Lessloss DFPC Reference tápkábel teszt

A nagyágyú

2015. február 9., hétfő, 09:45

LessLoss DFPC LessLoss kábel LessLoss tápkábel LessLoss Reference LessLoss DFPC audio hifi high-end hifi kábel audio kábel tápkábel hálózati kábel tápkábel teszt kábel teszt hálózati kábel teszt

Végre a kezünk közé vehettük a Litván cég legújabb tápkábelét, a Reference-t. Ezzel jól látható és szerencsére hallható módon is megpróbáltak nyitni a felsőbb kategóriák felé, ez kíméletlenül meglátszik az árazáson is. Így hát érdeklődéssel vetettük bele magunkat a tesztelésbe, hiszen nem mindennapi kábelről van szó.

LessLoss DFPC Reference high-end tápkábelLessLoss DFPC Reference high-end tápkábelLessLoss DFPC Reference high-end tápkábelLessLoss DFPC Reference high-end tápkábelLessLoss DFPC Reference high-end tápkábelLessLoss DFPC Reference high-end tápkábelLessLoss DFPC Reference high-end tápkábelLessLoss DFPC Reference high-end tápkábelLessLoss DFPC tápkábelekLessLoss DFPC tápkábelek

A litvániai cég fejlődése rohamos tempóban zajlik, néhány évvel ezelőtt még csak egyetlen darab tápkábelből állt a portfóliójuk, mára azonban a kábelek széles választékát kínálják a világ minden táján. Valamint három típusból álló hangfalcsaládot is piacra dobtak, melynek legolcsóbb tagja is közel 6 millió Ft-os árcédulát kapott. Olyan szerencsés helyzetbe kerültünk, hogy meghallgathattuk mindhárom Lessloss tápkábelt, így kaphattunk teljes képet arról, hogy valóban mit is nyújt nekünk az új kábel. Továbbra is a Lessloss-tól megszokott, egyszerű cipzáras zacskóban jutottunk, a fóliával burkolt, Oyaide 079-es szériába tartozó csatlakozókkal szerelt kábelhez. A Signature és a Reference szériát 12 mm2-es vezetőkkel álmodták meg a tervezők (az Original ennek a fele), melyek gyári adat szerint 70 fokon, akár 60 A-t is képesek továbbítani a fogyasztó felé.

LessLoss DFPC tápkábelek

A hivatalos oldalon egyébként rengeteg hasznos információval gazdagodhatunk a kábelről és a működési elvről, ha van egy kis angoltudásunk. Elsőkörös vásárlóknak, forráskészülékbe ajánlják a kábeleiket (DAC, CD-játszó, phono), majd ezután következhet az erősítő. Ha nem integrált erősítőt használunk, akkor az előerősítő és végül következhet az elosztónk, bár külön kiemelik, hogy egyes esetekben a vásárlóik jobb hangminőségről számoltak be, ha közvetlenül a fali aljzatból táplálják a készülékeiket, bármiféle elosztót, vagy kondicionálót kihagyva a képletből.

LessLoss DFPC Reference high-end tápkábel

Mi is arra buzdítjuk Kedves Olvasóinkat, hogy ne féljenek kísérletezni, főleg ha rendelkezésre áll minden, mert az kerül a legkevesebbe és sokszor kellemes meglepetések érhetik a hallgatóságot. "A hosszabb jobb" szól az idézet, mely a nők szájából is sokszor elhangzik. Beszédes, hogy a 2 méteres modell a sztenderd, az ettől rövidebb kábelek nem kerülnek kevesebb pénzbe, csak a hosszabb darabokért kell felárat fizetnünk.

Az összeszerelés minőségével most sincs bajunk, a kábel a fizikai méreteiből adódva nem a legkönnyebben hajtogatható darab, amivel találkoztunk, de még bőven a kezelhető kategóriában mozog.

LessLoss DFPC Reference high-end tápkábel

Mi a gyári ajánlásnak megfelelően próbáltuk végig és azt állapítottuk meg, hogy nagyjából egyezik a véleményünk az ott leírtakkal, bár nálunk a leginkább fülbetűnő összeállítás a forrásba kötött Reference és az elosztóba dugott Signature volt. Érdekes helyzet állt elő, ugyanis a Reference pont annyival drágább a kisebb szériánál, hogy az ember erősen elgondolkodjon rajta, vajon megéri-e megvenni? A kettő közti 150000 Ft különbség nem elenyésző, a Reference árából pont kijön egy Signature és egy Original, a standard kiszerelésben. Mi azt javasoljuk, hogy mindenki próbálja ki a komplett családot vásárlás előtt, mert lehetséges, hogy egy kicsit szerényebb, de egységes Lessloss kábelezéssel nagyobb javulást érhet el, mint 1-2 db csúcsszériás példánnyal. Az árazás egyébként hozta a papírformát, a Reference néhol kicsit többet nyújt, mint a Signature, néhol pedig sokkal többet. Forráskészülékben és erősítőben azonnal érezhető a többletenergia és a precízebb megjelenítés. De a mi esetünkben az elosztó "mezei" tápkábellel történő bekötésével ez az előny semmissé vált.

LessLoss DFPC Reference high-end tápkábel

Nagyon nehezen váltunk meg a referenciától, mely nálunk valóban azzá vált, igazán boldog lenne az egész csapat, ha egy komplett szettet tudhatnánk a céges gépparkban. A litvánok ismét bizonyítottak, hasonlóan jó véleménnyel voltunk a többi LessLoss tápkábelről is, ám ez tette fel az i-re a pontot.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.