Pro-Ject Absorb it rezgéscsillapító készülék alátét teszt

2014. május 9., péntek, 17:20

Pro-Ject audio hifi alátét hifi alátét rezgéscsillapító Absorb it alátét teszt rezgéscsillapító teszt

Az osztrák Pro-Ject kifejezetten CD- és lemezjátszó alá szánt készülékalátéte járt nálunk, melyet alapos vizsgálat alá vetettünk, hogy kiderüljön, vajon kell-e erre költenie egy zeneszerető embernek?

Pro-Ject Absorb it rezgéscsillapító készülék alátétPro-Ject Absorb it rezgéscsillapító készülék alátétPro-Ject Absorb it rezgéscsillapító készülék alátétPro-Ject Absorb it rezgéscsillapító készülék alátét

Négydarabos kiszerelésben árulja a forgalmazó az Absorb it-et, mely első ránézésre semmi különleges újítást nem tartalmaz a rezgéscsillapítás terén. Egy fémházban ül a szintetikus gumi, mely szintén fémre van rögzítve, ezek mindegyike 16 kg-os tömeget képes elviselni, azaz a négydarabos szettünkre maximum 64 kg-os készüléket helyezhetünk. Úgy gondoljuk, ezzel elég jól lefedték a forrásokat, (hirtelen egyetlen lejátszó sem jut eszünkbe, mely ennél nehezebb lenne) de akár súlyos végfok alatt is próbálgathatjuk. A gyártó szerint a 20-500 Hz-ig tartó frekvenciatartományra hat az alátét, melyet ezüst és fekete színben vásárolhatunk meg.

Pro-Ject Absorb it rezgéscsillapító készülék alátét

A lejátszó alá helyezés után, már a háttérzenélés közbeni mustrán kiderült, hogy nem ad át rezgést az állványnak. Ez azonnal egy jó pont, mert alátét nélkül bizony éreztünk némi rezgéshullám-átadást, ami biztosan nem tesz jót az eszközöknek, például azoknak a CD-játszóknak, melyek egy apró rákoppintásra is képesek "kihagyni". Előszedtük az általunk jól ismert és kedvelt zenéinket, melyekkel minden új komponenst meg szoktunk hallgatni. Most nem fárasztatnánk az olvasóinkat részletes, zeneszámonként listázó boncolgatással. Az alátét mindenhol ugyanazt az eredményt produkálta: részletesebb lett a produkció, jobban definiálható a színpad és megnőtt a tér mélysége is: szóval hozta a papírformát. Aki teheti, az mindenképp próbálja ki, főleg azok, akik nem rendelkeznek speciális, hifi célra kialakított készülékállványokkal. A hagyományos bútorok, melyek az oldalbordáknak oly kedvesek, remekül közvetítik a készülékek között a káros rezgéseket, ezzel jelentős mértékben rontva a hangminőséget. Ezért ezzel az eszközzel megtarthatjuk az eddigi nyelést és szerezhetünk egy másikat is, nevezetesen a káros rezgések elnyelését. Természetesen a legjobb megoldás, ha emellé még egy minőségi állványt is be tudunk szerezni.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.