JBL Reflect Mini 2 Bluetooth sportfülhallgató teszt

A sport elviselhető könnyűsége

2018. június 11., hétfő, 11:35

JBL audio fülhallgató sportfülhallgató sport fülhallgató JBL fülhallgató JBL sportfülhallgató Bluetooth fülhallgató Bluetooth sportfülhallgató fülhallgató teszt sportfülhallgató teszt JBL fülhallgató teszt Bluetooth sportfülhallgató teszt

Kevés olyan embert ismerünk, aki sportolás közben ne hallgatna zenét szívesen, hiszen így egyrészt kizárhatjuk a számunkra zavaró zajokat (például egy edzőteremben), másrészt nagyon motiváló hatással is tud lenni. Mindezt a gyártók is tudván, egyre több sportfülhallgatót dobnak piacra, hogy mindenki megtalálhassa a kedvére valót. Most a JBL-től teszteltük a Reflect Mini 2-t.

JBL Reflect Mini 2 Bluetooth sportfülhallgatóJBL Reflect Mini 2 Bluetooth sportfülhallgatóJBL Reflect Mini 2 Bluetooth sportfülhallgatóJBL Reflect Mini 2 Bluetooth sportfülhallgatóJBL Reflect Mini 2 Bluetooth sportfülhallgatóJBL Reflect Mini 2 Bluetooth sportfülhallgatóJBL Reflect Mini 2 Bluetooth sportfülhallgatóJBL Reflect Mini 2 Bluetooth sportfülhallgatóJBL Reflect Mini 2 Bluetooth sportfülhallgatóJBL Reflect Mini 2 Bluetooth sportfülhallgató tokJBL Reflect Mini 2 Bluetooth sportfülhallgató tokJBL Reflect Mini 2 Bluetooth sportfülhallgató tokJBL Reflect Mini 2 Bluetooth sportfülhallgató dobozJBL Reflect Mini 2 Bluetooth sportfülhallgatóJBL Reflect Mini 2 Bluetooth sportfülhallgatóJBL Reflect Mini 2 Bluetooth sportfülhallgató

Küllem

A JBL Reflect Mini 2 nevéhez hűen még kisebb lett, mint elődje, a Reflect Mini BT. Egyrészt maga a kábel lett rövidebb, így amikor a dugórészt a fülünkbe simítjuk, akkor a kábel nem lesz feleslegesen hosszú a nyakunkban, annak esélye sincs ott összekunkorodni, és nem lesz zavaró.

JBL Reflect Mini 2 Bluetooth sportfülhallgató

Az újabb modell esetében a műanyag házat alumíniumra cserélték, így bátran mondhatjuk, hogy strapabíró, ezen kívül IPX5 tanúsítvánnyal rendelkezik, tehát vízlepergető, izzadságtaszító, ami a nagy melegben való aktív edzéseken valóban jól jön, és akár esőben is futhatunk vele. A vezeték meglepően vékony, bár hajlamos összegabalyodni, és a Reflect modellekre jellemzően fényvisszaverő csík helyezkedik el rajta.

JBL Reflect Mini 2 Bluetooth sportfülhallgató

A Reflect Mini 2 előnye, hogy nagyon könnyű (mindössze 15 gramm), így sportolás közben nem kell semmiféle plusz terhet elviselnünk. Ráadásul az üzemideje is elég jónak mondható, az akkumulátor körülbelül 10 órányi folyamatos zenelejátszást tesz lehetővé. És ha véletlenül lemerült, és ezt nem vesszük észre, de sietnünk kell, akkor a gyorstöltés nagy segítségünkre lehet, hiszen mindössze 15 perc alatt 1 órás használatot tesz lehetővé számunkra.

JBL Reflect Mini 2 Bluetooth sportfülhallgató tok

A sportfülhallgatóhoz ezúttal egy szilikonból készült tárolót kaptunk, amit érdekességként említünk meg, minket leginkább egy O bagre emlékeztetett, csak fogantyúk, és cipzár nélkül. (Az talán visszatetsző lehet a kis tárolóban, hogy bezárni nem lehet.)

JBL Reflect Mini 2 Bluetooth sportfülhallgató

Használat közben

A Reflect Mini 2-t kipróbáltuk edzőteremben, és a Margit-szigeten futva is. Mindkét esetben jó szolgálatot tett, a füldugók nagyon jól illeszkednek. Itt jegyezzük meg, hogy mind a szilikon dugókból, mind a félholdakból 3-3 méretet mellékeltek, ennek köszönhetően mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt, és ez a jobb illeszkedésért is remekül felel. Futás közben egyszer sem éreztük azt, hogy ki akarna csúszni a fülünkből, vagy, hogy egyáltalán elfordulna, annyira biztosan a helyén volt végig. Legjobban akkor tűnik fel, hogy mennyire biztosan is simul be a fülgerinc alá, amikor kivesszük azt, hiszen egy határozott mozdulattal tudjuk csak kihúzni. Ezen kívül természetesen a vezeték nélküli megoldás most is nagy előnynek bizonyult, hiszen nincs kábel, amely bármilyen tevékenység közben zavarhatna minket. Megjegyezzük, érdemes odafigyelni rá, hogy a szilikon kifliformát megfelelően tűrjük be, és ha elmozdulnának, akkor igazítsuk vissza, különben az alatta található pici műanyag pöcök kellemetlenül nyomhatja a fülünket.

