JBL PartyBox 710 party hangszóró teszt

2022. április 13., szerda, 23:25

JBL PartyBox audio hangfal hangszóró Bluetooth hangszóró JBL hangszóró JBL hangfal party hangfal hangfal teszt JBL teszt Bluetooth hangszóró teszt JBL hangfal teszt JBL PartyBox teszt

Egy újabb JBL hangszóró érkezése furcsa módon mindig az átlagosnál nagyobb izgalommal tölt el minket, főleg akkor, ha az átlagosnál többet tud, nagyobb, vagy éppen mindkettő egyszerre. Lassan 3 éve tarolta le a bulidobozok piacát a PartyBox sorozat, és úgy fest, a lendület nem hagyott alább. Tátongó űrként jellemeztük korábban a PartyBox 300 és a PartyBox 1000 közti szakadékot, de a JBL ezt most orvosolta az új PartyBox 710-zel. Lássuk mit alkottak az okosok!

JBL PartyBox 710 party hangszóróJBL PartyBox 710 party hangszóróJBL PartyBox 710 party hangszóróJBL PartyBox 710 party hangszóróJBL PartyBox 710 party hangszóróJBL PartyBox 710 party hangszóróJBL PartyBox 710 party hangszóróJBL PartyBox 710 party hangszóróJBL PartyBox 710 party hangszóróJBL PartyBox 710 party hangszóróJBL PartyBox 710 party hangszóró TWSJBL PartyBox 710 party hangszóróJBL PartyBox 710 party hangszóróJBL PartyBox 710 party hangszóróJBL PartyBox 710 party hangszóróJBL PartyBox 710 party hangszóróJBL PartyBox 710 party hangszóróJBL PartyBox 710 party hangszóróJBL PartyBox 710 party hangszóróJBL PartyBox 710 party hangszóróJBL PartyBox 710 party hangszóróJBL PartyBox 710 party hangszóróJBL PartyBox 710 party hangszóróJBL PartyBox 710 party hangszóróJBL PartyBox 710 party hangszóróJBL PartyBox 710 party hangszóróJBL PartyBox 710 BoomBox 2JBL PartyBox 710 AppJBL PartyBox 710 AppJBL PartyBox 710 App

Az egyik legésszerűbb bulihangszóró?

Érdekes egy szakma ez a miénk. Számtalan kiállításon megfordultunk már, ahol (inkább külföldön) olyan rendszereket hallgathattunk unalomig, ahol akár százmilliós összegeket tett ki csak a kábelezés, olyan high end hangsugárzók környezetében, melyeknek darabjából vehettünk volna egy igen komoly családi házat és a 187 cm-es kolléga is csak lábujjhegyre állva érte el a tetejét, amiket olyan erősítők hajtottak, melyek mozgatásához jobb, ha van egy targonca a környéken. Ezek után azt hihetné rólunk az ember, hogy az új JBL PartyBox 710 (vagy bármelyik másik BT hangszóró) tesztjének csak a gondolatától is hidegrázást kapunk, és nem örülünk neki tapsikolva, mint egy kiskölyök a mikulásnak. Pedig mennyire DE!

JBL PartyBox 710 party hangszóró

A PartyBox-ok ugyanis még az előtt felhőtlen örömet okoznak nekünk, mielőtt kicsomagoljuk, bár úgy tervezték őket, hogy ezt csak az után érjék el, mégis feldob minket a tudat, hogy a JBL mit hozott össze megint. Az első példány tesztje óta a rajongói lettünk ezeknek a műanyag, villogó és dübörgő örömgenerátoroknak, és bár lelkesen keressük a JBL-t megizzasztó konkurenciákat, még nem sikerült ilyennel összefutnunk. Hogy mi tetszik a legjobban bennük? Ahogy kinéznek, a hangjuk, az hogy hordozhatóak, és hogy akár egész nap bírja az akksijuk.

JBL PartyBox 710 party hangszóró

Nos, legyünk túl a PartyBox 710 nagyjából egyetlen hibáján, az pedig ez utolsó állításunk hiánya, ezért csak az "egyik legésszerűbb" hangsugárzó a családban, mert az továbbra is vitán felül a PartyBox 310-es modell. Hogy miért készült akkor el a PartyBox 710? Igazából mi sem tudjuk, elvégre hálózati áramos falbontónak ott van a PartyBox 1000, ami eszméletlen teljesítményt tudott szabadtéren, bár a szobában megfájdult a fejünk az alapjáraton is brutális mélyhangoktól. A 310-es oda fejlődött az elődjéhez képest, hogy akár hangszeres muzsikákat is élvezhetően adott már elő, viszont szabadtéren, nagyobb távolságról hallgatva bizony elfogyott belőle a kraft. Ugye logikus, hogy melyik lesz itt a legjobb megoldás, amennyiben rendelkezésre áll egy működő konnektor? Spoiler: igen a PartyBox 710!

