Klipsch T5 II True Wireless Sport McLaren TWS Bluetooth sportfülhallgató teszt

Mozgalmas hangélmény

2022. január 19., szerda, 16:25

Klipsch TWS audio fülhallgató sportfülhallgató sport fülhallgató Klipsch fülhallgató Klipsch sportfülhallgató Bluetooth fülhallgató Bluetooth sportfülhallgató fülhallgató teszt sportfülhallgató teszt Klipsch fülhallgató teszt

A Klipch T5 II True Wireless Sport McLaren  a korábban általunk is tesztelt T5 II sportolókra szabott változata. Hozzáadott exkluzivitása, hogy a Klipsch és McLaren közötti együttműködés gyümölcseként az F1-es versenyautókkal harmonizáló színekben pompázik!

Klipsch T5 II True Wireless Sport McLaren TWS Bluetooth sportfülhallgatóKlipsch T5 II True Wireless Sport McLaren TWS Bluetooth sportfülhallgatóKlipsch T5 II True Wireless Sport McLaren TWS Bluetooth sportfülhallgatóKlipsch T5 II True Wireless Sport McLaren TWS Bluetooth sportfülhallgatóKlipsch T5 II True Wireless Sport McLaren TWS Bluetooth sportfülhallgatóKlipsch T5 II True Wireless Sport McLaren TWS Bluetooth sportfülhallgatóKlipsch T5 II True Wireless Sport McLaren TWS Bluetooth sportfülhallgatóKlipsch T5 II True Wireless Sport McLaren TWS Bluetooth sportfülhallgatóKlipsch T5 II True Wireless Sport McLaren TWS Bluetooth sportfülhallgatóKlipsch T5 II True Wireless Sport McLaren TWS Bluetooth sportfülhallgatóKlipsch T5 II True Wireless Sport McLaren TWS Bluetooth sportfülhallgató tok openKlipsch T5 II True Wireless Sport McLaren TWS Bluetooth sportfülhallgató tokKlipsch T5 II True Wireless Sport McLaren TWS Bluetooth sportfülhallgató tokKlipsch T5 II True Wireless Sport McLaren TWS Bluetooth sportfülhallgató tartozékokKlipsch T5 II True Wireless Sport McLaren TWS Bluetooth sportfülhallgatóKlipsch T5 II True Wireless Sport McLaren TWS Bluetooth sportfülhallgatóKlipsch T5 II True Wireless Sport McLaren TWS Bluetooth sportfülhallgatóKlipsch T5 II True Wireless Sport McLaren TWS Bluetooth sportfülhallgatóKlipsch T5 II True Wireless Sport McLaren TWS Bluetooth sportfülhallgatóKlipsch T5 II True Wireless Sport McLaren TWS Bluetooth sportfülhallgatóKlipsch T5 II True Wireless Sport TWS Bluetooth sportfülhallgatókKlipsch T5 II True Wireless Sport TWS Bluetooth sportfülhallgatókKlipsch T5 II True Wireless Sport TWS Bluetooth sportfülhallgatókKlipsch T5 II True Wireless Sport McLaren AppKlipsch T5 II True Wireless Sport McLaren App

Sportra hangolva

A nemrég bemutatott Klipsch T5 II True Wireless tesztelésekor kiderült, hogy számos pozitív előrelépést sikerült a Klipsch fejlesztőinek elérni. Egyenletesebb, kiegyensúlyozottabb hangképet kaptunk és a beépített mikrofonok tisztább hangot biztosítanak, amelyek jobban megfeleltek telefonos és online beszélgetésekhez.

Klipsch T5 II True Wireless Sport McLaren TWS Bluetooth sportfülhallgató

A standard T5 II-nek számos előnye mellett gyengesége is volt, nem sportolóknak készült, átlagos stabilitása miatt már kocogáshoz sem szívesen használtuk. Ezért volt jó hír a módosított változat érkezése, amely sokkal ügyesebben képes a fülbe kapaszkodni. A Klipsch T5 II True Wireless Sport McLaren ajánlott fogyasztói ára kb. 100 000 forintért kapható, tehát 20 000 forinttal drágább, mint a hagyományos T5 II. Viszont magasabb árát nemcsak a narancssárga díszítésnek köszönheti.

Klipsch T5 II True Wireless Sport McLaren TWS Bluetooth sportfülhallgató tartozékok

Küllem

A T5 II True Wireless Sport McLaren kiadás doboza meglepően sok kiegészítőt, tartozékot rejt. A Klipsch saját fejlesztésű, ovális fülillesztékeiből hatot is mellékeltek, melyek a standard változattól eltérően nem feketék, hanem a McLaren kapcsolat jelzésére narancssárgák. Ez az első általunk eddig kipróbált TWS fülhallgató, melynek csomagolása még vezeték nélküli töltőt is tartalmaz. A kis "deszka" tetejét szövetborítás és Klipsch/McLaren embléma dekorálja, elegáns fehér fénnyel világít, amikor ráhelyezik a töltőtokot. Még a töltésre szolgáló USB-C kábelen lévő szövet köpenyt is fekete-narancssárga szálakból fonták.

