Denon AH-C820W nyakpántos Bluetooth fülhallgató teszt

2019. április 29., hétfő, 13:00

Denon audio hifi fülhallgató Denon fülhallgató Bluetooth fülhallgató hifi fülhallgató fülhallgató teszt Denon Bluetooth fülhallgató hifi fülhallgató teszt Denon fülhallgató teszt Bluetooth fülhallgató teszt

A Denon név a minőségi hangzás szinonimája. Számos remek készülékükkel bebizonyították szakértelmüket az audio technológia terén. Nincs ez másként a fejhallgatóik tervezésénél sem. A minőség jellemzi ezeket az eszközöket. A 2016-os AH-C821 fülhallgató új, AH-C820W nevű, nyakpántos vezetékmentes verziója vajon illik ebbe a népes és rangos családba?

Küllem

A Denon-ra jellemző, kék-fehér dobozt kézbe véve, azonnal elénk tárul a fülhallgató nyakpántos kialakítása. A dobozban egy kemény, cipzáras tokban található maga a fülhallgató. A tartozékok: micro USB töltőkábel és 5 pár szilikon illeszték.

Denon AH-C820W Bluetooth fülhallgató tok

Kézbe véve a fülhallgatót, egy dolog azonnal szembeötlő: nagy! Mivel nyakpántos modellről van szó, így az akkumulátorok és a vezérlő elektronika az U alakú pántban találhatóak. Bal oldalon a pánt belső felén találhatóak a kezelőszervek, a ki-bekapcsoló gomb, a hangerő +/- és a zenelejátszás indítás/pillanatstop.

Denon AH-C820W Bluetooth fülhallgató

A nyakpánt végén gumisapkával lezárva rejtőzik az USB töltőaljzat. A pánt matt fekete és ezüst színeivel elegáns hatást kelt, amit erősít a fixen rögzített bronzszínű kábel. A kapszulák cinköntvényből készültek, így az átlagnál súlyosabb darabok. Színe szintén fekete és ezüst. Használaton kívül mágnesesen összekapcsolódnak, így kényelmesen tárolhatjuk, hordozhatjuk.

Denon AH-C820W Bluetooth fülhallgató

Gyárilag kapjuk az egyetlen pár Comply TZ-500 memóriahabos illesztéket, M-es méretben. Magát az illesztéket ne keressük a Comply kínálatában, csak a Denon számára gyártják, így marad későbbiekben a TX-500 illeszték. A fülhallgató érdekessége a szabadalmaztatott Denon Double Air Compression technológia, ami oldalanként két, 11,5 mm-es dinamikus hangszórót jelent egymással szemben push-pull rendszerként elhelyezve, külön kábelezéssel, keresztváltó nélkül, basszreflex kamrában. Bár egyedi szabadalom, mégis ugyanezen az elven működik az Audio-Technica ATH-CKR100iS vezetékes fülhallgató is.

Denon AH-C820W Bluetooth fülhallgató

Az ingyenesen letölthető Denon Audio App egy hagyományos zenelejátszó program rádióadókkal és ötsávos ekvalizátorral. A doboz hátulján található USB DAC ikon felkeltette a figyelmünket, a használati leírásban rákeresve egyszerűen pár mondatban elintézik azzal, hogy a fülhallgató USB kábellel összeköthető a számítógéppel.

Denon Audio App

Használat közben

Az első használatkor a párosítás egyszerű, a bekapcsoló gombot hosszan nyomva tartva láthatóvá válik a telefon számára, így elvégezhetjük az eszközök összekapcsolását. Szimpatikus, hogy a Denon mérnökei ügyeltek az apró részletekre, így az angol nyelvű asszisztens kellemes, érthető hangutasításokkal közli az éppen aktuális üzemmódot. A relatíve nagy nyakpánt használat közben kényelmes, a súly eloszlik a vállakon. Ami zavaró, az a vezérlő gombok fordított sorrendje. Jobbkezes lévén nekünk a jobb oldali a hangerő növelését, a bal oldali gomb pedig a csökkentését jelenti. Itt éppen fordítva van. a multifunkciós középső gombtól jobbra csökkenthetjük a hangerőt. Megszokást igénylő kialakítás.

Denon AH-C820W Bluetooth fülhallgató

A fülhallgatók kialakítása ergonomikus, kényelmesen ülnek a fülben. Az aptX Low Latency kapcsolat megszünteti a szájmozgás és a hang közötti csúszást filmnézés közben. Telefonálás során az elől elhelyezkedő mikrofonnak köszönhetően a beszéd jól érthető, megfelelő zajszűréssel. Figyelmes megoldás a bejövő híváskor rezgő nyakpánt.

Denon AH-C820W Bluetooth fülhallgató

Hangminőség

A szokásos bejáratást követően a meghallgatást Samsung okostelefonnal és FiiO X7 Mark II zenelejátszóval végeztük.

A teszt során hallgatott zenék:

Patrick Doyle - Murder ont he Orient Express album 2017 TIDAL Hi-Fi

Diana Krall - Turn Up The Quiet album 2017 TIDAL Master

Yello - Toy album 2016 DSD

Depeche Mode - Violator (Deluxe) album 2016 FLAC

Denon AH-C820W Bluetooth fülhallgató

A mobiltelefonnal aptX kapcsolaton hallgatott zenék dinamikusan, nagy energiával szólaltak meg. Világos, a Denon nem finomkodik, hatalmas energiájú mélytartománnyal szólaltatja meg a zenét. Az általunk kedvelt jazz és akusztikus műfajok jellemzően nem ezt igénylik. Az Orient Express filmzene apró részletei letompultak, a finomságok elvesztek, mindent a mélytartomány uralt. Diana Krall lemezén a Master Audio minőség ellenére néhol a hangszerek mélyhangja egyszerű búgássá változott, az énekesnő öreg és fáradt lett. A FiiO X7 Mark II-ről szintén aptX kapcsolattal hallgatott elektronikus zene már inkább megfelelt a Denon ízlésének. A Yello - Toy albuma hatalmas dinamikával szólalt meg, a máskor bántó magasak így egyensúlyba kerültek. A Depeche Mode klasszikus albumának is jót tett a Denon karaktere, a sötét, jellemzően mély hangokkal operáló számok élvezetet nyújtottak.

Denon AH-C820W Bluetooth fülhallgató

Végszó

A Denon, mint a japán minőség szinonimája - az egyenletes, nyugodt hangzás - itt nem érhető tetten. A fülhallgató inkább a modern, mélydús, elektronikus zenét kedvelő vásárlókat célozza meg. Hangja elektronikus zenén dinamikus, bőséges hangerővel. A tartozék Comply fülillesztékkel kényelmesen, hosszan viselhető kellemetlen érzés nélkül. A magyar forgalmazó weboldalán sport fülhallgatóként van kategorizálva az AH-C820W, de szerintünk mérete és súlya miatt inkább utazáshoz ajánlott.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.