JBL Reflect Mini NC aktív zajzáras True Wireless Blueooth fülhallgató teszt

2020. december 18., péntek, 06:05

JBL audio fülhallgató JBL fülhallgató TWS fülhallgató Bluetooth fülhallgató fülhallgató teszt JBL fülhallgató teszt Bluetooth fülhallgató teszt TWS fülhallgató teszt JBL Bluetooth fülhallgató

A JBL teljesen vezeték nélküli sportfülhallgatói közül a Reflect Mini NC igyekszik a lehető legtöbb extrát megtestesíteni középkategóriás árazás és kompakt méret mellett. Utóbbi abban nyilvánul meg, hogy aprócska kialakítása ellenére viszonylag jó akkumulátoros üzemidőt, intelligens zajszűrést és applikáció alapú vezérlést is tartalmaz.

JBL Reflect Mini NC TWS Bluetooth fülhallgatóJBL Reflect Mini NC TWS Bluetooth fülhallgatóJBL Reflect Mini NC TWS Bluetooth fülhallgatóJBL Reflect Mini NC TWS Bluetooth fülhallgatóJBL Reflect Mini NC TWS Bluetooth fülhallgatóJBL Reflect Mini NC TWS Bluetooth fülhallgatóJBL Reflect Mini NC TWS Bluetooth fülhallgatóJBL Reflect Mini NC TWS Bluetooth fülhallgatóJBL Reflect Mini NC TWS Bluetooth fülhallgatóJBL Reflect Mini NC TWS Bluetooth fülhallgatóJBL Reflect Mini NC TWS Bluetooth fülhallgatóJBL Reflect Mini NC TWS Bluetooth fülhallgatóJBL Reflect Mini NC TWS Bluetooth fülhallgatóJBL Reflect Mini NC TWS Bluetooth fülhallgatóJBL Reflect Mini NC TWS Bluetooth fülhallgatóJBL Reflect Mini NC TWS Bluetooth fülhallgatóJBL Reflect Mini NC TWS Bluetooth fülhallgatóJBL Reflect Mini NC TWS Bluetooth fülhallgatóJBL Reflect Mini NC TWS Bluetooth fülhallgatóJBL Reflect Mini NC TWS Bluetooth fülhallgatóJBL Reflect Mini NC TWS Bluetooth fülhallgatóJBL Reflect Mini NC App

Bevezető gondolatok

A JBL Reflect Mini NC mindenesnek készült. Segíthet a kikapcsolódásban, de munka közbeni háttérzenei/telekommunikációs célra is alkalmazható. Csendes és zajos környezetben egyaránt igyekszik jobbá tenni a hallgatói élményt, a benne lévő Smart Ambient zajszűrés által pedig képes úgy kiszűrni a környezeti zajokat, hogy pl. a gépjárművek morajlása csendben legyen más hangokhoz (pl. beszédhez) képest. A JBL ismerőinek talán nem szorul bemutatásra a kifli-szerűen felhajló gumis illeszték, amellyel szinte "bekapaszkodik" helyére a fülhallgató és intenzív testmozgás közben sem (vagy csak nagyon nehezen) mozdul ki.

JBL Reflect Mini NC TWS Bluetooth fülhallgató

A fekete, fehér vagy kék színben megvásárolható Mini NC True Wireless egy feltöltéssel legfeljebb 7 órányi üzemidőre képes, amely a töltő tok használatával kitolható további 14 órát. Egy tízperces töltést követően egyórás használatot tesz lehetővé, ami egy laza edzés esetén éppen elegendő. IPX7 tanúsítvánnyal is rendelkezik, ami igazolja, hogy az izzadtság és esőcseppek nem jelenthetnek számára gondot.

JBL Reflect Mini NC TWS Bluetooth fülhallgató

Küllem

A fülhallgató kívül matt, belül fényes, masszív érzetet keltő műanyag töltő tokban fészkel. A kagyló-szerűen nyitható tároló alkalmatosság mágnesesen csukódik (egész határozottan, tehát nem valószínű, hogy pl. táskában magától kinyílna), nyitás/zárás után egy fehér LED csíkkal mutatja az akkumulátor töltöttségét. A tok oldalába erősnek tűnő, műszálas madzag-fület is beépítettek, ami praktikus, kicsit talán hosszú, de a lényeg, hogy lehet rá számítani.

JBL Reflect Mini NC TWS Bluetooth fülhallgató

Fényes belseje miatt a töltő tok (töltése USB-C kábellel lehetséges) kissé olcsó hatást kelt, illetve a fülhallgató oldalán lévő, mosott kontúrral felfestett JBL embléma némileg alulmarad a gyártó korábbi motívumaihoz képest. A minőségérzet erősen átlagosnak nevezhető ahhoz képest, amit mondjuk a JBL Under Armour Flash True Wireless nyújtott párezer forinttal többért. Természetesen a szokásosnak számító tartozékok, azaz töltőkábel és a három különböző méretű fülilleszték-pár is részei a csomagolásnak.

JBL Reflect Mini NC TWS Bluetooth fülhallgató

Használat közben

A fülhallgató párosítása villámgyorsan megtörtént és következő alkalommal, amikor ismét kivettük tokjából, szinte azon nyomban "csatlakozott" a forrás készülékhez (amely esetünkben Samsung okostelefon volt). Ha csak az egyik fülhallgatót vettük ki, oldaltól függetlenül, azzal is megvalósult a kapcsolódás. A vezeték nélküli hatókör jónak bizonyult (körülményektől függően 5-10 méter), szintúgy a papíradatnak megfelelő akkumulátoros üzemidő. Az érintés alapú vezérlést eltartott néhány napig kiismerni és megszokni. Az applikációban külön menüpontot találtunk arra az esetre, hogy tetszés szerint átkonfiguráljuk az érintésekhez tartozó parancsokat.

