SoundMAGIC E11BT Bluetooth fülhallgató teszt

Puritán egyszerűség felhasználóbarátan

2019. február 13., szerda, 14:00

SoundMAGIC audio hifi fülhallgató Bluetooth fülhallgató SoundMAGIC fülhallgató fülhallgató teszt Bluetooth fülhallgató teszt SoundMAGIC fülhallgató teszt SoundMAGIC Bluetooth fülhallgató

Abban az esetben, ha mindennapi használathoz keresünk fülhallgatót, az alábbi szempontokat érdemes figyelembe venni vásárláskor: komfort, strapabírás (mennyire lesz időtálló), hangélmény, és persze az esztétikum sem elhanyagolható. Legújabb tesztalanyunkat, a SoundMAGIC gyártotta E11BT-t is ezek alapján vettük górcső alá.

A mindennapokra hangolva

A SoundMAGIC-et 2005-ben alapította az akusztikai tervező, Tony Xu. Igyekeznek széles körű célközönségnek megfelelni, ezért többféle kategóriában is készítenek fül- és fejhallgatókat: a megfizethetőbb E széria (ebbe tartozik az E11BT is) tagjai a mindennapokba igyekeznek egy kis szórakozást csempészni, ezeket a gyártó szerint úgy tervezték, hogy kétszeresen megérjék az árukat. A P sorozat fülhallgatói a napi ingázásokhoz és az edzésekhez lehetnek kifejezetten jók, míg a HP termékcsalád elsősorban az audiofilek igényeit igyekszik kielégíteni.

Az E11BT a mindennapok hű társává válhat aprócska súlya miatt (24,7 g), nagyszerű akkumulátor üzemideje (20-24 órányi telefonálást és hangerőtől függően kb. 48 órányi zenelejátszást tesz lehetővé) miatt. Ezenkívül IPX4 tanúsítvánnyal rendelkezik, tehát cseppálló és izzadságtaszító, ráadásul beépített mikrofonnal is ellátták. Mindez 27990 forintért lehet a miénk.

SoundMAGIC E11BT Bluetooth fülhallgató

Küllem

Az E11BT egy végtelenül letisztult, már-már puritán dizájnt tudhat magáénak. Egyszerű feketeségét semmilyen plusz díszítőelemmel nem látták el. A nyakpánt része nagyon rugalmas, ezen kívül azt a részt gumírozott szilikon borítja, így bárki könnyen a vállára fektetheti. Az akkumulátorokat tartalmazó kapszulák nagyon kicsik, ezért bámulatos hogy akár 48 órán keresztül is hallgathatunk vele zenét, valamint a füles kiegyensúlyozottsága is kellően jó. A háromgombos vezérlőszerv a bal oldalon található, ugyanitt van a töltésre szolgáló micro USB bemenet is.

SoundMAGIC E11BT Bluetooth fülhallgató

A 10 mm-es hangszórókat tartalmazó házakat könnyű alumíniumból forgácsolással alakították ki. A hangszórókamrákba ráadásul egy-egy mágnest is elhelyeztek, hogy ezáltal a nyakunkban pihenő füles biztosan ne csússzon le. A kábel vékony és szintén szilikon borítású. A dobozban a fülhallgatóhoz mellékeltek még egy hordtáskát, egy USB töltőkábelt és szilikon fülillesztékeket 3 méretben (S, M, L).

SoundMAGIC E11BT Bluetooth fülhallgató

Használat közben

Az E11BT pillekönnyű súlyának köszönhetően már-már észrevétlen, így hosszútávon is kényelmes marad. A nyakpántos fülesek télen mindig kicsit nehezebben hordhatók a nagy sálak miatt, és edzésekhez sem ajánljuk őket kifejezetten, mivel ehhez nem elég stabilak. Sétáláshoz, utazáshoz, és házimunkához kiválóan alkalmas. A fülhallgatót mi Comply párnákkal használtuk, ugyanis ezek biztosabban a hallójáratban maradnak és a zajszűrésük is jobb, mint a dobozban található fülillesztékeké. A forgalmazónál most az E11BT-hez ajándék Comply párnákat is adnak 3 méretben (S, M, L). A vezérlőszerv gombjai (hangerő szabályozók és multifunkciós) könnyen használhatók és megszokhatók, egyszerű azokat benyomni és gyorsan közvetítik a jelet.

