JBL Under Armour True Wireless Flash Bluetooth sportfülhallgató teszt

Szabadság mindenekfelett

2019. május 30., csütörtök, 17:45

JBL audio fülhallgató sportfülhallgató sport fülhallgató JBL fülhallgató JBL sportfülhallgató Bluetooth fülhallgató Bluetooth sportfülhallgató fülhallgató teszt sportfülhallgató teszt JBL fülhallgató teszt Bluetooth sportfülhallgató teszt

Egyre több gyártó érzett rá a teljesen vezeték nélküli fülhallgatókban rejlő lehetőségekre. A JBL és Under Armour együttműködéséből megszülető True Wireless Flash különlegessége, hogy sportolók számára is ajánlható.

JBL Under Armour Flash Bluetooth sportfülhallgatóJBL Under Armour Flash Bluetooth sportfülhallgatóJBL Under Armour Flash Bluetooth sportfülhallgatóJBL Under Armour Flash Bluetooth sportfülhallgatóJBL Under Armour Flash Bluetooth sportfülhallgatóJBL Under Armour Flash Bluetooth sportfülhallgatóJBL Under Armour Flash Bluetooth sportfülhallgatóJBL Under Armour Flash Bluetooth sportfülhallgatóJBL Under Armour Flash Bluetooth sportfülhallgatóJBL Under Armour Flash Bluetooth sportfülhallgatóJBL Under Armour Flash Bluetooth sportfülhallgatóJBL Under Armour Flash Bluetooth sportfülhallgatóJBL Under Armour Flash Bluetooth sportfülhallgatóJBL Under Armour Flash Bluetooth sportfülhallgatóJBL Under Armour Flash Bluetooth sportfülhallgatóJBL Under Armour Flash Bluetooth sportfülhallgatóJBL Under Armour Flash Bluetooth sportfülhallgatóJBL Under Armour Flash Bluetooth sportfülhallgatóJBL Under Armour Flash Bluetooth sportfülhallgatóJBL Under Armour Flash Bluetooth sportfülhallgatóJBL Under Armour Flash Bluetooth sportfülhallgatóJBL Under Armour Flash Bluetooth sportfülhallgatóJBL Under Armour Flash Bluetooth sportfülhallgató doboz

A vezeték nélküliség előnyei

Lehet szeretni a Bluetooth fülhallgatókat, mivel kényelmesebbek és praktikusabbak, mint vezetékes társaik. A teljesen vezetéknélküliek pedig még nagyobb szabadsággal szolgálhatnak, ugyanis csak a fülbe kell biggyeszteni őket, mindenféle kábel nélkül. A JBL Under Armour True Wireless Flash nem a belépő kategóriát testesíti meg (kb. 60 000 forintba kerül), az árért cserébe viszont számos extrát nyújt. Ilyen például a TalkThru és Ambient Aware technológiákat biztosító Bionic Hearing, amelynek köszönhetően könnyedén beszélhetünk az edzőtársunkkal anélkül, hogy a zenét ki kellene kapcsolnunk, vagy a szabadban lévő edzések folyamán valamennyire hallhatjuk a környezet hangjait a nagyobb biztonság érdekében. Ezen kívül IPX7 tanúsítvánnyal rendelkezik, tehát izzadság- és vízálló mind a füles mind a hozzá adott, alumínium házas dokkoló. A Flash közepes hangerőn kb. 5 órányi folyamatos zenelejátszást tesz lehetővé, a dokkolót használva pedig további 20 óra akkumulátor időt nyerhetünk.

Küllem

A körítés ismét igényességet sugall, beleértve a fémházas dokkoló/töltőt. Ennek formavilága egyszerű, téglatest alakú, amelynek éleit lekerekítették, így sokkal kényelmesebbé vált a fogása.

