House of Marley Rise BT EM-JH111 Bluetooth fejhallgató teszt

2018. január 22., hétfő, 11:10

Marley audio fejhallgató Bluetooth mobil fejhallgató Bluetooth fejhallgató Marley fejhallgató fejhallgató teszt Bluetooth fejhallgató teszt mobil fejhallgató teszt Marley fejhallgató teszt House of Marley vezeték nélküli fejhallgató

Egyszerűnek tűnő, de mégis nehéz feladatot oldott meg a House of Marley. A fiatalos stílust képviselő cég különleges szövet burkolatú készülékeivel itta bele magát a köztudatba. A mobil szórakoztató elektronikai cikkek trendjét követve, a Bluetooth eszközök sorát egy olyan fejhallgatóval egészítették ki, ami könnyű, könnyen szállítható, ha akarjuk vezetékes, headsetként is funkcionál, valamint árához képest nagyszerű hangja van.

Már megint egy fejhallgató?

Kemény fába vágja a fejszéjét az, aki úgy gondolja, nagyon könnyen és gyorsan talál magának olyan fejhallgatót, ami mind felépítésében, mind pedig hangzásában jónak bizonyul. A House of Marley egyértelműen a fiatal generációt célozza meg, legalábbis a külsejével és a szolgáltatásaival. Felépítése nagyon egyszerű, de korántsem igénytelen. A fejhallgató felépítése "on-ear", azaz fülre felfekvő kialakítású. Van, aki ezt imádja, van, aki a fület körülölelő változatra esküszik, de mindenesetre a Marley Rise BT kialakítása egyszerű és a farmer jellegű burkolatnak köszönhetően extravagáns, ami nyerő megoldás lehet a fiatalok körében.

House of Marley Rise BT Bluetooth fejhallgató

A fejpánt egyszerű rugóacél, ami nem túl erős, éppen jó szorító erőt, ezáltal hosszabb távon is kényelmes viseletet biztosít. A fülpárna sem a szokásos, hanem farmeranyag némi műbőrrel kombinálva. Első pillanatban ugyan szokatlan lehet, de használat közben semmi hátrány nem származik belőle, sőt elég strapabírónak bizonyul. A fejhallgató további előnye, hogy összehajtható, és a mellékelt szövet "táskában" könnyedén magunkkal vihető. A fejhallgató mérete meglehetősen tág határok közt állítható, tehát a kisebb és nagyobb fejmérettel rendelkező felhasználók számára sem jelent gondot a viselése.

House of Marley Rise BT Bluetooth fejhallgató

Felépítésének különlegessége, vagy inkább előnye, hogy a kábele cserélhető, és mindössze egy csatlakozó megy a fejhallgató kagyló részébe. A másik jobboldali hangszóróházánál találjuk az USB bemenetet, ami az akku feltöltését teszi lehetővé. A Bluetooth szolgáltatás ki- és bekapcsolása valamint a hangerő szabályozás rejtett gombokkal történhet. (Kéken villog az USB körül, ha a Bluetooth működik). Ezek kezelése nem túl kényelmes, hordás közben így javasolt a telefon használata.

House of Marley Rise BT Bluetooth fejhallgató

A fejhallgató lelkét 50 mm-es hangszórók jelentik, amely méretet nem is néznénk ki belőle. Első ránézésre kisebb kaliberűnek lehetne gondolni a Marley Rise BT-t, így viszont nagyon jó adottságokkal indul, azért hogy jó minősítést kaphasson például a dinamika tartomány terén. Igazából meglepő, hogy egy ennyire kedvező árú, Bluetooth képes fejhallgatóba ennyire nagyméretű hangszóró került, de mindenképpen dicséretes.

