Audio Pro A10 multiroom hangszóró teszt

Mindenhol jó, de legjobb otthon!

2019. január 7., hétfő, 10:00

Audio Pro audio hifi hangfal hangszóró multiroom aktív hangfal multiroom hangfal multiroom hangszóró multiroom rendszer Bluetooth hangszóró hangfal teszt hangszóró teszt multiroom teszt Audio Pro hangfal Bluetooth hangszóró teszt

A skandináv részletek észrevétlenül lopóznak be mindannyiunk otthonába bútorok, dísztárgyak, edények formájában. A minimalista, letisztult otthonosság, a finom szövet, az egyáltalán nem harsány, visszafogott, kellemes színek már nemcsak az IKEA és társai jóvoltából lehetnek a mieink, hanem akár egy hangszóró formájában is. Legújabb, az Audio Pro A10, amely bárki lakásába beleillik.

Audio Pro A10 multiroom hangszóróAudio Pro A10 Bluetooth hangszóróAudio Pro A10 multiroom hangszóróAudio Pro A10 multiroom hangszóróAudio Pro A10 multiroom hangszóróAudio Pro A10 multiroom hangszóróAudio Pro A10 multiroom hangszóróAudio Pro A10 multiroom hangszóróAudio Pro A10 App

Otthon, kényelmesen

A városi lakások és modern, letisztult otthonok gyakori hátránya, hogy helykiosztásuk nem elég praktikus. Ebben az esetben nehezen megoldható, hogy az amúgy is zsúfolt terekbe még nagy, terebélyes hangfalakat helyezzünk el. Ha utóbbira mégis nyílna lehetőség, akkor a felhasználók zöme sokszor csak háttérzenei célra használja az amúgy házibulizásra is alkalmas rendszert. Ezeket a problémákat tudatosítva a gyártók is elkezdtek a kompakt kivitelű hangszórók felé fordulni, amelyek egy az egyben a praktikumot testesítik meg. Előnyük természetesen nemcsak a helybarát méret, hanem a rugalmas funkcionalitás is. Az Audio Pro A10 például multiroom képes, ha több ilyen termékkel rendelkezünk. Használhatjuk Jack bemenetről kábellel, Bluetooth-szal, vagy közvetlenül WiFi-ről is. Mindez biztosítja számunkra a kényelmes, minőségi otthoni zenehallgatást akár egész otthonunkban anélkül, hogy hasznos helyeket foglalnánk el.

Audio Pro A10 multiroom hangszóró

Küllem

Az A10 semleges külalakjával, a henger alakú, lekerekített formával és a durva szövetborítással otthonos érzetet kelt, így bármilyen nappaliba beleillik. Kétféle szürke árnyalatban kapható, egy sötétebb, neutrálisabban, és egy világosabb, már-már törtfehérbe nyúlóban. Mindemellett a megjelenésével sem szeretné egy hordozható Bluetooth hangszóró látszatát kelteni (hiszen akkumulátor például nincs benne), mivel nem egy túl kis darab (193x140x140 mm), de így is elég könnyű, hiszen csupán 1400 gramm.

Audio Pro A10 multiroom hangszóró

Ahogy az Audio Pro-tól egyébként is elvárjuk, a termék kivitelezése igényes. A készülék alján csúszásgátló gumi van, alját kemény műanyag díszíti, amely a szimmetrikusan megjelenő mélyedések miatt egy gumiabroncs képzetét kelti. A szövetborítás egyértelműen hozza a skandináv érzést, érdekesség, hogy az elején ezt két helyen, függőlegesen megtöri a varrás, valószínűleg így jelölve, hogy merre érdemes fordítani a hengert. A készülékház tetején találhatóak meg a kezelőszervek. A tőlünk távolabb elhelyezkedő aprócska LED pontocskák jelzik a hangerőszintet, így azzal is tisztában lehetünk, hogy a készüléket mennyire terhelhetjük még. A kezelőpanelen természetesen fellelhetők a hangerőszabályozó-, bekapcsoló-, Bluetooth-, csatornaváltó-, play/stop- és 1-4-ig számozott gombok, , amelyekhez lejátszási listákat vagy rádióállomásokat állíthatunk be.

Audio Pro A10 multiroom hangszóró

A hangszórót megfordítva a hátoldalon egy csavarbemenetet láthatunk. Ezzel az A10 akár a falra is felrögzíthető, így még kevesebb helyet foglal el a lakásban. Alatta egy Connect gomb van, amely a WiFi-hez való csatlakozáskor van a segítségünkre. Ezen kívül egészen az eszköz alján találunk még egy AUX bemenetet, és a tápcsatlakozót. Az A10 összességében nemcsak kellemes küllemet tudhat a magáénak, ezzel együtt nagyon strapabíró is, a kemény műanyagháznak és a szövetborításnak köszönhetően nem sérül meg könnyen.