Klipsch T5 II True Wireless Sport McLaren TWS Bluetooth sportfülhallgató tok

A töltőtok szinte olyan masszív, mintha akciókamera lenne. IP67 tanúsítvánnyal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy ha véletlenül víz fröccsen rá, akkor is védi tartalmát, továbbá nem enged be port és egyéb apró szennyeződést. A kis dokkoló háza speciális csattal nyitható. A horizontálisan nyíló fedélben apró műanyag szemcsék csörögnek egy lyukas rács mögött. Ezek az apró, rózsaszín golyócskák a fülhallgatókon lévő nedvesség eltávolítására szolgálnak. Kreatív megoldás!

Klipsch T5 II True Wireless Sport McLaren TWS Bluetooth sportfülhallgató tok

A fülhallgató nagyon hasonlít a hagyományos, nem-sport T5 II-re, annyi eltéréssel, hogy egy gumis támasztékkal ellátott gyűrű veszi körül. Három különböző méretű párt rejt a csomagolás, érdemes mindegyiket végig próbálni. Az összkép kellemes, sportos benyomást kelt, a kivitel jónak nevezhető annak ellenére, hogy a tok és a fülhallgatók is műanyagból készültek, szemben a standard T5 II teljesen fém (cserébe nem IP67 tanúsított) töltőtokjával.

Klipsch T5 II True Wireless Sport McLaren TWS Bluetooth sportfülhallgató

Használat közben

A hangszórókamra alakja ugyanolyan, mint a sima T5-é, ezáltal hasonlóan kellemes komfortban részesültünk. Az ovális fülillesztékek (miután a hat pár közül megtaláltuk a legjobban illeszkedőket) kitöltötték a hallójáratot, ugyanakkor nem okoztak bántó vagy feszítő érzetet. Sportolás közben hajlamosak voltak kissé kimozdulni ezek a lövedék alakú szilikonok, viszont a fülbe támaszkodó gumis nyúlvány nagyon jól stabilizálta a hangszórókamrát.

Klipsch T5 II True Wireless Sport McLaren TWS Bluetooth sportfülhallgató

A T5 II True Wireless Sport McLaren futáshoz és általános edző gyakorlatokhoz egyaránt remekül bevált. Tetszett, hogy a gyártó nem érintésre érzékeny felületet, hanem fizikai nyomógombokat helyezett el rajta, viszont a gombok gyengéd nyomásra is remekül reagáltak. A vezeték nélküli hatókör és az akkumulátoros üzemidő ugyancsak kielégítőnek bizonyult. Kevésbé tetszett, de meg lehetett szokni, hogy a töltőtokból kivéve minden egyes alkalommal meg kellett várnunk, hogy egy női robothang végigmondja a kapcsolat létrejöttét (a virtuális hölgyeményt mi nem tudtuk kikapcsolni az alkalmazásból, de lehet, hogy a Klipsch idővel beépíti ennek lehetőségét).

Klipsch T5 II True Wireless Sport McLaren TWS Bluetooth sportfülhallgató

Dicséretet érdemel a beépített mikrofon hangminősége, amelynek köszönhetően telefonálás közben tisztán, jól érthetően hallott minket a másik fél még akkor is, ha mérsékelten zajos környezetben tartózkodtunk. A felhasználói élmény összességében pozitív volt, egyetlen apróság okozott néha bosszúságot: valamiért a fülhallgató "nem szerette", ha aktív pulzusmérést végző okosórával együtt párosítottuk Android rendszerű Samsung telefonunkhoz. Ilyenkor a hang szaggatottá vált. Közel sem biztos, hogy a Klipsch hibájából, de ez olyan tényező, amit érdemes vásárlás előtt kipróbálni/számításba venni.

Klipsch T5 II True Wireless Sport McLaren TWS Bluetooth sportfülhallgató

A T5 II True Wireless Sport McLaren ügyesen kizárta a külső zajokat. Közepes jelszinten történő zenehallgatás közben nem, vagy csak alig szűrődött be a konditeremben lejátszott, kissé nyálas háttérzene. Helyette előcsempészhettük saját, jól bevált, pörgős zenelistánkat! A fülhallgató rendelkezik környezeti hangérzékelő "transzparencia móddal" is, amelyet gombnyomásra érhettünk el. Ez a funkció tökéletes volt, ha csak néhány másodpercre tartottunk rá igényt. Egy-két percnél tovább már nem szívesen használtuk, mert olyan érzést okozott, mintha egy csőbe dugtuk volna a fejünket. E transzparencia mód erőssége három fokozatban vezérelhető a telefonos alkalmazáson keresztül.

