JBL Reflect Contour 2 Bluetooth sportfülhallgató teszt

A stabilitás ásza

2018. augusztus 27., hétfő, 08:45

JBL audio fülhallgató sportfülhallgató sport fülhallgató JBL fülhallgató JBL sportfülhallgató Bluetooth fülhallgató Bluetooth sportfülhallgató fülhallgató teszt sportfülhallgató teszt JBL fülhallgató teszt Bluetooth sportfülhallgató teszt

A sportolás nemcsak jó, de fontos is, ám előfordul, hogy nincs hozzá kedvünk. Ilyenkor az egyik legjobb módja, hogy az edzésünket élvezhetőbbé tegyük, ha bekapcsoljuk a kedvenc zenéinket. A minőségi zenehallgatáshoz persze egy ahhoz illő eszköz sem árt, ezért továbbra is elkötelezetten teszteljük a sportfülhallgatókat, hogy tapasztalatainkról beszámolhassunk, ezúttal a JBL egyik modelljéről, a Reflect Contour 2-ről írunk.

Küllem

A JBL Reflect Contour 2 (kb. 30 000 Ft) Bluetooth alapú fülhallgató, jobb/baloldalát összekötő kábelét a nyakunk mögött vezethetjük el. Fém hangszórókamrái meglehetősen időtállóknak tűnnek. Ezeken kívül a füles adottsága a fülkagyló mögé beakasztható horog. Utóbbinak köszönhetően, a hangszórókamrákból kiinduló kábelt nem lefelé, hanem felfelé, a fülünk mögött vezethetjük el.

JBL Reflect Contour 2 Bluetooth sportfülhallgató

A kábel maga nagyon vékony, nem túl rövid, így a vastagabb nyakkal rendelkezők számára sem lesz diszkomfortos a viselése, akiknek pedig vékonyabb nyakuk van, azok a hátul elhelyezkedő kis csipesszel állíthatják be a hosszát. A vezetéken a már más JBL modelleken is használt fényvisszaverő csík is megtalálható, hogy ha este futnánk vagy bicikliznénk, akkor láthatóbbak legyünk. Ez a sportfülhallgató is, IPX5 tanúsítvánnyal rendelkezik, tehát izzadságtaszító és vízlepergető, így a nagy igénybevételű edzéseken, vagy esőben sem kell féltenünk.

JBL Reflect Contour 2 Bluetooth sportfülhallgató

Négyféle színben kapható: feketében, kékben, zöldben és fehér-piros kombinációban. A dobozban megtalálható egy szilikon kis tasak tárolás céljára, egy narancssárga USB kábel, amely a töltéshez szolgál, 3-3 méretben szilikongyűrűk valamint félhold alakú kis szilikon idomok.

JBL Reflect Contour 2 Bluetooth sportfülhallgató tok

Használat közben

Az említett kapaszkodóknak nagy előnyük, hogy ergonomikusak, könnyen és jól el lehet helyezni őket a fülgerinc alatt, ezáltal nagyobb stabilitást fejtenek ki. Hatékonyságukat akkor is érezni lehet, amikor a dugókat kihúzzuk a fülünkből, eközben némi erőt is ki kell fejtenünk, hogy cuppanó hang kíséretében kijöjjenek, ami jól mutatja, hogy mennyire szilárdan a helyükön maradnak. Ennek az erős tartásnak valamennyi hátránya is adódhat, ugyanis ha hosszabb ideig, mondjuk egy órán keresztül használtuk a fülest, akkor feszítő, nyomó érzés jelentkezett a hallójáratunkban, ami miatt kevésbé volt komfortos a viselése. Ezen kívül ahogy egy korábban bemutatott eszköznél, itt is hajlamos volt a szilikon kapaszkodó elmozdulni, vagy kicsit lecsúszni, úgyhogy mielőtt beillesztenénk a fülünkbe, előtte érdemes mindig megigazítani. Edzőteremben és futás közben is nagyon jó szolgálatot tett a füles, stabilitását illetően, ahogy már említettük, az általunk ismert legjobbak között szerepel.

