Soundcore Liberty 2 Pro TWS Bluetooth fülhallgató teszt

Van benne fantázia

2022. március 10., csütörtök, 21:20

Soundcore audio hifi fülhallgató teszt Bluetooth fülhallgató TWS fülhallgató Soundcore fülhallgató fülhallgató teszt Bluetooth fülhallgató teszt Soundcore fülhallgató teszt TWS fülhallgató teszt vezeték nélküli fülhallgató

A teljesen vezeték nélküli fülhallgatók középkategóriája fokozatosan erősödik kivitel, hang és szolgáltatások terén is. Mi sem igazolhatná ezt jobban, mint a Soundcore Liberty 2 Pro, mely sok szituációban rugalmas partnernek ígérkezik.

Soundcore Liberty 2 Pro TWS Bluetooth fülhallgatóSoundcore Liberty 2 Pro TWS Bluetooth fülhallgatóSoundcore Liberty 2 Pro TWS Bluetooth fülhallgatóSoundcore Liberty 2 Pro TWS Bluetooth fülhallgatóSoundcore Liberty 2 Pro TWS Bluetooth fülhallgatóSoundcore Liberty 2 Pro TWS Bluetooth fülhallgatóSoundcore Liberty 2 Pro TWS Bluetooth fülhallgatóSoundcore Liberty 2 Pro TWS Bluetooth fülhallgató tartozékokSoundcore Liberty 2 Pro TWS Bluetooth fülhallgató tartozékokSoundcore Liberty 2 Pro TWS Bluetooth fülhallgató tokSoundcore Liberty 2 Pro TWS Bluetooth fülhallgató tokSoundcore Liberty 2 Pro TWS Bluetooth fülhallgató tokSoundcore Liberty 2 Pro TWS Bluetooth fülhallgató tokSoundcore Liberty 2 Pro TWS Bluetooth fülhallgatóSoundcore Liberty 2 Pro AppSoundcore Liberty 2 Pro App

Hibrid mindenes

A Soundcore Liberty 2 Pro különlegessége, hogy hangkivezető nyílásának közepén egyedi hangolású Knowles rezgőnyelves (balanced armature) hangszórót tartalmaz. Mögötte egy 11 mm-es mélyhangszóró is üzemel, így áll össze az Astria névre keresztelt, koaxiális felépítés. A rezgőnyelves technológia hozzáadásával gazdagabbá tehetők a magas frekvenciák, miközben a mélyhangszóró is magasabb hatékonysággal dolgozhat. De mi a helyzet a szolgáltatásokkal?

Soundcore Liberty 2 Pro TWS Bluetooth fülhallgató tok

A fülhallgató egyetlen feltöltéssel nyolcórás üzemidőt ígér és további három alkalommal feltölthető a tokjával, tehát összességében 32 órát használható, ami ebben a mezőnyben jónak számít. Emellett a fülhallgatókban 4 db mikrofon segít cVc 8.0 zajcsökkentő technológiával kiszűrni a zavaró külvilági zajokat telefonálás, videóhívás vagy online értekezlet közben. A fülhallgató hangszínszabályozható és frissíthető is a Soundcore telefonos alkalmazásán keresztül.

Soundcore Liberty 2 Pro TWS Bluetooth fülhallgató tartozékok

Küllem

A Liberty 2 Pro csomagolása 6 pár fülillesztéket és 2 pár gumitámasztékot tartalmaz. Utóbbi a fül belső oldalán, a fülgerinc alá ékelődve nyújt további stabilitást. A hangszóróház fényes és matt műanyagból készült, fémhatású külső lemezzel. Ahogy fotókon is látszik, a Liberty 2 Pro nagyobb, mint a legtöbb TWS fülhallgató, viszont az akkumulátort, mikrofonokat és elektronikát tartalmazó rész lapos, hosszúkás, ezáltal egész dizájnos.

Soundcore Liberty 2 Pro TWS Bluetooth fülhallgató tartozékok

A könnyen zsebrevágható, kellemes tapintású töltőtok fedele eltolható, kicsit olyan érzetet kelt, mint a régi szétcsúsztatható mobiltelefonok (amiket mi nagyon szerettünk). Az akkumulátor töltöttségét három fehér LED mutatja. A töltés USB-C kábellel lehetséges, melynek aljzatát körömmel felnyitható gumifedél takarja. A minőségérzet összességében kellemes, különösen a töltőtok esetében.

Soundcore Liberty 2 Pro TWS Bluetooth fülhallgató tok

Használat közben

A Soundcore Liberty 2 Pro beüzemelése semmivel sem bonyolultabb, mint bármely más Bluetooth fülhallgatóé. A töltőtokból kivéve pillanatokon belül csatlakoztatható hozzá a mobiltelefon és máris lehet zenét hallgatni. Nem árt tudni, hogy ez a fülhallgató nem tud (legalábbis a teszteléskor használt FW verzióval) egyidejűleg több forrást eltárolni. Ha párosítottuk egy eszközzel, akkor mindig azt fogja "keresni" egészen addig, amig nem indítjuk újra a fülhallgatót, vagy nem töröljük a forrásból. Hasonló logikát alkalmaztak a korábban tesztelt Soundcore Flare Bluetooth hangszórók is.

Soundcore Liberty 2 Pro TWS Bluetooth fülhallgató tok

Az akkumulátoros üzemidővel elégedettek voltunk, napi egy-másfélórás használat mellett előfordult, hogy két hetet is kibírt a fülhallgató a töltőtokkal kombinálva. Tetszett, hogy nem érintésérzékeny felülettel, hanem fizikai nyomógombokkal vezérelhettük, így például edzőtermi gyakorlatok végzésekor (melyeknél előfordulhat, hogy a kézfej vagy a felkar a fülek közelébe kerül) nem állt meg véletlen érintéstől a zene.

