B&W Formation - átalakul a hifi?

2019. május 22., szerda, 13:45

Bowers Wilkins BW audio hifi hangfal soundbar mélyláda multiroom multiroom rendszer multiroom hangrendszer

A Bowers & Wilkins olyan saját szabadalomra épülő, vezeték nélküli, multiroom-képes termékcsaládot mutatott be, amely kompromisszummentes, nagyfelbontású hangzást ígér.

A cég korábban is kacsingatott a vezeték nélküli technológiák felé. Példának okáért említhetnénk a Zeppelin Air vagy Zeppelin Wireless hangrendszereket. Még a Bluetooth világában is tettek lépéseket, többek közt a T7 hangrendszer vagy a PX "okosfejhallgató" formájában.

A Formation azonban egészen más ligába férkőzik be, ugyanis a hifi minőséget veszi célba. Mindez saját fejlesztésű, szabadalmazott technológiával valósul meg, amely 96 kHz/24 bites jelátvitellel működik. A hangminőség mellett azonban fontos a megfelelő hatókör, jelstabilitás is. Utóbbira szintén odafigyeltek, ezért a Formation az otthoni WiFi hálózattól teljesen függetlenül, nagy hatókörrel működik.

A termékcsalád jelenleg 5 tagból áll, melyek külön-külön és multiroom rendszer részeiként is vezérelhetők. A gyártó közleménye szerint a komponensek közti szinkronidő mindössze 1 mikroszekundum.

Bowers Wilkins Formation Duo hangfal

A sorozat sztereó hangfalpárt (Formation Duo) is tartalmaz, melyek a tápkábelen kívül semmilyen más vezetéket nem igényelnek (igény szerint CAT kábellel is lehet őket csatlakoztatni a helyi hálózathoz).

Bowers Wilkins Formation Duo hangfal

A kerekített formaterv elcsatolt karbon dóm magassugárzót és Continuum membránt tartalmaz - olyan hangszóró technológiákat, amelyek a 700 Series és 800 Series Diamond családokból származnak.

Bowers Wilkins Formation Wedge

A Formation Wedge elliptikus formaterve teljesen egyedi, mi legalábbis még hozzá hasonlóval sem találkoztunk. Szokványostól eltérő, 120 fokos szögben meghajló hátoldalának köszönhetően sarkokban is könnyedén elhelyezhető.

Bowers Wilkins Formation Bar soundbar

A Formation Bar lényegében egy soundbar, tehát elsősorban televízió kihangosítására ajánlott. Megvásárolható külön hozzá, vagy a többi Formation komponens mellé egy aktív mélyláda (Formation Bass) is.

Bowers Wilkins Formation Bass mélyláda

Amennyiben a felhasználó már meglévő hangrendszerét szeretné beilleszteni a Formation hálózatba, választhatja a Formation Audio nevű hubot, amely rendelkezik digitális és analóg ki/bemenetekkel, emellett a széria többi tagjához hasonlóan aptX HD Bluetooth vevőt is tartalmaz.

Bowers Wilkins Formation Audio

Ami az árakat illeti:

Formation Duo: 1 279 000 Ft/pár (állvány nélkül)
Formation Wedge: 319 000 Ft
Formation Bar: 399 000 Ft
Formation Bass: 349 000 Ft
Formation Audio: 219 000 Ft

A Bowers & Wilkins Formation termékek már itthon is rendelhetők, bővebb termékleírás az Aymara Kft. honlapján található.

aymara.hu

www.bowerswilkins.com

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.