Audio Pro Addon C3 multiroom hangszóró teszt

2018. október 10., szerda, 05:10

Audio Pro audio hifi hangfal hangszóró multiroom aktív hangfal multiroom hangfal multiroom hangszóró multiroom rendszer Bluetooth hangszóró hangfal teszt hangszóró teszt multiroom teszt Audio Pro hangfal Bluetooth hangszóró teszt

Biztos mindenki emlékezetében megvan a kép a nagy és nehéz kazettás magnókról, amiket a '80-as években az emberek a vállukon cipeltek. Nos, az Audio Pro Addon C3 egy kompakt, szép dizájnnal rendelkező hangszóró, amelyet akár mi is hurcolhatunk, hogy ha kedvünk támad hozzá. Igaz, jóval kisebb, mint egy ghetto blaster, viszont lényegesen többet tud, mint elsőre gondoltuk volna.

A márkáról

Az Audio Pro személyében újabb skandináv gyártó termékeit köszönthetjük a magyar piacon. Az 1978-ban alakult céget már a kezdetektől az a cél vezéreli, hogy minél kisebb méretből, minél nagyobb hangot tudjanak kelteni. Elsők között készítettek aktív mélysugárzót és mindig is az aktív hangfalakra fókuszáltak. Elsődleges szempont számukra a dizájn és az esztétikum, modelljeikre a minimalizmus és a kifinomultság jellemző.

Audio Pro Addon C3 Bluetooth hangszóróAudio Pro Addon C3 Bluetooth hangszóróAudio Pro Addon C3 Bluetooth hangszóróAudio Pro Addon C3 Bluetooth hangszóróAudio Pro Addon C3 Bluetooth hangszóróAudio Pro Addon C3 Bluetooth hangszóróAudio Pro Addon C3 Bluetooth hangszóró hátlapAudio Pro Addon C3 Bluetooth hangszóró hátlapAudio Pro Addon C3 Bluetooth hangszóróAudio Pro Addon C3 Bluetooth hangszóróAudio Pro Addon C3 Bluetooth hangszóróAudio Pro Addon C3 Bluetooth hangszóróAudio Pro Addon C3 Bluetooth hangszóróAudio Pro Addon C3 Bluetooth hangszóróAudio Pro Addon C3 App

Egy sárga láda

Az Addon C3 már az első kézbevételt követően a szívünkbe lopta magát letisztult, stílusos megjelenésével. Az egyszerű dizájnhoz sokat hozzáad a vidám napraforgósárga szín. Azok számára, akik mégsem szeretik a harsány színeket, hozzáfűzzük, hogy megvásárolható feketében, szürkében és fehérben is.

Audio Pro Addon C3 Bluetooth hangszóró

A küllem összességében hozza a megszokott és sokak által kedvelt skandináv elemeket, mint az egyszerű formaterv, a szögletes alak és a minimalista hangszóró kiosztás. Ez a külső összességében lehetővé teszi, hogy a lakásban esztétikai funkciót is betöltsön, ami nem utolsó szempont.

Audio Pro Addon C3 Bluetooth hangszóró

Méreteit tekintve nem tartozik a legkisebbek közé (115x215x135 mm), tehát nem az a fajta, amelyiket bármilyen táskába bedobhatjuk, egy kirándulásra magunkkal cipelni pedig kész kihívás lenne. Mégsem teljesen rossz mobilitás szempontjából, hiszen egy bőröndbe vagy utazótáskába minden gond nélkül befér, ezen kívül a tetején elhelyezett bőrfogantyúnak köszönhetően kézben is könnyen szállítható.

Audio Pro Addon C3 Bluetooth hangszóró hátlap

Minden kezelőszerv a hangszóró tetején található. A főbb gombok mellett (hangerő szabályozó, Bluetooth, elindítás/megállítás) kiegészül még egy gombbal, amellyel WiFi, Bluetooth, és a 3,5 mm-es Jack bemenetek közül választhatunk. Ezen kívül 1-től 4-ig számok is fellelhetők, ezekhez hozzárendelhetünk internetes rádióállomásokat vagy általunk összeállított lejátszási listákat, így a telefonunk használata nélkül válthatunk csatornát. A három jobboldali LED a töltöttségi szintet jelzi. Érdemes pillantást vetni a C3 hátoldalára is, ugyanis ott helyezkedik el a WiFi gomb, az Ethernet-, a Jack bemenet- és a töltésre szolgáló, ún. piskóta tápaljzat.

