JBL Live Pro 2 TWS aktív zajzáras Bluetooth fülhallgató teszt

Csinos kis komfortbajnok

2022. december 17., szombat, 10:55

JBL audio fülhallgató JBL fülhallgató TWS fülhallgató Bluetooth fülhallgató fülhallgató teszt JBL fülhallgató teszt Bluetooth fülhallgató teszt TWS fülhallgató teszt JBL Bluetooth fülhallgató aktív zajzáras fülhallgató

A JBL Live Pro első verzióját másfél éve teszteltük, és most a Live Pro 2-t is módunkban állt kipróbálni. Mivel már az előző fülest is eléggé szerettük, izgatottan vártuk újított kiadását. Vajon még jobban le fog-e venni a lábunkról, és miben lett jobb elődjénél?

JBL Live Pro 2 TWS aktív zajzáras Bluetooth fülhallgatóJBL Live Pro 2 TWS aktív zajzáras Bluetooth fülhallgatóJBL Live Pro 2 TWS aktív zajzáras Bluetooth fülhallgatóJBL Live Pro 2 TWS aktív zajzáras Bluetooth fülhallgatóJBL Live Pro 2 TWS aktív zajzáras Bluetooth fülhallgató tokJBL Live Pro 2 TWS aktív zajzáras Bluetooth fülhallgató tartozékokJBL Live Pro 2 TWS aktív zajzáras Bluetooth fülhallgató tartozékokJBL Live Pro 2 TWS aktív zajzáras Bluetooth fülhallgatóJBL Live Pro 2 TWS aktív zajzáras Bluetooth fülhallgató tokJBL Live Pro 2 TWS aktív zajzáras Bluetooth fülhallgató tokJBL Live Pro 2 TWS aktív zajzáras Bluetooth fülhallgatóJBL Live Pro 2 TWS Bluetooth fülhallgatóJBL Live Pro 2 TWS Bluetooth fülhallgatóJBL Live Pro 2 TWS Bluetooth fülhallgatóJBL Live Pro 2 TWS aktív zajzáras Bluetooth fülhallgatóJBL Live Pro 2 TWS aktív zajzáras Bluetooth fülhallgatóJBL Live Pro 2 TWS aktív zajzáras Bluetooth fülhallgatóJBL Live Pro 2 TWS aktív zajzáras Bluetooth fülhallgatóJBL Live Pro 2 TWS aktív zajzáras Bluetooth fülhallgatóJBL Live Pro 2 TWS aktív zajzáras Bluetooth fülhallgatóJBL Live Pro 2 AppJBL Live Pro 2 TWS aktív zajzáras Bluetooth fülhallgató

Az előző dizájnt szinte teljesen átemelték, meghagyva a jól bevált funkciókat, így például a teljesen vezeték nélküli kivitelt, az adaptív zajszűrést és a környezetérzékelő funkciót is. A JBL Live Pro 2 TWS tartalmazza még továbbá a Dual Connect és a fast Pair funkciókat, így gyorsan és könnyen párosíthatjuk a telefonunkat több készülékkel is, és amikor felnyitjuk a tok tetejét, akkor azonnal felajánlja a párosítást az éppen legközelebb lévő telefonnal. A Live Pro 2 üzemideje 30 óra, ami a korábbi kiadásnál 2 órával több. IPX4 helyett már IPX5 tanúsítvánnyal rendelkezik, és 3 mikrofon helyett 6 db gondoskodik a telefonhívások és a zajszűrés jobb minőségéről.

JBL Live Pro 2 TWS aktív zajzáras Bluetooth fülhallgató

Küllem

A JBL Live Pro 2 tokjáról kis ékszerdoboz vagy selyemfényű kagyló jut eszünkbe. Kemény műanyag ház, finom lekerekített élek, minimalista formaterv jellemzi. Mutatóssá teszi a minőségi kivitelezés, a különleges színválasztás és az igényes gyöngyházfény. Tapintásra kifejezetten kellemes, ezen kívül nadrág- vagy kabátzsebbe csúsztatva kényelmesen elfér. A tok hátulján helyezkedik el a töltésre szolgáló USB-C bemenet.

