Audio Pro P5 Bluetooth hangszóró teszt

Egyszerűen csak működik

2022. július 21., csütörtök, 14:10

Audio Pro audio hifi hangfal hangszóró multiroom Bluetooth hangszóró hangfal teszt hangszóró teszt Audio Pro hangfal Bluetooth hangszóró teszt

Az Audio Pro P5 megtestesíti a szinte bárhol elférő középkategóriás vezeték nélküli hangrendszert. A skandináv minimalizmus jegyében készült, egyszerű, de pont ezért kedvelhető, és amire szánják, azt tisztességgel teljesíti.

Audio Pro P5 Bluetooth hangszóróAudio Pro P5 Bluetooth hangszóróAudio Pro P5 Bluetooth hangszóróAudio Pro P5 Bluetooth hangszóróAudio Pro P5 Bluetooth hangszóróAudio Pro P5 Bluetooth hangszóróAudio Pro P5 Bluetooth hangszóróAudio Pro P5 Bluetooth hangszóróAudio Pro P5 Bluetooth hangszóróAudio Pro P5 Bluetooth hangszóróAudio Pro P5 Bluetooth hangszóróAudio Pro P5 Bluetooth hangszóróAudio Pro P5 Bluetooth hangszóróAudio Pro P5 Bluetooth hangszóróAudio Pro P5 Bluetooth hangszóróAudio Pro P5 Bluetooth hangszóróAudio Pro P5 Bluetooth hangszóróAudio Pro P5 Bluetooth hangszóróAudio Pro P5 Bluetooth hangszóróAudio Pro P5 Bluetooth hangszóróAudio Pro P5 Bluetooth hangszóró

Szélesebb táborra céloz

Az Audio Pro Bluetooth hangszórói imádni valók. Ikonikus, szögletes formájuk és stílusos színük által üde színfoltot képeznek a vezeték nélküli hangrendszerek között. A P5 elsőre visszalépésnek tűnhet, hiszen fotók alapján szinte már túlságosan skandináv. Akkor miért tölt be mégis fontos szerepet a cég történelmében? Mert ez az eddigi legolcsóbb és legkisebb Audio Pro hangrendszer.

Audio Pro P5 Bluetooth hangszóró

A P5 kicsi, kompakt és lapos, kesztyűtartóban, oldaltáskában és hátizsákban is könnyen elfér. A korábban megjelent T sorozathoz képest már nem 4.0, hanem Bluetooth 5.0 verziót tartalmaz, és egy kis esővíz sem okozhat neki gondot, mivel IPX4 tanúsítvánnyal is rendelkezik. Jelenlegi akciós ára 50 000 forint, az utána következő modell a nagyobb teljesítményű és nehezebb, ugyanakkor 25 000 forinttal drágább T3+.

Audio Pro P5 Bluetooth hangszóró

Küllem

Az Audio Pro P5 formaterve első ránézésre olyan, mintha egy Bluesound hangrendszer bébitesója lenne. Előlapját elegáns védőrács fedi, amelyen egy további szövetréteg látható. Jobb alsó sarkát fém embléma díszíti. Szemből egyszerű, de nagyszerű, nem vonja magára a figyelmet. Házának többi részét különös tapintású, gumírozott hatású műanyag borítja. Kis mérete ellenére tömege több mint egy kilogramm, amitől meghökkentően masszív érzetet okoz.

Audio Pro P5 Bluetooth hangszóró

Fent négy besüllyesztett gomb sorakozik: főkapcsoló, jelszint vezérlők, Bluetooth párosítás és egy LED. Ennyi, semmi másra nincsen szükség e termékkategóriában. Jobb szélen, gumifedél mögött található a töltésre szolgáló USB-C aljzat és egy 3,5 mm-es Jack bemenet. Utóbbival egyre ritkábban találkozni vezeték nélküli hangrendszeren, pedig rengeteg olyan forráskészüléket kiszolgálhat, amely nem tartalmaz Bluetooth-t. Két P5 készülék összepárosítható vezeték nélküli sztereó (TWS) üzemmódba.

Audio Pro P5 Bluetooth hangszóró

A készülékház alján két miniatűr dudor tölti be a talp szerepet, hátul további négy kis pötty található, így elméletben hátára fektetve is lehet használni az eszközt. A tartozékok között található egy csuklópánt, amelyet hátul, a bal szélső mélyedésbe lehet befűzni. Élőben sokkal bizalomgerjesztőbb, jobb minőségérzetet sugall a P5, mint fotók alapján. Nemcsak súlya, hanem pontos illesztései miatt is. Megjelenésével kapcsolatban annyit lehetne kifogásolni, hogy egyelőre csak feketében vásárolható meg.