SoundMAGIC E11BT Bluetooth fülhallgató

A Bluetooth 5.0 nagyon jól működik. Első párosításkor a telefonunk azonnal megtalálta az E11BT-t és alig 1-2 másodperc alatt csatlakozott rá. A kapcsolattartással sem volt probléma, a hatótávolsága pedig kb. 13 méter.

A fülesben egy beépített mikrofon is rejtőzik, ennek köszönhetően hívásainkat könnyen fogadni tudjuk. A mikrofonnal jó tapasztalataink voltak, mindkét fél megfelelően hallotta a másikat.

SoundMAGIC E11BT Bluetooth fülhallgató

Hangminőség

A SoundMAGIC E11BT a Bluetooth kapcsolaton keresztül érkező digitális jeleket az elektronikájába épített DAC-DSP-vel dolgozza fel és alakítja át analóg jellé. A fülhallgató ára meglehetősen kedvező, így akár azt is gondolhatjuk, hogy nem kapunk elég minőségi hangot, ám ez nem feltétlenül van így. Nyilvánvaló korlátai persze vannak a fülesnek, de felesleges lenne előítéleteket alkotnunk anélkül, hogy belehallgattunk volna. A tesztelést egy feldolgozással, az I Can’t Stop Loving You akusztikus gitárjátékkal kezdtük. A gitár hangját nagyon szépen jelenítette meg az E11BT, még a pengetések is érzékelhetőkké váltak. A mélyhangok testesek, ám a magasak a szükségesnél kicsit erősebbek voltak.

SoundMAGIC E11BT Bluetooth fülhallgató

Ezután Slash - Sweet Child O’Mine című dalára váltottunk át. Alaposan felhangosítottuk a zenét, hogy meggyőződjük a fülhallgató terhelhetőségéről is, amely ahhoz képest, hogy milyen kicsi darab, gond nélkül biztosít extrém magas jelszintet (hangnyomást), a Comply párnáknak köszönhetően pedig a zajszűrés is elég jónak mondható. Magas hangerőn sajnos már sokkal harsányabban szól az E11BT és a magashangok kevésbé kellemesek a fülnek. A hang közepes hangerőn dinamikusnak bizonyult, amikor viszont halkabban szólt, akkor a dinamizmus is egyértelműen alábbhagyott. A hangszereket továbbra is szépen ábrázolta, a sztereó térhatással pedig (Bluetooth füles viszonylatban) elégedettek voltunk. A basszus egyáltalán nem volt tolakodó vagy túlhangsúlyos. A 24 bit/96 kHz-es felskálázásnak köszönhetően a megfelelő minőségű zenei anyagok hallgatását élvezetessé teszi, mindezt anélkül hogy hosszú távon fárasztóvá válna.

SoundMAGIC E11BT Bluetooth fülhallgató

Záró gondolatok

A SoundMAGIC E11BT bár nem kapott túl hivalkodó külsőt, és puritán egyszerűsége miatt nem fogja meg elsőre az ember tekintetét, saját kategóriájában mégis nagyon jól teljesít. A kettős akkumulátornak köszönhetően akár kb. 48 órán át is hallgathatunk vele zenét. Komfortérzetben is hasonló jókat tudunk elmondani róla, észrevétlenül könnyű és nagyon kényelmes viselni akár egész nap is. IPX4 tanúsítványa csak hab a tortán, ahogy a beépített mikrofon is, amely más Bluetooth fülesekkel szemben jól használható volt. Összességében tehát, akik a mindennapok használatára keresnek egy nem túl drága, viszonylag egyszerű fülhallgatót, azoknak érdemes lehet tenniük egy próbát az E11BT-vel, amelyhez a forgalmazó most ajándék Comply párnákat is ad.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.