JBL Live Pro 2 TWS aktív zajzáras Bluetooth fülhallgató tok

A fülesek hasonlóan esztétikus megjelenítést kaptak, a gyöngyházfényen kívül még az érintőpanelen lévő fényes felület is feldobja. Négy színben vásárolható meg: kékben, rózsaszínben, feketében és ezüstben.

JBL Live Pro 2 TWS Bluetooth fülhallgató

A kialakítás nagyon hasonlít az előző modelléhez, így ugyanolyan ergonomikus, az ovális hangszórókamrákból ismét kiemelkedik egy nyúlvány, amely támasztékként szolgál, hogy a füles ne essen ki könnyen a hallójáratból. Súlyuk alig érezhető. Szilikon fülillesztékekkel használhatjuk őket, amelyből 3 méretet kapunk (jobban örültünk volna ennél kicsit gazdagabb méretválasztéknak). Ahhoz, hogy könnyebben kiválasszuk a nekünk megfelelő méretű illesztéket, használhatjuk az JBL applikáción belül a Check My Best Fit funkciót, amely a hangszivárgás tesztelésével megállapítja, hogy mennyire hatékony az adott példány.

JBL Live Pro 2 App

Használat közben

A JBL Live Pro 2 TWS rendkívül kényelmes. Kialakításánál figyelembe vették a fül ergonómiáját, és az Oval Tubes fantázianevű szilikonoknak köszönhetően komfortosan a hallójáratba simult, így a zajszűrés is jobb. Ha egész nap használtuk, akkor sem váltott ki nyomó vagy kellemetlen érzést, örömmel hallgattunk rajta zenét irodában, tömegközlekedési eszközön és sétálás közben is. Egész stabilan a fülben maradt, tempós sétánál sem kellett gyakran megigazítanunk, viszont sportoláshoz nem ajánljuk.

JBL Live Pro 2 TWS aktív zajzáras Bluetooth fülhallgató

A Bluetooth kapcsolattartás megfelelőnek nevezhető: a párosítás gyerekjáték, a hatótávolság pedig kb. 8 méter. Ha ennél messzebb mentünk a telefontól, akkor szinte rögtön akadozott a lejátszás.

JBL Live Pro 2 TWS aktív zajzáras Bluetooth fülhallgató tartozékok

Mindkét füles oldalán érintőpanel helyezkedik el. Alapbeállításban a jobb oldalival a zenelejátszást és a hanghívásokat kezelhetjük, a ballal pedig a zajszűrést és a környezetérzékelő üzemmódot. A panelek kicsit érzékenyek, ezért előfordult, hogy véletlenül megállt a zene, miközben megigazítottuk a fülest a hallójáratban. Beszéd alapú vezérlés is lehetséges, bár csak angolul.

JBL Live Pro 2 TWS aktív zajzáras Bluetooth fülhallgató

Teljesértékű kihasználáshoz érdemes letölteni a JBL Headphones alkalmazást. Benne figyelhetjük a töltöttségi állapotot, ízlésünkhöz szabhatjuk a hangot, kiválaszthatjuk, hogy zenehallgatásra vagy videónézésre optimalizált legyen-e a jelátvitel. Személyre szabható, hogy melyik füles érintőpanelén mit tudjunk kezelni, milyen legyen a VoiceAware üzemmód erősségi szintje, továbbá a későbbi frissítések is e felületen keresztül tölthetők le.

JBL Live Pro 2 TWS aktív zajzáras Bluetooth fülhallgató

A fülesekbe 6 mikrofon került, hogy ezáltal a zajszűrés és a telefonálás minősége is jobb legyen. A zajszűrés hatékonynak nevezhető volt tömegközlekedésen és irodai környezetben egyaránt. A hang az adaptív zajszűréssel kicsit fárasztóbb volt, de rövidtávon nem okozott problémát. A környezetérzékelő funkció sok esetben hasznosnak bizonyult, különösen egy forgalmas úton átkelve, de akár az irodában is, amikor úgy akartunk zenét hallgatni, hogy közben a munkatársakat is halljuk. A telefonálás minősége egyértelműen jobb lett a korábbi generációhoz képest. Még utcán sétálva, tömegközlekedésben is érthetőbb, tisztább beszédhangot biztosított a füles, a külső zajok csillapítása által.