Audio Pro P5 Bluetooth hangszóró

Használat közben

Az Audio Pro P5 használata pofonegyszerű, semmivel sem bonyolultabb, mint bármely más Bluetooth hangszóróé. Pillanatokon belül csatlakoztattuk hozzá okostelefonunkat. A vezeték nélküli kapcsolat környezettől függően akár 10-12 méterig is fennmaradt szaggatás nélkül. A P5 lágy hangjelzésekkel tájékoztatott minket különböző üzemállapotairól. Eleinte kicsit hiányoltuk a telefonos kihangosító meglétét. De tudva azt, hogy milyen bosszantó tud lenni, amikor hívásfogadás után az 5-10 méterre lévő hangszóróból ordít a másik fél hangja, valahol örültünk is neki.

Audio Pro P5 Bluetooth hangszóró

Ha két forráseszközzel is párosítottuk, akkor mindkettőt eltárolta memóriájában a P5, de egyszerre csak egy készülékről lehetett rá hangot továbbítani. Egyes Bluetooth hangszórók és fejhallgatók képesek több forrást is egyidejűleg fogadni aszerint, hogy melyikről érkezik hamarabb jel. A P5 erre nem volt képes, például nekünk először ki kellett kapcsolni az éppen aktív telefon Bluetooth funkcióját ahhoz, hogy a korábban már párosított laptop jelét halljuk.

Audio Pro P5 Bluetooth hangszóró

Hangminőség

A P5 hangkarakterének jellege hasonlított a fölötte lévő Audio Pro hangrendszerekéhez. Barátságos, simulékony magasfrekvenciákat, lelkes és dinamikus középső hangokat szólaltatott meg. Mivel mindössze egy 2,54 cm-es dóm magassugárzót és egy 8 cm-es mélyközépsugárzót tartalmaz, a basszust csak 57 Hz-től szólaltatta meg, de onnan felfelé kellemes testességgel kezelte az ütemeket és morajló hangeffektusokat. Nem merte gyengének mutatni magát, így könnyűzenei műfajokkal hamar megkedvelhető, lendületes arcát mutatta.

Audio Pro P5 Bluetooth hangszóró

A Twenty One Pilots - Stressed Out c. számát elindítva ütős és bátor basszust kaptunk ahhoz képest, hogy a hangok egy alig több mint 5 cm mély dobozkából érkeztek. Az énekhang jól érthető volt, de picit beleolvadt a mélyhangokba. A magasfrekvenciák kis terhelésen inkább óvatos jellegűek voltak, de erősebb járatáson is inkább lágy maradt a P5.

A The Dave Brubeck Quartet - Take Five c. klasszikusát hallva szépen kiröppentek a szaxofon dallamai és a hangerő váltakozásokat is egész ügyesen kezelte a P5. A korábban említett lágy, puha érzet ezúttal is érzékelhető volt, a cintányér nem igazán mert kimerészkedni a háttérből, halovány függöny vette körül. Az összkép azonban (ismételten: egy kabátzsebben elférő dobozhoz képest) élvezhető volt, meglepően határozott nagybőgővel, legalábbis abban a 18 négyzetméteres szobában, ahol a tesztelést végeztük.

Audio Pro P5 Bluetooth hangszóró

A P5 hangminősége összességében jónak bizonyult, persze a hifi szintű felbontást nem igazán közelítette meg. Annál nagyobb meglepetést okozott a vártnál jobb teljesítményével. Ha kicsit feljebb emeltük a jelszintet (hangerőt), 50-70 % között is megőrizte karakterének fő sajátosságait. 70 % fölött már összesűrűsödött a dinamika és instabillá vált a basszus, de az már meghökkentően magas hangnyomásnak számított egy ennyire apró eszköztől.

Audio Pro P5 Bluetooth hangszóró

Alternatívák

Az Audio Pro P5 ára nagyjából félúton helyezkedik el a JBL Flip 5 és Charge 5 között. Elég profin kalkuláltak a tervezők, szubjektív megítélésünk szerint a P5 teljesítménye valóban a két ellenfél közé sorolható. Más kérdés, hogy a JBL-ek basszusa kicsit keményebb és magashangjuk is valamivel élénkebb. Az Audio Pro hangkaraktere inkább simulékony, kedveskedő próbál lenni. Ha már skandináv termékről esik szó, még szorosabb vetélytársnak nevezhető a hasonló összegért kapható Vifa City. Több színben létezik, telefonos mikrofont is tartalmaz és még hordozhatóbb. Viszont a P5 sokkal jobban bírja a terhelést és basszusokban is bátrabb, mint a Vifa City.

Audio Pro P5 Bluetooth hangszóró

Végszó

Az Audio Pro P5 kellemes debütálás a gyártó részéről egy olyan kategóriába, amely sokkal több vásárlót vonz. Méretéhez képest meglepően terhelhető és szinte bárhol elfér. Extrák terén nem annyira bőkezű, bár a TWS lehetőség praktikus (és ebben a kategóriában más modellek sem kínálnak többet), de amit tud, azt tisztességgel teljesíti.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.