House of Marley Smile Jamaica Wireless EM-JE083 Bluetooth fülhallgató teszt

A súlytalanság ára

2018. február 5., hétfő, 17:00

Marley audio fülhallgató Bluetooth Bluetooth fülhallgató Marley fülhallgató fülhallgató teszt Bluetooth fülhallgató teszt Marley fülhallgató teszt House of Marley vezeték nélküli fülhallgató

Jó minőségű, olcsó vezeték nélküli fülhallgató kevés van a piacon, ehhez mérten nagyon kíváncsian vettük kezünkbe a House of Marley termékét. Nyakpántos, kényelmes megoldás, amely egyre elterjedtebb, de hogy mennyire funkcionál jól, az cikkünkből kiderül.

Első benyomások - kialakítás

Amikor kibontottuk a dobozt, kissé gúnyos mosolyra kellett húznunk az ajkainkat, ami nem a fülhallgatónak szólt, hanem a doboz belsejében lévő képnek, hiszen a fotón - nevével ellentétben - nem egy vidám, önfeledt jamaicai használja a fülest, hanem egy nem túl mosolygós ázsiai a reklámarc. Mindez a termék pozitív tulajdonságaiból persze nem von le semmit, ez inkább a marketing hibájának tekinthető - ha egyáltalán nevezhető mindez hibának. De evezzünk akkor inkább komolyabb vizekre! A dobozban a fülhallgató és egy micro USB kábel található, amivel a fülest tölthetjük.

House of Marley Smile Jamaica Wireless Bluetooth fülhallgató

Mint már a cikk elején említettük, ez egy részben nyakhoz illeszkedő idommal rendelkező termék, aminek különlegessége, hogy a nyakpánt maga nem merev, hanem rugalmas kialakítású, gumírozott test. Jár még hozzá egy elég aprócska szütyő is, amibe beletehetjük fülesünket, ha azt anélkül szeretnénk a táskánkban elhelyezni, hogy sérülne. És igen, meglepő, de elfér benne!

House of Marley Smile Jamaica Wireless Bluetooth fülhallgató

A nyakpánt maga nemcsak rugalmas, de könnyen hajtogatható is, ezenkívül a felületén barázda helyezkedik el, amelybe a kábel belenyomkodható, így egyrészt kevesebb helyet foglal, másrészt pedig olyan hosszúságra állíthatjuk, amilyenre szeretnénk. Praktikus és ötletes megoldás.

House of Marley Smile Jamaica Wireless Bluetooth fülhallgató

A Marley törekszik arra, hogy termékei környezetbarátok legyenek, így ehhez a fülhallgatóhoz is újrahasznosítható műanyagot, és fát használtak, így aki a természetes anyagok és a környezettudatosság híve, annak ezért is szimpatikus lehet még a Smile Jamaica Wireless. A kábel maga nagyon vékony, ennek ellenére viszont erős, és annak érdekében, hogy kevésbé legyen sérülékeny, fonott szálakkal lett bevonva. Negatívum viszont, hogy a legtöbb fülhallgatóval szemben csak két különböző méretű füldugó jár hozzá, nem pedig három, így előfordulhat, hogy nem mindenki találja meg a számára megfelelő méretet.

A Marley Smile Jamaica Wireless háromféle színben kapható, feketében, kékben és krémszínűben, a színekhez mérten pedig a fabetétek színe is változik, így mindenki megtalálhatja a saját stílusának megfelelőt.

House of Marley Smile Jamaica Wireless Bluetooth fülhallgató

Használat közben

A nyakpánt meglepően könnyű, egyáltalán nem zavaró érzés viselni, hosszú távon sem. Hasonlóan kényelmes a szilikon füldugó, hosszabb használat után sem nyomja belül a fülünket, sőt olyan, mintha ott sem lenne, köszönhetően a puha és rugalmas anyagának. Hogyha a méret megfelelő, akkor jól bent marad, nem akar kiesni. Mivel egy vezeték nélküli fülhallgatóról beszélünk, így külön kényelem lehet számunkra, hogy nincs hosszú kábel, amivel mindenbe és mindenhol beakadhatunk, nem kell a telefonunkat a kezünkben tartani, vagy a zsebünkben, akár az asztalon is hagyhatjuk telefonbeszélgetés vagy zenehallgatás közben. De természetesen ezért a kényelemért vállalnunk kell azt a kompromisszumot, hogy a Bluetooth elvesz a hangminőségből. Ami viszont a nyakpánt stabilitását illeti, már van némi kivetni valónk. Dicséretes, hogy a gyártó szeretett volna egy könnyű, kényelmes és helytakarékos fülhallgatót készíteni, viszont jobban odafigyelhetett volna arra, hogy stabilabban hordható legyen, különösen, hogy a terméket sportoláshoz fejlesztették (erről tanúskodik az is, hogy izzadságmentesítettnek alkották meg, IPX4 minősítéssel rendelkezik). Sétálás és gyaloglás közben még meg-meg marad az ember nyaka körül a gumírozott test, viszont futásnál már fokozottan instabillá válik, arról nem beszélve, hogy elég egy kicsit előre hajolni, és ezt követően könnyen elcsúszik, elmozdul az egyik irányba, és akár előre is bukhat. Tehát ezen lenne még mit dolgozni.