JBL PartyBox 710 party hangszóró

Az adatok magukat igazolják. A PartyBox 710 fenekében ugyan nincs 30 cm átmérőjű viharkeltő membrán, van viszont 2 db 216 mm-es mélyközépsugárzó és 2 db 70 mm-es magassugárzó, melyek egy továbbfejlesztett DSP és egy 800 W teljesítményű beépített erősítőre vannak bízva, amit ha sehol máshol nem tudnánk komolyan venni, a JBL-nek elhisszük, hogy a nagy része akár igaz is lehet. Talán az is elárul valamit vendégünkről, hogy több mint 90 cm magasra és kb. 30 kg-ra sikerült nőnie, ami majdnem az 1000-es méreteit idézi, de mégsem biztos, hogy minden autóban el kell dönteni miatta a hátsó üléseket.

JBL PartyBox 710 party hangszóró

A szemnek

Az új JBL PartyBox 710 talán az egyik legszebb hangsugárzó a "családban", ahol már nem csak optikai, hanem praktikus és használható részletek is belekerültek a fejlesztésbe.

JBL PartyBox 710 party hangszóró

Az előlap fények nélkül visszafogott, már-már kulturált külseje abban pillanatban "felrobban" ahogy aktiváljuk a fénykavalkádot. Eddig az 1000-es teljes LED fala vitte a pálmát, az összes többi kis fénykarimája a hangszórók körül szinte gagyinak tűntek hozzá képest, de a 710-nél megtalálták az egészséges középutat, némi extrával. A mélyközép hangszórók körül egy összefüggő 8-as jellegű panelben és annak környezetében folyamatosan villognak az általunk variált színű fények, de ami ezúttal tényleg bejött, az a teljes peremen végigfutó vékony LED csíkok, amik már valóban értékelhető fényerejű "stroboszkópot" tudnak imitálni.

JBL PartyBox 710 party hangszóró

A PartyBox 710 tetején található kezelőpanel ugyan nélkülözi az 1000-es effektpadját, de a "10"-es modellek (PartyBox 310, és PartyBox 110) új dizánja itt is visszaköszön, és a karaoke funkció vezérlése és állítási lehetőségei is nagyon jól irányíthatóak innen.

JBL PartyBox 710 party hangszóró

A hátlapban gondosan eltűntetett és cseppálló (IPX4) fedéssel takart csatlakozó egység tartalmazza a legfontosabb be- és kimeneteket a gitárhoz, mikrofonhoz, a vezetékes és vezeték nélküli sztereó módhoz (TWS) és egy AUX bemenet is helyet kapott itt. Rögtön alatta egy hatalmas reflexnyílást találunk, ami egyértelművé teszi, hogy egy szobácskában nem igazán érdemes túl közel rakni a popóját a falhoz, mert tetemes légmennyiség fog ott mozgolódni, ha jobban megkergetjük azt az állítólagos 800 wattot.

JBL PartyBox 710 party hangszóró TWS

A JBL PartyBox 710 mozgatása a súlya végett nem egyszerű történet, de az 1000-eshez képest okosabban (szélesebben) elhelyezett, és amúgy nagyon jópofán formatervezett kerekek segítségével legalább nem akar azonnal borulni és kicsavarni a csuklónkat, ha átmegyünk vele pl. egy gyufán. A megfelelően vastag narancssárga oldalelemek egyrészt jól néznek ki, másrészt bármelyik oldalára fektetve kellő távolságra tartja a hangszóró testet a lehetséges karcolásoktól, így nemcsak állítva hallgathatjuk ezt a pöttöm kis jószágot. A külső kétség kívül egyre szebb lesz és lett a JBL-nél, de ami továbbra is lenyűgöző a saját világában, az az, amikor megvillannak a fények, és elhangzik a jellegzetes JBL beköszönő hang.

JBL PartyBox 710 party hangszóró

Működés közben

Miután túlestek a kicsomagoláson, de még nem kapcsolták be ezt a méretes jószágot, mindenképp javasoljuk a JBL PartyBox applikáció letöltését és alkalmazását. Hogy miért jó az?

JBL PartyBox 710 App

Nézzük csak: itt is tudjuk párosítani sztereó hangszóróinkat, az összes létező módon tudjuk variálni a fények villogását, stílusát, színét, intenzitását, tudunk egy rakás DJ effektet kezelni, a karaoke funkció hangszíneit és effektjeit irányítani, szoftvert frissíteni, és még pár hasonló finomságot bűvölni pár mozdulattal.