JBL Live Pro 2 TWS aktív zajzáras Bluetooth fülhallgató tok

Hangminőség

A Live Pro 2 TWS hiánytalanul hozta a JBL védjegyének számító ütős, fiatalos hangkaraktert. Utólagos hangszínszabályzó nélkül meglehetősen erőteljes, testes basszusok szabadultak ki belőle. Elektronikus zenék hallgatásakor olyan hatást okozott, mintha diszkóterem költözött volna a fejünkbe. Post Malone - Wow c. számát elindítva olyan erős mélyhangok robbantak elő a semmiből, amik egyes autóhifi mélynyomóknak is becsületére vált volna. Értelemszerűen ettől nem vibrált a gyomrunk és nem rezonált a mellkasunk, de a zene kétségtelenül drámaibb, hatásosabb módon kúszott az agyba.

JBL Live Pro 2 TWS aktív zajzáras Bluetooth fülhallgató

Annak ellenére, hogy tengernyi mélyhang szabadult ki belőle, a Live Pro 2 független sávként jelenítette meg a középső és magashangokat. Az ének és beszédhang élénk volt, artikulált és kontrasztos. A magashangok digitális érzettel tudtak csak megjelenni, azokon érezhető volt a teljesen vezeték nélküli jelátvitel miatti tömörítés. Érezni lehetett egy pici élességet a magas frekvenciákon, de ésszerű jelszint (hangerő) mellett hosszú távon sem fárasztották a fület.

JBL Live Pro 2 TWS aktív zajzáras Bluetooth fülhallgató

Dave Brubeck - Take Five c. klasszikusát hallgatva a szaxofon meglepően jól megállt középen. A cintányér információban gazdag volt, de kissé műanyagos. A nagybőgős vastag, puffadt jelleggel támasztotta alá zenésztársait, ami visszavett a valóságérzetből, de bármikor finomíthattunk rajta a szoftveres EQ használatával. A frekvenciák arányossága nem volt olyan valóságos, mint a vezetékes fülhallgatóké, de a térhatás sokkal fejlettebb volt ahhoz képest, amire Bluetooth viszonylatban számítottunk.

JBL Live Pro 2 TWS aktív zajzáras Bluetooth fülhallgató

A felfűtött basszus és fejlett sztereó térhatás robbanékony dinamikával egészült ki. Utóbbi volt a JBL nyerő kártyája. A csendből kirajzolódó hangokat gyorsan, megfogott jelleggel ábrázolta, ettől intenzívebb, izgalmasabb lett a zene. Úgy hatott, mint egy Instagram szűrő, ami mindent élénkebbé, színesebbé, vibrálóbbá varázsol. Ez hifis megközelítéssel kifogásolható lett volna, de könnyűzenei stílusok (rap, hip hop, rock, trap stb.) esetén könnyedén mosolyt csalt ki belőlünk.

JBL Live Pro 2 TWS aktív zajzáras Bluetooth fülhallgató

Alternatívák

Aki sportolásra alkalmasabb opciót szeretne, választhatja a JBL Reflect Flow Pro sportfülhallgatót, amelynek stabilitása jobb. Viszont alapbeállításon kissé túlvezérli a magashangjait, de a jelenség alkalmazáson belül, az EQ használatával kompenzálható. Dizájn, komfort és hangkarakter szempontból erős vetélytársnak tekinthető a Denon AH-C830. Hasonlóan kényelmes, ütős hanggal, viszont aktív zajszűrése hosszútávon fárasztóbb és nincsen hozzá alkalmazás.

JBL Live Pro 2 TWS aktív zajzáras Bluetooth fülhallgató

Végszó

A JBL Live Pro 2 TWS igényes kivitelű, szép dizájnnal rendelkező és kényelmes fülhallgató. Jó szívvel ajánljuk azoknak, akik huzamosabb zenehallgatásra, videónézésre is alkalmas kiegészítőt szeretnének. Egy kezesbárány, amelyet könnyű használni. Sportolást leszámítva sok esetben stabilan illeszkedik, és az adaptív zajszűrésnek, IPX5 tanúsítványnak, továbbá mobil alkalmazásnak köszönhetően elég sok extrát nyújt. Fülillesztékek szempontjából nem volt túl bőkezű a gyártó, ezen kívül árkategóriáját tekintve sem mondható a legolcsóbbnak, de aki szívesen áldozna egy jó minőségű fülesre, az valószínűleg nem fog csalódni a Live Pro 2-ben.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.