Sivga P-II síkmágneses hifi fejhallgató teszt

2021. június 25., péntek, 21:45

Sivga audio hifi fejhallgató hifi fejhallgató síkmágneses fejhallgató síkmágneses hangszóró Sivga fejhallgató fejhallgató teszt hifi fejhallgató teszt síkmágneses fejhallgató teszt Sivga fejhallgató teszt Sivga hifi fejhallgató

Ha a Kedves Olvasónak elsőre, sőt még másodikra sem tűnik ismerősnek a Sivga P-II márkanév, mint olyan, azért a legkevésbé sem hibáztatható. Az AV-Online szerkesztőségének sem volt ismerős, szinte lehetetlen követni a gombamód szaporodó kínai gyártókat, és az ezerféle típusválasztékot, amik közül most egy nyitott kialakítású fejhallgatót veszünk fülügyre. Meglehetősen konzervatív adatlap, síkmembrános megoldás, kézzel gyártott fa fülkagylók és kategórián túlmutató hang szerepelnek a kínálatban.

Sivga P-II fejhallgatóSivga P-II fejhallgatóSivga P-II fejhallgatóSivga P-II fejhallgatóSivga P-II fejhallgatóSivga P-II fejhallgatóSivga P-II fejhallgatóSivga P-II fejhallgató fejpántSivga P-II fejhallgató fejpántSivga P-II fejhallgató fülpárnaSivga P-II fejhallgató fülpárnaSivga P-II fejhallgatóSivga P-II fejhallgatóSivga P-II fejhallgató tokSivga P-II fejhallgató tartozékokSivga P-II fejhallgató kábelSivga P-II fejhallgató kábelSivga P-II fejhallgató kábelSivga P-II fejhallgató kábelSivga P-II fejhallgató kábelSivga P-II fejhallgató kábelSivga P-II fejhallgató kábelSivga P-II fejhallgató

Fejhallgatókkal Dunát lehet rekeszteni, van a párezer forintostól, a több millióba kerülő gyártmányokig ezerféle fajta. Ha valaki ma veszi a bátorságot és csatlakozni szeretne ebbe a táborba, annak alaposan fel kell kötnie az alsóneműjét, nagyon nehéz kitűnni a sok közül. A Dongguan Sivga Electronic Technology Co. Ltd. vette ezt a bátorságot és a piacra küldte a Sivga P-II néven fémjelzett fejhallgatóját, egy nyitott kivitelű, síkmembrános megoldást.

Sivga P-II fejhallgató

A Sivga P-II gyártójáról próbáltunk összeszedni némi információt, de sokat nem találtunk sajnos. A cég honlapja nem tűnik összecsapottnak, rendesen megcsinálták és az értékesítési metódus sem az az átverős fajta, ugyanis például az Amazonnal is leszerződött, az Amazon biztonsági metódusaival egyetemben, ergo bizalommal lehet tőlük (is) vásárolni.

A 2016-ban alapított Dongguan Sivga Electronic Technology Co. Ltd. a kínai Dongguan városban található. Ez egy átfogó vállalkozás, amely integrálja a K+F-et, a termelést és az ügyfélszolgálatot. A Sivga a csúcskategóriás fejhallgatók innovációjára és gyártására összpontosít. Gazdag tapasztalattal és technológiával rendelkezik a fejhallgató akusztikai iparban. A kulcsmérnöki csapatot számos szakértő vezeti az elektronikus és az akusztikus területről. A nyersanyagoktól a késztermékeken át a Sivga munkatársainak alkotó szelleme garantálja, hogy átlag feletti, minőségi életstílust hozzon létre az ügyfelek számára.

Sivga P-II fejhallgató

Ha netán valakinek feltűnne a kísérteties hasonlóság a Sendy Audio termékeivel, az nem téved nagyot, ugyanis ugyanarról a cégről beszélünk: a Sendy Audio a Dongguan Sivga Electronic Technology Co. Ltd. almárkája. Elkötelezett a minőségi termékek készítése és a különféle csúcskategóriás fejhallgatók gyártása mellett.

Sivga P-II fejhallgató kábel

Kinézet, tartozékok

A felsőkategóriát megidéző érzete támad az embernek, mikor kézbe vesszi és kicsomagolja a dobozból a Sivga P-II-t, egy kicsit hasonlít kinézetre a Focal fejhallgatókra. Az összhatás egészen kiváló, a fabetétek, a bőr és a fém harmonikus egységet alkotnak, pazarul néz ki. A hátoldalán perforált, a nyitott membránt védő megoldás található, minőségi és strapabíró fém betéttel, amiben még a hifisták ősi és örök ellenségének számító porszívó csövével sem lehet kárt tenni.

