Audio Pro BT5 Bluetooth hangszóró teszt

2019. december 12., csütörtök, 12:00

Audio Pro audio hifi hangfal hangszóró Bluetooth hangszóró hangfal teszt hangszóró teszt Audio Pro hangfal Bluetooth hangszóró teszt

A skandináv Audio Pro termékei közül nem is olyan régen megismertük a Drumfire típust, ami egy igazi nagyágyú. Gitárerősítőre hasonlító külseje, gondos kivitele és teljesítménye által nagyobb terekben érezte magát jól. A cég azonban gondolt azokra is, akik kisebb szobával rendelkeznek, valamint kevesebbet akarnak költeni. Nekik készítették a BT5 hangrendszert.

Audio Pro BT5 Bluetooth hangszóróAudio Pro BT5 Bluetooth hangszóróAudio Pro BT5 Bluetooth hangszóróAudio Pro BT5 Bluetooth hangszóróAudio Pro BT5 Bluetooth hangszóróAudio Pro BT5 Bluetooth hangszóróAudio Pro BT5 Bluetooth hangszóróAudio Pro BT5 Bluetooth hangszóróAudio Pro BT5 Bluetooth hangszóróAudio Pro BT5 Bluetooth hangszóróAudio Pro BT5 Bluetooth hangszóróAudio Pro BT5 Bluetooth hangszóróAudio Pro BT5 Bluetooth hangszóróAudio Pro BT5 Bluetooth hangszóróAudio Pro BT5 Bluetooth hangszóró hátlapAudio Pro BT5 Bluetooth hangszóró hátlapAudio Pro BT5 Bluetooth hangszóróAudio Pro BT5 Bluetooth hangszóróAudio Pro BT5 Bluetooth hangszóróAudio Pro BT5 Bluetooth hangszóróAudio Pro BT5 Bluetooth hangszóróAudio Pro BT5 Bluetooth hangszóróAudio Pro BT5 Bluetooth hangszóróAudio Pro BT5 Bluetooth hangszóróAudio Pro BT5 Bluetooth hangszóró

Az Audio Pro egy dolgot biztosan nem bíz a véletlenre, az pedig a külső. Nagy verseny van manapság a Bluetooth rendszerek piacának minden szegmensében, így az első benyomás mindenképpen jelentős lehet vásárlás esetén. A BT5 úgy néz ki, mint egy megtermett mákosrétes, egyszerűen magára vonja a figyelmünket. Ahogyan megtekintjük, egyből elkezdünk közeledni felé, és ugyan nem szeretnénk beleharapni, de megérinteni mindenképpen.

Audio Pro BT5 Bluetooth hangszóró

Közelebbről már inkább egy példásan kivitelezett bútorra emlékeztet a külseje, aminek szeretnénk egy központi helyet a lakhelyünkön. Akkor is roppant jól mutat, ha egyszerűen egy polcra helyezzük a könyveink elé, vagy letesszük az íróasztalra, pedig elkerültek minden cicomát a tervezők. A BT5 parányi, kis túlzással alig nagyobb, mint egy mobiltelefon doboza.

Audio Pro BT5 Bluetooth hangszóró

Az elejét és az oldalait nagyon sűrű szövet védi, ami nem gátolja a hangszórók munkáját, a reprodukció pontos terjedését. A tető, illetve az alsó lap fahatású, tulajdonképpen újrahasznosított fából készült, erre a hidegebb országokban nagyon odafigyelnek. Peremei lekerekítettek, felszínük pedig csiszolt, lakkbevonatú.

Audio Pro BT5 Bluetooth hangszóró

Dió, fekete és driftwood kivitelben készülnek, hozzánk ezek közül az utóbbi került, és be kell vallanunk, mint azt a cikkünk elején már lényegében meg is tettük, hogy nagyon is elnyerte tetszésünket.

Audio Pro BT5 Bluetooth hangszóró hátlap

A hátsó panel alumíniumból van, ami nem elhanyagolható szempont a megfelelő stabilitás szempontjából. Megannyi csavar biztosít még minket arról, hogy a kis BT5 bírja a strapát és a nagyobb terhelést, nem igazán szerettek volna bármit is a véletlenre bízni tehát az Audio Pro-nál. Itt egy billenőkapcsolón kívül, amivel a készenléti állapot és az automatikus bekapcsolás mellett választhatunk, csak egy 3,5 mm-es AUX Jack bemenet van, valamint a hálózati aljzat.

Audio Pro BT5 Bluetooth hangszóró hátlap

A hang és elsősorban a basszus terjedésének érdekében kialakítottak egy függőlegesen ovális reflexnyílást is, aminek a pereme lekerekített, a belseje pedig elhajlik a hangszórók irányába. Utóbbiakból összesen kettő került a BT5 belsejébe.

Audio Pro BT5 Bluetooth hangszóró

Az egyik 18 mm-es textil dóm, amit 10 wattos digitális erősítő hajt, a mélyhangokért pedig 100 mm-es hangszóró felel, az 30 wattos támogatást kapott. A frekvencia-átvitel így 50 Hz-20 kHz-ig terjed, a keresztváltó 3800 Hz-en dolgozik.

