Yamaha PDX-11 iPod dokkoló hangrendszer teszt

2012. február 29., szerda, 08:55

Yamaha PDX-11 iPod iPhone dokkoló hangfal hangrendszer hifi Yamaha hangfal Yamaha hangrendszer hangfal teszt hangrendszer teszt

Finoman fogalmazva is szokatlan külsővel látták el legutóbbi látogatónkat, a Yamaha kedvező árfekvésű, hordozható kialakítású PDX-11 iPod dokkoló hangrendszerét. Dögös hangzásával és masszív készülékházával valószínűleg sok party-arc tetszését el fogja nyerni.

A koncepció, hogy kihangosítsuk Apple mobilkészülékünket, már régóta létezik, és sok gyártó különféleképpen használta ki, de efféle külsővel aligha: a tartozék távkapcsolóval érkező Yamaha PDX-11 kabinetje szögletes, hatszög alapú, csonkagúla formát kapott. Első ránézésre, a fekete változat (rajta kívül három színvariáns kapható) képe alapján könnyedén összetéveszthető egy színpadi reflektorral, vagy monitor hangfallal, de fizikai valójában egy kb. röplabdányi méretű termékről beszélünk. A futurisztikus, műanyag kabinet elején masszív fémrács védi a kétutas membránszerkezetet, a tetőlapon némi kezelőgomb és az ominózus, 30-tűs iPod/iPhone aljzat mögül, fényesre csiszolt hordozófül kandikál elő, ez a kiegészítés sugallja a készülék extra funkcióját. A Yamaha PDX-11 nem igényel feltétlenül hálózati tápellátást, mert a hátsó tárba betöltött 6 elemmel akár utazásaink, hétvégi kiruccanásaink során is szolgálatot tehet. Ennyi akkumulátort rendszeresen tölteni, cserélni nem kis feladat, cserébe viszont akár 8 órán keresztül hallgathatunk zenét, ez az időmennyiség leginkább közepes hangerőnél garantált.

Yamaha PDX-11 iPod dokkoló hangrendszer hátlap

A PDX-11 hangszórókészlete monó üzemmódban szól, egy ilyen kis kütyübe egyébként sincs értelme sztereó rendszert zsúfolni, így legalább tesztalanyunk súlya még csekélyebb, mindössze másfél kiló (elemek nélkül). Hangzását tekintve egész korrekt, a gyártó állításának megfelelően tényleg feszes, ütős karaktert produkál, tiszta, nagyon élénk magasakkal, ráadásul - ami különösen jellemző a Yamaha mini rendszereire - 10-15 méter távolságból is jól hallható. Ezen az áron egy méltányolható előadásmódban részesülünk, bár nagy hangerőnél csínján bánjunk a basszusokban túlvezérelt zenékkel, ilyenkor ugyanis a készülékház hajlamos kisebb-nagyobb nemkívánatos rezgésekre. Apró tanács a bulizós szelleműeknek: ha alkalmi tombolásaink során szeretnénk a lehető legjobban betölteni zenével a szobát, érdemes a PDX-11-est valahova a tér sarkába helyezni, a hallgatók felé fordítva, ilyenkor a hátsó reflexnyíláson távozó mélyhullámok nagyobb intenzitással törnek meg a falakon, erősebb lesz a "beat".

Yamaha PDX-11 iPod dokkoló hangrendszer hangszórói

Jópofa kiegészítő a Yamaha PDX-11 hangrendszere, egyszer s mindenkorra megoldja az alkalmi háttérzenélést. Ajánlott vétel az olyan felhasználóknak, akik gyakran töltik idejüket a szabadban, szeretik megosztani a zenét ismerőseikkel, vagy olyan társaságoknak, ahol hely híján (vagy gyakori helyszínváltások miatt) kicsi, mégis ütős (és strapabíró) hangrendszerre lenne szükség. A kinézetét mindenesetre szokni kell!

Yamaha PDX-11 iPod dokkoló hangrendszer

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.