JBL Reflect Mini NC App

A komfortot illetően ugyanazt tapasztaltuk, mint bármely korábbi Reflect sorozatú fülhallgatónál, hiszen ergonómia terén ez nem tartalmazott jelentős eltérést. Maximum annyit, hogy kompaktabb kapszulája kevésbé állt ki a fülből. Nekünk a standard, gyárilag felhelyezett szilikon illesztékektől eggyel kisebbel sikerült elérni, hogy stabilan és kényelmesen használható legyen a Reflect Mini NC (a közepes méretű gumi horog félórányi használat után kissé feszítő érzetet okozott).

JBL Reflect Mini NC TWS Bluetooth fülhallgató

Jógázás közben, ha fejünket oldalra billentettük, akkor a közelség-szenzor 1-2 millimétert elmozdult és emiatt félpercenként megállt a háttérzene/oktató videó. Ezt megelégelve inkább kikapcsoltuk az automatikus megállás-elindítás funkciót.

JBL Reflect Mini NC TWS Bluetooth fülhallgató

A fülhallgató telefonálásra átlagosnak bizonyult, erős zajban nem igazán boldogultunk vele, de csendesebb szituációkban tisztán értettek minket. Aktív zajkioltása egészen hatékony, főleg abban a tekintetben, hogy a magasabb frekvenciákat kissé beeresztette, miközben a mélyebb hangok szinte teljesen kinnrekedtek. Az applikációban kissé lejjebb vettük az ANC erősségét, mert legerősebb fokozaton nekünk kissé émelyítő érzést okozott (érdemes kipróbálni a környezeti zajérzékelést is).

JBL Reflect Mini NC TWS Bluetooth fülhallgató

Hangminőség

A Reflect Mini NC True Wireless ugyanazt a markáns, dinamikus, lendületes, felfűtött hangkaraktert hozza, amellyel a korábbi Reflect szériás fülhallgatóknál is találkoztunk. Tér-érzete stabil ahhoz képest, hogy teljesen vezeték nélküli, de a részletekből elmarad a természetes levegősség. Középpontba tereli a színpadot, sok félreeső effektust viszont meglehetősen közel hoz.

JBL Reflect Mini NC TWS Bluetooth fülhallgató

Érdemes néhány percet szánni az applikáció EQ menüjére, standard beállításon ugyanis meglehetősen bőkezű basszusok terén a Reflect Mini NC True Wireless. Aki a kemény, zúzós mélyhangokat szereti, annak már az alapbeállítás is Kánaán-szerű élményt nyújt. A középső hangokat gyorsan és könnyedén kezeli. A hatványozottan felturbózott basszus és a kissé tömör, plasztikus érzetű magashangok árulják el vezeték nélküli kialakításának akusztikai korlátait. Ezek a kötöttségek azonban sportolás közben közel sem annyira feltűnőek vagy zavaróak.

JBL Reflect Mini NC TWS Bluetooth fülhallgató

Chet Faker - Low c. Számának kezdő ütemei olyan mélyhang hullámokat generáltak, amit sok nagyméretű fejhallgató is megirigyelt volna. Egy egészen más hangzású, klasszikus rock számra váltva (Foghat - Slow Ride) kissé beletört a Reflect Mini NC bicskája a cintányérba, amelyet csak erősen műanyagos, természetellenes sziszegéssel tudott megszólaltatni. Annyit tehettünk, hogy az EQ-t kicsit lágyabbra állítottuk, hogy figyelmünk inkább a gitárra és énekre irányuljon. Az előbbi észrevételeket természetesen hifis szempontok alapján állapítottuk meg. A gazdagított, felpörgetett "loudness-hatású" hangkarakter szükségtelen az otthoni nyugalomban, de edzés közben kamatoztatható, könnyedebb zenei stílusokkal (hip hop, rap, RnB, dance stb.) élvezetesebb.

JBL Reflect Mini NC TWS Bluetooth fülhallgató

A fenti sorok inkább azt taglalják, amilyen e fülhallgató karaktere a standard, EQ nélküli beállítással. Néha érdemes volt azonban átváltani pl. a "Vocal" nevű hangprofilra, amely sokkal ésszerűbb és visszafogottabb basszus visszaadást tett lehetővé. Más kérdés, hogy a kissé viaszos magas hangok ekkor sem tűntek el, de az erőteljesen kikerekített középtartomány által jóval artikuláltabb, konkrétabb módon rajzolódtak ki pl. akusztikus hangszerek és ahogy az EQ profil nevéből sejthető, az ének is.

JBL Reflect Mini NC TWS Bluetooth fülhallgató

Végszó

A JBL Reflect Mini NC univerzális és sportolásra bátran ajánlható fülhallgató azoknak, akik határozott, erőteljes hangkaraktert keresnek elsősorban motiváló háttérzenei célra. Telefonhívások, videóhívások, YouTube műsorok böngészése során is megállja a helyét, amennyiben nem hifis igényekkel viszonyulnak hozzá. Előnyei, konfigurálható részletei azonban csak akkor lesznek elérhetők, ha a felhasználó veszi a fáradtságot, hogy megismerje a hozzá tartozó applikációt is.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.