JBL PartyBox 710 party hangszóró

Amikor ezeket átnéztük, csatlakozni kell a forráskészülékhez Bluetooth 5.1-en keresztül, a szoftver frissül és indulhat is a zúzás!

JBL PartyBox 710 party hangszóró

Első körben, szobában kulturált körülmények közt, könnyedebb muzsikákkal indítottunk, mert ugye a hangosnak és erősnek, tudnia kell halknak és finomnak is lennie, legfeljebb fordítva nem várható ez el. Hasonló élményben volt részünk az induláskor, mint a PartyBox 310 tesztelésekor, nyilván némi plusz basszus kíséretében, de közel sem volt olyan kellemetlenül tömény mélyhangja, mint pl. az 1000-esnek. Gregory Porter-től a Red Hot Chilli Peppers-ig nagyon sok mindenen átmentünk, sorra értek a kellemes meglepetések minden téren. Nem sztereó rendszer, nem hifi vagy audiofil minőség nyilván, de volt dinamikája, teltsége, közepe, magasa, és ami a legfontosabb, volt benne élet. Egyszerűen csak jó volt hallgatni, és ezt egyre inkább így éreztük, ahogy emelkedett a hangerő. Ezzel együtt persze előkerült néhány kedvencünk, mint az HVOB, Paul Kalkbrenner, DRS vagy Kryptic Minds, ahol vendégünk alaposan kiengedhette a gőzt, és meg is tette, te jó ég, de még hogy! A 30 m2-es térben úgy éreztük, hogy nem akar kifogyni az erőből és még az is rezgett a lakásban, amiről sosem hittük volna, hogy képes rá. Elemi erővel söpört végig a szobán a hang, mindezt úgy, hogy közben megmaradt a felsőbb frekvenciák egysége, nem lett csörömpölős magas, torz közép- vagy mélytartomány, egyszerűen csak dübörgött a ház, ahogy illik. Mire a DSP behúzta volna a kéziféket a basszusoknál, már amúgy sem kívántunk volna nagyobb hangerőt, abba bele sem gondolva, hogy mit művelhet ekkora helyen 2 db JBL PartyBox 710.

JBL PartyBox 710 party hangszóró

Ezek után szépen kigurítottuk az udvarra és ott folytattuk tovább. Itt már érdemes volt a basszusfokozást aktiválni, ami meg is tette a hatását. Ugyanezek a zenék 20-30 méterről semmit sem vesztettek az erejükből, sőt mintha a szabad ég alatt még jobban megnyílt volna a hangsugárzó és azt kívánta, hogy még egy kicsit hangosítunk rajta, mert bírja még szusszal bőven.  Hihetetlen ereje van és kint már láttunk is fantáziát 2 db ilyenben, bár legnagyobb bánatunkra, erre mostanában nem lesz lehetőségünk. A Bluetooth 5.1 itt is bizonyította, hogy nem csak jobb felbontást ért el, hanem nagyon meggyőző hatótávot is, akár úgy is, hogy a telefon a zsebükben volt.

JBL PartyBox 710 BoomBox 2

A teljesség kedvéért az összes létező fény és hangeffekt funkciót aktiváltuk, és bár ez nem a mi világunk, az erre fogékony egyedek imádni fogják az összes lehetőséget egy megfelelő összejövetel alkalmával, de azt is borítékolhatjuk, hogy ha a hangsugárzó olyanok kezébe kerül, akik már nem szomjasak, a jelenlévő józan társaiknak fájdalmas emlék lesz ez a találkozás. De hát, ez egy igazi PartyBox rendeltetése, nem igaz?

JBL PartyBox 710 party hangszóró

Összegzés

A JBL régóta nem elégszik meg azzal, hogy szinte egyeduralkodó a szabadabb felhasználású vagy PartyBox Bluetooth hangszórók piacán, újra és újra kidobnak valamit, amitől rendre elhelyezzük a bizonyos exkrementumot a bokánkon. Az új JBL PartyBox 710 tökéletes választás a 310 és az 1000 közt, mert elég diszkrét tud lenni ahhoz, hogy egy lakásban is kellemes hangulatot varázsoljon, de kellően vadállat is ahhoz, hogy egyedül vagy akár egy társával karöltve, egy kisebb kültéri bulit is levezényeljen. Külsőre igényes, praktikus és szép, a kezelése a hangszórón és a mobilunkon is pofon egyszerű és jól átgondolt, telepakolva minden hang és fény extrával, ami egy bulihoz csak kellhet, és a bődületes erőn felül megvan a hangjában a minőség is, ami szinte egyedülálló ebben a kategóriában. Egyszerűen nem tudtunk hol belekötni. Na jó, mégis, akkumulátor sajnos továbbra sincs benne.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.