JBL Under Armour True Wireless Flash Bluetooth sportfülhallgató teszt

Szabadság mindenekfelett

2019. május 30., csütörtök, 17:45

JBL audio fülhallgató sportfülhallgató sport fülhallgató JBL fülhallgató JBL sportfülhallgató Bluetooth fülhallgató Bluetooth sportfülhallgató fülhallgató teszt sportfülhallgató teszt JBL fülhallgató teszt Bluetooth sportfülhallgató teszt

Egyre több gyártó érzett rá a teljesen vezeték nélküli fülhallgatókban rejlő lehetőségekre. A JBL és Under Armour együttműködéséből megszülető True Wireless Flash különlegessége, hogy sportolók számára is ajánlható.

A vezeték nélküliség előnyei

Lehet szeretni a Bluetooth fülhallgatókat, mivel kényelmesebbek és praktikusabbak, mint vezetékes társaik. A teljesen vezetéknélküliek pedig még nagyobb szabadsággal szolgálhatnak, ugyanis csak a fülbe kell biggyeszteni őket, mindenféle kábel nélkül. A JBL Under Armour True Wireless Flash nem a belépő kategóriát testesíti meg (kb. 60 000 forintba kerül), az árért cserébe viszont számos extrát nyújt. Ilyen például a TalkThru és Ambient Aware technológiákat biztosító Bionic Hearing, amelynek köszönhetően könnyedén beszélhetünk az edzőtársunkkal anélkül, hogy a zenét ki kellene kapcsolnunk, vagy a szabadban lévő edzések folyamán valamennyire hallhatjuk a környezet hangjait a nagyobb biztonság érdekében. Ezen kívül IPX7 tanúsítvánnyal rendelkezik, tehát izzadság- és vízálló mind a füles mind a hozzá adott, alumínium házas dokkoló. A Flash közepes hangerőn kb. 5 órányi folyamatos zenelejátszást tesz lehetővé, a dokkolót használva pedig további 20 óra akkumulátor időt nyerhetünk.

Küllem

A körítés ismét igényességet sugall, beleértve a fémházas dokkoló/töltőt. Ennek formavilága egyszerű, téglatest alakú, amelynek éleit lekerekítették, így sokkal kényelmesebbé vált a fogása.

JBL Under Armour Flash Bluetooth sportfülhallgató

Található rajta egy textilzsinór, hogy pl. a nadrágszíjunkra, hátizsákunkra ráakasztva még könnyebben magunkkal vihessük. (Nem mintha nem férne el a legkisebb táskában, vagy akár egy kabátzsebben.) Egy kis kihajtható fülecske alatt találjuk meg a töltésre szolgáló micro USB aljzatot és a töltöttségi szint nyomon követésére szolgáló LED sort, és természetesen a dokkolón is felfedezhetjük az Under Armour logót.

JBL Under Armour Flash Bluetooth sportfülhallgató

Ahhoz, hogy a fülesek is előbújjanak, a dokkolót be kell nyomnunk az egyik oldalon, és így belseje elegánsan kisiklik. A fülesek a méretüket tekintve nem a legapróbbak, ennek ellenére rendkívül könnyűek (8-8 g).

JBL Under Armour Flash Bluetooth sportfülhallgató

A dizájn hűen tükrözi az eddigi JBL és Under Armour kooperációkat, megjelenik rajta a piros szín egy vékony csík formájában, a bordázott textúra és persze mindkét cég logója. A hangszórókamrák kemény műanyag borításúak, a szilikon gyűrűket pedig szilikon horgocskák is kiegészítik a stabilitás érdekében.

JBL Under Armour Flash Bluetooth sportfülhallgató

Köszönhetően a minőségi anyaghasználatnak és a vízhatlan kivitelezésnek, a Flash meglehetősen strapabírónak mondható, azonkívül, hogy esztétikus és robusztus.

JBL Under Armour Flash Bluetooth sportfülhallgató

Használat közben

Kissé szkeptikusan kezdtük el használni a Flash-t, ugyanis nem voltunk egészen biztosak benne, hogy egy teljesen vezeték nélküli füles hogyan teljesít sportolás közben. De szerencsére pozitívan csalódtunk: a Flash ugyanis nagyon jól bevált az edzőteremben. Ehhez természetesen elengedhetetlen, hogy a megfelelő méretű fülpárnát használjuk. Bizonyos szintű negatívum lehet, hogy csak 3 méretű szilikongyűrűt és -horgocskát mellékeltek hozzá, mivel így nem biztos, hogy mindenki megtalálja a számára tökéletes méretet. A Flash sok olyan Bluetooth fülhallgatót lepipált, amelyek kábellel vannak ellátva - már ami a stabilitást és a kényelmet illeti. Akkor sem lazult ki vagy mozdult el, amikor nagyobb intenzitással használtuk a futópadot, a könnyű szerkezetnek és a hallójáratba kapaszkodó kampóknak köszönhetően végig tökéletesen tartott. Olyannyira, hogy kb. félóra elteltével enyhe feszítő érzést tapasztaltunk a fülünkben.