House of Marley Smile Jamaica Wireless Bluetooth fülhallgató

A pánt baloldalán található a bekapcsoló gomb, amellyel a zenét megállíthatjuk és szüneteltethetjük, a telefonhívást pedig ehhez mérten fogadhatjuk vagy szakíthatjuk meg. Ugyanitt van a hangerő szabályozó, alatta pedig a töltőcsatlakoztató, és a LED lámpa. Az akkumulátor körülbelül 8 óra folyamatos zenélést biztosít, de sajnos töltöttséget jelző LED-et nem helyeztek el rajta, így nem tudhatjuk, hogy milyen az aktuális állapota. Szóval, amikor hosszabb utazásra indulunk, akkor előtte mindenképpen töltsük fel.

Könnyen párosítható a telefonunkkal, és egyszeri párosítás után emlékezni is fog rá. Érdemes odafigyelni arra, hogy kikapcsoláshoz nagyon hosszan kell nyomni a kikapcsoló gombot, amíg a kék fény pirosra vált. Nekünk volt egy olyan érdekes esetünk az irodában, hogy elfelejtettük kikapcsolni - pontosabban azt gondoltuk, hogy már nem üzemel - és amikor beérkezett egy telefonhívás, akkor átkapcsolt fülhallgatóra, amire némi "hallózás" után jöttünk csak rá. Ezt követően átállítottuk a telefont belső hangszóróra, és az udvaron folytattuk a beszélgetést, ahol aztán valamiért visszakapcsolta a hívást újra a fülesre, ami csak azért volt furcsa, mert az az iroda asztalán pihent. Tehát, hogy jó-e a hatótávolsága? Igen, elég jó. Zenehallgatás közben is nyugodtan otthagyhattuk a lakás bármely pontján a telefonunkat, és szabadon sétálhattunk nyakunkban a fülhallgatóval, nem szakadozott, és nem keletkezett fehér zaj.

House of Marley Smile Jamaica Wireless Bluetooth fülhallgató

A mikrofon átlagosnak mondható, zárt térben a másik fél is jól hallott minket, és mi is csak nagyon enyhe recsegést tapasztaltunk néha. Az utcán már előfordult, hogy szélfúvásban kevésbé voltunk érthetők, némi jobb zajszűrés még ráfért volna. Ettől függetlenül telefonálásra is megfelelő és kényelmes megoldásnak számít a Marley Smile Jamaica Wireless.

Hangminőség

Ahogy arról már esett szó, a Bluetooth használatával vállalnunk kell azt a tényt, hogy a fülesünk nem fog stúdióminőségű hangot szolgáltatni. Bár ennyi pénzért ez talán nem is meglepő. A Smile Jamaicát hallgatva ne várjunk zenehallgatás közben sok részletet, és néhol nem eléggé kihangsúlyozott az összkép. A basszus elég erőt kap, attól függetlenül, hogy túlságosan lüktetőnek és túlhangsúlyozottnak nem mondható, de összességében egész jól kiemeli a mélyeket. A középmagasokból sajnos hajlamos lefaragni, és nem beszélhetünk túl lendületes vagy tagolt hangzásról, de véleményünk szerint egy ilyen fülest (15 000 forintért) nem is kifejezetten az audiofilek keresnek. Szóval ez a fajta tömörítettség nem is olyan nagy hátrány a YouTube és a Spotify világában, amelyben gyorsan szeretnénk zenét hallgatni, és nem mindig keressük a legjobb minőséget, és akkor az árról ne is beszéljünk! Összességében meleg, kellemes hangzással rendelkezik a Smile Jamaica Wireless némi zajzárral kiegészülve.

House of Marley Smile Jamaica Wireless Bluetooth fülhallgató

Záró gondolatok

A House of Marley Smile Jamaica Wireless fülese olcsó, könnyű, kényelmes. Igazán példaértékű az a törekvésük, hogy a környezet óvására is odafigyelnek a termékeik gyártása közben. A nyakpánt rugalmassága, és a helygazdálkodás is elég tetszetősnek tűnik, kár, hogy instabilitása miatt már sportolás közben nem olyan praktikus, de ha sétáláshoz, utazáshoz szeretnénk egy kényelmes fülhallgatót nem túl drágán, akkor mindenképpen jó választás. És egy későbbi fejlesztés során reméljük, az említett hibákat is sikerül kiküszöbölnie a House of Marley-nak, másfelől így is komoly kihívója minden általunk ismert nyakpántos rendszernek.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.