Sennheiser HD 100 fejhallgató teszt

2019. május 24., péntek, 10:00

Sennheiser audio hifi fejhallgató mobil fejhallgató hifi fejhallgató Sennheiser fejhallgató fejhallgató teszt hifi fejhallgató teszt mobil fejhallgató teszt Sennheiser fejhallgató teszt

A Sennheiser új piaci stratégiájának megfelelően, egyszerűsödő termékpalettájának új tagja a Sennheiser HD 2.10-et leváltó HD 100. Megismételhető az előd népszerűsége? Erre kerestük a választ.

Sennheiser HD 100 fejhallgatóSennheiser HD 100 fejhallgatóSennheiser HD 100 fejhallgatóSennheiser HD 100 fejhallgatóSennheiser HD 100 fejhallgatóSennheiser HD 100 fejhallgatóSennheiser HD 100 fejhallgatóSennheiser HD 100 fejhallgatóSennheiser HD 100 fejhallgató

Ultrakönnyű HD

Legutóbbi Sennheiser HD sorozat tesztünkben írtuk, hogy folyamatosan újulnak meg a Sennheiser modellek, egységesedik a paletta. A most nálunk vendégeskedő HD 100 a legkisebb, összecsukható fejhallgató, amit a gyártó utazáshoz, utcai használatra ajánl.

Sennheiser HD 100 fejhallgató

Küllem

A HD 100 első ránézésre egy kicsinyített HD 300-nak tűnik, örökölte annak fejpánt kialakítását és felfüggesztő mechanikáját. Ami első kézbevételkor feltűnik, az a minimalista tervezés. Minden matt fekete, nincsenek krómozott betétek, díszek. Maga a mechanika is teljesen műanyag, a csuklópántoknál rejtett fémrugóval. A pánton a Sennheiser felirat mart hatású fényes fekete, kellően diszkrét betűmérettel. Az egyetlen színfolt a két oldalt elhelyezett fehér Sennheiser logó. A kábelezés hagyományos kétoldalas "Y" kábel, egyszerű, műanyag 90°-ban tört, 3,5 mm-es csatlakozóval és gumi törésgátlóval.

Sennheiser HD 100 fejhallgató

Használat közben

Mint fentebb említettük, a fő felhasználási terület az otthoni és az utcai használat. Éppen ezért a fejhallgató ultrakönnyű, mindössze 113 grammot nyom. A szemüvegpánt méretű fejpántokat összecsukva minimális helyet foglal, kényelmesen elfér egy táskában vagy hátizsákban. A megépítési minőség a gyártójára jellemző, nincs nyoma lötyögésnek, nyikorgásnak. A kapszulák könnyen csúsztathatók, használat közben tartják a beállított pozíciót. Viselés közben stabilan ül a fejen, kellő erővel szorít ahhoz, hogy a puha fülpárnák kizárják a külső zajokat.

Sennheiser HD 100 fejhallgató

Hangminőség

A meghallgatáshoz Samsung Galaxy mobiltelefont, iPad tabletet és a FiiO zenelejátszót használtunk.

A bejáratáshoz az IsoTek Full System Enhancer lemezt kétszer végig futtatva a Sennheiser HD 100 készen állt a meghallgatásra. Közlekedés közben mobiltelefonról TIDAL alkalmazással hallgatott zenék élvezhető minőségben, dinamikusan szólaltak meg, a jó zajszigetelésnek köszönhetően az apró részletek is megfelelően átjöttek. Elektronikus zenén, a Vacuum - The Plutonium Cathedral 1997-es lemezét hallgatva az I Breath című szám kiegyenlített hangzással, igaz kicsit kevés és bizonytalankodó mélytartománnyal tolmácsolta. Caro Emerald - One Day című számánál az énekesnő kicsit fáradtnak hangzott, talán mintha unta volna az előadást.

Sennheiser HD 100 fejhallgató

A Csík zenekar - Szíves Örömest 2010-es lemezén az akusztikus hangszerek kellemesen szólaltak meg, az élő felvétel atmoszférája is kellően érzékelhető volt.

Tableten filmnézés közben megfelelő dinamikával tette élvezetessé a cselekményt, jól érthető párbeszédek és kellemes zenei háttér jellemezte a HD 100 produkcióját. A FiiO felsőkategóriás lejátszóját hallgatva nem jelent meg az a plusz, amitől egy külön zenelejátszásra szánt eszköz sokkal jobb, mint egy mobiltelefon.

Sennheiser HD 100 fejhallgató

Végszó

A Sennheiser a legkisebb, frissített HD 100 fejhallgatójával hozza az ár szerint elvárt hangzást és a kiváló viselési komfortot.

A HD 100 egy jól használható társ utazáshoz vagy munkahelyi zenehallgatáshoz. Kiváló kontrollfejhallgató szabadban végzett videófelvételek hanganyagának ellenőrzésére. Hosszú, kényelmes viseletet garantál és kiváló zajszigetelést.

A HD 100 pontosan az, aminek az ára alapján gondoljuk: egy kellemes hangú, ultrakönnyű fejhallgató mindennapi használatra. Amit viszont nem enged elfelejteni, hogy csak egy elsősorban telefonos használatra hangolt eszköz.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.