JBL Under Armour Flash Bluetooth sportfülhallgató

Található rajta egy textilzsinór, hogy pl. a nadrágszíjunkra, hátizsákunkra ráakasztva még könnyebben magunkkal vihessük. (Nem mintha nem férne el a legkisebb táskában, vagy akár egy kabátzsebben.) Egy kis kihajtható fülecske alatt találjuk meg a töltésre szolgáló micro USB aljzatot és a töltöttségi szint nyomon követésére szolgáló LED sort, és természetesen a dokkolón is felfedezhetjük az Under Armour logót.

JBL Under Armour Flash Bluetooth sportfülhallgató

Ahhoz, hogy a fülesek is előbújjanak, a dokkolót be kell nyomnunk az egyik oldalon, és így belseje elegánsan kisiklik. A fülesek a méretüket tekintve nem a legapróbbak, ennek ellenére rendkívül könnyűek (8-8 g).

JBL Under Armour Flash Bluetooth sportfülhallgató

A dizájn hűen tükrözi az eddigi JBL és Under Armour kooperációkat, megjelenik rajta a piros szín egy vékony csík formájában, a bordázott textúra és persze mindkét cég logója. A hangszórókamrák kemény műanyag borításúak, a szilikon gyűrűket pedig szilikon horgocskák is kiegészítik a stabilitás érdekében.

JBL Under Armour Flash Bluetooth sportfülhallgató

Köszönhetően a minőségi anyaghasználatnak és a vízhatlan kivitelezésnek, a Flash meglehetősen strapabírónak mondható, azonkívül, hogy esztétikus és robusztus.

JBL Under Armour Flash Bluetooth sportfülhallgató

Használat közben

Kissé szkeptikusan kezdtük el használni a Flash-t, ugyanis nem voltunk egészen biztosak benne, hogy egy teljesen vezeték nélküli füles hogyan teljesít sportolás közben. De szerencsére pozitívan csalódtunk: a Flash ugyanis nagyon jól bevált az edzőteremben. Ehhez természetesen elengedhetetlen, hogy a megfelelő méretű fülpárnát használjuk. Bizonyos szintű negatívum lehet, hogy csak 3 méretű szilikongyűrűt és -horgocskát mellékeltek hozzá, mivel így nem biztos, hogy mindenki megtalálja a számára tökéletes méretet. A Flash sok olyan Bluetooth fülhallgatót lepipált, amelyek kábellel vannak ellátva - már ami a stabilitást és a kényelmet illeti. Akkor sem lazult ki vagy mozdult el, amikor nagyobb intenzitással használtuk a futópadot, a könnyű szerkezetnek és a hallójáratba kapaszkodó kampóknak köszönhetően végig tökéletesen tartott. Olyannyira, hogy kb. félóra elteltével enyhe feszítő érzést tapasztaltunk a fülünkben.

JBL Under Armour Flash Bluetooth sportfülhallgató

Amikor a füleseket kiemeljük a dokkolóból, automatikusan bekapcsolnak. A JBL-től megszokott módon az első párosítás most is csak néhány másodpercet vett igénybe. Későbbi használatnál pedig, hogy ha a telefonon is be volt kapcsolva a Bluetooth, akkor automatikusan csatlakozott rá; amikor pedig nem szerettük volna használni a füleseket, elég volt visszahelyezni őket a dokkolóba, ahol automatikusan töltődtek. (És itt ragadjuk meg az alkalmat, hogy felhívjuk azok figyelmét, akik alvásnál a tökéletes sötétséget preferálják, hogy a dokkolón lévő LED-ek töltés közben elég erőteljesen világítanak.) A Bluetooth hatótávolság nagyon jó, egy 40 négyzetméteres lakásban vígan lófrálhattunk vele anélkül, hogy elvesztette volna a jelet vagy a zene recsegni kezdett volna. A Bluetooth fülhallgatók nem mindig a legjobbak telefonálásra, a Flash mikrofonja viszont csendes környezetben nagyon jól használható volt.