Sivga P-II fejhallgató fülpárna

A fülpárnák bőr és memóriahab keverékei és jó vastag egyedi, a fül formáját utánzó ovális formával, ami ráadásul még ki is bővül a nyaki rész felé, hogy ott is biztosan zárjon, ne legyen felesleges hangszivárgás, minden hang csak a fülbe jusson. A kagylók elforgathatók 90 fokban a könnyebb tárolás érdekében, valamint felettük a pánt és a kagyló között jókora "R és L" felirat díszeleg, erősen megkönnyítve ezzel a jobb/bal csatorna felismerését.

Sivga P-II fejhallgató fejpánt

A Sivga P-II 97x76 mm-es ultranano kétoldalas síkmembránt használ, fekete diófából készült kagylóval, fémből és bőrből készült, állítható fejpánttal. A kivitelezés példás, sok high end fülessel felveszi a versenyt a kinézete és az anyaghasználata/minősége.

Sivga P-II fejhallgató tok

A kemény műanyag doboz megfelelően védi a külső behatásoktól a Sivga P-II-t, a kinézete kicsit polgárpukkasztóra sikerült - a konkrétan egy popsira - hasonlító formájával, amiben maga a fejhallgató és a sodrott 6N rézből készült kábel található. A kábel egyik végén két darab szabvány 2,5 mm-es mono csatlakozó, a másik végén pedig egy 4,4 mm-es szimmetrikus dugó - amihez gyárilag mellékelnek egy 4,4 mm szimmetrikus aljzat/3,5 mm normál átalakítót - a kábel hossza 1,6 m az adapter nélkül. Érdekes módon a gyártó nem ad a Sivga mellé 6,3 mm/3,5 mm átalakítót, de ez legyen a legnagyobb bajunk.

Sivga P-II fejhallgató kábel

Használat közben

Meglehetős súlya van a Sivga P-II-nek (420 gramm) ezért kissé félve raktuk a fejünkre, mondván "fejnehéz" lesz tőle az aktuális tesztelő, de zenehallgatás közben ez egyáltalán nem, vagy csak kevéssé érződik, jó a súlyelosztása. A fülpárnák is kényelmesek, bár egy picit hajlamosak korlátozni a fülbe jutó levegő mennyiségét a nyitott kialakítás ellenére, érdemes néha kiszellőztetni odabent, ha hosszútávon hallgatunk vele zenét. A hozzáadott kábel megfelelő hosszúságú, pont elég a legtöbb helyzetben (besüppedve a fotel mélyébe) nem szed össze zajt, nem zizeg és recseg, ha elfordítjuk a fejünket, meg úgy (ez is) általában minőségi érzetet kelt, ezzel sem volt gond.

Sivga P-II fejhallgató kábel

Az állítható fejpánt még a Shrek szindrómával megáldott tesztelő böhöm fejére is probléma nélkül illeszkedett, itt nem igazolódott a kici kínai-kici termék irányvonal és a szemüvegesek örök átka, a szemüveg szár sem volt különösebb akadály a Sivga P-II-nek, azt is lazán körbe ölelte, nem fújt ki fals levegőt a membrán, csökkentve ezzel a basszus mennyiségét.

Sivga P-II fejhallgató fejpánt

Nyitott voltából adódóan elég sok zene jutott ki a külvilágba, nem csak be a fülünkbe, érdemes csukott ablaknál abszolválni a zenehallgatás folyamatát, esetleg - felidézve gyermekkorunkat - sátrat építeni az ágyneműből és alábújni a megfelelő hangszigetelés érdekében, ha netán zavarna minket a szomszéd, békebeli traktor hangosságú fűnyírója.

Sivga P-II fejhallgató

Összeségében egy elég kényelmes fejhallgató a Sivga P-II, valahol középtájon helyezkedik el az ultrakényelmes és az asztalos szorító kényelmével vetekedő kínzóeszközök között, egyedüli hátránya a zajszigetelés hiánya, de mivel ez a nyitott kivitelből adódik, ez valójában nem hátrány, ez a nyitott kivitel átka, valamit valamiért.

