1MORE S1001BT Bluetooth hangszóró teszt

2021. augusztus 22., vasárnap, 20:15

1MORE audio hifi hangfal hangszóró Bluetooth hangszóró 1MORE hangszóró 1MORE hangfal hangfal teszt 1MORE teszt 1MORE hangszóró teszt Bluetooth hangszóró teszt

A 1MORE három különböző célt szolgáló fülhallgatójával az elmúlt időben sikerült megismerkednünk, amelyek egészen jól szerepeltek, ami nem csoda, hiszen alapvetően erre specializálódott a gyártó. Viszont, ha ez olyan jól megy, akkor miért ne próbálkoznának más divatos területen is, mondjuk a hordozható Bluetooth hangszórók piacán?

1MORE S1001BT Bluetooth hangszóró1MORE S1001BT Bluetooth hangszóró1MORE S1001BT Bluetooth hangszóró1MORE S1001BT Bluetooth hangszóró1MORE S1001BT Bluetooth hangszóró1MORE S1001BT Bluetooth hangszóró1MORE S1001BT Bluetooth hangszóró1MORE S1001BT Bluetooth hangszóró1MORE S1001BT Bluetooth hangszóró1MORE S1001BT Bluetooth hangszóró1MORE S1001BT Bluetooth hangszóró1MORE S1001BT Bluetooth hangszóró

Egy ismerős cég, eddig kiaknázatlan úton

A 1MORE nem igazán fektetett arra nagy hangsúlyt, hogyan is nevezze el az első Bluetooth hangszóróját, mi is csak keresgélés után találtuk meg a készülék hátoldalán az apró S1001BT típusjelzést. A lényeg úgysem ez, hanem a küllem, felhasználóbarátság és teljesítmény, amelyekkel a kategóriájában meg kell felelnie.

1MORE S1001BT Bluetooth hangszóró

A 1MORE csészealj típusúnak definiálja a készülék megjelenését, amit mi elfogadunk. Találkoztunk már máshol is ezzel a dizájnnal, amiből volt, hogy pazar hangot kaptunk, de az is, hogy kevésbé, így kíváncsiak voltunk, hogy Ők mit tudtak kipréselni ebből a formából és méretből. A fél kilogrammos készüléket jó kézbe venni, mert az anyaghasználat minőségi, teljes szövetburkolatot kapott, amit csupán az alján tör meg egy műanyag betét, aminek az elhelyezésben van szerepe. A 1MORE speciális nanoréteg bevonatot alkalmazott, ami IPX4 szabványú vízállóságot biztosít, tehát a pára vagy csendesebb eső elvileg nem tesz benne kárt, de a biztonság kedvéért kerüljük el ezeket, legalább a szép külső megóvása érdekében.

1MORE S1001BT Bluetooth hangszóró

A tetején jól olvasható a cégnév, az oldalán elhelyezett kezelőszervek gyorsan reagálnak. Itt tudjuk üzembe helyezni a hangsugárzót, vezérelhetjük a hangerőt, elindíthatjuk vagy leállíthatjuk a felvételt, és található még egy gomb, amivel kihangosíthatjuk a telefonunkat. Mivel vízálló a hangszóró, ezért lenyitható gumibetét mögé rejtették az AUX és USB bemenetet, amelyek telefon vagy esetleg más eszköz vezetékes párosítását kínálják nekünk, továbbá a töltést szolgálják, amivel normál hangerő mellett akár 12 órányi zenehallgatás is a rendelkezésünkre áll, hála a beépített 2600 mAh kapacitású akkumulátornak.

1MORE S1001BT Bluetooth hangszóró

Az S1001BT-t szimplán lehelyezhetjük, de a rögzített, elég stabilnak tűnő akasztója révén akár meg is sétáltathatjuk, de a szobában lelógathatjuk bárhol, a bevonatának hála pedig a teraszon vagy kertipartin is használhatjuk, akár egy fára is akaszthatjuk. Azt sajnáljuk, hogy kizárólag fekete színben vásárolható meg, ami inkább a férfiak ízlésének megfelelő, de a mai befogadó világnézetben tekinthetjük bátran unisexnek is.