JBL Under Armour Flash Bluetooth sportfülhallgató

Hangminőség

Kifejezetten jó hír azoknak, akik a konditeremben nem szeretnék mások beszélgetését vagy az ottani zenét hallgatni, hogy a JBL Under Armour Flash zajszűrése meglehetősen jó. Mi legalábbis használat közben elszigetelve éreztük magunkat a többiektől. Akkor viszont, ha az utcán futunk vagy kerékpározunk, érdemes bekapcsolni az Ambient Aware funkciót, hogy a környezet zajai valamennyire beszűrődjenek, és így nagyobb biztonságban legyünk.

JBL Under Armour Flash Bluetooth sportfülhallgató

Tény, hogy egy teljesen vezeték nélküli füles esetében meg kell fizetnünk a technológiát, és azok, akiket csak a hang érdekel, egy olcsóbb vezetékes fülessel jobban járhatnak. De vajon a Flash esetében csak a technológiáért fizetünk? Erre határozott válaszunk: nem. Tesztünket Gorillaz - Clint Eastwood c. dalával kezdtük. Ami elsőre feltűnt, az a vártnál erőteljesebb, testesebb, artikuláltabb basszus volt, amely dominánsan volt jelen, mégsem nyomta el a többi részletet. Az ének szokatlanul tisztának mutatkozott még Spotify-on keresztül is (így a Spotify kedvelők sem fognak csalódni). Az éneket középre helyezte, nem kente szét, elkülönült az ütemtől, és még a sztereó hangszínpad is megfelelően tagoltnak és élénknek mutatkozott.

JBL Under Armour Flash Bluetooth sportfülhallgató

Plink Floyd - Time című számára átkapcsolva meglepve kellett tudomásul vennünk, hogy ez az első olyan Bluetooth sportfülhallgató, amelyen szívesen hallgattuk végig ezt a dalt. Persze a JBL-től megszokott felfűtöttség a Flash esetében is jelen volt, mégsem zavaróan. A hang inkább melegnek volt mondható, a dobot szépen ábrázolta, és miközben meleg és dinamikus volt a közlésmódja, tisztaságérzettel kiegészülve. A cintányér kicsit plasztikusan szólt, de ez megbocsájtható, hiszen melyik Bluetooth fülhallgató nem keni kissé szét a magas frekvenciákat? A Foo Fighters - Everlong kapcsán az éneket kissé karcosnak találtuk, de nem zavaró szinten. Valamennyire érzékeltük, hogy az elektronika igyekezett kiemelni a hangokat, mivel a mély és magas frekvenciákra is rápakolt még egy lapáttal. De így is eleven, dinamikus maradt a hang, nemcsak kullogott, hanem egyenesen beugrott a fülünkbe. Sőt, a basszus olyannyira testes volt, mintha nem fülhallgatón, hanem fejhallgatón keresztül hallgattuk volna a zenét. A frekvencia ábrázolás inkább mesterkélt jellegű volt, mégis komolyan lehetett venni a hangokat, ugyanis a hangszerek sok esetben élénken és határozottan voltak ábrázolva. Tehát a Flash hangjával összességében elégedettek voltunk. A rock, hiphop, house, elektronikus és egyéb modern, dinamikus műfajok rajongói biztos, hogy elégedettek lesznek vele, és edzés közben elég motivációt kapnak majd a zene által.

JBL Under Armour Flash Bluetooth sportfülhallgató

Végszó

A Flash személyében megtaláltuk eddigi kedvenc JBL és Under Armour együttműködésünket. A formavilág telitalálat, igényes. A minőségi anyaghasználatnak köszönhetően strapabíró, és még IPX7 tanúsítvánnyal is rendelkezik. És végre egy Bluetooth fülhallgató, amelyet sportolás közben is bátran mertünk viselni, mert egyszer se, pottyant ki a helyéről. Persze valamennyire a stabilitásnak is van hátránya, mert a fülben kapaszkodó kapszula kb. 30 perc után némi diszkomfort érzetet keltett, de ez legyen a legnagyobb gond. Azoknak, akik egyszerre szeretnének élvezhető, dinamikus hangot testes basszusokkal és vezeték nélküliséget stabilitással, a Flash mindenképpen jó választás lehet!

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.