Jays s-Living Three multiroom hangszóró teszt

2021. április 23., péntek, 23:40

Jays audio hifi multiroom hangfal hangszóró Jays multiroom multiroom hangszóró hangfal teszt hangszóró teszt Jays teszt multiroom hangrendszer multiroom hangszóró teszt

Nem is olyan rég volt szerencsénk a kisebb Jays s-Living One multiroom hangszóróhoz, és ami azt illeti hamar megkedveltette magát köreinkben. Kidolgozása, minősége és persze a hangzása is lenyűgöző volt, legfeljebb egy kis plusz testességet és dinamikát hiányoltunk belőle. Most talán megkaptuk.

Jays s-Living Three multiroom hangszóróJays s-Living Three multiroom hangszóróJays s-Living Three multiroom hangszóróJays s-Living Three multiroom hangszóróJays s-Living Three multiroom hangszóróJays s-Living Three multiroom hangszóróJays s-Living Three multiroom hangszóróJays s-Living Three multiroom hangszóróJays s-Living Three multiroom hangszóró hátlapJays s-Living Three multiroom hangszóró hátlapJays s-Living Three multiroom hangszóróJays s-Living Three multiroom hangszóróJays s-Living Three multiroom hangszóróJays s-Living Three multiroom hangszóróJays s-Living Three multiroom hangszóróJays s-Living Three multiroom hangszóróJays s-Living Three multiroom hangszóróJays s-Living Three AppJays s-Living Three App

Nagy test nagy élvezet

Bár anno a Padödős csajok nem feltétlenül erre céloztak, de végül is sok helyen érvényesül ez az elmélet. Itt mindenképp! A Jays s-Living Three, ahogy a nevéből is látszik, a One jóval nagyobb testvére, ami itt nem azt jelenti, hogy kimaradt a "Two" hanem egyszerűen csak van egy kisebb és egy jóval nagyobb, szemben pl. a Denon Home 150-250 és Home 350-nel.

Ami a külsőt illeti, továbbra is csak rajongásunkat tudjuk kifejezni a letisztult skandináv stílus iránt, és amiért annyira oda voltunk a kisebb modellnél az most háromszorosan is igaz.

Jays s-Living Three multiroom hangszóró

Ezúttal a dögösebb és látványosabb fehér felületű és rose betétekkel megszépített verzió érkezett, melyben nem meglepő módón nagyobb hangszórókészlet, erősítő és természetesen légtér dolgozik a dinamikusabb és teltebb hangzásért. Az s-Living Three minden részletében tökéletesen megegyezik a korábban tesztelt kistesóval, akár a szolgáltatásait, akár a kezelését nézzük. A Google Home vagy Apple Home multiroom integrációval továbbra is lehetőség van a két legelterjedtebb operációs rendszerrel kezelni a hangszórót, és a méretei, illetve teljesítménye alapján, akár egy nagyobb szobában, konyhában vagy egyéb helyiségben is számíthatunk a tér betöltésére.

Jays s-Living Three multiroom hangszóró

Ahhoz, hogy a s-Living Three képes legyen erre, két 10 cm-es mélyközépsugárzót és két 20 mm-es selyem dóm magassugárzót kell megmozgatnia az összesen 70 W teljesítményű DSP-vel vezérelt, D osztályú erősítőnek. Természetesen az érintőgombos vezérlő panelen ugyanúgy be tudjuk lőni az öt előre beprogramozott hangzásvilágot, hogy a lehető legjobban megközelítse az ízlésvilágunkat, a kisebb modellhez képest annyi különbséggel, hogy a dinamikusabb EQ itt még erősebben jelenik meg.

Jays s-Living Three multiroom hangszóró hátlap

A nagyobb test (360x150x190 mm) a csatlakozókra nem volt hatással, tehát az egy-egy micro USB és 3,5 mm-es AUX-on kívül a Jays egyértelműen a hálózati lejátszás kényelméhez igazította a hangszórót, azon belül viszont minden platform elérhető, amire értelmes keretek közt egy felhasználónak szüksége lehet.

Jays s-Living Three App

Hálózati és egyéb képességek

Ahogy említettük, az s-Living Three ebben tökéletesen megegyezik a kisebb verzióval, azaz, itt is a beépített Spotify Connect nyújtja az egyik lehetőséget, az AirPlay 2 a Chromecast, és végső esetben a Bluetooth pedig az összes többi zenei megosztóhoz kínál kapcsolatot. Az Apple és Google Home felületén pillanatok alatt kialakíthatunk (nem csak) a Jays hangszóróiból egységes multiroom rendszert, valamint az oldalán lévő gomb segítségével akár sztereó rendszerré is varázsolhatunk két Jays-t vagy igény esetén akár többet is. A vezérlő gombok itt is ugyanúgy képesek a hangerő, a számok léptetése, az EQ valamint Spotify lejátszási listák kezelésére, bár itt is csak ismételni tudjuk magunkat, hogy vélhetően ezeket inkább a vezérlő készülékről fogjuk majd megtenni, ahogy tettük eddig is minden ilyen hangszórónál.

