Denon AH-C830NCW aktív zajzáras TWS Bluetooth fülhallgató teszt

Komfortzónán belül

2022. július 17., vasárnap, 14:05

Denon audio hifi fülhallgató teszt Bluetooth fülhallgató TWS fülhallgató Denon fülhallgató fülhallgató teszt Bluetooth fülhallgató teszt Denon fülhallgató teszt TWS fülhallgató teszt aktív zajzáras fülhallgató vezeték nélküli fülhallgató

A legtöbb gyártónak van már saját TWS fülhallgatója, és ebből a többségből a Denon sem akart kimaradni, ezért egyszerre két ilyet is piacra dobtak. Az AH-C830NCW-t a gyártó szerint azoknak tervezték, akik jó hangzást szeretnének ingázás, edzés vagy az otthoni pihenés közben.

Denon AH-C830NCW TWS Bluetooth fülhallgatóDenon AH-C830NCW TWS Bluetooth fülhallgatóDenon AH-C830NCW TWS Bluetooth fülhallgató tokDenon AH-C830NCW TWS Bluetooth fülhallgatóDenon AH-C830NCW TWS Bluetooth fülhallgatóDenon AH-C830NCW TWS Bluetooth fülhallgatóDenon AH-C830NCW TWS Bluetooth fülhallgatóDenon AH-C830NCW TWS Bluetooth fülhallgatóDenon AH-C830NCW TWS Bluetooth fülhallgató tokDenon AH-C830NCW TWS Bluetooth fülhallgatóDenon AH-C830NCW TWS Bluetooth fülhallgatóDenon AH-C830NCW TWS Bluetooth fülhallgató IPX4Denon AH-C830NCW TWS Bluetooth fülhallgató tartozékok

Küllem

A Denon AH-C830NCW töltőtokja kellemes formavilággal rendelkezik, lekerekített széleinek köszönhetően kényelmesen kézbe simul. Kisméretű és pihekönnyű, kabátzsebbe csúsztatva majd, hogy nem elveszik, annyira észrevétlenül elfér bárhol. Aprócska kritikánk, hogy a csapottan levágott felsőrész széleit is lekerekíthették volna, hogy tökéletes legyen a fogása. Futurisztikusan letisztult, semmilyen díszítőelem nincs rajta, a szürke márkajelzés pedig ízlésesen jelenik meg. Hátoldalán található a töltésre szolgáló USB-C bemenet, mellette pedig egy aprócska gomb, amelyet megnyomva felvillan a töltőtok elején a LED.

Denon AH-C830NCW TWS Bluetooth fülhallgató

A fülesek dizájnja is letisztult, kialakításuk ergonomikus. Pihekönnyűek, kézbe véve alig érezni a súlyukat. A töltőtok és a fülhallgatók is kemény műanyagból készültek, emiatt nagyon strapabíróak. A fülesek végében mágnesek találhatók, hogy így könnyebben becsúsztathatók legyenek a dokkolóba, ezen kívül a tokban is van mágnes, hogy könnyebben le lehessen zárni, és ne nyíljon ki könnyen a táskában vagy a kabátzsebben. Az AH-C830NCW mindössze két színben vásárolható meg, fehérben és feketében. Sajnos szilikon fülillesztékekből csak 3 méret jár hozzá.

Denon AH-C830NCW TWS Bluetooth fülhallgató tartozékok

Használat közben

Tesztalanyunk kényelmes, jól kihasználható, bárhol elférő töltőtokkal. A kiváló illeszkedésnek köszönhetően ülve, állva, sétálva ideális tartás tapasztalható nyomó érzet nélkül. Viszont a gyártóval ellentétben mi nem ajánljuk sportoláshoz, mivel intenzívebb testmozgás során könnyen kicsúsznak.

Denon AH-C830NCW TWS Bluetooth fülhallgató

Már első használatkor könnyen párosítani tudtuk a telefonunkkal, későbbi használatkor pedig automatikusan csatlakozott rá a dokkoló tetejének felhajtása után. Amennyiben másik telefonhoz szeretnénk csatlakoztatni, a tok hátulján lévő gombot kell lenyomnunk kb. 2 másodpercig, vagy a bal fülhallgató panelén kell tartanunk az ujjunkat 5 másodpercig. A Bluetooth tartás megfelelő volt, akadozást csak akkor érzékelhetünk, ha kb. 8 méternél messzebb mentünk a telefonunktól. Ráadásul, ha zenehallgatás közben kivettük az egyik fülhallgatót, akkor a zene automatikusan megállt, amikor pedig visszahelyeztük, elindult.

Denon AH-C830NCW TWS Bluetooth fülhallgató

A fülhallgatók akkumulátorai kb. 6 óra zene lejátszást tettek lehetővé (kikapcsolt ANC mellett). Amikor elkezdtek merülni, akkor időközönként pityegő hangon jeleztek, ami egy idő után kicsit tolakodó tudott lenni. A töltőtok további 24 óra üzemidőt tett lehetővé, így a töltések idejét leszámítva majdnem egész nap hallgathattuk kedvenc zenéinket vagy nézhettük kedvenc videóinkat. A dokkoló merülését a rajta lévő LED jelezte, akkor zöldről pirosra váltott.