JBL Under Armour Flash Bluetooth sportfülhallgató

Amikor a füleseket kiemeljük a dokkolóból, automatikusan bekapcsolnak. A JBL-től megszokott módon az első párosítás most is csak néhány másodpercet vett igénybe. Későbbi használatnál pedig, hogy ha a telefonon is be volt kapcsolva a Bluetooth, akkor automatikusan csatlakozott rá; amikor pedig nem szerettük volna használni a füleseket, elég volt visszahelyezni őket a dokkolóba, ahol automatikusan töltődtek. (És itt ragadjuk meg az alkalmat, hogy felhívjuk azok figyelmét, akik alvásnál a tökéletes sötétséget preferálják, hogy a dokkolón lévő LED-ek töltés közben elég erőteljesen világítanak.) A Bluetooth hatótávolság nagyon jó, egy 40 négyzetméteres lakásban vígan lófrálhattunk vele anélkül, hogy elvesztette volna a jelet vagy a zene recsegni kezdett volna. A Bluetooth fülhallgatók nem mindig a legjobbak telefonálásra, a Flash mikrofonja viszont csendes környezetben nagyon jól használható volt.

JBL Under Armour Flash Bluetooth sportfülhallgató

Hangminőség

Kifejezetten jó hír azoknak, akik a konditeremben nem szeretnék mások beszélgetését vagy az ottani zenét hallgatni, hogy a JBL Under Armour Flash zajszűrése meglehetősen jó. Mi legalábbis használat közben elszigetelve éreztük magunkat a többiektől. Akkor viszont, ha az utcán futunk vagy kerékpározunk, érdemes bekapcsolni az Ambient Aware funkciót, hogy a környezet zajai valamennyire beszűrődjenek, és így nagyobb biztonságban legyünk.

JBL Under Armour Flash Bluetooth sportfülhallgató

Tény, hogy egy teljesen vezeték nélküli füles esetében meg kell fizetnünk a technológiát, és azok, akiket csak a hang érdekel, egy olcsóbb vezetékes fülessel jobban járhatnak. De vajon a Flash esetében csak a technológiáért fizetünk? Erre határozott válaszunk: nem. Tesztünket Gorillaz - Clint Eastwood c. dalával kezdtük. Ami elsőre feltűnt, az a vártnál erőteljesebb, testesebb, artikuláltabb basszus volt, amely dominánsan volt jelen, mégsem nyomta el a többi részletet. Az ének szokatlanul tisztának mutatkozott még Spotify-on keresztül is (így a Spotify kedvelők sem fognak csalódni). Az éneket középre helyezte, nem kente szét, elkülönült az ütemtől, és még a sztereó hangszínpad is megfelelően tagoltnak és élénknek mutatkozott.

JBL Under Armour Flash Bluetooth sportfülhallgató

Plink Floyd - Time című számára átkapcsolva meglepve kellett tudomásul vennünk, hogy ez az első olyan Bluetooth sportfülhallgató, amelyen szívesen hallgattuk végig ezt a dalt. Persze a JBL-től megszokott felfűtöttség a Flash esetében is jelen volt, mégsem zavaróan. A hang inkább melegnek volt mondható, a dobot szépen ábrázolta, és miközben meleg és dinamikus volt a közlésmódja, tisztaságérzettel kiegészülve. A cintányér kicsit plasztikusan szólt, de ez megbocsájtható, hiszen melyik Bluetooth fülhallgató nem keni kissé szét a magas frekvenciákat? A Foo Fighters - Everlong kapcsán az éneket kissé karcosnak találtuk, de nem zavaró szinten. Valamennyire érzékeltük, hogy az elektronika igyekezett kiemelni a hangokat, mivel a mély és magas frekvenciákra is rápakolt még egy lapáttal. De így is eleven, dinamikus maradt a hang, nemcsak kullogott, hanem egyenesen beugrott a fülünkbe. Sőt, a basszus olyannyira testes volt, mintha nem fülhallgatón, hanem fejhallgatón keresztül hallgattuk volna a zenét. A frekvencia ábrázolás inkább mesterkélt jellegű volt, mégis komolyan lehetett venni a hangokat, ugyanis a hangszerek sok esetben élénken és határozottan voltak ábrázolva. Tehát a Flash hangjával összességében elégedettek voltunk. A rock, hiphop, house, elektronikus és egyéb modern, dinamikus műfajok rajongói biztos, hogy elégedettek lesznek vele, és edzés közben elég motivációt kapnak majd a zene által.

JBL Under Armour Flash Bluetooth sportfülhallgató

Végszó

A Flash személyében megtaláltuk eddigi kedvenc JBL és Under Armour együttműködésünket. A formavilág telitalálat, igényes. A minőségi anyaghasználatnak köszönhetően strapabíró, és még IPX7 tanúsítvánnyal is rendelkezik. És végre egy Bluetooth fülhallgató, amelyet sportolás közben is bátran mertünk viselni, mert egyszer se, pottyant ki a helyéről. Persze valamennyire a stabilitásnak is van hátránya, mert a fülben kapaszkodó kapszula kb. 30 perc után némi diszkomfort érzetet keltett, de ez legyen a legnagyobb gond. Azoknak, akik egyszerre szeretnének élvezhető, dinamikus hangot testes basszusokkal és vezeték nélküliséget stabilitással, a Flash mindenképpen jó választás lehet!

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.