1MORE S1001BT Bluetooth hangszóró

A tulajdonképpeni lényegről, a beltartalomról még nem is esett szó, pedig nem lehet vonzó a készülék, ha nem szól megfelelően. A specifikációk terén azonban minden adott hozzá, hiszen kapott egy 19 mm-es magassugárzót, valamint egy 84 mm-es mélyközépsugárzót, amit egy 30 wattos erősítő hajt meg.

1MORE S1001BT Bluetooth hangszóró

Ha megnézzük a termék robbantott képét, akkor láthatjuk, hogy ezek egymás alatt helyezkednek el, ráadásul a nagyobbik hangszóró elég masszív gumiperem szegélyezi, így megvan az adottsága, hogy jelentős hangnyomást préseljen ki magából. Ez az egyedi akusztikai tervezés mindezek mellett, a gyártó leírása szerint, 360 fokos szórásra képes, függetlenül az elhelyezésétől, de a beépített DSP algoritmusa dinamikusan állítja a tartományokat, így hangerőtől függetlenül kiegyensúlyozottabb lesz a hangkép. Mindehhez jön még az opció, hogy használhatunk, pontosabban párosíthatunk hozzá egy másik 1MORE készüléket is, így kapunk egy sztereó hangrendszert, ami nem tekinthető világmegváltó dolognak, de mindenképpen egy hasznos opció. E készülék hangzásához is hozzájárult Luca Bignari Grammy-díjas hangmérnök, aki minden 1MORE termék előadásáért, megfelelő akusztikájáért vállalja a felelősséget, tehát kihozza a maximumot az adott modellből, a saját elképzelése szerint.

1MORE S1001BT Bluetooth hangszóró

A 1MORE készülék esetében csak a bejáratás során alkalmaztuk a CD-játszónkat, a meghallgatás további része a v4.2 Bluetooth kapcsolaton keresztül történt szerkesztőségünkben, és természetesen kinti környezetben.

More and More?

A Bluetooth párosítás csupán néhány másodpercet vett igénybe, a kapcsolódás pedig még annyit sem, de ez valahol el is várható már egy ilyen jellegű készüléktől. Az installálása után próbálkoztunk az elhelyezésével - erről majd picit később -, és ekkor tapasztaltuk, hogy az oldalán lévő hangerőt szabályozó gombok bizony a zeneszámok léptetésére is alkalmasak. Az előbbit rövid nyomásokkal válthatjuk ki, az utóbbit pedig hosszabbal érhetjük el. Ügyes kis megoldás, bár ez sem forradalmi, de mindenképpen érdemes megemlítenünk, nehogy más is úgy járjon, mint mi, tehát a plusz hangerő helyett egy másik dalt kapjon hirtelen. Így keveredtünk a Helloween új albumához, ami meglepően tisztán szólt, főleg az énekhang volt dicséretes, valamint a dinamika. Gitárból ugyan egyet hallottunk csak, pedig tudjuk, hogy többen is nyúzzák a csapatban, de ezt nem róhatjuk fel a 1MORE-nak, mert az album keverése audiofil hifi rendszeren is hagy kívánnivalót maga után. Sajnos.

1MORE S1001BT Bluetooth hangszóró

Mari Samuelsen előadásában jött ezután a Max Richter November című dala, tehát senki nem mondhatja azt, hogy nem voltunk elég változatosak, és nem tettük próbára a kis csészealjat. Finoman, ívelten indított, és még a szerzemény közepén beinduló kíséret sem nyomta el a szólistát. A műfaj persze ebben az esetben annak jön át, aki kívülről ismeri ezt a kompozíciót, de minden elismerésünk, mert az S1001BT elég élvezetesen és élvezhetően adta át az őszi elmúlás hangulatát.

A Dream Theater befogadhatóbb, kevésbé szétszabdalt, The Looking Glass című dalával folytattuk, ahol örömmel konstatáltuk, hogy elegendő hangerőre képes még ezen a műfajon is ez a kis szerkezet. Bár valamennyire összemosta a zenészeket, és némi karcosságot is hallhattunk, de alapvetően ismét szórakoztatott, tartotta a ritmust, és a tempóváltások is sikeresek voltak. Többet ekkora méretből szerintünk nem nagyon lehet kihozni, legalábbis ebben az árban.

