Új fejhallgató kábel a KáCsa Audió kínálatában

Nagy változás kis kiegészítőkkel

2022. július 5., kedd, 06:10

KáCsa audio hifi kábel fejhallgató Neotech fejhallgatókábel fejhallgató kábel Neotech kábel Sennheiser kábel Neotech fejhallgatókábel Sennheiser fejhallgatókábel Neotech fejhallgató kábel Sennheiser fejhallgató kábel

Neotech NECE-3001 néven új fejhallgatókábel található a magyar kábel és csatlakozó specialista cég kínálatában. Méterre vágva és készre szerelve is rendelhető tetszőleges hosszban, akár szimmetrikus csatlakozóval is. Utóbbi egyre több fejhallgató erősítő vagy DAP készítő cég eszközein kihasználható. Mai írásunk a NECE-3001 főbb tulajdonságait mutatja be és annak lehetséges szerelési opcióit. Ígéretes azoknak, akik az olcsó, egyszerű gyárinál jobb hangzást eredményező fejhallgatókábelt keresnek.

Sennheiser HD 600 fejhallgatókábelSennheiser HD 600 fejhallgatókábelSennheiser HD 800 fejhallgatókábel

Neotech NECE-3001

A tajvani származású Neotech NECE-3001 a korábban általunk is tesztelt, méterre kapható NECH-3001 fülhallgató kábel kiváltójának tekinthető. Az új kábelben is monokristályos, vagy ahogy sokan nevezni szokták, OCC rézvezető található. Az OCC abban különbözik a szélesebb körben elterjedt, hagyományos oxigénmentes réztől, hogy kábelgyártás során kriogenikus (-180 foknál is hidegebb) gázzal kezelik. Ez hosszadalmas és energiaigényes procedúra, viszont általa sokkal összefüggőbbé válik a fém belső szerkezete. Az OCC-ből készült kábelek magas felbontású hangrendszerekben jobb hangminőséget eredményeznek, ezért gyakran választják olyan vájtfülűek, akik a lehető legjobb hangélményt szeretnék elérni. A hátrány felhasználói oldalról, hogy bonyolultabb gyártása miatt az OCC anyagára többszöröse az OFC-nek. A Neotech NECE-3001 a hagyományosan sodort kábelektől eltérően Litze szerkezetű. Ez azt jelenti, hogy egymástól elszigetelt vezetőszálakat tartalmaz, szintén a jobb hangminőség érdekében. Külső köpenye átlátszó PVC, de ízlés szerint húzható rá külön megvásárolható fekete kábelharisnya.

Opciók egyedi fülhallgató vagy fejhallgató kábelhez

A KáCsa Audió kínálatában már szinte minden csatlakozótípus megtalálható, amelyeket manapság alkalmaznak fejhallgató kimenettel rendelkező eszközökön. A legnépszerűbbek közülük:

- 2,5 mm-es Jack (négypólusú, szimmetrikus hajtáshoz)

- 3,5 mm-es Jack

- 6,3 mm-es Jack

- 4,4 mm-es Pentaconn (szimmetrikus hajtáshoz)

- 4-tűs XLR (szimmetrikus hajtáshoz)

Ezek közül bármelyiket választhatja a megrendelő. A párszáz forintostól a prémium kategóriás Furutech és Cardas dugókig lehet válogatni. Egyszerűbb füleshez felesleges a legdrágább alkatrészeket kérni. Viszont egy drágább, magas felbontásra alkalmas fejhallgató, ahogy korábbi tesztek és vásárlói visszajelzések is bizonyítják, szólhat szebben a gyárinál jobb minőségű kábellel. A forrásnál lévő dugók kiválasztása után már csak azt kell eldönteni, hogy milyen csatlakozó legyen a fejhallgató felőli oldalra szerelve. Néhány példa:

- Sennheiser HD 600/650/660 S fejhallgatóhoz 2-tűs csatlakozó

- Sennheiser HD 800/HD800 S/HD 820 fejhallgatóhoz csatlakozó

- 3,5 mm-es monó Jack

- 3,5 mm-es sztereó Jack

- 2,5 mm-es monó Jack4

- 3-tűs mini XLR

Az említett csatlakozókkal rengeteg gyártó termékéhez készíthető úgynevezett tuning kábel. De mi van akkor, ha a vásárló fejhallgatója teljesen egyedi aljzatú? Ha a KáCsa kínálatában nem szerepel a szükséges dugófajta, akkor a megrendelőnek kell biztosítania a csatlakozót. Így elméletileg "hozott anyagból" is készíthető egyedi kábel, de fontos, hogy rendelés előtt a vásárló mindenképpen egyeztessen a KáCsa Audió ügyfélszolgálatával.

Készre szerelt fejhallgatókábel opciók

A forgalmazó webáruházában áttekinthetően, külön kategóriákban találhatók a méterre kapható kábelek (csatlakozó nélkül) és a már használatra kész darabok. Utóbbiakat kézzel szerelik össze a KáCsa Audió budapesti műhelyében. A cég YouTube csatornáján több videó is megtalálható, amelyek alapján a néző akár magának is összeszerelheti saját fejhallgatókábelét. Viszont az ideális eredményhez szükség lesz szerszámokra, forrasztóónra és kézügyességre is. Aki nem akar ezzel vesződni, annak jó tudni, hogy párezer forintos felár ellenében, profi kezek által összeszerelve is megkaphatja rendelését. Az átfutási idő általában néhány munkanapon, akár házhozszállítással, az egész ország területén (vagy akár külföldre).

A KáCsa Webshopban alapértelmezetten leginkább Sennheiser csatlakozós fejhallgató kábelek közül lehet válogatni. Viszont kérhetők módosítások. Előzetes egyeztetést követően megoldható, hogy a kiszemelt darab (csak példaként) ne 3,5 mm-es Jack, hanem 4,4 mm-es Pentaconn dugóval készüljön. Ugyanígy a hosszúság is variálható. Értelemszerűen ezek a módosítások a végösszeget is megváltoztatják, de a kínálat meglehetősen széles.

Fejhallgató kábel kipróbálási lehetőség

Előzetes bejelentkezést követően a KáCsa Audió szaküzletében ki lehet próbálni a kínálatban lévő fejhallgatókábeleket. E célra egy saját fejhallgatót és fejhallgató erősítőt is tartanak. Így a potenciális vásárló saját fülével meggyőződhet arról, hogy milyen és mekkora különbség tapasztalható a különféle kábelek között. Akik szeretnének még olvasni a KáCsa többi fejhallgató kábeléről is, azoknak ajánlott e korábbi teszt!

Iránytű

Forgalmazó:

KáCsa Audió Kft.

+36-1-220-9100

+36-30-884-1234

1149 Budapest, Fogarasi út 19/E

kacsa-audio.hu

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.