Bose SoundLink Flex Bluetooth hangszóró teszt

A legkompaktabb társ

2022. április 28., csütörtök, 17:55

Bose audio hangfal hangszóró hangrendszer Bluetooth Bluetooth hangszóró Bluetooth hangrendszer Bose hangfal Bose hangszóró hangfal teszt hangrendszer teszt Bose teszt Bose hangfal teszt Bluetooth hangszóró teszt

Kevés cég tud kis méretből olyan nagy hangot kihozni, mint a Bose. A SoundLink Flex a cég szinte bárhol elférő vezeték nélküli hangszóróinak táborát erősíti. Erős középkategóriás árcédula, diszkrét kivitel és instant buli hangulat.

Bose SoundLink Flex Bluetooth hangszóróBose SoundLink Flex Bluetooth hangszóróBose SoundLink Flex Bluetooth hangszóróBose SoundLink Flex Bluetooth hangszóróBose SoundLink Flex Bluetooth hangszóróBose SoundLink Flex Bluetooth hangszóróBose SoundLink Flex Bluetooth hangszóróBose SoundLink Flex Bluetooth hangszóróBose SoundLink Flex Bluetooth hangszóróBose SoundLink Flex Bluetooth hangszóróBose SoundLink Flex Bluetooth hangszóróBose SoundLink Flex Bluetooth hangszóróBose SoundLink Flex Bluetooth hangszóróBose SoundLink Flex App

Kicsi a bors, de Bose

Mindannyian tudjuk, hogy a Bluetooth hangszórók fő funkciója a mobilitás, hogy bárhol bármikor hallgathassunk rajtuk zenét, vagy nézhessünk filmeket, videókat. Ennek ellenére nem minden efféle termék kap olyan dizájnt, amely arra bátorítana minket, hogy akár túrázásra, evezésre magunkkal vigyük. A Bose által alkotott SoundLink Flex szerencsére nem ebbe a kategóriába tartozik: rendkívül strapabíró házzal rendelkezik, és kis mérete ellenére még nagyot is szól.

Bose SoundLink Flex Bluetooth hangszóró

Küllem

Kompakt méretű, minőségi anyagokból készült, robusztusan minimalista dizájnt kapott a Bose új Bluetooth hangsugárzója, a SoundLink Flex. Méretre nagyon praktikus, egy kézzel is kényelmes megfogni, és bármilyen hátizsákban jól elfér. A téglatest formájú házának széleit mindenhol lekerekítették, hogy fogása, hordozása kellemesebb legyen. Előlapja fémrács, rajta a márkajelzéssel. Különleges, porfestéses bevonatot kapott, hogy ettől még ellenállóbb legyen és az UV-sugárzás se károsítsa. A ház többi része rugalmas, gumírozott műanyag borítást kapott. Ez az anyaghasználat több szempontból is remek választás. Egyrészt ez teszi lehetővé, hogy kényelmes legyen kézben vinni, másrészt ennek köszönhetően meglehetősen strapabíró.

Bose SoundLink Flex Bluetooth hangszóró

A SoundLink Flex alján és hátulján is helyeztek el kis talpacskákat, hogy álló vagy fekvő helyzetben is kellően stabil maradhasson és így is, úgy is hallgathassunk rajta zenét. Oldalán egy kis szövetfül helyezkedik el, amely lehetővé teszi, hogy egy karabiner segítségével bárhová felakaszthassuk, és így még sokoldalúbban használhassuk. A másik oldalán egy töltésre szolgáló USB-C bemenet van, a kezelőpanelt a hangsugárzó tetején helyezték el. Három színben vásárolható meg, feketében, törtfehérben és világoskékben.

Bose SoundLink Flex Bluetooth hangszóró

Használat közben

A Bose olyan hangsugárzó szeretett volna létrehozni, amelyet szó szerint mindenhová magunkkal vihetünk anélkül, hogy aggódnunk kellene az épségéért. A SoundLink Flex kompakt társ, amelyen szívesen hallgatunk zenét otthon és visszük magunkkal egyik szobából a másikba. De a strapabíró kivitelezésnek hála nincs az az érzésünk, mint néhány más gyártó hasonló termékével kapcsolatban, hogy túl sérülékeny ahhoz, hogy kirándulásokon vagy kerti bulikon is használhassuk.

Bose SoundLink Flex Bluetooth hangszóró

Robusztus házát úgy tervezték meg, hogy ütés- és karcolásálló legyen. Nem álltunk neki izomból földhöz vágni, de a gyártó reklámanyagai és a készülékház masszív érzete tartósságot sugallnak. Ezen kívül IP67 tanúsítvánnyal rendelkezik, tehát ha egy méterig vízbe merül, rövid ideig azt is eltűri, ráadásul porálló. Nagy előny továbbá, hogy ha beleejtjük a vízbe, akkor nem fog elsüllyedni, hanem lebeg a felszínen, így nem kell a víz alatt keresgélnünk. Mindennek tudatában nyugodtan magunkkal vihetjük akár túrázásokra, evezésre, medencés bulikra is, így még sokoldalúbbá és kihasználhatóbbá válik.

Bose SoundLink Flex Bluetooth hangszóró

A vezérlőpanelen található a ki/bekapcsoló gomb. Ezt nem kell hosszan nyomnunk, mint ahogy más gyártók eszközeinél megszokhattuk, egy rövid nyomás után bekapcsol a termék. Első használat előtt be kell nyomnunk a Bluetooth gombot is, ezután a telefonunk gyorsan és minden probléma nélkül csatlakozik rá. Későbbi használatnál bekapcsolás után automatikusan párosodik a telefonnal. A kezelőpanelen vannak még a hangerő szabályozó gombok. Ezen kívül egy multifunkciós gomb is helyet kapott itt, ami nagyon hasznos lehet, amikor távol van tőlünk a telefon. Ezzel meg tudjuk állítani és el tudjuk indítani a zenét, ha egyszer nyomjuk meg. Két gombnyomás után számot ugrik, hárommal pedig visszaugrik az előző számra.

