Klipsch RW-1 vezeték nélküli hangrendszer teszt

Egy kis térhódítás

2017. április 4., kedd, 07:45

Klipsch audio hifi hangfal hangszóró hangrendszer multiroom Klipsch hangfal Klipsch multiroom multiroom rendszer multiroom hangrendszer hangfal teszt hangrendszer teszt Klipsch teszt multiroom teszt Klipsch hangfal teszt

Néhány éve még fizikai képtelenségnek gondoltuk, hogy olyan módon hallgassunk otthon zenét, mint ahogyan az RW-1 segítségével összehozható. Mára mint tudjuk, nagyon is létezik és jó lehetőségeket rejt magában a multiroom, ezért nem csoda, hogy a Klipsch kapott az alkalmon.

Nyilvánvalóan minden cég igyekszik saját motívumait és technológiáit előnyössé és versenyképessé tenni ebben a szoros küzdelemben. Sokszor szóba kerül a Sonos, melynél hangminőségben lehet, hogy ma már léteznek még inkább kifinomult, vagy több extrát nyújtó rendszerek, ettől függetlenül egy tekintetben (és ez nem más, mint a termékek fizikai kialakítása) biztosan ők a referencia. Utóbbi alatt főleg a termékek ergonómiájára, méretére és árazására célzunk. Ezért a Klipsch sem akart gyökeresen más, forradalmi újításokat hozni e kategóriába. Némileg a saját ízlésüket és karakterüket alkalmazva, de egy már ismert receptet alapul véve hozták létre saját termékkörüket. A Stream családból most az RW-1-et mutatjuk be, melynek multiroom-képes működéséhez semmi másra nincs szükség, csak egy konnektorra. És persze stabil hálózatra. Na jó, és még 1-2 db Klipsch zónajátszóra, ha tényleg "egész otthonos" vezérlési élmény a célunk.

Klipsch RW-1 multiroom hangrendszerKlipsch RW-1 multiroom hangrendszerKlipsch RW-1 multiroom hangrendszerKlipsch RW-1 multiroom hangrendszer hátlapKlipsch RW-1 multiroom hangrendszer hátlapKlipsch RW-1 multiroom hangrendszer hátlapKlipsch RW-1 multiroom hangrendszerKlipsch RW-1 multiroom hangrendszerKlipsch RW-1 multiroom hangrendszerKlipsch RW-1 multiroom hangrendszerKlipsch RW-1 multiroom hangrendszerKlipsch RW-1 multiroom hangrendszerKlipsch RW-1 és PowerGate multiroom rendszerKlipsch RW-1 multiroom hangrendszerKlipsch RW-1 multiroom hangrendszerKlipsch RW-1 multiroom hangrendszerKlipsch RW-1 multiroom hangrendszerKlipsch RW-1 multiroom hangrendszerKlipsch RW-1 multiroom hangrendszerKlipsch PowerGate és RW-1 multiroom rendszerKlipsch RSB-14 soundbar és RW-1 háttérsugárzóKlipsch Stream AppKlipsch Stream AppKlipsch Stream PC

Klipsch RW-1

A legkelendőbb többszobás hangrendszer építésre alkalmas komponensek azok, amelyekkel értelemszerűen a lehető legkevesebbet kell bajlódni, ugyanakkor bárhol elhelyezhetők. Csak be kell dugni őket a konnektorba, és máris mehet a parti. A Klipsch RW-1 éppen ilyen eszköz. Vetélytársaihoz hasonlóan ő is álló kialakítású, hogy minél kevesebb területet foglaljon. Futurisztikus, keskenyedő oldalú testében kétutas hangszórókészlet található, emellett WiFi vagy kábel alapon képes helyi hálózatunkra csatlakozni. Mindazonáltal a Klipsch sem akarta nélkülözni azt, amit más gyártók, gondolunk itt a sztereó (két RW-1 összehangolásával), vagy házimozi háttérsugárzó üzemmód lehetőségére. Utóbbihoz szükség lesz a Stream-képes RSB-8 vagy RSB-14 soundbar rendszerek valamelyikére.

