Jabra Move Wireless Bluetooth fejhallgató teszt

2018. május 22., kedd, 06:20

Jabra audio hifi fejhallgató Bluetooth fejhallgató Jabra fejhallgató fejhallgató teszt Bluetooth fejhallgató teszt Bluetooth fejhallgató teszt

A dán gyökerekről induló Jabra, olcsó és prémium kategóriás, utcai és vállalati területre szánt füleseket egyaránt gyárt. Igyekeznek a vezeték nélküli hangeszközökre specializálódni, hiszen lássuk be, most már ez a jövő. Mindennek tudatában még kíváncsibbak lettünk az első eszközre, a Move Wireless-re, amelyet tesztelhettünk tőlük.

Küllem

A Jabra Move Wireless (kb. 30 000 Ft) egy nagyon letisztult dizájnnal rendelkező Bluetooth fejhallgató. Háromféle színben kapható, pirosban, feketében és kékben, mi utóbbit kaptuk kézhez. Kinézete nagyon fiatalos, és azt is bátran mondhatjuk rá, hogy minimalista, hiszen semmilyen felesleges díszítés nem látható rajta. Az egyszerű megjelenés viszont nem azt jelenti, hogy elnagyolt lenne, ugyanis például olyan részletekre is odafigyeltek a készítők, hogy a lapos kábel vibráló, mélykékszínben tündököljön.

Jabra Move Wireless Bluetooth fejhallgató

A Move szolid kinézetéhez a mérete is hozzájárul, mivel egyáltalán nem nagy és hivalkodó, visszafogottságát csak a bátor színválasztás oldja fel. Nagy pozitívum, hogy a fejpántrész megfelelően rugalmas, és rozsdamentes acél gerinccel rendelkezik, így időtállósága is garantált. Sajnos nem összehajtogatható, így szállítása nem egyszerű, ajánlott beszerezni hozzá egy tokot.

Jabra Move Wireless Bluetooth fejhallgató

Használat közben

Vannak fejhallgatók, amelyek súlyukat tekintve hosszútávon diszkomfort érzetet kelthetnek, és egy idő után egyszerűen lehúzzák a fejünket. Nos a Move Wireless nem ebbe a kategóriába tartozik, hiszen tömege teljesen elhanyagolható (163 gramm), tehát meglepően könnyű. És kényelmes is, de nemcsak a súlya miatt: a párnákon található varrás nem érdes, a párnák maguk pedig nagyon puhák, és megfelelően illeszkedtek a füleinkre. Jól esett vele sétálni, utazni is, nem csúszkált vagy mozdult el, és az irodában egy órás használat után sem fárasztotta el a nyakunkat.

Jabra Move Wireless Bluetooth fejhallgató

A fejhallgató jobboldalán található a bekapcsoló gomb, amellyel a Bluetooth jelkeresést is indíthatjuk. Alatta pedig a micro USB csatlakozó helyezkedik el, amely a töltéshez használható. Itt jegyezzük meg, hogy az akkumulátor körülbelül nyolcórányi zenehallgatást tesz lehetővé.

A baloldalon a hangerőszabályzó- és a többfunkciós gomb van (zene megállításához, elindításához és a bejövő hívás fogadásához). A hangerőszabályzó gombok a zeneszámok közötti ugrásra is szolgálnak, ha hosszan nyomjuk le őket. A jobboldalon lévő gombok használatához szükségeltetik egy kis idő, amíg megszokjuk őket, mert elsőre nehezen kitapinthatók. Ezen az oldalon fellelhető egy Jack bemenet, ilyen kábelt is mellékeltek a Move-hoz. Megjegyzés: amikor a Jack kábelt bedugjuk a fejhallgatóba, akkor a Bluetooth automatikusan kikapcsol, és ezen keresztül nem tudunk csatlakozni rá.

Jabra Move Wireless Bluetooth fejhallgató

A Move Wireless használata nagyon egyszerű, a Bluetooth kapcsolat kiváló, néhány pillanat alatt párosodik az általunk használt telefonhoz, és hosszú távon megfelelően tartja a kapcsolatot, hatóköre pedig körülbelül 5-6 méter. Bluetooth-on keresztül laptoppal is kipróbáltuk, megnéztünk néhány YouTube videót, és jól vizsgázott, nem produkált semmilyen ajakszinkron késést. A fejhallgató bekapcsolásánál egy női hang tájékoztat minket erről és a kapcsolat létrejöttéről úgyszintén. Az egyszer már párosított eszközre később is emlékszik, és ha azon a Bluetooth be van kapcsolva, akkor automatikusan csatlakozik hozzá. Az akkumulátor merülése esetén a női hang ugyancsak figyelmeztettet minket.

Jabra Move Wireless Bluetooth fejhallgató

A fejhallgató beépített mikrofonnal is rendelkezik, így jobban kihasználható. Zajos környezetben azt tapasztaltuk, hogy a mikrofon nem képes minden zajt kiszűrni, így kevésbé voltunk érthetőek, ezért inkább otthon, zárt ajtók mögött alkalmazható jól.

Hangminőség

A Jabra Move Wireless zajszűrése közel sem tökéletes, hiszen nem képes a környezet zajait teljesen elnyomni. Zenehallgatás közben azonban sokkal kevésbé hallottuk a buszon például a jármű zúgását, az utasokat vagy a hangosbemondót.

Elsőként a The Beatles-től hallgattuk meg a Hey Jude-ot. Első benyomásunk az volt, hogy a hangzás meleg, és kiegyensúlyozott. A basszus is élvezhető volt, erőteljes, mégsem túl hangsúlyos, és külön plusz pont jár azért, hogy nagy hangerőn sem torzított. A középmagas frekvenciák is megfelelőek voltak, és a hangszereket is egész szépen ábrázolta, a sztereó hatás pedig nagyon jól megjelent. Bár azt mindenképpen meg kell jegyeznünk, hogy a hangszínpad némileg határoltan (részben a zárt kialakításból adódóan), a hang pedig kicsit a füles saját íze szerint jött vissza, de így is kellően élvezhető volt. Kábellel használva egyébként teltebb és tisztább volt a hangzás, a mélyek is jobban érvényesültek, és melegebbek voltak, míg a magas frekvenciák kevésbé bizonyultak fényesnek, így az asztalunknál üldögélve mindenképpen ajánlott a kábel használata.

A Move-ot elsősorban azok fogják nagyon szeretni, akiknek fontosak zenehallgatás közben az erőteljes basszusok, ugyanis ennek hátulütőjeként a klasszikus és az akusztikus zenéknél azt tapasztaltuk, hogy a mélyek hajlamosak voltak a kelleténél többek lenni, így ezek a műfajok nem annyira állnak jól a Jabra e modelljének.

Jabra Move Wireless Bluetooth fejhallgató

Záró gondolatok

A Jabra egy üdítő márka a piacon, (termékeikre rendkívül odafigyelnek, különösen mivel a GN csoport részei, ami nem csak konzumer cégeket, hanem audió kutatás/fejlesztési iparágat is magában foglal) a Move Wireless pedig egy hosszú távon is komfortosan viselhető, fiatalos kinézetű fejhallgató. Leginkább azok fogják megkedvelni, akik nem szeretik, ha a fejükön egy feltűnő darab van, de nem ijednek meg az élénk színektől (leszámítva persze a feketét). Bár mobilitás szempontjából még nem tökéletes, de a más hasonló árú modellekkel így is simán felveszi a versenyt, telt basszusának pedig biztosan sokan örülni fognak az elektronikus, ill. könnyűzene rajongók táborából.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.