Bose SoundLink Flex Bluetooth hangszóró

Ahogy már említettük, a készülékre több talpacskát is tettek, hogy élére állított vagy hátuljára fektetett helyzetben is stabilan használhassuk, ráadásul a PositionIQ funkcióval a hang is alkalmazkodik a hangsugárzó aktuális helyzetéhez, így mindig a lehető legjobban próbál szólni.

A Bluetooth kapcsolattartással nem volt semmi problémánk, nem akadozott, és a hatótávolság körülbelül 9-10 méter volt, így az sem volt baj, ha a telefon messzebb került a hangsugárzótól.

Az akkumulátoros üzemidő körülbelül 12 óra, ezt befolyásolhatja, hogy milyen hangosan vagy milyen stílusú zenét hallgatunk rajta.

Bose SoundLink Flex App

Ha rendelkezünk több SoundLink Flex-szel (vagy más Bose Bluetooth hangsugárzókkal), akkor párosíthatjuk őket, és így sztereóban tudjuk hallgatni a zenét. Ezt a gyártó applikációján belül tehetjük meg. Az alkalmazás hasznos lehet még más funkciók miatt is. Ezen belül kikapcsolhatjuk például a hangüzeneteket, ha idegesítene a gyártó gépi hangja, beállíthatjuk, hogy mennyi idő után kapcsoljon ki automatikusan a hangsugárzó, ha nem használjuk, és az akkumulátor üzemidejét is nyomon követhetjük.

A Bose SoundLink Flexnek van még egy előnye: kihangosítóként is használhatjuk telefonáláshoz a benne elhelyezett mikrofonnak köszönhetően, így konferencia hívásokhoz is nagyon hasznos tud lenni.

Bose SoundLink Flex Bluetooth hangszóró

Hangminőség

A SoundLink Flex hozta a Bose-tól megszokott karaktert, amire talán nem is a "hangzás", hanem "hatás" szó lenne találóbb. Akik ismerik e gyártó hangrendszereit, testes és robbanékony megszólalásra számítanak. Utóbbi nem maradt el, sokadik alkalommal is rácsodálkoztunk arra, hogy mennyire ütős hangot volt képes kipréselni a Bose ennyire parányi készülékházból. A SoundLink Flex ütemes, határozott hangzást nyújtott, méretét szinte meghazudtoló basszussal.

A fizikát nem lehet teljesen kijátszani, ezért az erős basszus inkább közepes és halk járatáson váltott ki belőlünk elismerést, 50 % terhelés fölött hajlamos volt szétesni a dinamika és metszővé váltak a magashangok. Viszont aki egy szappantartónál alig nagyobb Bluetooth hangszórót vásárol, valószínűleg nem is vár el házibuli hangzást. Ezzel együtt nem tanácsos alábecsülni a SoundLink Flex képességeit. Ésszerű terhelés mellett erőlködés nélkül képes házibuli hangulatot teremteni, még ha kicsiben is.

Bose SoundLink Flex Bluetooth hangszóró

A középső hangok tiszták voltak, kissé tömörek is, de a hasonló méretű és árú vetélytársakhoz képest nem rosszabbak. A parányi hangszóró, melynek mérete és anyaga ismeretlen, szinte kilőtte magából az ének és a beszédhangokat. A magashangokat erősen leegyszerűsítette és háttérbe helyezte a SoundLink Flex, ezért klasszikus vagy akusztikus zenék esetében nem kezelte ügyesen az apró részleteket. Utóbbi nem jelenti azt, hogy keveselltük a magashangokat, de egyáltalán nem azokra terelődött a hangsúly.

Post Malone - Wow. c. számát hallgatva 40-50 Hz alatt nem sok hanginformáció jelent meg, ami a méretből kifolyólag érthető volt. 50 Hz-től felfelé azonban váratlan erővel szabadította el energiáit a Bose kompakt hangrendszere. Az énekhang teljesen elkülönült a basszustól, de az apró részletek nem voltak kellően árnyaltak. Hasonlókat tapasztaltunk akkor is, ha lassabb tempójú, lágyabb stílusokra került sor. Például a London Grammar - Truth Is A Beatiful Thing c. számát hallgatva az énekhang döbbenetesen testes volt. A zongorabillentyűk leütései is érthetetlenül súlyosak voltak a SoundLink Flex méreteihez képest, de a háttérben lévő, finom tónusok kifejtése nem tartozott erősségei közé.

Bose SoundLink Flex Bluetooth hangszóró

Végszó

A Bose SoundLink Flex egy olyan készülék, amely korlátaival együtt is sok felhasználó szívébe lophatja magát, amennyiben nem vájtfülű elvárásokkal közelítik meg. Méretéből kifolyólag jól kihasználható, és sokoldalú. Emiatt már-már azt mondanánk, hogy minden háztartásba elkél egy Flex. De elsősorban azoknak ajánljuk, akik olyan eszközre vágynak, amelyet nemcsak otthon lehet biztonsággal használni, hanem kirándulásokra vagy egyéb kültéri programokra is szívesen magukkal vinnének. Ott lesz kihasználva az átlagnál jobb kivitel. Ergonomikus, masszív, időtálló, egyszerű formavilággal, és gondosan kiméricskélt, ütős Bose karakterrel. Ésszerű terhelés mellett nehéz elképzelni, hogy hangját a társaságból bárki kifogásolja majd.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.