JBL Endurance RUN sportfülhallgató teszt

A kényelmes sportolókért

2018. július 17., kedd, 11:35

JBL audio fülhallgató sportfülhallgató sport fülhallgató JBL fülhallgató JBL sportfülhallgató fülhallgató teszt sportfülhallgató teszt JBL fülhallgató teszt JBL sportfülhallgató teszt sport fülhallgató teszt JBL sport fülhallgató

Manapság egyre elterjedtebbek a vezeték nélküli Bluetooth fülhallgatók, sőt úgy érezhetjük, hogy ezek sokkal inkább előtérben vannak. Ám ne feledkezzünk meg azért a hagyományosabbnak mondható, vezetékes modellekről sem, hiszen ezek között is bőven találni jó kivitelezésű eszközöket, és az áruk is kedvezőbb Bluetooth-os társaikhoz képest.

JBL Endurance RUN sportfülhallgatóJBL Endurance RUN sportfülhallgatóJBL Endurance RUN sportfülhallgatóJBL Endurance RUN sportfülhallgatóJBL Endurance RUN sportfülhallgatóJBL Endurance RUN sportfülhallgatóJBL Endurance RUN sportfülhallgatóJBL Endurance RUN sportfülhallgatóJBL Endurance RUN sportfülhallgatóJBL Endurance RUN sportfülhallgatóJBL Endurance RUN sportfülhallgatóJBL Endurance RUN sportfülhallgatóJBL Endurance RUN sportfülhallgató

Küllem

A JBL Endurance RUN meglehetősen egyszerű dizájnt tudhat magáénak, semmi felesleges túldíszítettség nem jellemzi, sőt már-már puritán, de összességében épp olyan, amilyennek egy fülhallgatónak lennie kell. Persze ha számunkra a külcsín is fontos, akkor válasszuk valamelyik élénkebb színt, ugyanis a feketén kívül, amelyet mi teszteltünk, kapható még kékben, pirosban, türkizben és zöldben, bár utóbbi kábele fekete, a füldugón elhelyezkedő szilikonok zöldek.

JBL Endurance RUN sportfülhallgató

A kábel hossza megfelelő, nem túl rövid, nadrágunk zsebébe is tehetjük a telefonunkat, még így is kényelmes a vele való futás például. Ráadásul megfelelően ellenálló is, bár gubancolásmentesnek már korántsem nevezhető, ezt a gyártó nem is ígéri.

JBL Endurance RUN sportfülhallgató

Sok más sportfülhallgatóhoz hasonlóan az Endurance RUN is IPX5 tanúsítvánnyal rendelkezik, tehát vízlepergető és izzadságtaszító, aminek köszönhetően a kemény edzések alatt is megállja a helyét, és az esőtől sem kell elrettenünk, ha esetleg a szabadban lenne kedvünk futni.

JBL Endurance RUN sportfülhallgató

Ez a modell azoknak fog a leginkább tetszeni, akik ódzkodnak a hallójáratba kapaszkodó gumi horgoktól, mégis egy stabil sportfülhallgatót keresnek. Az Endurance RUN egy in-ear jellegű füles, ezenkívül egy ovális támaszték egészíti ki, amely a fülünk belsejébe illeszkedik bele. Ezen az ovális részen néhány bemélyedést fedezhetünk fel, ezek is segítik, hogy edzés közben a füldugók ne essenek ki. A szilikondugók három méretben találhatók meg a dobozban. A füles még egy sajátossággal rendelkezik, ugyanis a dugók hátoldalán egy-egy mágnest helyeztek el, így ha nem szeretnénk zenét hallgatni, de magunkon hagynánk a fülhallgatót, akkor a két oldal úgymond összetapasztható.

JBL Endurance RUN sportfülhallgató

Használat

Egy sportfülhallgató esetében kiemelten fontos a kényelem és a stabilitás, hiszen célzottan azért vásárolják őket, hogy edzés közben is jól használhatók legyenek. Az Endurance RUN nagyon könnyű (mindössze 17 gramm), és a viselése is komfortos: hosszútávú használat után sem tapasztaltunk nyomó érzést a hallójáratban. Sportolás közben a pólónk alatt fűztük át a kábelt, hogy az a mellkasunk előtt ne himbálózzon. Így is teljesen stabilan a helyükön maradtak a füldugók, a legapróbb jelét sem vettük annak, hogy azok ki akarnának esni, így stabilitás szempontjából is jól vizsgázott. Érdekesség, hogy mindekét fülhallgatófejnél látható az R és az L jelzés is, mivel a fülest kétféle módon is lehet hordani. Egyrészt a hagyományos módon (tehát a kábel előttünk fut le), viszont ha a füldugót kissé elforgatjuk, akkor a kábelt a fülünk mögött elvezethetjük, ha számunkra úgy kényelmesebb.

JBL Endurance RUN sportfülhallgató

Jobboldalon található a headset modul, amelyen nem lelhető fel túl sok gomb, mindössze egy zenemegállító, amely természetesen a bejövő hívások felvevésére is szolgál. Tömegközlekedési eszközön - a mi esetünkben metrón - sajnos nem jeleskedett, ugyanis a másik fél alig hallott belőlünk valamit. Úgyhogy a mikrofon leginkább csendesebb környezetben alkalmazható.

JBL Endurance RUN sportfülhallgató

Hangminőség

Az Endurance RUN zajszigetelésével kapcsolatban meglehetősen jó tapasztalataink voltak, hiszen például tömegközlekedési eszközön is nagyszerűen elnyomta az utasok vagy a járó motor hangját, az irodában pedig alig hallottunk valamit a munkatársainkból. Ez mindenképpen pozitívum, hiszen sokan nem szeretik az edzőtermekben játszott zenéket, másrészt sportoláson kívül is jól használható a füles.

Olcsóbb eszközök vásárlásánál mindig felmerül, hogy kénytelenek vagyunk valamilyen kompromisszumot kötni. A kábel az, ami néhány embert zavarhat. Viszont, ha hajlandók vagyunk kibékülni vele, akkor cserébe a már megszokott dögös JBL hangot kapjuk. Ráadásul a Bluetooth fülhallgatókkal ellentétben az Endurance RUN részletezőbb, kevésbé tömörített, élvezhetőbb hangzást biztosít a használóinak, ami mindenképpen jó ajánlat, különösen, ha az árát (kb. 10 000 Ft) is figyelembe vesszük.

JBL Endurance RUN sportfülhallgató

A sportfülhallgatón meghallgattuk a Volkova Sisters - Independence című számát. A basszus húsos, a mélyek szépen kiemeltek, közben mégsem éreztük úgy, hogy túl sok lenne. A hangzás összességében dinamikus és meleg. A magas frekvenciák nem húznak túlságosan a magasba, és nem túl fényesek, ráadásul magasabb hangerőn sem válik harsánnyá. Sok részletet képes megjeleníteni, de természetesen nem mindent. Ám öss zességében nem válik hosszútávon sem fárasztóvá a vele való zenehallgatás.

JBL Endurance RUN sportfülhallgató

Záró gondolatok

A JBL Endurance RUN egy alacsony árkategóriájú, vezetékes sportfülhallgató, amely azok számára, akiknek a kábel nem jelent gondot, jó vétel lehet. A vele való futás vagy edzés kényelmes, a füldugók megfelelően stabilak, és még kényelmesek is, hiszen nem okoznak nyomó érzést a hallójáratban. Azt sajnáljuk, hogy hangerő szabályozó gomb nem található a vezérlőszerven, de árcéduláját, és strapabírását tekintve még így is kiváló vétel.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.