Jays s-Living Three multiroom hangszóró hátlap

Működés közben

A beüzemeléskor egyszerre öntött el minket a nyugalom és a feszült izgalom és kíváncsiság is, mert komoly feljebb lépést reméltünk az s-Living Three-től. Google Home rendszerünk pillanatok alatt felismerte az új vendéget, és ezzel máris megnyílt előttünk a zenék végtelen tárháza.

Az s-Living Three-t véleményünk szerint inkább 15 m2 feletti helyiségekben érdemes elképzelni, bár saját tesztszobánk ennek inkább a kétszerese. A kisebb testvér tapasztalatiból kiindulva, igyekeztünk ugyanazokat a zenéket összeválogatni, hogy reálisabb legyen a végeredmény.

Jays s-Living Three multiroom hangszóró

Ahogy arra lehetett is számítani, illetve a versenytársak hasonló hangszóróitól hallhattuk, már az első pillanatokban szállította az s-Living Three azt a pluszt, amire a méretei és a teljesítménye alapján vártunk. Ugyanazon Moderat, Gus-Gus vagy Bob Mosen zeneszámokat hallgatva nem csak a dinamika és az erő nőtt meg, hanem a téralkotás is nagyon meggyőző lett. Más, ha dupla mennyiségű hangszóróból kell előállítani ugyanazt a zenei anyagot, mely vendégünk esetében egy több méterre kiterjedő színpad formájában valósult meg. Bár ezekre a modellekre inkább egyenkénti felállásban gondolunk, több zónás elrendezésben, mégis elgondolkodtató, hogy egy 250 000 Ft alatti értékű igen okos sztereó rendszer is kijöhetne belőle, egy igen finom, nagyon dinamikus és tiszta hangzásvilággal. Arról nem is beszélve, hogy egy megfelelő állványon még állati jól is nézne ki!

Jays s-Living Three multiroom hangszóró

Bár az adatok és a külső alapján az s-Living Three egy erőmű kéne, hogy legyen az s-Living One-hoz képest, mégsem éreztük az elektronikus zenéknél azt az átütő basszust amire talán számítottunk. Némelyik passzív radiátorral felszerelt hasonló méretű vetélytárs ennél lényegesebben mélyebbre tud menni, bár a 60 Hz-22 kHz-ig terjedő frekvencia-tartomány átlagosnak mondható. Segített a helyzeten, amikor a hangzásképeket "simogattuk" fel-le, a basszusok terén valahogy nem tudtuk kihozni a hangszóróból, amit vártunk. A későbbiekben bebizonyosodott, hogy az s-Living Three is sokkal jobban szereti a lágyabb akusztikus zenei világot, Norah Jones-tól Diana Krall-ig sokféle kedvencünket végigjártuk, és az ének és hangszer hangok továbbra is lenyűgözőek voltak. Tisztán, feszesen és energikusan muzsikált a skandináv szépség és talán csak a keményebb vonalnál tudtuk kihozni a béketűrésből. Egy-egy zúzósabb Metallica, Korn vagy akár Limp Bizkit számnál sajnos már, erősen középtónusossá vált a hangzás és az amúgy kifejezetten kellemes hangú selyem dóm magassugárzó is elveszítette a kontrollt és harsánnyá, zavaróvá vált. Ahogy a kisebb Jays-nél, úgy itt is az az érzésünk volt a teljes teszt alatt, hogy ezt a hangszórót nem feltétlenül a bulizós hangulatú felhasználóknak tervezték, ellenben egy hosszú munkanap után hátra dőlve és fincsi ital, valamint kellemes jazz, blues társaságában páratlan élményben lehet részünk. Vagy éppen páros, a lehetőség adott.

Jays s-Living Three multiroom hangszóró

Összegzés

Nagy elvárásokkal estünk neki a Jays s-Living Three tesztjének, és bár nem voltunk maradéktalanul elégedettek, összességében remekül teljesített a nálunk töltött ideje alatt. A külseje lenyűgöző, a színei nagyon jól eltaláltak és az anyagfelhasználás is példásan tükrözi a vételárat. Felhasználóbarát kezelése, szolgáltatás csomagja és multiroom képességei alapján abszolút versenyképessé teszi az ismertebb márkákkal szemben, sőt van, amiben talán túl is tesz rajtuk. Ami a gyengesége, az talán a méreteiből elvárt ütős basszusok és a terhelhetőség, viszont finomabb zenéknél a részletgazdagság, a pontosság és a lenyűgöző ének és hangszer hangok kárpótolnak mindenért.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.