Thomson EAR3227 fülhallgató teszt

2018. augusztus 23., csütörtök, 05:20

Thomson audio hifi fülhallgató olcsó fülhallgató Thomson fülhallgató fülhallgató teszt olcsó fülhallgató teszt Thomson fülhallgató teszt Thomson olcsó fülhallgató

Olcsó fülhallgató, a drágább modellekre jellemző formával? A Thomson EAR3227 kedvező árú fülhallgatója ezzel az apró trükkel igyekszik felkelteni az érdeklődők figyelmét.

Thomson EAR3227 - 5-6 ezer Ft

A Thomson EAR3227 egy belépő kategóriás, hallójáratba illeszkedő fülhallgató, mikrofonnal, hívásfogadó és hangerőszabályozó gombokkal. A műszaki adatok is tökéletesen tükrözik azt, amit a legolcsóbb modellektől megszoktunk. A frekvencia-átvitelre a szokványos, 20 Hz-20 kHz átfogást adta meg a gyártó, de azt nem tüntették fel, hogy ezt milyen tűrés mellett produkálja. Impedanciája 32 Ohm, a kábel hossza 1,2 m, ami mind-mind természetes. Apró extraként tekinthetünk esetleg a kábelen lévő mikrofonra és hívásfogadó gombra, vagy talán a hangerő gombokra.

Thomson EAR3227 fülhallgató mikrofon

Kivitel

Anyagminőség tekintetében ez a Thomson nagyjából azt hozza, amit mondjuk nyolc éve átlagosnak neveztünk telefon mellé adott fülhallgatóknál. Ez mai értelmezés szerint már egy kicsit kevés. Ma van olyan középkategóriás telefon, amihez ennél egy picivel szebben kidolgozottabb és jobb anyagminőségű fülhallgatót adnak, "ingyen". Persze, ha azt utólag, külön szeretnénk megvenni, mindjárt egy 8-10 ezer forintos árcédulával találjuk szembe magunkat, miközben az EAR3227 alig több mint 5000 forintért a miénk lehet.

Thomson EAR3227 fülhallgató tartozékok

Kényelem

Az EAR 3227 ergonomikus formája ebben az ársávban ritkaságnak számít, és egy kicsit drágábbnak is tűnik miatta. A formának köszönhetően egy picivel jobban is illeszkedik az átlagos fülbe mint más, hasonlóan olcsó fülhallgatók. Ennek ellenére, a gyárilag mellékelt 3 pár gumiharang egyikével sem sikerült tökéletes illeszkedést összehoznunk. Bárhogyan próbálkoztunk, mindig egy picit laza maradt, aminek eredménye, hogy kevesebb mélyet kaptunk, de több külső zaj szűrődött be. Ezt ugyan képesek voltunk Comply memóriahab füldugókkal orvosolni, de ezeknek az ára önmagában is a fülhallgatóéhoz mérhető. Tehát az illeszkedés problémájának ezt a megoldását nem tekintjük ajánlottnak és a teszt során sem éltünk vele.

Thomson EAR3227 fülhallgató Jack dugó

Hang?

Nehéz lenne a tipikus audiofil megközelítés szerint értékelni egy ennyire olcsó fülhallgatót. Egyértelmű, hogy nem lesz olyan kiegyensúlyozott, zenei hangzása, mint egy ötször drágább modellnek. Inkább a telefonokhoz gyárilag mellékelt fülesekkel életszerű az összehasonlítás, ezért mi is erre szorítkozunk. Előrántottunk a fiókból egy pár középkategóriás LG és Samsung telefonhoz mellékelt fülest és az összehasonlítást, ha csak kicsivel is, de a Thomson nyerte. Érdekes módon, egy régi LG csúcsmodellhez adott fülhallgatót is képes volt túlszárnyalni. Sőt, ha nagyon kedvezni akarunk a kis Thomsonnak, akkor azt is megjegyezhetjük, hogy még a két évvel ezelőtti csúcs Samsung telefonhoz mellékelt fülhallgatónál is határozottan jobb az EAR3227. Bár, az igazat megvallva, az S7 dobozába rejtett bedugós darabok szégyenletesen rosszak voltak. Hozzájuk képest a Samsung régi, S4 korabeli fülhallgatói is jók. Ezekkel amúgy a kis Thomson versenyben van. Mindkettőről elmondható, hogy csalnak, a hangjuk nem tökéletes és igazából egyik sem jobb a másiknál, épp csak másképp szólalnak meg. A Thomson egy picivel kevesebb magasat ad, miközben egy egészen picivel közvetlenebb. Csak a vicc kedvéért, a 3227-et összeeresztettük a LIDL egyik akciós, 2000 forintos fülesével. Nos, hang terén a LIDL-féle fülhallgató nyomába nem ér a Thomsonnak.

Thomson EAR3227 olcsó fülhallgató

Ajánlás

A Thomson EAR3227 egy az olcsó fülhallgatók sorában. Ezen az áron egy tisztességes ajánlat, ami tud annyit, mint a legtöbb telefonhoz mellékelt, "gyári" füles. Hagyományos értelemben ajánlással nem tudunk élni, mert az elvártakon túl nem mutatott olyan jellemzőket, amik erre alapot adnának.

 

Thomson EAR3227 fülhallgató

Műszaki adatok

Kivitel: hallójáratba illeszkedő (in-ear) fülhallgató
Hangszóró: 10 mm-es, dinamikus
Frekvencia-átvitel: 20 Hz-20 kHz
Impedancia: 32 Ohm
Érzékenység: 96 dB (+/- 3 dB)
Szolgáltatások: mikrofon, hívásfogadó és hangerő gombok
Kábelhossz: 1,2 m
Szín: fekete
Ár: kb. 6000 Ft
Forgalmazó:

Hama Kft.

+36-1-2971040

1181 Budapest, Zádor u. 18.

hama.hu

Mérleg

Kedvező ár

Mikrofonos headset

A hangja nem múlja felül azt, amit az ára alapján elvártunk tőle

Szubjektív vélemény

Hangminőség:  
Kivitel:  
Stabilitás:  
Zajelnyomás hatékonyság:  
Komfort:  
Szolgáltatások:  
Formaterv:  
Ár/érték arány:  

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.