JBL Synchros Reflect BT Sport Bluetooth sportfülhallgató teszt

Zene, kötöttség nélkül

2015. június 25., csütörtök, 16:00

JBL audio fülhallgató sportfülhallgató sport fülhallgató JBL fülhallgató JBL sportfülhallgató fülhallgató teszt sportfülhallgató teszt JBL fülhallgató teszt

Ezúttal a JBL kínálatából próbáltuk ki a Synchros Reflect BT, vezeték nélküli fülhallgatót, ami bizonyos értelemben a legjobb sportfüles, amivel eddig találkoztunk. Vegyes érzésekkel fogtunk hozzá a teszteléshez, mert ez a modell elsősorban sportolóknak, és nem hifi rajongóknak készült, de pozitívumainak köszönhetően mégis megkedveltük.

JBL Synchros Reflect BT Sport Bluetooth sportfülhallgatóJBL Synchros Reflect BT Sport Bluetooth sportfülhallgatóJBL Synchros Reflect BT Sport Bluetooth sportfülhallgatóJBL Synchros Reflect BT Sport Bluetooth sportfülhallgató kábelJBL Synchros Reflect BT Sport Bluetooth sportfülhallgatóJBL Synchros Reflect BT Sport Bluetooth sportfülhallgatóJBL Synchros Reflect BT Sport Bluetooth sportfülhallgatóJBL Synchros Reflect BT SportJBL Synchros Reflect BT Sport Bluetooth sportfülhallgatóJBL Synchros Reflect BT Sport Bluetooth sportfülhallgatóJBL Synchros Reflect BT Sport Bluetooth sportfülhallgatóJBL Synchros Reflect BT Sport Bluetooth sportfülhallgatóJBL Synchros Reflect BT Sport Bluetooth sportfülhallgatóJBL Synchros Reflect BT Sport Bluetooth sportfülhallgatóJBL Synchros Reflect BT Sport Bluetooth sportfülhallgatóJBL Synchros Reflect BT Sport Bluetooth sportfülhallgatóJBL Synchros Reflect BT Sport Bluetooth sportfülhallgatóJBL Synchros Reflect BT Sport Bluetooth sportfülhallgató

Nincs kábel? És hogyan?

A JBL nem akarta feltalálni a spanyolviaszt, mégis sikeresen eltalált néhány paramétert, amivel egyértelműen meglovagolhatja a sportfüles-tenger hullámait. A Synchros Reflect BT fő előnye, hogy vezeték nélküli. No nem teljesen, mivel a jobb és baloldali kapszulákat össze kell kötni egymással, viszont a forráseszközünk (okostelefon/tablet) és a füles közé többé már nem fog zsinór kelleni. Aki rendszeres testmozgást végez, azt tudja, hogy a füléből lelógó, mellkasához verődő, összegabalyodó (ne adj Isten, éppenséggel elszakadó) vezeték hajlamos gondot okozni, vagy éppen elterelni a figyelmünket. Értelemszerűen, aki komolyabban sportol, az nem szeretné, hogy bármi is visszavegyen a koncentrálóképességéből, amikor épp súlyt emel, köridőt fut, stb.

JBL Synchros Reflect BT Sport Bluetooth sportfülhallgató

Szerkesztőinknek újdonságként hatott, hogy nagyméretű, nyakba akasztandó energiatelep nélkül, fülhallgató méret mellett képes zsinór nélkül üzemelni a Reflect BT. Borsónyi akkumulátorait a hangszórókamrákba építették, melyek ettől kb. 1 centiméterrel mélyebbé váltak, de ez a használatra és a stabilitásra nincs kedvezőtlen hatással. Ugyancsak leleményesen oldották meg a készülék töltését: a jobboldali kapszula külső lemezét felnyitva férhetünk hozzá egy micro USB aljzathoz. Teljes töltöttség esetén kb. 5 órányi üzemidőt garantál a Reflect BT, ennyi idő alatt pl. kerékpárral 80 km-t kényelmesen, vagy ha úgy tetszik, kocogva két-három Margit-sziget kört is lazán leróhatunk.

