Sennheiser CX 7.00 BT Bluetooth fülhallgató teszt

Komfortzónán belül

2018. szeptember 5., szerda, 07:05

Sennheiser audio hifi fülhallgató Bluetooth fülhallgató Sennheiser fülhallgató fülhallgató teszt Bluetooth fülhallgató teszt Sennheiser fülhallgató teszt Sennheiser Bluetooth fülhallgató

Egy újabb Bluetooth fülhallgatót tesztelhettünk. Vezeték nélküli szabadság, amely a megjelenésével és a hangjával is gyönyörködtet, ígéri gyártója.

Letisztult kényelem

Több nyakpántos konstrukcióhoz volt már szerencsénk, ezek közül akadt olyan, amely nehéz volt és hosszútávon diszkomfortérzetet keltett, vagy olyan, amelyik nem volt elég stabil. Szerencsére a Sennheiser fülese mindkét szempontból pozitívnak bizonyult. A súlya egészen elhanyagolható, mind össze 48 g, ezért akkor sem vált kényelmetlenné a viselése, amikor egész nap a nyakunkban hagytuk. A nyakpánt nagyrésze kemény műanyagból áll, kivéve a nyakunkkal érintkező felét, ott ugyanis puha tapintású szilikonborítást helyeztek el, ezzel is hozzájárulva a kényelemhez. A nyakpántot eléggé rugalmasan, könnyen szét lehet húzni, így a felhelyezése nem okozhat problémát még a vastagabb nyakkal rendelkezők számára sem, ezzel együtt pedig elég masszív is. A kizárólag fekete színben megvásárolható termék megjelenése, felépítése minimalista és funkcionális.

Sennheiser CX 7.00 BT Bluetooth fülhallgató tok

A doboz tartalma a füles mellett még egy USB töltőkábel, egy füldugószett (a szilikongyűrűk négy méretben lelhetők fel: XS, S, M, L), és egy finom anyagból varrt tartótok.

Sennheiser CX 7.00 BT Bluetooth fülhallgató

Használat közben

A kezelőszervek a nyakpánt baloldalán helyezkednek el, viszont a hagyományossal ellentétben nem kívül, hanem belül. Az elsőre szokatlan megoldás jóvoltából a gombok nem nyomódnak be olyan könnyen. Megszokásukhoz mindenképpen kell egy kis idő, nekünk valahogy nehezebben állt rá az ujjunk, mint a kicsit messzebb lévő bekapcsoló gombra, mivel nem különülnek el olyan jól egymástól. A bekapcsoló gomb mellett egy LED jelző is van, amely az eszköz bekapcsolt állapotában kéken világít, kikapcsolásnál pedig pirosan villan fel.

Sennheiser CX 7.00 BT fülhallgató

Ahogy már korábban is említettük, maga a nyakpánt kifejezetten kényelmes, és jól kiegyensúlyozott, egészen stabilan megmarad a helyén. Ugyanez a stabilitás a füldugókról már nem igazán mondható el, hiszen hajlamosak kicsúszni a hallójáratból. Ezért sportoláshoz nem ajánljuk a fülest.

A CX 7.00 BT beüzemelését, vezeték nélküli párosítását pillanatok alatt el tudtuk végezni. Ezután a telefonunk gond nélkül megtalálta és párosodott hozzá. Egyszerre akár két eszköz is csatlakoztatható hozzá, így felváltva kapcsolhatjuk a zenét, és fogadhatjuk a hívást például telefonunkról és laptopunkról. A bekapcsolásról egy női hang tájékoztat minket, ugyanígy a párosításról, vagy az akkumulátor merüléséről is. A hatóköre körülbelül 9 méter, amikor ennél messzebb mentünk a telefonunktól, akkor a zene szétkapcsolt, a női hang pedig többször elismételte, hogy "lost connection". Amikor ismét elég közel mentünk a telefonunkhoz, automatikusan visszacsatlakozott rá a füles.

Sennheiser CX 7.00 BT Bluetooth fülhallgató

A töltésre szolgáló micro USB bemenetet ötletesen rejtette el a gyártó, ugyanis a baloldalon a pánt végét kell kipattintanunk és kihúznunk a micro USB eléréséért. Az akkumulátor 10 órányi folyamatos zene lejátszást tesz lehetővé, így akár egy egész napot is lenyomhatunk vele. Érdemes viszont arra figyelni, hogy magától csak akkor kapcsol ki a fülhallgató, ha nincs csatlakoztatva egy eszközhöz sem, ezért ha nem akarjuk, hogy egész éjszakára bekapcsolva maradjon, inkább nyomjuk meg mi a megfelelő gombot.

A CX 7.00 BT beépített mikrofonnal rendelkezik. Szobában problémamentes volt vele a telefonálás, ám tömegközlekedési eszközön vagy zajos környezetben már kissé nehézkesebb.

Sennheiser CX 7.00 BT fülhallgató

Hangminőség

Milyen hangminőséget várhatunk egy közel 45000 forintos fülhallgatótól? Tökéletes, hifi minőségű hangot biztos nem (már csak a Bluetooth miatt sem!), de mielőtt kitérnénk a részletekre, szánjunk néhány szót a zajszűrésre. Sajnos ebben sem kiemelkedő a füles, ami betudható a nem tökéletesen illeszkedő szilikon korongoknak. Egy irodában, vagy szobában még csak-csak elnyomja a zajokat közepes hangerőt használva, ám egy forgalmasabb utcán, vagy metrón már beszűrődik némi zaj.

Tesztünket a Wave Of Mutilation című dallal kezdtük a Pixies-től. A CX 7.00 BT kevésbé büszkélkedhet erőteljes basszusokkal, ezért a dobok sem voltak eléggé élettel teliek. A hang inkább a középmagas, és a magas frekvenciák felé húzott, emiatt a mélyek kevésbé tudtak érvényesülni. A hangszerek viszont szépen elváltak egymástól, és még egy kis térbeliséget is képes volt kialakítani.

A You Know, You Know című szám (Mahavishnu Orchestra, John McLaughlin) már sokkal inkább illett ehhez a fülhallgatóhoz. A hangszerek nagyon jól szóltak, és itt is remekül elkülönültek egymástól, még némi színpadképet is tudott teremteni. Különösen a vonós hangszereket ábrázolta nagyon szépen, és ennél a dalnál is a magas és a középső frekvenciákban teljesített jól, mindeközben a dobokra sem lehetett panaszunk. A hang összességében kiegyensúlyozottnak volt mondható, világosnak és fogyasztó barátnak, ami órák múlva sem válik fárasztóvá. A felbontás és a részletek jó minőségűek voltak, ám nem kiemelkedőek. Mivel a basszus nem elég erőteljes, ezért a hip-hop vagy a rock műfajai kevésbé állnak jól ennek a fülesnek, ám a pop és a jazz zenék nagyon jól szóltak vele.

Sennheiser CX 7.00 BT Bluetooth fülhallgató

Ajánljunk?

A Sennheiser CX 7.00 BT egyik legnagyobb erőssége, hogy kényelmes és könnyű, ezért egész nap szívesen viseltük, és használtuk. Videók és filmek nézésekor is jó szolgálatot tett, mivel ajakszinkron késést sem tapasztaltunk. Az erőteljes basszust kedvelőknek azt tanácsoljuk, hogy nézzenek még szét a piacon, de akik a lágyabb hangot, a jazz vagy a pop műfajait helyezik előtérbe, azok elégedettek lehetnek. Bár reméljük, hogy a szilikongyűrűk minőségén kicsit csiszol még a Sennheiser.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.