Denon AH-C630W TWS Bluetooth fülhallgató teszt

A kényelem bajnoka

2022. május 17., kedd, 23:30

Denon audio hifi fülhallgató teszt Bluetooth fülhallgató TWS fülhallgató Denon fülhallgató fülhallgató teszt Bluetooth fülhallgató teszt Denon fülhallgató teszt TWS fülhallgató teszt vezeték nélküli fülhallgató

A True Wireless fülesek nagy népszerűségnek örvendenek, sokan választják őket, hiszen nincs zavaró kábelük, többségük kényelmes, láthatatlan és bárhol elfér. A Denon úgy döntött, hogy ilyen eszközökkel is betör a piacra, ezért két teljesen vezeték nélküli modellt hoztak ki. Ebben a cikkben az AH-C630W-vel foglalkozunk, amelyről a gyártó azt ígéri, hogy utazáshoz, munkához és edzéshez is bátran használhatjuk.

Denon AH-C630W TWS Bluetooth fülhallgatóDenon AH-C630W TWS Bluetooth fülhallgatóDenon AH-C630W TWS Bluetooth fülhallgatóDenon AH-C630W TWS Bluetooth fülhallgatóDenon AH-C630W TWS Bluetooth fülhallgató tokDenon AH-C630W TWS Bluetooth fülhallgatóDenon AH-C630W TWS Bluetooth fülhallgatóDenon AH-C630W TWS Bluetooth fülhallgató tartozékokDenon AH-C630W TWS Bluetooth fülhallgatóDenon AH-C630W TWS Bluetooth fülhallgatóDenon AH-C630W TWS Bluetooth fülhallgatóDenon AH-C630W TWS Bluetooth fülhallgatóDenon AH-C630W TWS Bluetooth fülhallgató

Küllem

Letisztult és könnyű konstrukciót kapunk, ha megvesszük a Denon AH-C630W-t. A töltőtokot kellemes kézbe venni és kényelmesen elfér a tenyérben. A teljesen műanyag ház jó tapintású, talán csak annyi kifogásunk van ellene, hogy a tetején jobban lekerekíthették volna a széleket a teljes komfort érdekében. Aprócska mérete miatt bármilyen zsebbe becsúsztatható, és a tok jól védi a fülhallgatókat. A dizájn mindenképpen minimalista, túldíszítettség semmiképp sem jellemzi, a fekete házat csak a tetején lévő márkajelzés és a formavilág dobja fel. A ház alja és oldala lekerekített, a teteje kicsit csapottan vágott, így az asztalra lehelyezve tökéletesen rá lehet látni a Denon feliratra. Hátulján a töltésre szolgáló USB-C bemenet található, és egy apró gomb, amelyet benyomva felvillan az elején lévő LED.

Denon AH-C630W TWS Bluetooth fülhallgató tok

A tokban rejlő fülesek is a minimalizmust képviselik. Kézbe véve őket rögtön megállapítható, hogy meglepően könnyűek, a súlyukat alig lehet érezni. Ergonomikus kialakításúak, a fogásuk kellemes. A tok és a fülesek is minőségiek, a kemény műanyag szerencsés választás, mivel strapabíró és nagyon könnyű. A tok fedelébe mágnest is helyeztek, ez biztosítja, hogy táskában vagy kabátban ne nyíljon ki. A színpaletta nem különösebben gazdag, kétféle színben kapható az AH-C630W: feketében és fehérben. Sajnos fülillesztékek szempontjából sem estek túlzásba, csupán 3 méretet mellékeltek hozzá.

Denon AH-C630W TWS Bluetooth fülhallgató tartozékok

Használat közben

Miután kivesszük a füleseket a töltőtokból és a fülünkbe helyezzük őket, csatlakoznak egymáshoz. Ezután néhány másodperc elteltével megjelenik a telefon Bluetooth menüjében az AH-C630W és párosíthatjuk vele. A Bluetooth kapcsolattartása jó, kb. 8 méter a hatótávolsága, ha ennél messzebb megyünk, akkor már akadozhat az aktuálisan hallgatott zene. Későbbi használatnál, ha felnyitjuk a töltőtok tetejét, már akkor automatikusan csatlakoznak a fülhallgatók a telefonhoz, így a párosítással már nem kell bajlódnunk. A fülesekkel egyhuzamban körülbelül 4,5 órán keresztül tudunk zenét hallgatni, a töltőtokkal pedig körülbelül további 18 óra az üzemidő. A fülhallgatók pityegéssel jelzik, ha merülni kezdenek, és amennyiben nem tesszük őket azonnal tölteni, akkor többször is megismétlődik a figyelmeztető hang. A dokkoló merülését onnan tudhatjuk, hogy az elején lévő LED zöld helyett pirosan világít.

Denon AH-C630W TWS Bluetooth fülhallgató

A fülesek nagyon jól belesimultak a hallójáratba. Pehelysúlyuk és kialakításuk miatt alig érezhetők, nem nyomtak sehol, viselés közben nem okoztak kellemetlen érzést. Stabilitás szempontjából átlagosak: ülés és házimunkavégzés közben sem estek ki, és egy tempósabb gyaloglás alatt is a fülben maradtak. Viszont a gyártóval ellentétben mi nem gondoljuk, hogy edzéshez kifejezetten jó választás lenne, ahhoz nem tart elég jól. Ennek ellenére sétáláshoz kifejezetten ajánljuk, különösen, hogy IPX4 minősítésű, tehát esőben is nyugodtan használhatjuk, és az izzadást is jól tűrik.