JBL Reflect Contour 2 Bluetooth sportfülhallgató

A fülhallgató baloldalán található a háromgombos vezérlőszerv, amelyen a multifunkcionális- (a zene megállításához/elindításához vagy a bejövő hívás fogadásához) és a hangerő szabályozó gombok lelhetők fel. Ugyanezen a headset modulon van a töltésre szolgáló micro USB csatlakozó egy kis fülecske mögött. Az akkumulátor üzemideje nem rossz, körülbelül 10 órányi lejátszást tesz lehetővé. A gyorstöltés praktikus, mert mindössze negyedóra alatt egyórányi zenehallgatásra elegendő energiát vesz fel.

JBL Reflect Contour 2 Bluetooth sportfülhallgató

Az eszközt első bekapcsolását követően könnyen párosítani tudtuk a telefonunkkal. A hatótávolsága körülbelül 10 méter. Használat után érdemes kikapcsolni, ugyanis magától nem teszi meg akkor sem, ha hosszú ideig nem használjuk, ezt kicsit nehezményeztük. Természetesen beépített mikrofonnal is rendelkezik, ami telefonálásnál jól használható volt, mindkét fél kölcsönösen megfelelően értette egymást.

JBL Reflect Contour 2 Bluetooth sportfülhallgató

Hangminőség

A füles zajszűrése nem mondható kiemelkedőnek, inkább közepesnek. Valamennyire átengedi a külvilágot, mint például a járművek, vagy az emberek hangjait, de csak akkor, ha alacsony hangerőn használjuk. Ha hangosabban hallgatunk zenét, akkor a külvilágot már egész jól képes kizárni a sportfülhallgató, igaz ez edzőtermi és irodai használatra egyaránt.

JBL Reflect Contour 2 Bluetooth sportfülhallgató

A JBL sportfülhallgatókra általában jellemző, hogy erőteljes basszussal rendelkeznek, és ez a Reflect Contour 2-re is igaz, hiszen sportoláshoz ütős basszus dukál. Ez a The Killers - All These Things That I’ve Done hallgatása közben is megmutatkozott, hiszen a mélyhangok igencsak lendületesek voltak, és mindez a doboknak is plusz mélységet adott. Ennek ellenére a basszus mégsem túlhangsúlyos, ami szerencsés. Középmagas frekvenciái is meglehetősen jók attól eltekintve, hogy kissé tömörítettek, de egy ilyen árkategóriában mozgó fülhallgatótól ez valamennyire érthető. Az énekhang és a hangszerek ábrázolása élvezhető volt, és összességében kiegyensúlyozott. A magas frekvenciák nem túl fényesek, de közben nem is igazán részletgazdagok, ahogy ez a legtöbb Bluetooth eszközről elmondható, és éppen ezért klasszikus zenék hallgatásához nem annyira megfelelő ez a füles, de mint tudjuk, nem is e célra szolgál. A térhatást valamelyest képes volt ábrázolni, de ne várjunk tőle túl sokat ilyen tekintetben. Ettől függetlenül sportolás közben jó élmény volt zenét hallgatni vele, és azok, akiknek fontosak a húsos basszusok, különösen szeretni fogják.

JBL Reflect Contour 2 Bluetooth sportfülhallgató

Záró gondolatok

A JBL Reflect Contour 2, egy megbízható sportfülhallgató, kényelmes, könnyű, és rugalmas anyagokból készült. Mindez nagyfokú stabilitással párosul, ami testmozgás közben elengedhetetlen, hiszen senki sem szeretné futás közben állandóan a fülhallgatóját igazgatni. Az akkumulátor élettartama megfelelőnek mondható, hiszen az edzésen kívül egy egész napot simán kibír. Hátránya, hogy néhány óra használat után feszítő, nyomó érzés jelentkezhet a hallójáratunkban, de ezt írjuk a stabilitás számlájára. A Reflect Contour 2 összességében jó választás lehet azoknak, akik egy nehezen elnyűhető, biztosan a helyén maradó fülest keresnek az edzéseikhez, amely ütős basszussal és kellemes hanggal társul.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.