JBL Club Pro+ TWS aktív zajzáras Bluetooth fülhallgató teszt

Reszkess, Apple?

2021. július 28., szerda, 15:00

JBL audio fülhallgató JBL fülhallgató TWS fülhallgató Bluetooth fülhallgató fülhallgató teszt JBL fülhallgató teszt Bluetooth fülhallgató teszt TWS fülhallgató teszt JBL Bluetooth fülhallgató aktív zajzáras fülhallgató

Sok kísérletet láttunk már arra, hogy a teljesen vezeték nélküli fülhallgatók koronázatlan királyának tűnő Apple AirPods Pro uralmát letörjék. A JBL Club Pro+ TWS fülhallgató az első olyan jelölt, amely ugyanakkora összegért képes lényegesen többet felmutatni.

Tudatos elhelyezés

A JBL gyorsan gyarapodó TWS fülhallgató kínálata meglehetősen szerteágazó. Az átlagos igények kielégítésére szolgáló belépő kategória mellett kiforrott sportfülhallgatók is találhatók e termékkörben. A Club Pro+ TWS a versenyképes ár, extrák és használhatóság halmazainak metszéspontjába kíván férkőzni, ahogy azt a következő bekezdésekben is kifejtjük.

JBL Club Pro plus TWS Bluetooth fülhallgatóJBL Club Pro plus TWS Bluetooth fülhallgatóJBL Club Pro plus TWS Bluetooth fülhallgató tokJBL Club Pro plus TWS Bluetooth fülhallgatóJBL Club Pro plus TWS Bluetooth fülhallgatóJBL Club Pro plus TWS Bluetooth fülhallgatóJBL Club Pro plus TWS Bluetooth fülhallgatóJBL Club Pro plus TWS Bluetooth fülhallgatóJBL Club Pro plus TWS Bluetooth fülhallgatóJBL Club Pro plus TWS Bluetooth fülhallgatóJBL Club Pro plus TWS Bluetooth fülhallgató töltőJBL Club Pro plus TWS Bluetooth fülhallgatóJBL Club Pro plus TWS Bluetooth fülhallgatóJBL Club Pro plus TWS Bluetooth fülhallgatóJBL Club Pro plus TWS Bluetooth fülhallgatóJBL Club Pro plus TWS Bluetooth fülhallgatóJBL Club Pro plus TWS Bluetooth fülhallgatóJBL Club Pro plus TWS Bluetooth fülhallgatóJBL Club Pro plus TWS Bluetooth fülhallgató tartozékokJBL Club Pro plus TWS Bluetooth fülhallgató tartozékokJBL Club Pro plus TWS Bluetooth fülhallgató tartozékokJBL Club Pro plus TWS Bluetooth fülhallgató tartozékokJBL Club Pro plus TWS Bluetooth fülhallgató dobozJBL Club Pro plus TWS Bluetooth fülhallgató AppJBL Club Pro plus TWS Bluetooth fülhallgató App

A JBL sikeresen kifejlesztett egy fülhallgatót, amely 70 000 forintért kínál aktív zajszűrést, applikáció alapon hozzáférhető extrákat, hármas zajszűrő mikrofon készletet, érintés alapú vezérelhetőséget és egész jó stabilitást. Így az óriási mennyiségben értékesített Apple AirPods Pro áránál kedvezőbb összegért képes szolgáltatásokban még egy kicsit vonzóbb is lenni.

JBL Club Pro plus TWS Bluetooth fülhallgató tartozékok

Küllem

A JBL hangsúlyos szereplő a professzionális színpadhangosításban, innen ered a Club Pro széria elnevezése is. A csomagolás ennek megfelelően stúdiós és bulizós motívumokat egyaránt tartalmaz, illetve a termék formaterve is próbál kicsit komolyabb benyomást kelteni. Utóbbihoz tartozik, hogy a Club Pro+ csak fekete színben kapható.

JBL Club Pro plus TWS Bluetooth fülhallgató

A vezeték nélkül és USB-C aljzaton keresztül is tölthető tok nem számottevően nagyobb bármely más TWS fülhallgató dokkolójánál, ugyanakkor jó tapintású, matt fekete külseje kellemes benyomást kelt. Fedele egyetlen ujjal felnyitható, de erős mágneseinek köszönhetően igen határozottan csukódik vissza. A csomagolt tartozékok részét képezik jó minőségű szilikonos fülillesztékek, felhasználói dokumentáció és töltőkábel is.

JBL Club Pro plus TWS Bluetooth fülhallgató tartozékok

A fülhallgatók formaterve a stabilitás és komfort érdekében komplex, mégis letisztult. Nemcsak a fül felőli oldal geometriájára fektettek hangsúlyt. Még a külső részén lévő mélyedéseknek is célja van, mégpedig az, hogy a töltőtokból kivéve jó fogást biztosítsanak.

JBL Club Pro plus TWS Bluetooth fülhallgató

A megépítettség jónak mondható, a fülhallgatón lévő embléma nem okoz harsány látványt, a kivitel a műanyag ellenére jó benyomást kelt. Amit kifogásolhattunk volna, hogy a fülhallgatók kicsit kiálltak két oldalra. De egy fejhallgatóhoz mérten még így is elenyésző volt a Club Pro+ helyigénye.

