JBL Reflect Response Bluetooth sportfülhallgató teszt

2016. március 15., kedd, 18:30

JBL audio fülhallgató sportfülhallgató sport fülhallgató JBL fülhallgató Bluetooth fülhallgató JBL sportfülhallgató Bluetooth sportfülhallgató fülhallgató teszt sportfülhallgató teszt JBL sport fülhallgató sport fülhallgató teszt

Kezdetben vala a hang... Egy nyúlfarknyi hiperugrással az időben pedig már téglaméretű berendezéseket hordtunk magunknál, hogy kedvenc zeneszámaink elkísérjenek bennünket. Napjainkra a szórakoztató-elektronikai és zeneipar olyan erővel ontja magából a különféle specifikus igényeket kiszolgáló eszközöket és zeneszámokat, hogy bátran kijelenthetjük: "nem is tudtuk, hogy ennyi mindenre szükségünk van". A JBL tudja. Legújabb, sportolásra alkalmas, vezeték nélküli fülhallgatója, a Reflect Response egy új dimenziót teremt a kategóriáján belül. De vajon azt kapjuk meg tőle, amire sportolás közben a leginkább szükségünk van?

Bedobozolt futópálya

A kicsomagolást követő 12. másodpercben már az Apple Music alkalmazásban talált első, dinamikus rockzenei darabot hallgattuk. Közben vizsgáltuk csak meg közelebbről is a Reflect Response dobozát, mely a JBL élénk narancsszínét kihasználva, már a csomagolásával arra motivál a stílusosan rávarázsolt futópályával, hogy irány az aktív kikapcsolódás, sportolás. Az ígért 10 órás üzemidővel, pedig akár egy maratont is lefuthatunk, így professzionális vagy félprofi sportolók számára is kielégítő üzemidővel rendelkezik.

JBL Reflect Response Bluetooth sportfülhallgató doboz

A különböző gyártók más-más módon nyitnak ajtót a sportoláshoz használatos fülalkalmatosságok szentélyébe. A JBL sajátos világlátása és kényelem-központúsága ezt a terméket magasra emeli szolgáltatásaival és használhatóságával. De két dolog különbözteti meg igazán a többi versenytársától.

JBL Reflect Response Bluetooth sportfülhallgató

Az első a vezeték nélküli kivitelének megvalósítása. Úgy tűnik, a JBL mérnökei megoldották a nyakunkban lifegő akkumulátor okozta problémát. Itt ugyanis a tarkónkat átívelő gumipánt belsejében rejlik a Bluetooth egységet meghajtó energiaforrás. Ennek a megoldásnak köszönhetően gyakorlatilag észrevétlenül hordhatjuk a vezeték nélküli fülhallgatónkat. Az ergonomikus pánt másik előnye, hogy stabilan képes az eszközt a rendeltetési helyén tartani. Javasoljuk, hogy akár egy futócipőt, ezt is érdemes felpróbálni, illik-e nyakméretünkhöz a tartópánt.

JBL Reflect Response Bluetooth sportfülhallgató

A második funkció, amely megkülönbözteti más gyártók termékeitől, hogy teljesen egyedi megoldást mutat fel a használat közbeni navigáció területén. Erről a csomagolás belsején található útmutató segítségével tájékozódhatunk. A fülkagylók külső felületei érintésérzékeny funkcióval vannak ellátva. A fülkagylók tehát nem csak a zenét juttatják el a hallójáratba, hanem a külső borításának különböző hosszúságú érintésével lapozhatunk a zenéink között, vagy kezelhetjük telefonhívásainkat. Az okostelefonokon megszerzett, már-már készségszintű használatot alapul véve, ez egy előnyös és kényelmes megoldás, de a magunkfajta kocka gondolkodású eltűnődik annak a lehetőségén, hogy a két oldalra szerelt gombok nem nyújtottak volna-e biztonságosabb használatot. A kényszeres fülvakarók számára pedig a fülhallgató mellé jár egy ingyenes DJ képzés is, mert belőlük azonnal képes könnyűzenei lemezlovast faragni az eszköz, akár sportolás közben.

Kivitel

Az akkumulátort magában rejtő pánt nyakunkra illeszkedő felülete gumírozott, így viselés közben nem zavaró. A rövid fülhallgatókábel merev gumi anyaga egyfajta matt felületet kapott, aminek köszönhetően hosszabb használat után sem dörzsöli pirosra a bőr felületét. Így jutunk el a fülkagylókig, melyek szintén masszív gumiborítást kaptak. A robosztus fülkagylók nem hátrányt jelentenek ebben az esetben, hanem előnyt. A súlyelosztás észrevétlenséget, a kiegészítő finom gumitartó pedig stabil tartást biztosít a hallójáratunkba való illeszkedéséhez.

JBL Reflect Response Bluetooth sportfülhallgató

Hangminőség

A JBL Reflect Response elsősorban a dinamikus műfajok kedvelőit fogja muzikálisan kiszolgálni, így egy újabb érve van énünk azon részének, amely lecsábíthat a futópályára.  A zenei színpad a zajszűrés viszonylagossága mellett is a helyén van, a felbontás mértéke pedig a sportfülhallgatók szintjén megfelelő. A külső zajok nem teljes elnyelése nem egy hiányosság, hanem személyes biztonságunkat szolgálja. A hanghívások - melyeket a fülünkbe helyezett eszköz egy másodperces érintésével fogadhatunk - a hangminőséget tekintve nem hagyott kívánnivalót maga után. A mikrofon érzékenysége pedig egyetlen üzleti megbeszélést, vagy baráti beszélgetést sem fog akadályozni.

JBL Reflect Response Bluetooth sportfülhallgató

Megérint és összeköt

A sportolás mindennapjaink elemi részévé vált, mely során nem kizárólag testünket akarjuk edzeni, lelkünket is táplálni szeretnénk, mindezt természetesen a lehető legkomfortosabb felszereléssel és körülmények biztosításával álmodjuk meg. Vigyáznunk kell, mit gondolunk, mert a JBL gyár álommegvalósító részlege azonnal munkához lát, hogy holnapra még kényelmesebbé tegye fitnesztevékenységünket. A JBL Reflect Response vezeték nélküli fülhallgatója elsősorban azokat célozza, akik számára a zenehallgatás a sportolás katalizátora, e mellett az akkumulátor hosszú üzemideje és extrém körülményekre tervezett kényelmes kivitele is kiszolgálja célfelhasználóját.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.