MEE Audio Pinnacle P2 fülhallgató teszt

Kisebbik csúcs

2019. október 2., szerda, 11:40

MEE audio hifi fülhallgató hifi fülhallgató MEE Audio fülhallgató teszt hifi fülhallgató teszt MEE Audio fülhallgató MEE Audio hifi fülhallgató MEE Audio fülhallgató teszt

A MEE Audio Pinnacle P2 a korábban általunk is tesztelt P1 egyszerűbb, megfizethetőbb változata. Olyan kategóriába férkőzik, ahol rengeteg kihívóval kell megküzdenie. De mit képes felmutatni a vásárlók kegyeinek eléréséért?

Bevezető gondolatok

A MEE Audio fejlesztői akkor lehetnek elemükben, ha a kedvező ár/érték arányt kell szem előtt tartaniuk. A Pinnacle P2 kb. 30 000 forintért vásárolható meg, ami éppen a Pinnacle P1 árának a fele. A kedvezőbb összegért cserébe cinkötvözet helyett műanyag házat, ezüstözött réz helyett pedig OFC réz vezetőt tartalmazó kábelt kapott. Kiegészült viszont egy mikrofonos headset modullal, aminek köszönhetően telefonhívásokhoz is alkalmazható.

MEE Audio Pinnacle P2 fülhallgató

Küllem

A hangszórókamrák formája a P1-ével megegyező, csak éppen fényes fekete színűek és a műanyag által sokkal könnyebbek. A csomagolás átgondolt, a mellékelt tartozékok (kemény falú, cipzáras védőtok és kábeltartó csipesz) praktikusak.

MEE Audio Pinnacle P2 fülhallgató

A fülhallgató mellé jár egy pár Comply szivacsos illeszték is. A P2 összességében kellemes hatást kelt, de az egyszerűsített kialakítás miatt teljesen nélkülözi a prémium ismertetőjegyeket. Például a kábelen lévő 4-pólusú 3,5 mm-es Jack csatlakozó nem fémházas. Jó tudni azonban, hogy a kábel moduláris.

MEE Audio Pinnacle P2 fülhallgató kábel

A hangszórókamrák felőli oldalon MMCX csatlakozókkal pattintható a helyére. Ha tehát a felhasználó "tuning" vezetékre váltana, akkor könnyen megteheti, vagy tehet egy próbát pl. az opcionálisan megvásárolható BTX1 aptX Bluetooth adapterrel.

MEE Audio Pinnacle P2 fülhallgató

Használat közben

A Pinnacle P2 viselhető úgy, mint a hagyományos fülhallgatók vagy úgy, mint a professzionális in-ear monitorok; lefelé lógó, vagy fül mögé kanyarított vezetékkel. Utóbbi esetén a gyári vezeték nem tudott a helyén maradni. Ezért akik így használnák, azoknak célszerű egy gumis "fülhorgot" is, vagy egy kimondottan IEM felépítésű kábelt szerezni mellé.

MEE Audio Pinnacle P2 fülhallgató

A kicsi és könnyű kapszulák kellemesen belesimulnak a fülbe. A megfelelő méretű szilikonos illeszték nem bántja a hallójáratot, de nem is feltétlenül tapad a helyére. A legjobb komfort és stabilitás számunkra egyértelműen a Comply illesztékkel valósult meg. Séta közben a mellkasnak verődő kábel hangja kicsit zavaróvá vált, ezért hasznát vettük a fentebb említett csipesznek. A mikrofonos headset modul minősége semmivel sem volt rosszabb, mint a telefonhoz mellékelt gyári füleseké. Irodai környezetben tökéletesen lehetett rajta keresztül társalogni, ám erős zajban (pl. belvárosban, az utcán sétálva) előfordult, hogy beszélgetőpartnerünk nem értett pontosan minket.

MEE Audio Pinnacle P2 fülhallgató

Hangminőség

A P1 után a P2 teljesen más jellegű hangot kínált. Míg a P1 felbontás-centrikus karaktert testesített meg, addig a P2 inkább gyengéd, puha közléssel kombinálta a közvetlenséget. Ez a fajta hangzás leginkább hangszeres, akusztikus és jazz/funky jellegű zenéknél jelent előnyt. Egy olcsóbb fülhallgatóhoz képest a P2 közelebb hozza a zenét, természetesebb, stresszmentesebb módon jeleníti meg az éneket és egyéb instrumentális (pl. gitárhang) részleteket.

MEE Audio Pinnacle P2 fülhallgató

A 52nd Street Blues Project - You Lied c. számában egy hölgy énekét hallani, amely mindössze nagybőgővel egészül ki. A közönség csettintések és lábdobogások kíséretében élvezi a zenét a háttérből. A P2 nem fosztott meg minket attól a gazdag dinamikától és áramló energiától, ami ebben a számban megtalálható. A magas frekvenciákat kicsit lekerekítette és a teret inkább a fejünk belsejében rajzolta ki (ami in-ear sajátosság). Annak ellenére, hogy a középső frekvenciákat csak enyhe fedettséggel volt képes ábrázolni, a felnőttes dinamika és az óvatossággal kezelt basszus a vártnál jobb életszerűséget adott. A nagybőgő nem búgott túlságosan és nem feküdt rá a többi részletre.

MEE Audio Pinnacle P2 fülhallgató

Aki a sok és erős basszusra pályázik, annak nem a Pinnacle P2 lesz a partnere. Elektronikus és rock jellegű műfajoknál néha mi is el tudtunk volna viselni egy kis extra erőt és határozottságot, de a finomkodó közlésmód hosszú távon inkább előnynek bizonyult. A Linkin Park - From The Inside c. szám nem spórol hard rock/nu metal elemekkel, ami a magas felbontású fülhallgatók esetében túlzott szárazságot és fényességet eredményezhet. A P2 kis puhasággal oldotta fel a cintányér és torzítós gitár magas frekvenciás részleteit. Így kevésbé tudtunk búvárkodni az effektek között, cserébe a zeneszám agresszív stílusa ellenére kifejezetten pihentetőnek bizonyult.

MEE Audio Pinnacle P2 fülhallgató

Megjegyzés: véleményünket nem a gumis harangok, hanem a Comply szivacs használata mellett fogalmaztuk meg, mert anélkül kicsit sziszegős, hűvös arcát mutatta a P2. Aki megvásárolja/kipróbálja, annak javasoljuk, hogy legalább egyszer tegyen egy próbát a szivacsos illesztékkel is, mert EQ-állítgatás nélkül teszi emészthetőbbé, puhábbá a magas frekvenciákat.

MEE Audio Pinnacle P2 fülhallgató

Végszó

A MEE Audio Pinnacle P2 elegáns előrelépés lehet szinte bárkinek, aki a telefonjához mellékelt headset silány minőségén akar túllépni és erre nem szán többet kb. 30 000 forintnál. Örültünk volna, ha a hozzá mellékelt kábel eleve fülhorgos kialakítású (hozzátesszük, hogy klasszikus, lefelé engedett vezetékkel is jó stabilitást tesz lehetővé, főleg szivacsos illesztékkel). Így aki fülmonitor stílusban viselné, annak később érdemes hozzá beszerezni egy kábelmerevítő idomot. A P1-től eltérően jóval kedvezőbb áron kapunk egy sétához/laza sportokhoz és telefonálásra is alkalmas fülest, ezért a P2 összességében kellemes csalódás volt és elnyerte tetszésünket.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.