JBL UA Sport Wireless React Bluetooth sportfülhallgató teszt

Semmi sem izzasztja meg

2019. január 21., hétfő, 17:25

JBL audio fülhallgató sportfülhallgató sport fülhallgató JBL fülhallgató JBL sportfülhallgató Bluetooth fülhallgató Bluetooth sportfülhallgató fülhallgató teszt sportfülhallgató teszt JBL fülhallgató teszt Bluetooth sportfülhallgató teszt

A sport szerelmeseinek régóta kedvez a JBL, vezetékes és vezeték nélküli sportfülhallgatóit folyamatosan frissíti. Aktuális újdonságukat, a Sport Wireless React-et magunkkal vittük az edzőterembe, hogy megbizonyosodjunk a képességeiről.

A sport jegyében

Régen beigazolódott már, hogy az edzésekhez nem érdemes hagyományos fülhallgatókat választani. Intenzív sportolás közben elengedhetetlen, hogy a fülesünk megfelelően stabil maradjon, ne mozduljon el, és ezen kívül más fontos szempontokat is szem előtt tartani ahhoz, hogy a rendszeres testmozgást végzők elégedettek lehessenek. A JBL Under Armour emblémával dekorált újdonsága például IPX7 tanúsítvánnyal rendelkezik, így esőben vagy hóban is használhatjuk, mivel 1 méteres vízben akár 30 percig üzemképes, izzadságtaszító kialakításának köszönhetően pedig a legkeményebb edzéseken is hű barátunk marad. Továbbá a gyártó Ambient Aware technológiával igyekszik hallhatóbbá tenni a hallgató körüli eseményeket. Bionic Hearing gazdagabb zenei élményt biztosít számunkra, míg a TalkThru technológiának köszönhetően anélkül is beszélgethetünk az edzőtársunkkal, hogy ki kellene kapcsolnunk a zenét. Mindez körülbelül 45 000 forintért lehet a miénk.

JBL UA Sport Wireless React Bluetooth sportfülhallgató

Küllem

A React a nyakat körbe ölelő kábellel készül. Használaton kívül, ha a vállunkra fektetjük, alig lehet érezni aprócska súlya miatt (mindössze 16,5 g). Szövetborítású kábellel rendelkezik, amelynek a jobb oldalán találhatjuk a 3-gombos vezérlőszervet, a TalkThru gombot és egy kihajtható fülecske alatt a micro USB bemenetet. A kábelen ezen kívül egy csipeszt is elhelyeztek, amelyet a ruhához rögzítve extra stabilitás érhető el.

JBL UA Sport Wireless React Bluetooth sportfülhallgató

A hangszórókamrák alumíniumból készültek, így ezek is biztosítják a strapabírást, ráadásul egy-egy mágnes is helyet kapott bennük, így amikor csak a nyakunkban szeretnénk pihentetni a fülest, a mágnessel és a kis csiptetővel garantálhatjuk, hogy az ne essen le.

JBL UA Sport Wireless React Bluetooth sportfülhallgató

A füldugó részen ismét megtalálhatjuk a horgony alakú szilikonokat, amelyek gondoskodnak arról, hogy stabilan a helyükön maradjanak. Ezek és a szilikon fülillesztékek összesen 3 méretben járnak a React-hez. A doboz tartalma továbbá egy szilikon borítású, cipzáras köralakú tasak, amely által bárhová magunkkal vihetjük a fülest sérülésmentesen. A fülhallgató két színben vásárolható meg: feketeében és fehérben.

JBL UA Sport Wireless React Bluetooth sportfülhallgató tartozékok

Használat közben

A füles sportra termett kialakítását bizonyítja a súlya, a strapabírása, vízlepergető tulajdonsága, és a horgony alakú szilikonok, amelyek a hallójáratba kapaszkodva garantálják a biztosabb tartást. Utóbbi edzés közben valóban jól teljesített, ugyanis az illeszték egyszer sem csúszott ki a fülünkből. A nyakunk mögött elvezetett kábel azonban már hajlamos volt elmozdulni, a csipeszt pedig sajnos nehéz a pólóba akasztani a kábel rövidsége miatt. Ennek ellenére a füles sportolás közbeni használata jó élmény volt számunkra.

JBL UA Sport Wireless React Bluetooth sportfülhallgató

A React akkumulátora körülbelül 9 órányi folyamatos zenelejátszást tesz lehetővé 2 órás feltöltéssel, a lemerülés előtt félórával pedig hangeffekttel jelez, ezen kívül a kék LED pirosra vált, így mindig tudni fogjuk, hogy mikor szükséges töltenünk. A gombok könnyen kitapinthatók, így ha halkítani/hangosítani szeretnénk a zenén, akkor nem szükséges a telefon után kapni.

