KáCsa FlexPower tápkábelek tesztje

2017. április 10., hétfő, 17:45

KáCsa audio hifi kábel tápkábel hifi kábel audio kábel kábel teszt tápkábel teszt KáCsa kábel KáCsa FlexPower KáCsa Audió

Még a tavalyi év végén értesültünk az új KáCsa FlexPower kábelek érkezéséről és az újévben kaptunk is belőlük hármat, hogy kipróbálhassuk, milyen hatásuk van a hangzásra.

KáCsa FlexPower KC-FP25 tápkábelKáCsa FlexPower KC-FP25 tápkábelKáCsa FlexPower KC-FP40 tápkábelKáCsa FlexPower KC-FP52 tápkábelKáCsa FlexPower KC-FP52 tápkábelKáCsa FlexPower KC-FP52 tápkábel

Mindhárom új modell azonos felépítéssel rendelkezik, csak a vezetőszálak összesített keresztmetszetében van különbség. A kábelek lelkét többszörösen sodrott UPOFC (Ultra Pure Oxigen Free Copper) nagy tisztaságú, oxigén-mentes réz erek adják, melyet CL3 PVC köpeny borít. A kábelek közötti teret vastag gyapotszálak töltik ki melyek a flexibilitás mellett rezgéscsillapító tulajdonságot is kölcsönöznek a FlexPower tápkábeleknek. Ezután Al-Mylar fóliaárnyékolás következik, melyet beborítottak még egy réteg sűrűn szőtt árnyékoló harisnyával és az egész szerkezet kapott még egy külső PVC köpenyt, mely a szürke egyre sötétedő árnyalataival jelzi az egyre nagyobb keresztmetszetet. A trió legkisebb kábele 3 x 2,5 mm2 (KC-FP25) vastag, a középső versenyző 3 x 4,0 mm2 (KC-FP40), míg a legnagyobb 3 x 5,2 mm2-es (KC-FP52) melyre már tényleg illik a "félcolos locsolótömlő" jelző. A méterre kapható kábeleket 1,5 méteres, Neotech OFC réz csatlakozókkal szerelt kivitelben kínálja a KáCsa Audió 42-46 ezer forintos áron.

KáCsa FlexPower KC-FP52 tápkábel

A kábeleket több hétig használtuk a tesztjeink során, hogy megfelelően bejáródjanak a végső meghallgatás előtt. Az egymás utáni meghallgatást referencia erősítőnkkel (Norma Revo IPA-140) és a korábban már tesztelt TEAC UD-503 DAC-kal végeztük. A hangot egy pár Focal Electra hangfal szolgáltatta Nordost Heimdall 2 és QED Reference XT40 hangfalkábelekkel. Az aktív komponensek összekötéséhez Nordost Heimdall 2, QED Reference RCA és XLR kábeleket használtunk. A megmérettetés előtt leellenőriztük, hogy a tápkábelek csatlakozói fázishelyesen legyenek bedugva az elosztónkba és kiválasztottunk egy számot tesztzenéink közül (Brian Bromberg - Elephants On Ice Skates), melyről úgy gondoltuk, hogy van olyan jó minőségű és összetett, hogy meg tudja majd mutatni a különbségeket. A következő, meghallgatáson alapuló különbségek nem óriásiak, vagy kategóriányiak, hanem csak karakterbéli, kismértékű arányváltozások melyek teljes mértékben a mi szubjektív megítélésünk alapján bukkantak elő.

KáCsa FlexPower KC-FP40 tápkábel

A megfelelő dugó-állás megtalálása után végigpróbáltuk az összes tápkábelt a Normában is és az UD-503-ban is. A Normában a legnagyobb keresztmetszetű kábel kicsit soknak bizonyult, a mélytöbblet picit a pontosság rovására ment, a többihez képest. A közepesen vastag versenyző nyerte el legjobban a tetszésünket, a gyorsaság és megfogottság mellett kiegyensúlyozott volt minden tartományban és ezt hallottuk a legzeneibbnek. A legvékonyabb viszont a fürgeségével tűnt ki a mezőnyből, viszont a kisebb keresztmetszet miatt már nem volt olyan energikus, mint a két bátyja. A sorrend változott, ahogy a TEAC UD-503-ba kezdtük el sorba bekötni a FlexPower kábeleket. A legkisebb kábel a többihez képest visszafogott tágasságú térrel és dinamikával szólalt meg, bár ez relatív, hiszen még ezzel is kellemes mélységű volt a színpad és minden hangszer a helyén volt. A közepes kábel ismét remekelt a kiegyensúlyozottságával, a részletek, a zeneiség és a dinamika hármasával. A legvastagabb viszont meglepetésre itt nagyobbat villantott, megmaradt a közepesre jellemző zeneiség, ami most igazán dögös, húsos mélyekkel párosult. Ez persze megint ízlés kérdése, van, akinek ez már sok lenne, másoknak pedig pont az ilyen izgalmas, figyelemfenntartó hang az ideális.

A hallottak alapján mi a közepes tápkábelt találtuk a legsokoldalúbb versenyzőnek, hiszen mind erősítőben, mind a DAC-ban kiegyensúlyozott volt. A legkisebb kábelt kis teljesítményfelvételű eszközökhöz ajánlanánk, ahol gyorsasága jól jöhet. A nehézsúlyú izomkolosszus pedig azoknak lesz ideális választás, akiknek nyers erőre van szükségük. A FlexPower tápkábelekkel eltöltött hetek alatt nyilvánvalóvá vált számunkra, hogy ezek a kábelek magabiztosan megállják a helyüket szinte bármilyen rendszerben és hangban sem lesz szűk keresztmetszet egyik sem.

KáCsa FlexPower KC-FP52 tápkábel

Iránytű

Ár (a cikk megjelenésekor):

KC-FP25-1,5: 42 040 Ft

KC-FP40-1,5: 43 740 Ft

KC-FP52-1,5: 45 780 Ft

Forgalmazó:

KáCsa Audió Kft.

+36-1-2209100

1149 Budapest, Fogarasi út 19/E.

www.kacsa-audio.hu

Mérleg

Kiegyensúlyozott, jó hangú tápkábelek

A keresztmetszet alapján hangolhatjuk velük a rendszerünket

Egy kígyóbőrt azért még kaphattak volna külső borításnak

Szubjektív vélemény

Hangminőség:  
Kivitel:  
Kezelhetőség:  
Ár/érték arány:  

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.