Soundcore Liberty 2 Pro App

A telefonos alkalmazáson keresztül letölthettük az aktuális szoftverfrissítést és átszabhattuk a nyomógombok feladatait. A fülhallgató nyomógombjaival a szokásos parancsokat végezhettük el, amelyek közé tartozik a hívásfogadás/megszakítás, zenei navigáció és jelszint (hangerő) vezérlés. Egyedi EQ profilok közül is válogathattunk, továbbá lefuttathattunk egy hallásfigyelő algoritmust, amely a saját fülünkhöz igazította a Liberty görbéjét. Utóbbi számunkra nem igazán vált be, de akik bizonyos frekvenciákat kevésbé jól hallanak, azoknak talán praktikus lehet.

Soundcore Liberty 2 Pro App

A telefonhívások minősége összességében jó volt, de előfordult, hogy a bal oldali csatorna (kizárólag telefonálás közben) recsegett. Néha olyat is tapasztaltunk, hogy a másik fél beszéde jobbra-balra ugrándozott, mindez remélhetőleg szoftverfrissítés útján javulni fog. Zajszűrés tekintetében egész komoly passzív szigetelésre volt képes a Liberty 2 Pro. Nem zárta ki teljesen a külvilágot, de 30-50 %-os jelszinten történő zenhallgatás vagy videónézés mellett már semmit sem hallottunk a körülöttünk beszélgető személyekből. Repülőgépen utazva a zajt sokkal elviselhetőbb mértékűre csökkentette még akkor is, ha semmilyen zenét nem hallgattunk rajta.

Soundcore Liberty 2 Pro TWS Bluetooth fülhallgató tok

A támaszként szolgáló "gumifülek" jól tartották a fülhallgatót futás közben is, de hosszú távon kicsit feszítő érzetet okoztak. Ha egy óránál tovább viseltük, akkor nekünk kissé kényelmetlenné vált, amit el kellett fogadni a stabilitásért cserébe. Egyhelyben ülve a gumitámasztékok nélkül is használhattuk, ami sokkal kellemesebb komfortot eredményezett, de támaszték nélkül a legkisebb fejmozdulatra is kipottyant a fülhallgató, ezért mi inkább rajta hagytuk.

Soundcore Liberty 2 Pro TWS Bluetooth fülhallgató

Hangminőség

A Liberty 2 Pro hangkaraktere erős basszusra és rendkívül élénk magas frekvenciákra épült. A középső hangokat némileg háttérbe szorította, emiatt ahogy sokan nevezni szokták, loudness-hatású hangzást nyújtott. Kifejezetten izmos és pumpáló mélyhangokra volt képes, amelyek kétségtelen előnnyel jártak olyan zeneszámok esetén, mint a Deadmau5 - Let Go, Post Malone - Wow, vagy az Apashe - Majesty. A rezgőnyelves hangszóró kétségtelenül felfokozta a magashangok kontrasztját, ám annyira lelkesen tette, hogy ezzel az énekhangok valószerűtlenül élénkké váltak, mint egy erős filterrel kezelt Instagram képen.

Soundcore Liberty 2 Pro TWS Bluetooth fülhallgató

A felfokozott hangkarakter előnyeként könyvelhető el, hogy nem kellett hangosan járatni a Liberty 2 Pro-t ahhoz, hogy sok részletet a fülünkbe juttasson. A Red Hot Chilli Peppers - Can’t Stop lábdobját, dalszövegét és karakteres gitárkíséretét eleven módon adta vissza akkor is, ha a telefon csuszkáját kb. 15 %-ra állítottuk. Viszont erősebb terhelésen nem csökkent az intenzív közlésmód és a hangszínpad is lehetett volna kicsit jobban kidolgozott. Összességében markáns, rámenős hangzást kaptunk, amely elsősorban hip hop és elektronikus zenékhez nyújtott élvezhető összképet.

Soundcore Liberty 2 Pro TWS Bluetooth fülhallgató

Alternatívák

Aki erős középkategóriás TWS fülhallgatót keres jobb komforttal és kevésbé kiemelt melyhangokkal, annak egységesebb hangképet és kiforrottabb hosszútávú kényelmet nyújthat a Jays m-Seven, igaz, sportolásra nem a legalkalmasabb. Ha fontos az aktív zajkioltás és a leendő tulajdonos hajlandó picit többet fizetni, akkor megfontolandó lehet a szintén komfortosnak számító Sennheiser CX Plus True Wireless, de az sem kimondottan sportolásra készült opció.

Soundcore Liberty 2 Pro TWS Bluetooth fülhallgató

Végszó

A Soundcore Liberty 2 Pro azoknak készült, akik mindennapokhoz és alkalmi testmozgáshoz, valamint telefonáláshoz is egyetlen fülhallgatót keresnek, amely az átlagnál jobb akkumulátoros üzemidőre képes. Hangkaraktere elsősorban modern zenére optimalizált, az elektronikus műfajokat részesíti előnyben, klasszikusok és jazz hallgatására nem a legalkalmasabb. Hangszórókiosztása és formaterve is egyedi, megjelenése üdítően hat, de kissé kiáll a fülből, ezért télen, sapkával együtt viselve nehézkessé válhat a vezérlése. Összességében jó középkategóriás fülhallgató azoknak, akik nem bánják, hogy a megnövelt stabilitásért kicsit áldozni kell a kényelemből.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.