Sennheiser CX 6.00 BT Bluetooth fülhallgató teszt

A kényelem bajnoka

2018. március 30., péntek, 19:05

Sennheiser audio hifi fülhallgató Bluetooth fülhallgató Sennheiser fülhallgató fülhallgató teszt Bluetooth fülhallgató teszt Sennheiser fülhallgató teszt Sennheiser Bluetooth fülhallgató

Minden gyártóval kapcsolatban kialakul a fejünkben egy kép vagy sztereotípia, hogy termékeik milyenek lehetnek. A legjobb természetesen az, ha pozitív jelzők jutnak eszünkbe az adott név hallatán, és szerencsére a Sennheiser ilyen. Hiszen jó kivitelű mikrofonokat és fej- és fülhallgatókat várunk el tőlük, amelyek jól bevált, sokak által kedvelt hanggal rendelkeznek. Most a CX 6.00 BT kell, hogy bizonyítson egy még friss műfajban.

Sennheiser CX 6.00 BT Bluetooth fülhallgatóSennheiser CX 6.00 BT Bluetooth fülhallgatóSennheiser CX 6.00 BT Bluetooth fülhallgatóSennheiser CX 6.00 BT Bluetooth fülhallgatóSennheiser CX 6.00 BT Bluetooth fülhallgatóSennheiser CX 6.00 BT Bluetooth fülhallgatóSennheiser CX 6.00 BT Bluetooth fülhallgatóSennheiser CX 6.00 BT Bluetooth fülhallgatóSennheiser CX 6.00 BT Bluetooth fülhallgatóSennheiser CX 6.00 BT Bluetooth fülhallgatóSennheiser CX 6.00 BT Bluetooth fülhallgatóSennheiser CX 6.00 BT Bluetooth fülhallgatóSennheiser CX 6.00 BT Bluetooth fülhallgatóSennheiser CX 6.00 BT Bluetooth fülhallgatóSennheiser CX 6.00 BT Bluetooth fülhallgató tokSennheiser CX 6.00 BT Bluetooth fülhallgató doboz

Küllem

A Sennheiser CX 6.00 BT egy letisztult, vezeték nélküli, hallójáratba illeszkedő füles, amely a mindennapok során bárkinek jó szolgálatot tehet. Az ilyenek manapság egyre elterjedtebbek, hiszen sok felesleges mérgelődést megspórolnak nekünk, indulás előtt nem kell hosszú perceket tölteni azzal, hogy kigubancoljuk a kábelt, és nem akadályoztat minket főzés, vagy házimunka végzése közben sem.

Sennheiser CX 6.00 BT Bluetooth fülhallgató

A fülhallgató (csak) fekete színben kapható. Strapabíró anyagokból készült és kábele picit vaskos, így nem kell attól tartanunk, hogy rövid idő alatt széthullana. Ezen kívül az egész nagyon könnyű, összesen csak 14 gramm, és nagy pozitívum, hogy az egyszerű dizájnnak köszönhetően maga a füles elég apró, így kicsi helyen is kényelmesen elfér, például egy kabátzsebben.

Sennheiser CX 6.00 BT Bluetooth fülhallgató

Maga a rendszer nyakban viselhető, kényelmes, nem ró ránk plusz terhet, néhány alkalommal el is feledkeztünk arról, hogy a rajtunk van. Így például, amikor a zenehallgatást befejeztük, és csak a dugókat húztuk ki a fülünkből, órákkal később az udvaron vettük észre véletlenül, hogy még mindig rajtunk van, ami mindenképpen jó pont, hiszen ebből következik, hogy nincs tőle diszkomfort érzetünk, és stabilan a helyén marad. A stabilitásról szeretnénk még néhány szót szólni, ugyanis, amikor aktívan használjuk a fülest, és járkálunk zenehallgatás közben, akkor hajlamos elmozdulni, különösen a hát irányába elcsúszni, de ez nem volt túlságosan zavaró, sportoláshoz viszont emiatt nem ajánlott.

Sennheiser CX 6.00 BT Bluetooth fülhallgató tok

A dobozban találtunk a fülhallgató mellett - amely helytakarékosan van feltekerve a kis tárolójára, bár nem valószínű, hogy bárkinek is lenne türelme mindig így beletenni - még egy töltésre szolgáló micro USB kábelt. Ezenkívül nagy pirospont jár a gyártónak, ugyanis a hallójáratba illeszkedő gumigyűrűk közül négy méretet mellékeltek (XS, S, M, L).

Sennheiser CX 6.00 BT Bluetooth fülhallgató

Használat közben

Az első gondolatunk, amikor a CX 6.00 BT dugóját a hallójáratunkban elhelyeztük, az volt, hogy milyen jól illeszkedik. Másrészt maguk a hangszórókamrák is meglepően kicsik, hosszú viselés után sem okoznak szorító érzést, kényelmesek, és mivel nem állnak ki a fülből, sapkával is adott a komfort.