Audio Pro BT5 Bluetooth hangszóró

A típusjel betűi természetesen a beépített Bluetoothra utalnak, azonban a tetőlapon vezérlőszerveket is találunk azok számára, akik esetleg olyan helyen vannak, ahol nincs elérhető WiFi hálózat, így mondjuk CD-játszót kötnek rá. Kiválaszthatjuk a bemenetet, amelyek állását apró LED mutatja, állíthatunk a hangerőn, a "pair" gombbal pedig a vezeték nélküli csatlakozást könnyítjük meg.

Audio Pro BT5 Bluetooth hangszóró

Amikor korábban beszámoltunk az Audio Pro újdonságáról, mi is csodálkoztunk azon, hogy a cég csupán a felhasznált anyagokról és a külcsínről informált bennünket. Két okból kifolyólag lehetett ez. Az egyik, hogy a hang másodlagos a számukra, a másik pedig az, hogy azt felesleges méltatniuk, hozzák a formájukat. A meghallgatásnál először az előbbire gondoltunk, mert hétköznapi csatorna használatánál a BT5 eléggé döglődött, a mobiltelefonon pedig a hangerőskála már a közepén pirosra váltott, jelezve ezzel azt, hogy torz a hangminőség, a kimenőszint nem tiszta. Gyorsan kerestünk is egy megbízhatóbb forrást, ahol nem csak a mennyiségre, hanem a minőségre is fókuszált a jel, és bizony sokkal természetesebbé vált a mosolyunk.

Audio Pro BT5 Bluetooth hangszóró

Az Audio Pro olyan erőre kapott hirtelen, ami mindnyájunkat ledöbbentett. Eleve nagyon határozott, stabil a kivitelezése, ami bizony kell is, mert nem tudjuk, hogyan préselnek ki ilyen pincemélyeket a 10 cm-es membránból. Szerencsére az előlap nem vehető le, biztosan kileng a hangszórók membránja, de mivel nem láttuk, picit nyugodtabb szívvel kalandoztunk a szerencsére nagy felhozatalban.

Audio Pro BT5 Bluetooth hangszóró

A New Order Blue Monday című dalában a basszus mindig is üde színfolt volt a meghallgatások során, még hifi bemutatókon is szívesen vetik be. Itt is beindult a gépezet, a kemény dob rendkívüli pontossággal párosult, a kis D osztályú erősítőnek bizony össze kellett kapnia magát, viszont ezt meg is tette. Nem fogyott ki a szuflából, pedig ezután is rengeteg olyan zenét kapott, ahol a gépdobé volt a főszerep. A meglepetés viszont ezután jött, amikor Barbra Streisand Guilty albumát hallgattuk meg. A nyolcvanas évek szinte professzionálisan hangszerelt soulos popdalai olyan hangulattal áramlottak a parányi BT5-ből, ami előtt bizony megemeltük a kalapunkat. A másik pozitívum az énekhang volt. Barbrát lehetetlen utánozni, de visszaadni sem habkönnyű feladat. Az előadása végig tiszta volt, az apró, minden túlzástól mentes hajlítások követhetők maradtak, a lecsengések pedig határozottak, pontosak. Nagyon furcsa azt állítani egy hatvanezres Bluetooth hangszóróról, hogy be tudtuk pozícionálni az énekest és a mikrofont is, ráadásul azokat közel helyezte egymáshoz, ahogyan a stúdióban voltak a felvétel közben. Itt ez bizony megtörtént.

Audio Pro BT5 Bluetooth hangszóró

Gondoltunk egy merészet, és Purcell áriáját vettük elő, ahol a férfi ének végig baritonban marad. Reménykedtünk, hogy ezzel zavarba hozzuk ezt a kis bútordarabot, de nem jött össze. Halk, kissé monoton hegedű volt a háttérben, a kissé kapálódzó, levegőt kereső ének pedig messzire kinyúlt a BT5-ből úgy, hogy közben nem szakadt meg vele a kapcsolat. A hangerővel nem spóroltunk, de a rendszer nem omlott össze. Az energiát önfeledten tálalta, de semmi torzulást vagy színezést nem hallottunk. A basszus domináns volt mindvégig, de a középtartomány nem szenvedtek hiányt, ahogyan a magashangok sem. Egyedül keményebb rockon volt némi hiányérzetünk, azt viszont annak tudtuk be, hogy összetett, progresszív dalokat választottunk, egy kis AC/DC vagy ZZ Top nem fog neki fejfájást okozni.

Audio Pro BT5 Bluetooth hangszóró

Az Audio Pro BT5 bizony egy főnyeremény. Ekkora méretből ugyan hallottunk már hasonlóan domináns hangot, de az nem így nézett ki, és nem ennyibe került. 60 ezer forintért a mai világban jobb Bluetooth hangrendszert nem kapunk, legalábbis hozzánk még nem került. A BT5-nek nincs nagy tudása, nincsenek rajta extrák, viszont a külsejénél csak a hangja jobb. Könyvolvasás mellé háttérzenének, borgőzös estére egy kis feszültség levezetésnek, de még garzon házibuliban is mindent nyújt, amit elvárunk. Nem vitás az ajánlott vétel státusz.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.