Denon AH-C830NCW TWS Bluetooth fülhallgató tok

A vezérlés érintéssel lehetséges. A jobb oldali fülhallgatóval lehet megállítani vagy elindítani a zenelejátszást, két gyors érintéssel pedig számot váltani. A bal oldali panellel a zajszűrés módja szabályozható, mindkettővel fogadhatjuk/megszakíthatjuk a hanghívásokat. A panelek egy kicsit érzékenyebbek a megszokottnál, ezért előfordult, hogy amikor a fülhallgatót megigazítottuk, akkor feleslegesen érzékelt és megállította a zenét. Szuper lenne, ha a gyártó piacra dobna egy applikációt, amin belül a kezelni lehetne a paneleket, illetve azok parancsait.

Denon AH-C830NCW TWS Bluetooth fülhallgató IPX4

Az AH-C830NCW-t úgy alkották meg, hogy bárhol vagyunk, mindenhol elvonulhassunk magunkba és kikapcsolhassunk zenehallgatás és videónézés közben. Erről gondoskodik az aktív zajszűrés, amit open office-ban teszteltünk. Közepes hangerőn hallgattuk a zenét, és így a külső hangok nagyrészét teljesen kizárta a füles, az általunk használt billentyűzetet is csak akkor hallottuk nagyon minimálisan, ha direkt odafigyeltünk rá. Ez a funkció kifejezetten hasznos volt az irodában, mert például sokkal jobban tudtunk úgy koncentrálni a szövegírásra, hogy nem hallottuk a kollégáink beszélgetését. Viszont az volt a hátránya az aktív zajszűrésnek, hogy hosszútávon fárasztó érzetet okozott, ezért kb. 20 perc után már kikapcsoltuk.

Denon AH-C830NCW TWS Bluetooth fülhallgató

A normál mellett ezenkívül még egy suttogás mód is kialakításra került. Ez az emberi beszédet felerősíti, így anélkül társaloghatunk másokkal, hogy kikapcsolnánk a zenét. Ez például a boltban vagy tömegközlekedési eszközön tud jól jönni, ha váratlanul megszólítanak minket, vagy akár az irodában, ha szeretnénk hallani, amikor kollégáink hozzánk szólnak. A beépített mikrofonok tudását több helyen is kihasználtuk, például egy kisebb bevásárlás közben. Némileg beszűrődtek a külső zajok, de így is jól értett minket a beszélgetőpartnerünk, így összességében elégedettek voltunk, és szívesen telefonáltunk vele, elsősorban nyugodt körülmények között. Zajos utcákon, tömegközlekedésben vagy szeles időben rendszeresen szólt a vonal végén lévő fél, beszédünk nehéz érthetősége miatt.

Denon AH-C830NCW TWS Bluetooth fülhallgató

Hangminőség

A Denon AH-C830NCW alapvető hangkaraktere magabiztos volt, erővel és határozottsággal jelenítette meg jól ismert zeneszámainkat. Lételemének számított a vastag, terebélyes basszus, amely önálló rétegként tudott fennmaradni. Erejével néha felülmúlta a fölötte lévő hangokat, de azok tisztaságából nem csökkentett. A középső hangok teljesen vezeték nélküli füleshez viszonyítva árnyaltak voltak, jó felbontással. A magas frekvenciák természetessége lehetett volna jobb. Nekünk szimfonikus és akusztikus hangszert tartalmazó számok esetében túlságosan digitális, mesterkélt érzetűek voltak a gitárpendítések és egyéb sziszegő, csattogó hangeffektusok.

Denon AH-C830NCW TWS Bluetooth fülhallgató

Utóbbi akkor vált hangsúlyossá, ha kifejezetten vájtfülűek gyönyörködtetésére szánt zenéket vettünk elő. Ilyen volt Sara K. - Stars c. száma, amely professzionális módon mikrofonozott, kristálytiszta vokált és gitárhangokat tartalmaz. Az énekesnő közelsége, hangjának elkülönülése meggyőző volt és a lágy, játékos basszus sem vált túl hangsúlyossá. Viszont a magas frekvenciák természetellenesnek tűntek, ám fontos hozzátenni, hogy elsősorban saját szubjektív hifis értékrendünk szerint.

Könnyedebb stílusokkal, amelyek kevésbé kihegyezett részleteket tartalmaztak, jobban érvényesült a Denon populárisra hangolt karaktere. Miközben a Massive Attack - Paradise Circus-t hallgattuk, mérsékelt hangerőn közel sem voltak olyan zavaróak a tömörített magashangok. Ráadásul széles és mozgalmas sztereó színpadot kaptunk, kissé elnagyolt, de stabil sztereó középponttal. Kicsit vadabb darabokkal (pl. The Prodigy - Invaders Must Die) jól érvényesült az AH-C830NCW telt, kerek basszusa és a háttérben lévő hangeffektek a vártnál részletesebben jelentek meg.

Denon AH-C830NCW TWS Bluetooth fülhallgató

Végszó

A Denon felső-középkategóriás TWS fülhallgatója az AH-C830NCW kényelmes viselet, amely kellemesen simul bele a hallójáratba. Stabilitása gyaloglás esetén kielégítő, de sportolásra nem javasoljuk. Jó választás lehet mindennapi tevékenységekre, azoknak, akik olyan fülesre vágynak, amely hosszabb távon sem válik kényelmetlenné. Az aktív zajszűrés megléte pozitív, de egyeseknél huzamosabb idő után fárasztó érzetet válthat ki. Aki mindezt elfogadja, kényelmes, felhasználóbarát és tartósságot sugalló, határozott karakterű TWS fülhallgató tulajdonosa lehet.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.