Audio Pro Addon C3 Bluetooth hangszóró hátlap

Minden egy dobozban

Az Addon C3 az igazi élményt multiroom hálózat részeként adja meg, ám nem kell aggódni, önmagában is megállja a helyét. Rendelkezik Bluetooth-szal, így hálózat nélkül is használhatjuk, ráadásul akkumulátorról, szóval házibuliba is magunkkal vihetjük. Mi is így tettünk, egy iszogatós baráti összejövetelen a C3 szolgáltatta nekünk a zenét. Egyszerű használatának hála mindenki meg tudta szólaltatni rajta kedvenc számait, ráadásul a méretéhez képest egész nagy hangerőt tudott produkálni. Körülbelül hat órán keresztül használtuk egyhuzamban, és még ezután sem merült le, mivel az akkumulátor üzemideje teljes hangerőn körülbelül 9 óra, míg közepes hangerőn 15 óra. Az eszköz Bluetooth kapcsolattartása megfelelő, könnyen és gyorsan ment a vele való párosítás, hatóköre pedig kb. 6-7 méter.

Audio Pro Addon C3 App

A multiroom funkcióhoz vagy a WiFi használathoz először le kell töltenünk a gyártó applikációját, az Audio Pro Controlt. Az alkalmazás megkeresi a hálózaton belüli Audio Pro készülékeket, melyekből ha többel is rendelkezünk, akkor beállíthatjuk, hogy sztereóban vagy multiroom zónajátszókként szóljanak. Az applikáció megnyitása után be kell írnunk a WiFi jelszót, majd megnyomni az Addon C3 hátoldalán lévő WiFi gombot. Ezt követően a női hangvezérlő tudatja velünk, hogy az eszköz készen áll a hálózatra való csatlakozáshoz, utóbbi egy percen belül általában megtörténik.

A beépített klienseknek köszönhetően több internetes zenei szolgáltatóhoz hozzáférésünk lehet, mint például a Spotify, a TIDAL és az Apple Music. Az applikáción keresztül pontosabban nyomon követhetjük az akkumulátor töltöttségi szintjét, állíthatjuk a hangerőt, és személyre szabhatjuk a hangzást, a mély és a magas frekvenciákat.

Audio Pro Addon C3 Bluetooth hangszóró

Hangminőség

Jeff Beck - I Put A Spell On You című dala rendkívül jól állt a hangszórónak. A gitár erőlködés nélkül jelent meg, a mélyhangok nem voltak tolakodók, bár amikor közel ültünk az eszközhöz, akkor öblösnek hatottak, messziről sokkal jobban érvényesült a basszus. Ezen kívül 60 Hertz alatt egyáltalán nem szólalt meg, nem képes kiadni az igazán mélyhangokat, de ez egy ilyen méretű hangszórótól nem is elvárható. Az énekesnő hangja nagyon jól érvényesült, kis karcossága és egyéb finomságai is előmerészkedtek. Ügyes dinamika és ésszerű középmagas frekvenciás részletek jellemezték a C3-at, ezen kívül a magashangok sem váltak harsánnyá, inkább afféle lágyság jellemezte őket.

Audio Pro Addon C3 Bluetooth hangszóró

Az Addon C3 könnyen betölt egy 20 négyzetméteres szobát, de arra figyeljünk, hogy ne a hangszórón, hanem a forráseszközön állítsuk a hangot, úgy kevésbé fog torzítani. A hangszóró alacsony és magas hangerőn is jól szólt, ha komolyabban terheltük, akkor sokáig megőrizte hidegvérét.

Audio Pro Addon C3 Bluetooth hangszóró

Jeff Beck után a Sárik Péter Triótól a "Mission: Impossible" feldolgozást indítottuk el. A hangszínpad behatárolt volt, és nem mutatott olyan nagy szórást, mint a nagy(obb) rendszerek, köszönhetően annak, hogy a magassugárzók túl közel vannak egymáshoz, de ettől függetlenül tisztán szólt. Kipróbáltuk közvetlenül, kábel használatával is és azonnal érzékelni lehetett a minőségbeli eltérést, ugyanis a Bluetooth-szal ellentétben ekkor rögtön megjelent a gitár jellegzetes testhangja is. A magas frekvenciákat jobban kiadta, és a basszus is árnyaltabbá vált, így azt ajánljuk, hogy ha valaki ráérős hangulatában igényesebb zenéket szerente fülelni, akkor így is próbálja ki!

Audio Pro Addon C3 Bluetooth hangszóró

Záró gondolatok

Első hallásra talán soknak tűnhet az Audio Pro Addon C3 100 000 forintos ára, de ha jobban belegondolunk, a szolgáltatásokkal együtt, amiket nyújt, egyáltalán nem sok. Ha mégis az, akkor létezik olcsóbb, csak Bluetooth vevőt tartalmazó, tehát hálózati funkciók nélküli változata is a T szériában (Audio Pro Addon T3). Ma még kevés olyan eszközt tudunk említeni, ami multiroom képes, közben akkumulátorral ténylegesen vezeték nélkül használható, és Bluetooth hangrendszerként is megállja helyét. Mindennek köszönhetően még praktikusabbá válik, ráadásul hosszútávon is élvezhető és relatív nagy hangot nyújt. Stílusos külsejét pedig már nem is említjük. Így az első általunk tesztelt Audio Pro termék igazán jó hatást tett ránk, és alig várjuk a többit.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.