, így sztereóban (True Wireless Stereo) mellyel nem csak a hangerő, hanem a térérzet is más dimenziókat érhet el.

Továbbra sem az akusztikus muzsikák kedvelői fogják örömüket lelni a kis PartyBox-ban, de azon kívül minden olyan zene, amiben lendület, erő, dinamika és vagányság van, az On-The-Go szeretni fogja, velünk együtt.

JBL PartyBox On-The-Go party hangszóró

Összegzés

A JBL PartyBox On-The-Go, mondhatni pótolja azokat a hiányosságokat, már ha voltak ilyenek, melyek a korábbi modelleknél felbukkantak. Könnyen hordozható, izmos ütős hangja van, bizonyos szintig vízálló, és egy nagyon jó minőségű BT mikrofon is van hozzá. Ezzel a hangszóróval még szélesebb körű felhasználást lehet elérni, a kisebb házibuliktól egészen egy esküvői szertartás levezetéséig, lénygében csak a fantáziánk szab határt a korlátainak, több mint korrekt áron. Nekünk nagyon tetszett az újonc kis PartyBox, bár mi nem minden extrájával értettünk egyet. De hát, ahány ember…

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.