JBL UA Sport Wireless React Bluetooth sportfülhallgató

A React Bluetooth használata egyszerű, a telefonunk első alkalommal is gyorsan megtalálta és párosodott vele, másodszor pedig, ha a mobilunkon be volt kapcsolva a Bluetooth, akkor a fülhallgató automatikusan felcsatlakozott rá. A hatótávolság körülbelül 8-9 méter. Ha túl messze megyünk, akkor a füles automatikusan leválik a telefonról, utána pedig manuálisan kell visszacsatlakozni rá. Ezenkívül megjegyzendő, hogy ha hosszabb ideig nem hallgatunk zenét, akkor érdemes kikapcsolni a fülest, ugyanis az magától nem teszi meg.

JBL UA Sport Wireless React Bluetooth sportfülhallgató tok

A már említett TalkThru technológiának köszönhetően az edzőpartnerünkkel is könnyebbé válhat a kommunikáció. Ugyanis, ha mondani szeretnénk neki valamit, akkor nem kell a fülünkből kirángatni a fülhallgatót, elég benyomni a vezérlőszerv oldalán lévő gombot, így a zene tompábban kezd szólni, az emberi beszéd pedig hangosabbá válik. Ez a funkció erős zajban már kevésbé használható, mivel ekkor leginkább csak az amúgy is hangos külvilág szűrődik be.

A fülesben egy beépített mikrofon is található, hogy hívásainkat is lebonyolíthassuk vele. Ez sajnos szeles vagy hangos környezetben (pl. busz, metró) nem használható jól, beszélgető partnerünk ilyenkor nem hallott minket megfelelően.

JBL UA Sport Wireless React Bluetooth sportfülhallgató

Hangminőség

Johnny Cash - Personal Jesus c. számának hallgatásánál a következőket állapítottuk meg: kellően dinamikusan indult, végig testes basszusokkal, amelyeket a JBL-től el is vártunk. A sztereó hatás is egészen jól érvényesült, ezzel szemben viszont a hangszínpad szélessége már kevésbé kiterjedt. A hangszereket szépen ábrázolta, különösen a dobot, a gitárt és a zongorát, bár túlzott részletességre nem számíthatunk. Johnny Cash búgó, mély hangját jól kiemelte a füles, és összességében jól illett ehhez a számhoz.

Johnny Cash után Astor Piazzolla - Oblivion-nal kicsit más vizekre eveztünk. Ennél a dalnál első sorban a frekvenciák kiegyensúlyozottságára voltunk kíváncsiak, sem a mély- sem a magas frekvenciák felé nem húzott túlságosan. A magashangok nem voltak harsányak, viszont csilingelésüket kicsit hiányoltuk. A közép frekvenciák viszont tisztán szóltak, a hangszerek szépen érvényesültek.

JBL UA Sport Wireless React Bluetooth sportfülhallgató

A React kellően nagy hangerőn képes szólni, így azok, akik edzés közben azt szeretik, ha a zenén kívül semmit sem hallanak a külvilágból, elégedettek lehetnek (Ambient Aware ide, vagy oda). Ugyanis a zajszűrése is egész hatékony. Mindent nem képes elszigetelni (így egy autó dudálását vagy ember kiáltását még éppen hallhatjuk), viszont a külvilág nagyrészét kizárja, így ha nem szeretnénk az edzőtermek jellemzően monoton számait hallgatni, akkor a React ebben is a segítségünkre lehet.

A JBL legújabb sportfülese összességében azt a hangot hozta, amelyet a gyártó egyéb ebben a kategóriában megtalálható eszközeitől elvártunk: meleg hangzást, amelynek köszönhetően hosszútávon is hallgathatóvá válik, testes basszusokat és dinamikát, ezek egyvelege testmozgás közben kellően motiváló. A részletgazdagság hagy némi kivetni valót, ahogy a hangszínpad behatároltsága is, viszont a sztereó irányítottság jónak bizonyult, és egy ilyen sportfülhallgató esetében egyébként sem az a cél, hogy részletesen elmerüljünk a zene hallgatásában.

JBL UA Sport Wireless React Bluetooth sportfülhallgató

Záró gondolatok

A JBL UA Wireless React azt a funkcióját, amelyet szántak neki, jól betölti. Edzés közben stabil tartást biztosít a fülben, kicsi súlya miatt nem válik zavaróvá a viselése, IPX7 tanúsítványa pedig lehetővé teszi, hogy esőben és hóban is használhassuk. És ne feledkezzünk meg az izzadságtaszító kialakításról és a TalkThru technológiáról sem. Hangzása azt hozta, amit egy sportfülhallgatótól elvártunk, testes basszusokat és dinamizmust. A mikrofon sajnos már kevésbé használható és a hang esetében jelentős részletgazdagságot sem várhatunk el, ám azok, akik ebben az árkategóriában keresnek fülest maguknak, próbálják ki a Reactet, mert összességében jó vétel.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.