Klipsch RSB-14 soundbar és RW-1 háttérsugárzó

Viszonylag kompakt kialakításához mérten pozitív érzetet kelt, egész masszív, 1,77 kilós tömege. Alján a gyártótól ismert, jellegzetes vörösréz hatású csík látható, kissé csillogó, de nem túl hangsúlyos emblémával. A tetőlemezen négy gomb segíti a közvetlen, mobileszköz nyomkodás nélküli kezelést (jelszint vezérlés, ki-bekapcsolás, némítás).

Klipsch RW-1 multiroom hangrendszer

Hátul szabványos konzolmenet található, amennyiben falra akarjuk rögzíteni. Lejjebb vezeték nélküli párosító gomb és Ethernet port, valamint 3,5 mm-es AUX csatlakozó töri meg a hátlap síkját. A tápcsatlakozónak szépen kidolgozott mélyedést vájtak, hogy minél kevésbé törje meg a látványt.

Klipsch RW-1 multiroom hangrendszer hátlap

A talpat csúszásgátló gumilemezzel vonták be, mely meglepően hatékonyra sikerült. A teljes egészében műanyag, de gagyiság érzetet nem keltő készülékház 30 W folyamatos teljesítményre képes erősítőnek ad otthont, egy 19 mm-es magassugárzó és egy 89 mm-es kerámia-fém keverék mélyközép membrán társaságában. Mindez 80 000 forint körül vásárolható meg, így egyértelműen igazodik a konkurenciához. Kicsit sajnáltuk, hogy fehér színben nem készül.

Klipsch RW-1 multiroom hangrendszer

Hangminőség

Ismerve a Klipsch kompakt hangrendszereit, csodálkoztunk volna, ha várakozáson alul teljesít az RW-1. Természetesen nem történt ilyesmi, sőt, kijelenthetjük, hogy az RW-1 az élbolyba tört. Hallottunk már nem egy hozzá hasonlóan árazott és méretezett vezeték nélküli hangrendszert. Legtöbbször a DSP túlzott beavatkozása és a tömörítésből fakadó mellékzörejek jelentettek gondot, a szintén 80 000 forint körüli dobozok esetében. A Klipsch teltségre és tisztaságra törekedett, ugyanakkor a digitális hidegségre utaló jeleket ügyesen mellőzte.

Klipsch RW-1 multiroom hangrendszer

Kis mérete ellenére képes volt azonnal betölteni kb. 20 négyzetméteres irodahelyiségünket testes, jóleső basszusokkal. Szórástartománya nagyon jóra sikerült, igaz, egyetlen házba épített hangrendszer lévén sztereó hatásra önmagában nem volt képes (ahhoz egy második RW-1 beszerzése szükséges). A basszusok lendülettel és melegséggel egészítettek ki minden egyes felvételt, a középső frekvenciák könnyedséggel szólaltak meg, a magassugárzó pedig enyhe fényességgel, artikuláltan egészítette ki mindezt. Az összkép olyan karakter lett, ami háttérzenei célra kifogástalan, és kicsit magasabb terhelés esetén is élvezhető marad. Nem érdemes alábecsülni az RW-1 dinamikai képességeit, a méretét meghazudtoló erőkifejtésre képes.

Klipsch RW-1 és PowerGate multiroom rendszer

Végszó

A Klipsch RW-1 szimpatikus jellemzői közé tartozik, hogy hallgatása közben magára a zenére is összpontosíthatunk, annak ellenére, hogy nem többszázezres sztereó rendszerről beszélünk. Természetesen nem stúdiókba szánják, ezért nem képes felfedni minden hangyányi részletet, viszont más, hasonlóan árazott, általunk már tesztelt multiroom dobozokhoz viszonyítva tisztább, teltebb hangra képes.

Klipsch Stream App

Ahhoz, hogy leendő tulajdonosa elkötelezze magát a Stream mellett, értelemszerűen meg kell ismerkedni a Play-Fi szoftverrel is, tehát a jó hang meglétén kívül a személyes preferenciák lesznek mérvadóak. Összességében az RW-1 erős szereplője a mai kínálatnak, kipróbálását javasoljuk azoknak, akik könnyen telepíthető, kellemes zenei aláfestést keresnek a szokásos szürke készülékek, távvezérlők, kábelek és össze-vissza heverő lemezek látványa nélkül.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.