Sivga P-II fejhallgató

A 98 dB érzékenység és a 32 Ohm impedancia megkívánja a nem szívbajos fejhallgató erősítő használatát, mondjuk akár telefonokkal is lehet próbálkozni, de azokkal egészen biztosan nem azt halljuk és kapjuk vissza, amit a Sivga P-II valójában tud, ezért Topping A30 Pro erősítőt kapott játszópajtásul, amivel remekül együttműködött.

Futottak még a Cambridge Audio 851A füles - amúgy nem rossz - kimenete, zenék minden stílusban és formátumban.

Forráskészüléknek a Musician Pegasus R2R DAC és Singxer SU2 Bridge szolgált.

Hangminőség

A meghallgatás előtt konkrétan, fogalmunk sem volt mire számítsunk, ennyiért ilyen minőséget és síkmembránt együtt, nem láttunk a piacon, ezért (bejáratás után) rögtön össze is kötöttük a Topping A30 Pro erősítőt és a Sivga P-II-t. Nagyjából kiegyenlített, egy kicsit a két szélei felé kiemelő hangot hallottunk elsőre, ami folyékony és torzítástól mentes volt, a sáv két legszélén enyhén lehajló kivitelben, amit már ezerszer hallottunk más fejhallgatóktól, vagy hangfalaktól.

De.

Amit középsávban - az a legfontosabb, döntő része a zenének - produkált a Sivga P-II, az még a high end fejhallgatóknál is ritka erény. Kaptunk egy olyan sima, levegős, könnyed és átlátható, végtelen sokáig hallgatható hangot, amit igen kevés készülék tud, legyen az füles, DAC, vagy erősítő. Valami olyan magától értetődően könnyedén, valóságosan és abszolút torzításmentesen szólaltatta meg a hangszereket, ami bőven túlmutatott a kategóriáján, levegő volt a hangszerek és az énekesek között - nem plusz visszhang - ahol önálló életet élt Mike Oldfield gitárja, Paul Simon énekhangja, vagy egy templomi kórus felvétel a 2L kiadótól. Simogató részletes, de nem klinikai steril, hanem dús és telt hangokkal kényeztette a füleinket, megtartva az egészen kivételes könnyedséget, nehezünkre esett levenni a fejünkről a Sivga P-II-t.

Sivga P-II fejhallgató

Hans Zimmer prágai koncertjén hatalmas színpadot tárt elénk, nem akkorát, mint mondjuk egy klasszikus nyitott füles, de bőven megfelelőt, érzékeltetni tudta a színpad méreteit és itt is játékos könnyedséggel rajzolta meg a hangszereket. A kicsit púpos felső basszushoz és alsó magastartományhoz kifejezetten jól illeszkedtek az elektronikus zenék (Yello, Depeche Mode) magabiztosan hordozta a hátán az ezekhez a zenékhez illő dinamikát és ritmust.

Így még talán soha nem szólt Mike Oldfield - The Songs of Distant Earth című lemeze fejhallgatón keresztül, még a csúcsmodelleken sem. A Denon AH-D9200 például túl sok információt akar egyszerre nyújtani, és még a Focal Clear MG sem ilyen könnyed ezen a területen és sávban - le a kalappal az előtt, amit a Sivga P-II művelt a középtartományban.

Sivga P-II fejhallgató tartozékok

Tulajdonképpen rakhattunk fel bármilyen zenét, mindenhol jól érezte magát, nem válogatott a műfajok között, konzekvensen hozta a saját stílusát, a könnyed és barátságos megszólalást.

Persze semmi sem tökéletes, ahogy fentebb is írtuk, a frekvenciasáv két legszéle - a szubbasszus és legfelső magastartomány - enyhén lehajlik és azok előtt kicsit kiemel, így generál egy barátságos és a meleg jelleg felé hajló összhangzatot.

Konklúzió

Összegezve, egészen kivételes produktum a Sivga P-II ennyiért. A frekvenciasáv közepe az párját ritkító minőségű, jóval túlmutat ezen az árkategórián. Ha valaki megbocsájtja a minimális hiányt a legalsó és a legfelső tartományban, annak tökéletes választás lehet a Sivga P-II, de még ha ezeket figyelembe is vesszük és rákacsintunk az árcédulára, akkor egy szavunk sem lehet. Ebben az ársávban még nincs félelem és gáncs nélküli lovag, valahol, valamiben mindegyik hibázik, de a Sivga P-II közelít a hiba nélküli megoldáshoz. Simogatóan könnyed megoldás, vita nélkül Ajánlott Vétel címke jár neki.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.