House of Marley Rise BT Bluetooth fejhallgató

Kábele nagyon tisztességes felépítésű és megtalálható rajta a Bluetooth vezérlést végző kapcsoló is, ami lényegesen egyszerűsíti a kezelést. Technikai paramétereket tekintve a Marley cég nem túl bőbeszédű, sőt az 50 mm-es membránméret tényén kívül alig árul el részleteket a termékről. A frekvencia-átvitele körülbelül 20 Hz-20 kHz-ig terjedhet (pontos adat nem áll rendelkezésre) és a beépített akkumulátor 12 órás üzemidőt produkál legfeljebb. Ez utóbbi persze csak elméleti adat, nagymértékben függ használati szokásainktól is. A tesztek alatt jól vizsgázott ilyen szempontból, a működési időtartammal nem volt probléma, de persze a 12 órás folyamatos használatot teljes mértékben nem tudtuk igazolni.

House of Marley Rise BT Bluetooth fejhallgató kábel

Hangminőség

Ízlések és pofonok, de azt gondoljuk, hogy jó ár/érték arányú fejhallgatót találni korántsem egyszerű dolog. A tapasztalat azt mutatja, hogy sokszor a jó és bizalmat gerjesztő felépítés sokkal gyengébb hangminőséget takar, mint amit valójában várnánk. A Rise BT esetében az internetet is végig keresve elég vegyes a kép, hiszen helyenként 5 máshol három csillagot kap az értékelések során. Előre bocsátjuk, hogy minket meggyőzött. Ismerve a Marley asztali Bluetooth hangszóróit egyfajta jó hangminőséget már vártunk. Az EM-JH111-et meghallgatva viszont nagyon pozitívan csalódtunk. Ettől a kedvező árú, de úgy is fogalmazhatunk, hogy szemtelenül olcsó fejhallgatótól rendkívül jó, telt dinamikus hangzást kaptunk.

House of Marley Rise BT Bluetooth fejhallgató

Fiatalos felépítése ellenére, nem csak fiatalos zenékkel hallgattuk meg és azt kell mondanunk, hogy műfajtól függetlenül jól szerepelt. Nagyszerű a dinamikája, és aki a mélyekért oda van, nem fog csalódni: erőteljes a basszustartomány, de talán nem túlzó, bár ez egyedi megítélés kérdése. Szerintük teljesen rendben van, a középtartomány is megfelelően részletes, telt, más komolyabb márka egy-egy modelljét meghallgatva azok tűnnek laposnak, élettelennek, pedig azokban is van tér. Az Amadeus Electric Quartet előadásában például a Carmen kellőképpen lendületes, testes, a hegedűk hangja nagyon életszerű, muzikális. A középtartomány részletes előadásmódját a magasak kicsit visszafogottabb bemutatása egészíti ki. Félre ne értse senki, bőven jelen vannak a magashangok is, nem volt hiányérzetünk, de ez a fejhallgató egy picit talán a mély- és középtartományban nyomatékosabb előadásmódú. Az énekhangok bemutatása megőrzi az eredeti jelleget, nem érezni benne eltérő karaktert, például Eddie Vedder a Pearl Jam vokalistája is a maga markáns stílusával szólalt meg Jeremy című számukban. De ugyanúgy élvezetes előadást, szép széles sztereó színpadot hallhattunk jazz felvételeknél is, Dave Brubeck ismét remekelt. Összefoglalva, nagyon elégedettek voltunk a House of Marley Rise BT hangzásával.

House of Marley Rise BT Bluetooth fejhallgató

A tesztek zöme vezetékes megoldással zajlott, de a Bluetooth adatkapcsolattal történő meghallgatása sem okozott lényeges vélemény változást, jellege hasonló, de egy kicsit tompább a megszólalása. A Bluetooth adatkapcsolat felismerése a pillanatok műve volt, stabil és nem érzékeltünk semmilyen hangminőségbeli hibát vagy instabilitást emiatt.

House of Marley Rise BT Bluetooth fejhallgató

Összegzés

Aligha lehet ilyen olcsón, ennyire jó hangú, könnyen kezelhető fejhallgatót találni. Jól eltalálták a fiatalos stílust és a hozzá kapcsolódó minőségi megszólalás párosítását. Ráadásul három színben rendelhető, amit nem érdemes kihagyni!

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.