Ugyancsak jó tulajdonsága, hogy más vezeték nélküli fülhallgatókkal szemben a Bluetooth kapcsolat kifejezetten jó. Első alkalommal is gyorsan megtalálta a fülest az általunk használt telefon, és egy pillanat alatt párosodtak. A kapcsolat végig stabil maradt, nem szakadozott akkor sem, amikor a telefont valahol ottfelejtve mászkáltunk, méternél sem vesztette el a kapcsolatot. Ez nyilván annak is köszönhető, hogy Bluetooth 4.2 verzióval készült a CX 6.00 BT (aptX is elérhető rajta), és kiemeljük, hogy a fülhallgató két eszköz párosítását és használatát teszi lehetővé számunkra.

Sennheiser CX 6.00 BT Bluetooth fülhallgató

A füles jobboldalán találhatók a kezelőszervek: hangerő szabályozó-, ki/bekapcsoló gombok, utóbbi hívásfogadásra is alkalmas. Így, amikor hívásunk érkezik, és a zenét állítanánk meg, vagy a hangerején módosítanánk, akkor sem kell mindig a zsebünkben keresgélnünk a telefonunk után.

A fejlesztők arra is odafigyeltek, hogy a CX 6.00 BT-t ne csak zenehallgatásra használhassuk, ezért beépített mikrofon is került bele. Ezt is kipróbáltuk, és telefonálás közben jól működött, használatával a másik fél elég tisztán és hangosan hallott minket, se recsegés, se torzítás nem volt tapasztalható.

Sennheiser CX 6.00 BT Bluetooth fülhallgató

Az akkumulátor körülbelül 6 órányi zenehallgatást tesz lehetővé számunkra, persze ez nagyban függ a hangerőtől is. A merülésről a füles tájékoztat minket egy női hang formájában, körülbelül harminc perccel előtte szól, hogy az akkumulátor kifulladna és ezt - abban az esetben, ha még nem tettük fel tölteni - időközönként megismétli. Mellesleg, ha a fülhallgatónk lemerült, viszont sietnünk kell valahová, akkor egy 10 perces gyorstöltéssel akár 2 órányi zenehallgatásra van lehetőségünk. A teljes feltöltéshez körülbelül 1,5 óra szükséges. Az USB aljzat a kezelőszerveknél található, nagyon ügyesen elrejtve.

Hangminőség

A CX 6.00 BT zajszűrése nem tökéletes, mégis meglehetősen jónak mondható, ami méretéhez képest meglepő, bár ez valószínűleg részben az illesztékeknek köszönhető. Ez természetesen zenehallgatás közben nagy előny, hiszen így kedvenc számainkat jobban tudjuk élvezni, másrészt a zajszűrésre telefonálás közben is felfigyeltünk, hiszen így jobban érvényesült annak a hangja, akivel beszéltünk.

Ahogy az a Sennheisertől elvárható, a CX 6.00 BT tiszta hangzással rendelkezik. A Qualcomm aptX Low Latency pedig arról is gondoskodik, hogy a filmek vagy a videójátékok még élvezhetőbbek legyenek számunkra (40 ms alá viszi az ajakszinkron késést), ezáltal a hang nem fog drámaian elcsúszni a képtől.

Sennheiser CX 6.00 BT Bluetooth fülhallgató

A Simple Man (Lynyrd Skynyrd) hallgatása közben több mindenre figyelmesek lettünk. Egyrészt arra, hogy a mély frekvenciák kiegyensúlyozottnak mondhatók, ám a magasakhoz képest kevésbé hangsúlyosak, és bár a basszus tiszta és meleg, mégsem elég ütős, ezért a hiphop vagy a rock szerelmesei nem biztos, hogy elégedettek lennének a hallottakkal. Jó tulajdonsága azonban a fülesnek, hogy a hangszereket elég jól tudja ábrázolni, kifejezetten igaz ez az elektromos és a basszusgitárokra, ezen kívül térábrázolás szempontjából sem lehet panaszkodni rá. El kell mondanunk még, hogy helyenként a magashangokat túl fényesnek érzékeltük, így például a cintányérokat is hajlamos volt kiemelni. A CX 6.00 BT, amíg a hiphop műfajokban nem igazán érte el a tőle elvárhatót, addig az akusztikus és a klasszikus zenékben kifejezetten élvezhető hangzást biztosított számunkra, így elmondhatjuk, hogy ezek a műfajok álltak jól neki.

Sennheiser CX 6.00 BT Bluetooth fülhallgató

Záró gondolatok

A Sennheiser CX 6.00 BT egy kifejezetten kellemes útitárs, amelyet könnyű használni, hosszú távon sem okoz kellemetlen érzést, és telefonáláshoz is kiváló társunk lehet. A basszusa nem túl erőteljes, de a hangzása összességében kellemes. Azok, akik szeretik az akusztikus vagy klasszikus zenéket, biztosan elégedettek lesznek a modellel, különösen, hogy a Bluetooth-os kategórián belül így teljesít.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.