House of Marley Uplift 2 Wireless Bluetooth fülhallgató teszt

Zenehallgatás stílusosan

2018. május 15., kedd, 19:55

Marley audio fülhallgató Bluetooth Bluetooth fülhallgató Marley fülhallgató fülhallgató teszt Bluetooth fülhallgató teszt Marley fülhallgató teszt House of Marley vezeték nélküli fülhallgató

Egy eszköz megalkotásában a fejlesztők több mindent szem előtt tartanak, ilyen egyrészt a dizájn, hogy a később forgalomba hozott füles jól nézzen ki, és első ránézésre is meglehessen mondani, hogy mely gyártótól származik. A másik fontos szempont - ha nem a legfontosabb - természetesen a hallgathatóság, és szerencsére manapság egyre többen odafigyelnek arra is, hogy környezetbarát anyagokat használjanak. Utóbbi kétségkívül igaz a Marley-ra is, akitől most az Uplift 2 Wireless-t teszteltük.

Küllem

A House of Marley legújabb fülese első ránézésre is szép darab, és a gyártóra jellemző vonásokkal bír. Háromféle színkombinációban kapható, mi a fekete-aranyat teszteltük, amely nagyon mutatós, azt is mondhatjuk rá, hogy elegáns.

House of Marley Uplift 2 Wireless Bluetooth fülhallgató kábel

A szinte Marley védjegynek számító, kicsit cipőfűzőre hasonlító kábel nagyon strapabíró és sokáig nyűhető, így valószínűleg nem kell attól tartanunk majd, hogy hamar tönkremegy. A kábeleknél egy mágnes található, amelynek segítségével ezeket úgymond összekapcsolhatjuk. Elhagyásgátló mágnesnek is nevezhetjük, mivel, ha a nyakunkba vesszük a fülest, és éppen nem használjuk, akkor is biztonságosan hagyhatjuk a nyakunkban, hiszen a mágnesnek köszönhetően nem fog onnan kiesni, és akár egésznap viselhetjük, mint egy ékszert. Viccet félretéve, a mágnesnek nemcsak emiatt van jelentősége. Ugyanis az akkumulátor hátul, a nyakrésznél helyezkedik el, ezért az a mágnes nélkül könnyen lecsúszna a hát irányába, és így kevésbé lenne komfortos a viselése. Ha viszont a mágnest felhúzzuk a nyakunkhoz és így összekapcsoljuk, akkor az akkumulátor rész nem tud elmozdulni. Így az eredmény kissé olyan, mintha egy szorosabb nyakláncról értekeznénk, de számunkra nem volt kényelmetlen, már csak azért sem, mert az eszköz pehelysúlyú, mindössze 24 gramm.

House of Marley Uplift 2 Wireless Bluetooth fülhallgató

A Marley híres arról, hogy környezetbarát anyagokat használ termékeinél, ez ennél a fülhallgatónál sincs másképp. Az Uplift 2 Wireless megalkotásánál FSCTM tanúsítványnak megfelelő fával dolgoztak, ezenkívül tartósan újra hasznosítható alumíniummal és orvosi minőségű szilikonnal.

House of Marley Uplift 2 Wireless Bluetooth fülhallgató

Használat közben

Az Uplift 2 az a típusú fülhallgató, amelyet hosszú távon is kellemes viselni, észrevétlenül tudjuk egész nap hordani, és a mágnesnek köszönhetően a séták és a házimunkavégzés is jó vele, hiszen nem kell attól tartanunk, hogy kiesik a nyakunkból. Összességében a füldugó rész is komfortosnak mondható hosszútávon, ám ahhoz nem maradnak elég stabilan a fülben, hogy zavartalanul sportolhassunk velük. A szilikon gyűrűk három féle méretben járnak hozzá, és a sérülésmentes tárolás érdekében egy, már a korábbi modelleknél is látható szütyőt mellékeltek a dobozban.

House of Marley Uplift 2 Wireless Bluetooth fülhallgató tok

A kezelőszervek a baloldalon találhatók, és a szokásos hangerő szabályozó bekapcsoló/hanghívás felvevő gombok helyezkednek el rajta. Könnyen kitapinthatók és az érzékelést is megfelelően veszik. A micro USB csatlakozó természetesen az akkumulátornál lelhető fel, és a füles körülbelül 10 órányi folyamatos zene lejátszást tesz számunkra lehetővé, a teljes feltöltéshez két óra szükséges.

House of Marley Uplift 2 Wireless Bluetooth fülhallgató

A Bluetooth kapcsolat jónak mondható, gyorsan csatlakozhatunk vele mobiltelefonunkra, ezenkívül a hatóköre is a hasonló árkategóriában lévőékkel egyezik meg, körülbelül 5 méter. Egy beépített mikrofon került bele, így telefonáláshoz is megfelelő társunk lehet.

House of Marley Uplift 2 Wireless Bluetooth fülhallgató

Hangminőség

Az Uplift 2 Wireless nem rendelkezik tökéletes zajelnyomással, de azért mégsem lehet okunk panaszra, hiszen a szilikongyűrűk megfelelő illeszkedésének köszönhetően így is képes a környezet zajait letompítani, zenehallgatás közben alig lehet érzékelni azokat. Ez különösen igaz egy irodában, így munkához is megfelelő választás lehet.

Mivel a jeltovábbítás Bluetooth-on keresztül történik, ezért stúdióminőségű hangot nem várhatunk el a fülestől. Ennek ellenére azonban kellemes és Bluetooth viszonylaton belül részletes hangzást tapasztaltunk. A House Of The Rising Sun című dalt hallgattuk meg vele először. Elsőre az tűnt fel, hogy a hang kiegyensúlyozott volt. A magasakat szépen ábrázolta, nem voltak túlságosan bántók, és az ének is élvezhető volt. Ezzel szemben a basszus nem volt kellően erőteljes, így ez egyesekben hiányérzést kelthet, különösen, hogy a Marley fülhallgató elsősorban a magas és a középmagas frekvenciákat emeli ki. A hangszereket viszont megfelelő részletességgel jelenítette meg. Ám az a leírtakból is jól látszik, hogy a hip-hop vagy diszkó számok nem állnak túl jól ennek a fülesnek, az akusztikus zenék azonban annál inkább, ez a The Song of the Golden Dragon hallgatása közben is egyértelművé vált számunkra.

House of Marley Uplift 2 Wireless Bluetooth fülhallgató

Végszó

A House of Marley legújabb vezeték nélküli fülhallgatója, az Uplift 2 Wireless egy szép dizájnnal rendelkező, kényelmes készülék, amelynek használata hosszútávon sem zavaró, és a vezetéknélküliségnek köszönhetően jól kihasználható. Nem lesz viszont a hip-hop és diszkó őrültek kedvence, ám az akusztikusabb vonal rajongói annál elégedettebbek lehetnek vele. Különösen, hogy az ára sem túl borsos.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.