SoundMAGIC E11C fülhallgató teszt

Ezüstös csillogás

2018. október 25., csütörtök, 16:20

SoundMAGIC audio hifi fülhallgató hifi fülhallgató SoundMAGIC fülhallgató fülhallgató teszt hifi fülhallgató teszt SoundMAGIC fülhallgató teszt

Sokan tisztában vannak vele, hogy a drágábbra megéri többet költeni, viszont a legtöbben nem tudnak, illetve szeretnének túl mélyre nyúlni a zsebükbe egy fülhallgató miatt. A SoundMAGIC legújabb belépőszintű fülese, az E11C kb. 15000 forintért vásárolható meg, mi pedig leteszteltük, hogy ennyi pénzért mit is kapunk.

Küllem

A SoundMAGIC E11C első ránézésre egyszerű konstrukció. Megjelenése letisztult, kifinomult, és egyáltalán nem hivalkodó. A gyártó az alacsony ár ellenére odafigyelt a részletekre. A hangszórókamrák kialakítása nagyon igényes, az alumínium házak egyedi vágási technikával és kézi festéssel készültek, ezekben helyezkednek el a 10 mm-es, dinamikus hangszórók. Az alumínium megjelenik továbbá a háromgombos vezérlőszerven, a kábeleket összefogó gyűrűn, és a Jack csatlakozó házán. A fülhallgató ezüstszínben pompázik, ami nem véletlen, ugyanis a réz kábelt is ezüsttel vonták be a jobb hang érdekében. A füles egyébként meglepően könnyű, mindössze 11 gramm, a kábelnek és az alumínium részleteknek köszönhetően pedig strapabírónak tűnik.

SoundMAGIC E11C fülhallgató

Használat közben

Pozitívum, hogy az alumínium ház meglehetősen könnyű. A fülből kissé kitüremkedik, de még nem zavaróan, bár sapkával kevésbé kényelmes a használata. A gyártó három mértben mellékel hozzá szilikon illesztékeket. Tapasztalataink alapján nem tudunk ezekkel százszázalékos stabilitást ígérni, mivel intenzívebb sétálás vagy hosszabb használat után hajlamosak kicsúszni a hallójáratból. Viszont kipróbáltuk az E11C-t Comply szivacsokkal is, amikkel jelentősen nőtt a komfort érzetünk, a füldugók jobban a helyükön maradtak, ráadásul kevesebb környezeti zaj zavarta zenehallgatási élményünket. Az E11C kábele az ezüst bevonaton kívül spirálos kialakítású és gubancolásmentes, így nem kell minden alkalommal bajlódnunk a kibogozásával.

SoundMAGIC E11C fülhallgató

A fülhallgató bal oldalán helyezkedik el a vezérlőszerv a hangerő szabályozó és a multifunkciós gombokkal, melyek könnyen kitapinthatók és megszokhatók.

A fülest beépített mikrofonnal is ellátták, ennek köszönhetően még praktikusabb. A mikrofon esetünkben jól működött, mindkét fél jól értette a másikat, még a 9-es busz csendesnek nem igazán mondható forgatagában is.

SoundMAGIC E11C fülhallgató

Hangminőség

Az E11C külleméről és használhatóságáról eddig elég pozitívan nyilatkoztunk, de egy vezetékes fülhallgató legfontosabb szempontja mégiscsak a hangminőség, ezért mi is kritikusan álltunk hozzá. A vele való zenehallgatás jó élmény volt, ugyanis meleg karaktere miatt hosszú távon sem vált fárasztóvá. Tesztünket egy könnyedebb műfajjal indítottuk, a Shook - Close Your Eyes című dalával. A hang rögtön nagyon kiegyensúlyozottnak és tisztának érződött, sem a magas sem a mély frekvenciák felé nem húzott jelentősen. A basszus megfelelő mértékben volt jelen, jól kontrollált, meghatározott, de nem volt túl erőteljes, így a magashangok élénksége is jól érvényesült.

SoundMAGIC E11C fülhallgató

Ezután a Nirvana - Smells Like Teen Spirit-re váltottunk át. Ennél a dalnál kicsit kevésnek találtuk a basszust, és alacsonyabb hangerőn a dinamika visszafogott maradt. A hangszereket, különösen a dobot és a gitárt, jól ábrázolta, ahogy az énekes hangja is megfelelően érvényesült. Nem tudott azonban minden részletet megjeleníteni, a hangszínpad pedig behatárolt volt.

SoundMAGIC E11C fülhallgató

Iggy Pop - La Vie En Rose feldolgozását is meghallgattuk, itt teljesített legjobban a füles. Iggy Pop búgó hangja kellemes volt és a női vokált is szépen kerekítette az E11C. A basszus kellő mértékben volt jelen, a hangszerek szépen szóltak, és a csilingelő magashangok sem váltak harsánnyá vagy fárasztóvá.

A SoundMAGIC új fülesének teljesítményével összességében elégedettek voltunk, a maga árkategóriáján belül teljesen jól teljesített. Majdnem minden műfajhoz jól passzol, viszont a hip hop és a rock műfajainál hiányoltuk a teltebb basszusokat.

SoundMAGIC E11C fülhallgató

Záró gondolatok

A SoundMAGIC E11C összeségében egy jó fülhallgató. Elsősorban azoknak ajánljuk, akik olcsón keresnek igényes kivitelű, strapabíró, és hosszútávon is hallgatható fülest, és akik nem a telt, erős basszusokat igénylik. A gyári szilikongyűrűk hagytak némi hiányérzetet maguk után, ezért elsősorban a Comply párnák használatát ajánljuk hozzá.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.