Klipsch T5 II True Wireless Sport McLaren App

Az okostelefonra telepíthető Klipsch Connect szoftverfrissítést és hangszínszabályzási (EQ) lehetőségeket egyaránt tartalmazott. Tetszés szerint egyedi nevet is adhattunk volna a fülesnek. Mindenképpen érdemes legalább egyszer megnyitni, elmélyedni beállítási lehetőségeiben.

Klipsch T5 II True Wireless Sport McLaren App

A jobb, illetve bal oldali fülhallgató külön-külön parancsokhoz engedett hozzáférni sztereó módban. A szokásos funkciókon kívül (telefonhívások kezelése, zenei navigáció, jelszint vezérlés) intelligens asszisztenst is elérhettünk volna, de mint tudjuk, magyarul egyelőre Alexa és a Google virtuális inasa sem áll rendelkezésre. Ha csak a jobb, vagy csak a bal oldali fülhallgatót vettük elő, akkor a telefonhívás kezelésére és zeneszám elindítására/megállítására az is alkalmas volt, de például a transzparencia mód be/kikapcsolását kifejezetten a bal oldali egységhez rendelték.

Hangminőség

A Klipsch T5 II True Wireless Sport McLaren (a McLaren és az említett alapkiadás egyformán, mivel hangminőségben nincs közöttük különbség) kellemes, hosszan hallgatható, simulékony hangkarakterrel kényeztette fülünket. Hosszú távon sem volt fárasztó rajta zenét hallgatni, ugyanakkor mindig fenntartott egy kis lendületet és izgalmat anélkül, hogy bántóvá vagy harsánnyá vált volna.

Klipsch T5 II True Wireless Sport McLaren TWS Bluetooth sportfülhallgató

A basszus kifejezetten meleg és határozott volt, túlzott dominancia nélkül. A középső hangok kicsit óvatoskodó jelleggel szólaltatták meg az éneket, de a vokál érthetősége nem okozott gondot. A magashangokon érezhető volt némi puhaság és elektronikus érzet, de az összkép ezzel együtt stabilitást és kerekséget sugallt.

Klipsch T5 II True Wireless Sport McLaren TWS Bluetooth sportfülhallgató

Kedvenc Prodigy, Post Malone vagy Massive Attack számainkat kifejezetten élvezetes, testes, energikus módon adta vissza a Klipsch sportfülese. Képes volt fenntartani a motivációhoz szükséges erőt és lendületet, ugyanakkor a középső és magas frekvenciákat inkább semleges, könnyed irányba tessékelte. Tetszett, hogy hagyott egy kis rést a részletek között, nemcsak egy összefüggéstelen, homogén masszába sűrített mindent. A sztereó tér kissé felületesen volt kiépítve és a középpont lehetett volna tagoltabb, de egy teljesen vezeték nélküli fülhallgatónak ezt el kellett néznünk.

Klipsch T5 II True Wireless Sport TWS Bluetooth sportfülhallgatók

Alternatívák

Aki nem tart igényt a vezeték nélküli töltőre és a szemgyönyörködtető McLaren díszítésre, annak 10 000 forinttal olcsóbban jobban megéri a standard T5 II True Wireless Sportot megvásárolni. Kipróbáltuk, és az alapváltozat is ugyanazt a hangzást nyújtotta. Aki rendelkezik vezeték nélküli gyorstöltővel, annak jó hír, hogy a sima T5 II True Wireless Sport is tölthető kábel nélkül. Ebben a kategóriában megfontolandó alternatíva még a JBL Tour Pro+ TWS fülhallgató. Szubjektív véleményünk, hogy a JBL beépített mikrofonja jobb és hangkaraktere picivel részletezőbb a T5 II-höz képest. Viszont a Tour Pro+ védőtokja közel sem olyan menő és strapabíró, mint amit a Klipsch fejlesztői megálmodtak.

Klipsch T5 II True Wireless Sport TWS Bluetooth sportfülhallgatók

Végszó

A Klipsch T5 II True Wireless Sport McLaren nem tökéletes, de összességében jól átgondolt, kétségtelenül meggyőző külsejű sportfülhallgató elsősorban sportoláshoz és McLaren, illetve F1 rajongóknak. Könnyed, lendületes hangkaraktere mellőzi az extra nyitottságot és audiofil részletességet, viszont internetről lejátszott műsorokkal is kellemes, energikus élményt nyújt. Azoknak ajánlott, akik a kihívó és különleges megjelenés hívei, ugyanakkor rendszeresen látogatják a konditermet vagy futópályát. Nem mellesleg a beépített mikrofon minősége is sokat javult, ezért kommunikációs eszköznek sem utolsó a Klipsch megoldása.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.