Denon AH-C630W TWS Bluetooth fülhallgató

A Denon AH-C630W oldalán érintőpanel található. Ezekkel tudjuk kezelni a telefonhívásokat, megállíthatjuk/elindíthatjuk a zenét, két gyors érintéssel pedig számot ugorhatunk. Az érintőpanel hátránya viszont, hogy nagyon érzékeny, akár egy igazításnál is észleli az érintést és megállítja a zenét vagy számot ugrik, nedves hosszabb hajjal pedig használhatatlanná válik, mert, ahogy hozzá ér a haj, folyamatos érintéseket észlel.

Denon AH-C630W TWS Bluetooth fülhallgató

A fülesekbe beépített mikrofonok is kerültek, így telefonáláshoz is alkalmasak. Összességében jól teljesítettek ebben a funkciójukban, viszont zajos környezetben vagy hangos tevékenység közben (például tömegközlekedésben) nem igazán ajánljuk a használatukat, mert hajlamosak felhangosítani a zajokat és így a másik telefonáló számára kellemetlenné tenni az élményt. Ami esetleges hiányérzetet okozhat, hogy telefonos alkalmazás nem része a szolgáltatásoknak.

Denon AH-C630W TWS Bluetooth fülhallgató

Hangminőség

A Denon AH-C630W hangkarakterét érzékelhetően úgy dolgozták ki, hogy minél több zenével kellemes élményt nyújtson. Szükség esetén erőteljes, máskor inkább finomabb arcát mutatta, megfelelően egyensúlyozva e két állapot között. Túlzásokba nem esett, ami alatt azt értjük, hogy a mélyhangokat nem lódította át dühöngő szintre. Bár, ha a zsáner megkívánta, akkor elhozta a sokak által kedvelt, mélyre hatoló, combos ütemeket is. Viszont az apró részletekkel sem bánt annyira ügyesen, mint egy hagyományos, vezetékes hifi fülhallgató. Megjegyezzük, nem illendő Bluetooth jelátvitelt használó eszközt kábeles társaihoz hasonlítani. Ahhoz képest, hogy az AH-C630W a Denon első "AirPods ihletésű" teljesen vezeték nélküli fülhallgatója, meglepetést is tudott okozni.

Denon AH-C630W TWS Bluetooth fülhallgató

Dinamika és térhatás tekintetében az AH-C630W kidolgozott volt. A halk és hangos hangok közti kontrasztban megütött olyan szintet, mint bármely más általunk ismert, hasonló összegért kapható vetélytársa. Basszusa kicsit húsos és tömör volt, ha nagybőgőre került sor, de könnyűzenei stílusoknál éppen azért váltak izgalmasabbá az ütemek. Középső hangjainak textúrája kellemes volt, kicsit tömör, de még nem harsány magashangokkal kiegészülve. Utóbbiak kis terhelésen élettelenné váltak, de 50 % jelszinten (vagyis hangerőn) már visszatért beléjük a lelkesség. Az összkép lendülettel átitatott, energikus karakter volt, amelyet naphosszat tudtunk hallgatni fejfájás nélkül. Ehhez jött még a viszonylag könnyed és laza sztereó színpad, amely mellőzte a gyengébb minőségű TWS fülhallgatók mentális értelemben füllesztő, nyomuló szűkösségét.

Denon AH-C630W TWS Bluetooth fülhallgató

Az iménti sorokat igazolta a Tsuyoshi Yamamoto Trio feldolgozásában játszott Caravan, feszes és pattogós dobbal, finom zongorával és meglehetősen digitális cintányérokkal. Akiknek fontos a valósághű hangszer megjelenítés, azoknak az AH-C630W mesterkélt érzete valószínűleg nem elég. Ugyanakkor elektronikus alapokra épített zenékkel (pl. Royksopp - Monument) a füles meglepő karizmával ruházta fel a hangokat. Szubjektív véleményünk szerint főleg hip-hop, pop, house és hasonló stílusokkal mutatta legjobb oldalát.

Denon AH-C630W TWS Bluetooth fülhallgató

Alternatívák

A LYPERTEK TEVI jobb stabilitásra és hangminőségre képes, viszont telefonálásra nem olyan jó választás, mint az AH-C630W. Ráadásul mostanában meglehetősen bizonytalan az elérhetősége. Akiknek a Denon ára túl magas lenne, azoknak ajánlott Jays f-Five True Wireless tesztünk elolvasása. Utóbbi kényelmes és zeneileg is dinamikus, de közben jól rávilágít arra, hogy a kedvezőbb árért cserébe milyen kompromisszumokat kell vállalni.

Denon AH-C630W TWS Bluetooth fülhallgató

Végszó

A Denon TWS fülhallgatója, az AH-C630W egy igazán kompakt, ergonomikus kialakítású, kényelmes darab, amelyet 40 ezer forintért vásárolhatunk meg. Jó választás lehet, ha olyan fülhallgatót keresünk, amelyen gyakran és hosszú ideig szeretnénk internetről lejátszott zenét hallgatni vagy videót nézni. Masszív kialakítása miatt strapabírónak mondható, erről az IPX4 tanúsítása is gondoskodik. Sportoláshoz nem ajánljuk, és az érintőpanel érzékenysége néhány embert bosszanthat, de ha mindezt elnézzük neki, akkor egy szerethető és komfortos darabbal gazdagodhatunk.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.