Klipsch The Three vezeték nélküli hangrendszer teszt

2017. február 17., péntek, 12:10

Klipsch audio hifi hangfal hangszóró hangrendszer multiroom Klipsch hangfal Klipsch multiroom multiroom rendszer multiroom hangrendszer hangfal teszt hangrendszer teszt Klipsch teszt multiroom teszt Klipsch hangfal teszt

Újabb csemegét kaptunk, ami a Mézga Család ultrakompakt, mégis falbontó erejű hangrendszerét juttatta eszünkbe. A The Three elsőre a nagyi ütött-kopott rádiójára emlékeztet, de onnan kezdve, hogy megszólal, inkább fesztivál hangulatot fészkel agyunkba.

Vissza az alapokhoz

Mostanában nagy divatja van a felújított veterán autóknak, nem egy televíziós műsorban és YouTube csatornán láthatunk olyan lelkes szakértőket, akik régi, ütött-kopott gépjárműveket újítanak fel és pakolnak tele modern, XXI. századi technológiával. Ezúttal hasonló szándék gyümölcsét kapjuk, csak szobai hangrendszer formájában.

Klipsch The Three multiroom hangrendszer

A dizájnt nagyon eltalálták. Ez a külső egy szobában épp olyan hatásos, mint a moziműsorban egy "Star Wars" szavakkal kezdődő filmcím. Nem lehet nemet mondani a klasszikus külsőre, széles réteget vesz célba, ugyanakkor szinte bármilyen szobában jól mutat. Manapság már megszoktuk, hogy az egyszerűbb előállítás és a könnyű formálhatóság miatt különféle anyagokat használnak a gyártók, amennyiben kompakt hangrendszert építenek. A fa látványa (ében vagy dió opciók közül választhatunk), tapintása felülmúl mindent, beleértve az üveget és fémet. Ilyen szempontból ravasz döntés volt visszanyúlni a Klipsch Heritage, azaz örökség fantázianéven futó szériájának formatervéhez, mely az előző évszázad közepe óta mit sem változott.

Klipsch The Three multiroom hangrendszer

Szóval kapunk egy dobozt, melynek bumfordi formáját kompakt mérete teszi kedvessé. A részletek tesznek habot a tortára, gondolunk a fekete anyagból szőtt hangszórófedő rácsra és a vörösréz kapcsolóra, tárcsákra. A padlólemezre rögzített íves talp szintén megdobbantja a veteránok szívét, köszönhetően bútorszerű kialakításának.

Funkciók, használat

A The Three része a Klipsch Stream Wireless multiroom rendszernek. Ezúttal csak őt kaptuk meg tesztelésre, ezért az említett platform használatára, kialakítására másik cikkben fogunk visszatérni. Annyit meg kell viszont jegyeznünk, hogy a multiroom kompatibilitás által internetes kliensek (pl. TIDAL, internetrádió műsorok stb.) és helyi hálózaton tárolt fájlok között is válogathatunk.

Klipsch The Three App

Máskülönben tesztalanyunk tudása nem korlátozódik le a hálózaton közvetített médiák megszólaltatására. Vérbeli multimédiás hangrendszerként használható, nappaliban és irodai környezetben is. Található rajta számítógépes USB (beépített, 192 kHz/24 bites DA konverterrel rendelkezik) bemenet, továbbá egy 3,5 mm-es Jack és analóg sztereó RCA is. Így tetszés szerint laptopot és régi lemezjátszót is ráköthetünk. Ha tulajdonosa érez magában némi kreativitást, megfelelő bútordizájn mellett még soundbar-jellegű hangrendszerként is használhatja.

Klipsch The Three hátlap

A tetőlapon lévő kezelőszervek a multiroom funkció kivételével minden mást lehetővé tesznek. Az aktuális forrást erős fényű, fehér LED mutatja, akit ez zavar, annak segítségére lesz a mellékelt, kissé Apple hangulatú infravörös távvezérlő.

Klipsch The Three multiroom hangrendszer

Minden egyéb esetben pedig a Klipsch Stream applikációt használhatjuk. Fontos, hogy beüzemelésnél kicsit tovább (a második sípszóig) kell nyomni a vezeték nélküli párosításhoz szolgáló hátsó gombot, különben mobileszközünk nem fogja megtalálni a hangrendszert. Egyébiránt infravörös távvezérlő is része a tartozékoknak, illetve fentebb nem említettük, de beépített, aptX Bluetooth vevő is található a The Three bemenet listáján.

Klipsch The Three App

Hangminőség

Nem voltak nagy elvárásaink, ugyanakkor a régies külsőtől elvarázsolva, először nem bajlódtunk semmit az elhelyezéssel és a hálózati konfigurálással sem. Kíváncsiságunk miatt még a szokásos, specifikáció előzetes elolvasása is elmaradt. Egyszerűen csak kicsomagoltuk a hangrendszert és letettük szerkesztőségünkben egy íróasztal tetejére. Rákötöttük telefonunkat, és elindítottuk a 2016-os Deadmau5 albumot. Az eredmény enyhén szólva meghökkentő volt. A levegő vibrálni kezdett, testünkön is éreztük a basszusokat, pillanatok alatt mosolyt csalt arcunkra a The Three. Méretéhez képest elképesztő erő lakozik benne, hangnyomásszintben utoléri a nála 30-40 %-kal nagyobb dobozokat is. Meg mertünk volna esküdni rá, hogy valamelyik oldalon basszreflex nyílás tátong, de sehol sem találtunk lyukat.

Klipsch The Three multiroom hangrendszer

A The Three hangja olyan, amit a beavatatlan fül néhány másodperc után azonnal kerek egészként képes elkönyvelni. Az egyszerűbb, ugyanakkor élénk hifi rendszerekre jellemző "mosolygörbét" produkálta, bőkezűen adagolva a basszusokat és a magas frekvenciákat is. Kiélezett, markáns és úgymond dögös karaktert nyújtott, olyan dinamikával, hogy azt hittük, menten leugrik az asztalról. Valójában persze mozdulatlan maradt, mintha nem is ő lenne felelős a körülötte kialakult hangrobbanásért. Az előlapi rács elé téve kezünket, intenzív légmozgást éreztünk. Ekkor már nem hagyott nyugodni minket a fekete szövet mögötti technika és megkerestük a technikai dokumentációt. Utóbbit olvasva derült ki, hogy a The Three kétutas, zárt rendszer. Bármennyire meglepő, markáns magas frekvenciáit nem parányi dómsugárzók, hanem 57 mm-es, szélessávú membránok keltették. Az alsó frekvenciákat egy 133 mm átmérőjű hangszóró szólaltatta meg, két egymással ellentétesen álló, azonos méretű passzív radiátor társaságában. Utóbbiaknak köszönhettük, hogy nem produkált hörgő, pöfékelő mellékzajokat tesztalanyunk, ugyanakkor a nála testesebb állványos hangfalak karakterét tudta biztosítani.

Klipsch The Three multiroom hangrendszer

Végszó

Megjelenése és a hozzá társított modern funkciók által önmagában nyerőkártya a Klipsch The Three. Kb. 150 000 forintos ára szerintünk reális, mi több, agresszív támadásnak tűnik más, neves multiroom specialista gyártók drágább, máskülönben feleennyire funkcionális eszközeivel szemben. Aki elfogadja az ehhez társuló, agilis Klipsch hangot, az egy garantáltan mosolygenerátor hangrendszer tulajdonosává válhat.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.