Egy kicsit könnyítettünk a 1MORE sorsán Bruce Springsteen - Lucky Town-jának koncert felvételével, ahol a főszerep a Főnöké, és ezt tudta is. Az énekhangot kiemelte, a többi zenészt pedig szépen eloszlatta körülötte, elég korrekt figyelmet szentelve a basszusgitárnak. Stadionrock miniben, talán így is fogalmazhatnánk, de a dal második felében, ami lényegében egy gitárszóló, bizony megrázta magát, és valódi örömöt szerzett nekünk.

Dusty Hill emlékének áldoztunk ezután a ZZ Top Sleeping Bag-jével, ami a kornak megfelelően sok elektronikát és gépdobot tartalmaz, és eddig ez feküdt legjobban a hangsugárzónak. Pulzált, lüktetett, de nem erőlködött, csupán némi fedettséget lehetett találni az előadásában. A zene lényege viszont itt is remekül átjött. Köszönhető ez talán annak is, hogy a ZZ Top ekkor elsősorban a szórakoztatásra koncentrált, a gyökereit szinte teljesen elfeledte, viszont mindezek ellenére piszok jól kombinálták a dolgokat. Ennek köszönhetően pedig mi is jól mulattunk, és a lényeg most csak ez volt!

Amennyiben már megközelítettük a blues-t, úgy gondoltuk, kicsit vehetnénk komolyabban is. Így következett Gary Moore Still Got The Blues-ának élő változata, és a 1MORE beindult! Valahogyan ezt sikerült a legközelebb éreznie magához, a gitár szárnyalt a levegőben a keserédes hangulattal együtt, és bár most nem sírt, mint a valóságban, azért sikerült bevonnia a hangulatba, és ekkor körvonalazódott a készülék lényege. Bírta a döngetést, még bizonyos mélységekre is képes volt, szét tudta választani a hangszereket, pulzált is, ha kellett, de a legjobban akkor érezte magát, amikor ki kellett nyílnia, hogy valami értéket átadjon. Ilyenkor a méretéhez képest hatalmas teret tudott betölteni, amit főleg akkor tapasztaltunk, ha elég távol helyeztük el magunktól. Mindez a szabadtérben is létrejött, persze ilyenkor számolnunk kellett némi lazulással, de ha a tücsök ciripelésen kívül más hang nem volt a közelben, akkor itt sem szégyenkezett. Gary Moore dalára pedig még a tücskök is el fognak hallgatni, nem beszélve a bárányokról.

A tesztünk elején már említettük a 1MORE elhelyezését, amit most kicsit jobban részletezünk. Belső térben lerakhatjuk szimplán a műanyag alsó részére, ami kellő stabilitást nyújt, és a hang is szépen terjed. Valahonnan lelógatva a tér nő, de a mélytartományban egy kis csökkenést éreztünk. Amennyiben szimplán valamihez állítottuk vagy döntöttük, akkor úgy fél perc után azt vettük észre, hogy elgurul, mert akkora a dinamikája. Hová érdemes hát helyezni? Tulajdonképpen bármelyik opció megfelel neki, de döntenünk nekünk kell, hiszen a mi ízlésünknek kell megfelelnie. Az biztos, hogy kimaxolja a kategóriáját a saját elképzelése szerint, amibe megfelelő hangerő, jó dinamika és kellő részletesség is belefér, a hangminőség pedig ugyan kicsit dunsztos ugyan, de jól áll neki.

1MORE S1001BT Bluetooth hangszóró

Így kell nyitni a Bluetooth hangszórók terén is!

Hogy kinek is ajánlhatjuk a 1MORE S1001BT Bluetooth hangszórót? Azoknak, akik akkor is szeretnének szórakozni a lakásukban, amikor nincs kedvük a hifijüket bekapcsolni és bemelegíteni. Azoknak, akik helytakarékos, mégis megfelelő teljesítményű Bluetooth hangszórót keresnek, ami szimplán, de jól néz ki, az anyaghasználata, megépítése pedig remek. Azoknak, akik mindezt szeretnék kivinni a szabadba is, mert éppen társaságuk van, és fokozni akarják az amúgy is jó hangulatot. Mindenkinek, akit nem zavar, hogy nem csak 3 betű díszeleg a Bluetooth hangszóróján, és az sem, hogy nem feltűnő. Érdemes tenni vele egy kísérletet, mert nemcsak első próbálkozásnak megfelelő, hanem a konkurenciával lazán felveszi a versenyt.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.