Sennheiser HD 100 fejhallgató teszt

2019. május 24., péntek, 10:00

Sennheiser audio hifi fejhallgató mobil fejhallgató hifi fejhallgató Sennheiser fejhallgató fejhallgató teszt hifi fejhallgató teszt mobil fejhallgató teszt Sennheiser fejhallgató teszt

A Sennheiser új piaci stratégiájának megfelelően, egyszerűsödő termékpalettájának új tagja a Sennheiser HD 2.10-et leváltó HD 100. Megismételhető az előd népszerűsége? Erre kerestük a választ.

Ultrakönnyű HD

Legutóbbi Sennheiser HD sorozat tesztünkben írtuk, hogy folyamatosan újulnak meg a Sennheiser modellek, egységesedik a paletta. A most nálunk vendégeskedő HD 100 a legkisebb, összecsukható fejhallgató, amit a gyártó utazáshoz, utcai használatra ajánl.

Sennheiser HD 100 fejhallgató

Küllem

A HD 100 első ránézésre egy kicsinyített HD 300-nak tűnik, örökölte annak fejpánt kialakítását és felfüggesztő mechanikáját. Ami első kézbevételkor feltűnik, az a minimalista tervezés. Minden matt fekete, nincsenek krómozott betétek, díszek. Maga a mechanika is teljesen műanyag, a csuklópántoknál rejtett fémrugóval. A pánton a Sennheiser felirat mart hatású fényes fekete, kellően diszkrét betűmérettel. Az egyetlen színfolt a két oldalt elhelyezett fehér Sennheiser logó. A kábelezés hagyományos kétoldalas "Y" kábel, egyszerű, műanyag 90°-ban tört, 3,5 mm-es csatlakozóval és gumi törésgátlóval.

Sennheiser HD 100 fejhallgató

Használat közben

Mint fentebb említettük, a fő felhasználási terület az otthoni és az utcai használat. Éppen ezért a fejhallgató ultrakönnyű, mindössze 113 grammot nyom. A szemüvegpánt méretű fejpántokat összecsukva minimális helyet foglal, kényelmesen elfér egy táskában vagy hátizsákban. A megépítési minőség a gyártójára jellemző, nincs nyoma lötyögésnek, nyikorgásnak. A kapszulák könnyen csúsztathatók, használat közben tartják a beállított pozíciót. Viselés közben stabilan ül a fejen, kellő erővel szorít ahhoz, hogy a puha fülpárnák kizárják a külső zajokat.

Sennheiser HD 100 fejhallgató

Hangminőség

A meghallgatáshoz Samsung Galaxy mobiltelefont, iPad tabletet és a FiiO zenelejátszót használtunk.

A bejáratáshoz az IsoTek Full System Enhancer lemezt kétszer végig futtatva a Sennheiser HD 100 készen állt a meghallgatásra. Közlekedés közben mobiltelefonról TIDAL alkalmazással hallgatott zenék élvezhető minőségben, dinamikusan szólaltak meg, a jó zajszigetelésnek köszönhetően az apró részletek is megfelelően átjöttek. Elektronikus zenén, a Vacuum - The Plutonium Cathedral 1997-es lemezét hallgatva az I Breath című szám kiegyenlített hangzással, igaz kicsit kevés és bizonytalankodó mélytartománnyal tolmácsolta. Caro Emerald - One Day című számánál az énekesnő kicsit fáradtnak hangzott, talán mintha unta volna az előadást.

Sennheiser HD 100 fejhallgató

A Csík zenekar - Szíves Örömest 2010-es lemezén az akusztikus hangszerek kellemesen szólaltak meg, az élő felvétel atmoszférája is kellően érzékelhető volt.

Tableten filmnézés közben megfelelő dinamikával tette élvezetessé a cselekményt, jól érthető párbeszédek és kellemes zenei háttér jellemezte a HD 100 produkcióját. A FiiO felsőkategóriás lejátszóját hallgatva nem jelent meg az a plusz, amitől egy külön zenelejátszásra szánt eszköz sokkal jobb, mint egy mobiltelefon.

Sennheiser HD 100 fejhallgató

Végszó

A Sennheiser a legkisebb, frissített HD 100 fejhallgatójával hozza az ár szerint elvárt hangzást és a kiváló viselési komfortot.

A HD 100 egy jól használható társ utazáshoz vagy munkahelyi zenehallgatáshoz. Kiváló kontrollfejhallgató szabadban végzett videófelvételek hanganyagának ellenőrzésére. Hosszú, kényelmes viseletet garantál és kiváló zajszigetelést.

A HD 100 pontosan az, aminek az ára alapján gondoljuk: egy kellemes hangú, ultrakönnyű fejhallgató mindennapi használatra. Amit viszont nem enged elfelejteni, hogy csak egy elsősorban telefonos használatra hangolt eszköz.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.