JBL Club Pro plus TWS Bluetooth fülhallgató

Használat közben

A fülhallgatóba viselési szenzorokat építettek, ezért, ha valamelyik oldalt kivettük a fülből, automatikusan megállt a zene. Az érintés alapú vezérléshez sok funkciót társítottak (zenei navigáció, virtuális asszisztens aktiválása, híváskezelés, zajszűrési módok), de a kézikönyv áttanulmányozása után nagyon könnyen ment.. Kicsit határozott "érintések" kellettek hozzá, de az érzékelt érintések utáni hangjelzésekből tudtuk, hogy mikor "figyelt" ránk a fülhallgató.

JBL Club Pro plus TWS Bluetooth fülhallgató

A komfort egész kellemesnek bizonyult olyan értelemben, hogy a fülünkbe ékelődő ház szélei csak kicsit nyomtak és hosszabb távon sem okoztak bántó, feszítő érzetet. A szilikon illeszték nem okozott vákuumszerű feszültséget a hallójáratban, mégis jól kitöltötte a helyét. A stabilitás hétköznapi tevékenységekhez bevált, utcai séta közben nem kellett igazgatni a füleseket. Sportoláshoz nem feltétlenül vittük volna magunkkal, de néhány alapszintű jógagyakorlat közben még simán megmaradt helyén a Club Pro+ TWS.

JBL Club Pro plus TWS Bluetooth fülhallgató

A telefonhívások minősége kifejezetten jónak bizonyult: a másik fél hangját tisztán hallottuk, ő is értette a mi beszédünket. A közelünkben lévő monoton háttérzajokat ügyesen lecsökkentette a JBL hármas mikrofonkészlete. Ha mások is beszéltek a közelünkben, azzal kevésbé ügyesen bánt, de TWS viszonylatban tisztességes telefonos kiegészítőnek bizonyult.

JBL Club Pro plus TWS Bluetooth fülhallgató

Hangminőség (alap karakter, zenével, videóval, frekvenciák, térhatás, dinamika, hallgathatóság hosszabb távon, karakter kis/nagy hangerőn)

A Club Pro+ TWS fülhallgató a jól bevált JBL stílusjegyeket örökölte, így jellemzően inkább könnyűzenei stílusokkal bánt előnyösen. A hozzá tartozó alkalmazásban engedélyezhettünk énekre/hangszeres zenére optimalizált EQ profilokat, de a gyárilag neki szánt általános hangzás bizonyult hosszú távon a leginkább ütős és kerek élménynek.

JBL Club Pro plus TWS Bluetooth fülhallgató App

Alapbeállításon is testes basszusokkal támogatott meg olyan zenéket, mint például a Prodigy - Smack My Bitch Up, vagy a Vory - You Got It. Tetemes mennyiségű pulzálást, morajlást, remegést csempészett a mélyebb ütemekbe, de a basszus nem nyomta el a felsőbb frekvenciákat, inkább csak kiterjedt a saját dimenziójában.

JBL Club Pro plus TWS Bluetooth fülhallgató App

Monique Kleman - Don’t Speak c. melodikus, lágy basszussal és óvatos dobbak kísért énekét hallgatva a zene atmoszférája beszippantott minket annak ellenére, hogy az éneken lévő magas frekvenciákat igencsak feldíszítette a Club Pro+. Nem képzeltük magunk elé az énekesnőt, ennek ellenére kaptunk egy kis útravalót a hangfelvétel érzelmi részéből. Összességében a JBL fülhallgató nem nyújtott audiofil szintű egyensúlyt és realisztikus drámai árnyalást, a Bluetooth átvitelből eredően bizonyos részleteket kissé összetolt. Ettől függetlenül lendületes, energikus és jó felbontású hangokat szólaltatott meg egy TWS fülhallgatóhoz képest.

JBL Club Pro plus TWS Bluetooth fülhallgató

Alternatívák

Realisztikusabb, részletgazdagabb hangélményt nyújt a LYPERTEK TEVI fülhallgató és olcsóbb is, mint a JBL Club Pro+, viszont mikrofonjának telefonos hangminősége egyértelműen elmarad a JBL-től, stabilitásban gyengébb és aktív zajszűrést sem kínál. Ha valakinek fontos az ANC és a lehető legjobb komfort közös megléte, akkor mellőzi a fület kissé feszítő/nyomó érzetet a JBL Live Pro+ fülhallgató, cserébe kevésbé olyan stabil, mint a Club Pro+.

JBL Club Pro plus TWS Bluetooth fülhallgató

Végszó

A JBL Club Pro+ TWS hatékonyabb stabilitást és ütősebb hangot képes nyújtani, mint a sokak által etalonként említett, 80-90 000 forint között kapható Apple AirPods Pro fülhallgatók. A JBL ezzel bebizonyította rátermettségét egy rizikós termékkörben. Ráadásul jelenleg 50 000 forintos akciós áron rendelhető, amelynek figyelembevételével a Club Pro+ megérdemli, hogy Ajánlott Vétel legyen, még akkor is, ha elsősorban könnyűzenei stílusok kedvelőinek ajánljuk.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.