JBL Reflect Mini 2 Bluetooth sportfülhallgató

A kezelőszervek a Reflect Mini BT-hez hasonlóan lettek elhelyezve. Ugyanúgy a bal headset modulon találhatók a hangerő szabályozó gombok, és a bekapcsoló gomb, valamint a micro USB csatlakozó a töltéshez. Bekapcsolt állapotában a LED kék színnel világít, az akkumulátor merülése esetén pedig pirosra vált. Az akkumulátor töltöttségi szintjéről egyébként nemcsak így informálódhatunk, bekapcsolásnál egy női hang tájékoztat minket erről.

JBL Reflect Mini 2 Bluetooth sportfülhallgató

A Bluetooth kapcsolat a Reflect Mini 2-nél megfelelőnek mondható, telefonunkkal első használatkor gyorsan megtaláltuk az eszközt, és a kapcsolatot jól is tartotta. Hatóköre is kiváló, körülbelül 9 méterig egyáltalán nem szakadozott.

JBL Reflect Mini 2 Bluetooth sportfülhallgató

A headset-en lévő bekapcsoló gomb bejövő hívás esetén is jól jön, a fülest beépített mikrofonnal szintén ellátták. Utóbbi jól üzemelt, megfelelő érthetőséget tett lehetővé mindkét fél számára. Szeles környezetben viszont az érthetőség csökkent.

JBL Reflect Mini 2 Bluetooth sportfülhallgató

Hangminőség

A Reflect Mini 2 egyik nagy előnye, hogy nagyszerű a környezeti zajszűrése, így például, amikor edzőteremben használtuk, akkor nem szivárgott be az általunk annyira nem kedvelt helyi zene, és ehhez arra sem volt szükség, hogy a legmagasabb hangerőre állítsuk készülékünket. Futás közben lépéseink rezgését valamennyire érzékeltük, de nem volt kifejezetten zavaró, ez esetben is inkább az általunk hallgatott zeneszám dominált.

Megszokhattuk már, hogy a Bluetooth-on keresztül stúdió minőségű hangzásra nem számíthatunk. A Reflect Mini 2-ről elmondhatjuk, hogy a legtöbb jó sportfülhallgatóhoz hasonlóan erőteljes basszussal bír. A Foo Fighters Pretender című száma kifejezetten jól állt neki, a dobok megfelelően hangsúlyosak voltak, a lábunkkal mi is azonnal verni kezdtük az ütemet, ezen kívül a gitár játéka is élvezhető volt. Az erős basszust sok sportoló szeretni szokta, és ennél a fülesnél elmondható, hogy az olyan zenék esetében, amelyeknél a mélyhangok számottevőek, a JBL még egy lapáttal rátesz, és jól áll neki, több kilométeres futásnál, vagy egy keményebb edzésnél motiválóan tud hatni.

A hangzás összességében kerek egésznek mutatkozott, a hangsúlyos mélyek nem nyomták el a felső frekvenciákat. Ugyanakkor az sem jellemző a Reflect Mini 2-re, hogy magas hangerőn torzítana. És nemcsak azoknál a műfajoknál produkált kellő zeneiséget, amelyeknél jelentős basszus volt előtérben, pl. a You’ve Got a Friend esetében is nagyon élvezhetően ábrázolta a hangszereket, különösen a zongorát, és a hegedűt, és az énekesnő hangja is jól érvényesült. Persze a hangzás nem tökéletes, mivel a tömörítést hallani lehet, de a maga kategóriájában mindenképp élvezhető.

JBL Reflect Mini 2 Bluetooth sportfülhallgató

Záró gondolatok

A JBL Reflect Mini 2 egy megbízható sportfülhallgató, amely edzéseink során sok bosszankodástól megkímélhet minket, köszönhetően egyrészt jó zajszigetelésének, másrészt pedig ergonomikus kialakításának. Könnyű, a füldugók pedig nagyon stabilan a helyükön maradnak, így szinte bármilyen testmozgáshoz kiválóan alkalmazható. És a JBL fejlesztései is magától értetődők, a 10 órás akkumulátor, az IPX5 tanúsítvány, és az alumínium váz. Egy szónak is száz a vége, a maga kategóriájában a legjobbak között szerepel.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.