JBL Endurance RUN sportfülhallgató teszt

A kényelmes sportolókért

2018. július 17., kedd, 11:35

JBL audio fülhallgató sportfülhallgató sport fülhallgató JBL fülhallgató JBL sportfülhallgató fülhallgató teszt sportfülhallgató teszt JBL fülhallgató teszt JBL sportfülhallgató teszt sport fülhallgató teszt JBL sport fülhallgató

Manapság egyre elterjedtebbek a vezeték nélküli Bluetooth fülhallgatók, sőt úgy érezhetjük, hogy ezek sokkal inkább előtérben vannak. Ám ne feledkezzünk meg azért a hagyományosabbnak mondható, vezetékes modellekről sem, hiszen ezek között is bőven találni jó kivitelezésű eszközöket, és az áruk is kedvezőbb Bluetooth-os társaikhoz képest.

Küllem

A JBL Endurance RUN meglehetősen egyszerű dizájnt tudhat magáénak, semmi felesleges túldíszítettség nem jellemzi, sőt már-már puritán, de összességében épp olyan, amilyennek egy fülhallgatónak lennie kell. Persze ha számunkra a külcsín is fontos, akkor válasszuk valamelyik élénkebb színt, ugyanis a feketén kívül, amelyet mi teszteltünk, kapható még kékben, pirosban, türkizben és zöldben, bár utóbbi kábele fekete, a füldugón elhelyezkedő szilikonok zöldek.

JBL Endurance RUN sportfülhallgató

A kábel hossza megfelelő, nem túl rövid, nadrágunk zsebébe is tehetjük a telefonunkat, még így is kényelmes a vele való futás például. Ráadásul megfelelően ellenálló is, bár gubancolásmentesnek már korántsem nevezhető, ezt a gyártó nem is ígéri.

JBL Endurance RUN sportfülhallgató

Sok más sportfülhallgatóhoz hasonlóan az Endurance RUN is IPX5 tanúsítvánnyal rendelkezik, tehát vízlepergető és izzadságtaszító, aminek köszönhetően a kemény edzések alatt is megállja a helyét, és az esőtől sem kell elrettenünk, ha esetleg a szabadban lenne kedvünk futni.

JBL Endurance RUN sportfülhallgató

Ez a modell azoknak fog a leginkább tetszeni, akik ódzkodnak a hallójáratba kapaszkodó gumi horgoktól, mégis egy stabil sportfülhallgatót keresnek. Az Endurance RUN egy in-ear jellegű füles, ezenkívül egy ovális támaszték egészíti ki, amely a fülünk belsejébe illeszkedik bele. Ezen az ovális részen néhány bemélyedést fedezhetünk fel, ezek is segítik, hogy edzés közben a füldugók ne essenek ki. A szilikondugók három méretben találhatók meg a dobozban. A füles még egy sajátossággal rendelkezik, ugyanis a dugók hátoldalán egy-egy mágnest helyeztek el, így ha nem szeretnénk zenét hallgatni, de magunkon hagynánk a fülhallgatót, akkor a két oldal úgymond összetapasztható.

JBL Endurance RUN sportfülhallgató

Használat

Egy sportfülhallgató esetében kiemelten fontos a kényelem és a stabilitás, hiszen célzottan azért vásárolják őket, hogy edzés közben is jól használhatók legyenek. Az Endurance RUN nagyon könnyű (mindössze 17 gramm), és a viselése is komfortos: hosszútávú használat után sem tapasztaltunk nyomó érzést a hallójáratban. Sportolás közben a pólónk alatt fűztük át a kábelt, hogy az a mellkasunk előtt ne himbálózzon. Így is teljesen stabilan a helyükön maradtak a füldugók, a legapróbb jelét sem vettük annak, hogy azok ki akarnának esni, így stabilitás szempontjából is jól vizsgázott. Érdekesség, hogy mindekét fülhallgatófejnél látható az R és az L jelzés is, mivel a fülest kétféle módon is lehet hordani. Egyrészt a hagyományos módon (tehát a kábel előttünk fut le), viszont ha a füldugót kissé elforgatjuk, akkor a kábelt a fülünk mögött elvezethetjük, ha számunkra úgy kényelmesebb.

JBL Endurance RUN sportfülhallgató

Jobboldalon található a headset modul, amelyen nem lelhető fel túl sok gomb, mindössze egy zenemegállító, amely természetesen a bejövő hívások felvevésére is szolgál. Tömegközlekedési eszközön - a mi esetünkben metrón - sajnos nem jeleskedett, ugyanis a másik fél alig hallott belőlünk valamit. Úgyhogy a mikrofon leginkább csendesebb környezetben alkalmazható.

JBL Endurance RUN sportfülhallgató

Hangminőség

Az Endurance RUN zajszigetelésével kapcsolatban meglehetősen jó tapasztalataink voltak, hiszen például tömegközlekedési eszközön is nagyszerűen elnyomta az utasok vagy a járó motor hangját, az irodában pedig alig hallottunk valamit a munkatársainkból. Ez mindenképpen pozitívum, hiszen sokan nem szeretik az edzőtermekben játszott zenéket, másrészt sportoláson kívül is jól használható a füles.

Olcsóbb eszközök vásárlásánál mindig felmerül, hogy kénytelenek vagyunk valamilyen kompromisszumot kötni. A kábel az, ami néhány embert zavarhat. Viszont, ha hajlandók vagyunk kibékülni vele, akkor cserébe a már megszokott dögös JBL hangot kapjuk. Ráadásul a Bluetooth fülhallgatókkal ellentétben az Endurance RUN részletezőbb, kevésbé tömörített, élvezhetőbb hangzást biztosít a használóinak, ami mindenképpen jó ajánlat, különösen, ha az árát (kb. 10 000 Ft) is figyelembe vesszük.

JBL Endurance RUN sportfülhallgató

A sportfülhallgatón meghallgattuk a Volkova Sisters - Independence című számát. A basszus húsos, a mélyek szépen kiemeltek, közben mégsem éreztük úgy, hogy túl sok lenne. A hangzás összességében dinamikus és meleg. A magas frekvenciák nem húznak túlságosan a magasba, és nem túl fényesek, ráadásul magasabb hangerőn sem válik harsánnyá. Sok részletet képes megjeleníteni, de természetesen nem mindent. Ám öss zességében nem válik hosszútávon sem fárasztóvá a vele való zenehallgatás.

JBL Endurance RUN sportfülhallgató

Záró gondolatok

A JBL Endurance RUN egy alacsony árkategóriájú, vezetékes sportfülhallgató, amely azok számára, akiknek a kábel nem jelent gondot, jó vétel lehet. A vele való futás vagy edzés kényelmes, a füldugók megfelelően stabilak, és még kényelmesek is, hiszen nem okoznak nyomó érzést a hallójáratban. Azt sajnáljuk, hogy hangerő szabályozó gomb nem található a vezérlőszerven, de árcéduláját, és strapabírását tekintve még így is kiváló vétel.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.