Audio Pro A10 multiroom hangszóró

Használat közben

Mivel akkumulátor nincs az A10-ben, ezért csak áramkörre dugva tudjuk használni. A használata nagyon egyszerű, legyen szó Bluetooth-ról, Wifi-ről vagy kábelről. Három apró LED helyezkedik el a kezelőszervek alatt, WIFI, BT és AUX felirattal, így mindig láthatjuk, hogy melyik csatorna van éppen kiválasztva, és ezek között a felfelé nyíl gombbal válthatunk.

Audio Pro A10 App

Ahhoz, hogy közvetlenül WiFi alapon működtessük a hangszórót, le kell töltenünk a gyártó applikációját. Itt, miután kiválasztottuk az éppen használt hálózatot, és megadtuk a jelszavát, az applikáció megkeresi az eszközt, majd a készülékház hátulján lévő Connect gombot kell megnyomnunk. Ezek után az A10 női hangja tájékoztat minket arról, hogy a csatlakozás folyamatban van. Az applikáción belül a következő alkalmazásokat érhetjük el: Spotify, TuneIn, TIDAL, iHeartRadio, Deezer, Amazon Alexa, Napster, My Music. Lehetőségünk van továbbá személyre szabni a hangot is, ugyanis állíthatjuk a mély- és a magashangok arányát, de akár ébresztőórát is időzíthetünk, ahogy lejátszási listákat is itt tudunk hozzá rendelni a készülékház tetején lévő számokhoz, hogy kedvenceinket csak egy gombnyomás válassza el tőlünk. Zónajátszóként is használhatjuk az A10-et, ha több ilyen funkcióval bíró Audio Pro készülékkel rendelkezünk. Sajnos ezt mi nem tudtuk ki próbálni, mivel csak egyet kaptunk tesztelésre.

A Bluetooth használata is hasonlóan egyszerű. Könnyű volt párosítani vele a telefonunkat, és ha bekapcsoltuk ismét a hangszórót, akkor automatikusan csatlakozott forráseszközünkhöz. Hatótávolsága körülbelül 8-9 méter.

Hangminőség

Kíváncsian indítottuk el referencia zenéinket, hogy meghallgassuk ezt a skandináv hangszórót. A 52nd Street Blues Project - You Lied hallgatása közben tiszta hangot kaptunk diszkrét basszussal, amely nem akart az előtérbe tolakodni, ésszerű maradt, emiatt azonban az erőteljes basszus szerelmesei elégedetlenek lettek volna (de később az EQ átállításával ennek ellenkezője is bebizonyosodott). A nagybőgő széttagoltan tudott szólni, a hangszerek ábrázolásával elégedettek voltunk (az árhoz mérten), amíg az éneken már jobban érzékelni lehetett digitális mivoltát. Hiányérzetet leginkább a szűk hangszínpad keltette bennünk. Ugyanis sajnos az Audio Pro alkotói sem képesek meghazudtolni a fizikát. Az A10 önmagában nem tudja visszaadni a hangfalpárokra jellemző sztereó színpadképet, más kérdés, hogy nem is ez a célja, hanem a szoba betöltése kellemes háttérzenével.

Audio Pro A10 multiroom hangszóró

A hard rock különösen jól állt neki, magas hangerőn sem vált bántóvá, eközben viszont veszített a részletgazdagságából, ezt mégsem könyveltük el kifejezetten zavaró tényezőként. Zenei stílustól függetlenül kissé tömör és behatárolt hang jellemezte, miközben a magas frekvenciák nem voltak elég csilingelők, a terhelést növelve még puhábbá váltak, ennek köszönhetően azonban magas hangerőn nem volt harsány a hangzás. Az elektromos gitár hangját kissé fáradtnak érzékeltük, kevésbé tudta azt élethűen ábrázolni, de ennek ellenére a hangulat és a lendület jól átjött és a zene továbbra is élvezhető volt, a frekvenciák végig kontrollálva maradtak.

Az A10 hangja otthoni használatra, ésszerű hangerőn való zenehallgatáshoz egyáltalán nem rossz választás, mivel sokféle műfaj jól áll neki és hosszútávon is kellemes hallgatni. Kevésbé meleg és részletgazdag a hangja, mint az általunk is tesztelt Addon C3-nak, a különbség azonban az árcímkén is megmutatkozik, hiszen utóbbi kb. 30000 forinttal drágább.

Audio Pro A10 multiroom hangszóró

Záró gondolatok

Az Audio Pro A10 stílusos eszköz, amely bárki otthonába jól beillik, ezzel sok helyet spórolva a kicsi lakással rendelkezőknek. Sokoldalú, többféleképpen kihasználható tekintve a multiroom funkciót, a Bluetooth-t, és a WiFi-t, és akár tévé vagy számítógép hangszóróként is bevethető. Szerencsére az applikáció is könnyen kezelhető, így a családban bárki hamar megtanulhatja. A hangja összességében kellemes, hosszútávon is hallgatható, bár ütős basszusokat, és részletességet kevésbé várhatunk tőle, de ez a helyzet akkor, amikor kompromisszumot kell kötnünk a méret javára.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.