JBL Synchros Reflect BT Sport Bluetooth sportfülhallgató

Használat közben

A JBL Synchros Reflect BT kivitele hallójáratba illeszkedő, alapkiszerelésben 3 pár, különböző méretű szilikon betétet mellékel hozzá a gyártó. Ezek a fekete gumidarabok részben a hangok fülünkbe jutását segítik, részben pedig a fülgerincünkbe támasztják a hangszórókamrákat. A megfelelő méretű idom megtalálása után, nagyon jó komfortban lehet részünk, a két oldalt összekötő vezetéket pedig egész egyszerűen a nyakunk mögé igazíthatjuk.

JBL Synchros Reflect BT Sport Bluetooth sportfülhallgató

A lapos profilú, rövid vezeték oldalait praktikus módon, fényvisszaverő csíkkal vonták be, és két műanyag idommal összébb foghatjuk a zsinórt. Utóbbiak számunkra nem egyértelműen bizonyultak használhatónak, mivel a tetszőleges hossz beállítása után, rögzítő elemek híján, hajlamos volt visszacsusszanni a korábbi méretre, és a kábel eleve rendelkezett annyi merevséggel, hogy ne lötyögjön mozgás közben. E mellett, jóval több hasznát vettük a vezetékre integrált, telefonálásra is alkalmas, mikrofonos hangerőszabályzó modulnak, melynek gombjait ránézés nélkül is könnyen kitapinthattuk.

JBL Synchros Reflect BT Sport Bluetooth sportfülhallgató kábel

Tetszett, hogy futás közben nem lötyögött, nem zörgött a kábel, és a hangszórókamrák is stabilan a helyükön maradtak. Erős fejrázás esetén elképzelhető, hogy picit kicsusszan a hallójáratunkban lévő gumiharang, de a fültámasz ilyenkor is egész hatékonyan a helyén tartja a kapszulát. Evezés, kerékpározás, kocogás vagy gyúrás közben is kifogástalan komfortot nyújtott a Reflect BT, egyedül a fülkagylónk közepén keletkező, enyhe nyomás árulta el az ottlétét, a vezetékről sokszor nem is vettünk tudomást. Zajszűrő képessége ugyancsak a jobbak közé tartozik, így pl. belvárosi kerékpáros közlekedéshez nem merjük feltétlenül javasolni. Apró érdekesség, hogy a két hangszórókamra gumi szárát egymáshoz érintve a Reflect BT végei mágnesesen egymáshoz tapadnak, ami némiképpen segíti a tárolást, vagy használaton kívül így tarthatjuk nyakunkon a fülest.

JBL Synchros Reflect BT Sport Bluetooth sportfülhallgató

Hangminőség

A JBL Reflect BT karakterét erősen populáris, basszus-központú hangzás jellemzi. A combos, erőteljes és testes mélyhangok minden más frekvenciatartományt körbefognak, valósággal ellepik az énekhangokat és a felsőbb regiszterek részleteit. Ezt és a vezeték nélküli jelátvitelből fakadó, szűkös sztereó teret leszámítva kaptunk olyan dinamizmust és élénkséget, ami megalapozott egy pörgős, izgalmas zenehallgatási élményt. Tesztalanyunk teljesítményét zokszó nélkül élvezhetik azok, akik megelégszenek az MP3-mal, és a mai elektronikus/popzenei irányzatot elfogadják, élvezik. Természetesen a rock, hip-hop és dnb jellegű zenék is tudnak előnyt kovácsolni a Reflect BT túlfűtött, bivalyerős alsó frekvenciáiból, egyszerűen csak nem a részletekre kihegyezett, hanem inkább egy dögös és jóleső, erőteljes karaktert kapunk. Végső soron, egy izzasztó edzés során talán jobb is, ha nem az apró rezdülések között tévelygünk, hanem inkább kicsit ?felpumpáljuk? az agyunkat egy kis motiváló ritmussal.

Végszó  

A JBL Synchros Reflect BT egy nagyon jó sportfülhallgató, amit elsősorban fiatalabb, könnyűzene rajongó felhasználóknak tudunk ajánlani. Hangminőségében felfedezhetőek hiányosságok, de praktikus jellemzői ennek ellenére is sokat emelnek az értékén. A kb. 30000 Ft-os árcédula laikusok számára soknak tűnhet, de ha figyelembe vesszük, hogy a legtöbb vetélytárs ennél kevesebb extrát nyújt, vezetékmentesség nélkül, akkor hamar kiderül, hogy a Reflect BT nagyon erős résztvevője a jelenlegi kínálatnak.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.