IsoTek EVO3 Elite és Optimum tápkábel teszt

2016. február 4., csütörtök, 21:30

IsoTek audio hifi kábel tápkábel audio kábel IsuTek kábel IsoTek tápkábel kábel teszt tápkábel teszt IsoTek teszt IsoTek kábel teszt IsoTek tápkábel teszt

Az IsoTek termékek széles körben ismertek és elismertek azon zene- és filmszerető emberek körében, akik már eljutottak arra a szintre, hogy megérje költeni az eszközeik jobb tápellátására. Kábel termékskálájuk igen széles, a belépőtől egészen felső-középkategóriáig terjed, amivel a vásárlóréteg túlnyomó hányadát elérik. A mostani tesztünkben ezekből kettőt mutatunk be az olvasóinknak, az egyik az EVO3 Elite, a másik pedig az EVO3 Optimum. Nem kispályások, az egyszer biztos...

IsoTek EVO3 Elite és Optimum tápkábelekIsoTek EVO3 Elite és Optimum tápkábelekIsoTek EVO3 Elite tápkábelIsoTek EVO3 Elite tápkábelIsoTek EVO3 Elite tápkábel C7, C15 és C19 csatlakozóvalIsoTek EVO3 Elite tápkábelIsoTek EVO3 Elite tápkábelIsoTek EVO3 Elite tápkábelIsoTek EVO3 Optimum tápkábelIsoTek EVO3 Optimum tápkábelIsoTek EVO3 Optimum tápkábelIsoTek EVO3 Optimum tápkábel

Az IsoTek cégről már több ízben írtunk. Teszteltük már az EVO3 Solus hálózati elosztót, az EVO3 Mini Mira zavarszűrőt és az EVO3 széria belépő tápkábelét, a Premier-t. Az olcsóbbik, Elite szériát 150 000 Ft környékén vihetjük haza, melyért 2 méter, 99,9999 % tisztaságú OFC kábelt kapunk PVC köpennyel és IEC C7; C15 vagy C19-es csatlakozóval.

IsoTek EVO3 Elite tápkábel C7, C15 és C19 csatlakozóval

A gyártó kisfogyasztású eszközökhöz ajánlja, tehát futóműhöz, előfokhoz, DAC-hoz, vagy kis áramfelvételű erősítőhöz (a felsorolás nem teljes), bár ez esetben nem értjük a 20 A-es IEC-t. Az EVO széria második legnagyobb tagját, az Optimum-ot 250 000 Ft körüli összegért tudhatjuk a magunkénak. Az anyagtisztaságot nem tüntette fel a hivatalos honlap, de amit tudunk erről a kábelről, azt egy korábbi hírünkben megtalálhatják. A gyártó ugyanazokat a készülékeket tünteti fel a leírásban, mint a kisebb modell esetén, bár szerintünk ezt már bátran lehet nagyfogyasztókba is dugni.

IsoTek EVO3 Optimum tápkábel

Optimum: az erősítőben találtunk neki megfelelő helyet, úgy éreztük, hogy ott egészítik ki egymást az EVO-val, ami a Pro-Ject PowerBox Uni1-ben pihent. Supra tápkábel helyett kötöttük be a BC Acoustique EX-322D-be, tehát nem a gyári madzag ellen kellett bizonyítani. Kezdésnek a nagy kedvencünkkel kezdtünk: Musica Nuda - I will survive: már az első másodpercekben szembetűnt a színpad mélységének nagymértékű növekedése, pontosabban a méretének normalizálódása. A bőgő karakteres, a térben méreteinek megfelelően rajzolódott ki, a lecsengések hosszabban tartottak, érződött minden pillanatban, hogy kinyílt még ez az "olcsó" erősítő is, aminek valószínűleg nem a tápkábel volt a leggyengébb pontja. Magasabb kategóriás vas még többet profitálhatott volna a kábel jótékony hatásaiból.

IsoTek EVO3 Optimum tápkábel

Merev, de könnyen kezelhető, viszont kellett neki néhány óra a hajtogatás után, hogy megnyugodjon. Valószínűleg az OCC eljárás sajátosságaiból és a vezetők keresztmetszetéből is adódik ez a kis kellemetlenség. Miután megnyugodott a kábel, mi is többet mosolyogtunk, előtte még háttérzenénél is szúrta a fülünket. Minden elfogultság nélkül mondhatjuk, hogy jó néhány réteg folpackot húzott le az előadásmódról. Soaud Massi - Raoui: a másik mű, amit nagyon sokszor veszünk elő (sok mással egyetemben). Itt is a harmonikus, de mégis felszabadult, kendőzetlen gyönyört hallottuk, ami oly sokszor megnyugtatott már minket, de egy jó kábellel mindig öröm újra meghallgatni a rongyosra nyúzott klasszikusokat. Emir Kusturica - Perhan Sovel: csilingelő magasak, sehol nem éreztük, hogy korlátolt lenne a sávszélesség. Amit ez az erősítő tud, azt maradéktalanul kiaknáztuk ezzel a kábellel a rendszer többi elemével. Depeche Mode - Angel: itt megmutathatta, amit zúzásból tanult a családi fészekben a kábel. Ugyan mióta nem álló dobozok a teszthangfalaink, hanem szerényebb méretekkel rendelkező állványos hangsugárzók, már nem masszírozzák annyit a fenekünket a komponensek, de azért most előkerültek a "tomporális" örömök. Szépen bezenélte a teret, bántó katyvasz nélkül. Az első 15 másodpercet azoknak is ajánljuk, akiktől távol áll ez a stílus.

Ezt a tápkábelt mi inkább erősítőkbe ajánlanánk, ezt a méretei is egyértelműen alátámasztják. Viszont ne feledkezzünk meg a rendszer elejéről sem, nézzük a kisebbik EVO3-at!

IsoTek EVO3 Elite tápkábel

Az EVO3 Elite-et a DAC-unk tápjában hagytuk megpihenni, szerintünk itt érezte a legjobban magát. Próbálkoztunk mindenféle felállással, de ez győzött meg minket, pontosabban ez igazolta a vételár és a kapott hang értékének a hasonlóságát. Ugyan a komplett rendszer kábelezésének összértéke nem sokban maradt el a komponensek értékétől, de úgy gondoljuk, azt a véleményt osztjuk, miszerint erre szükség van ahhoz, hogy kiaknázzunk a rendszerünkben rejlő tartalékokat. Az EVO3 Elite-et is inkább az Optimum mellett próbálgattuk és nem helyette. Magasfokú szinergiát mutattak ketten együtt, nem volt érdemes megbontani őket, hiszen akkor nagyjából ugyanazt írhattuk volna ide is, amit a nagyobbik modell önálló produkciója alá. A tápellátás magasabb szintre emelésével viszont a fent leírt pozitív hatások mellé még egy duplás szorzót nyugodtan szúrjanak oda Kedves Olvasóink és fűszerezzék meg egy adag nyugodtsággal, ami még inkább hangsúlyos lett a második IsoTek bekötése után. Itt még nehezebb dolgunk akadt, nem igazán találtunk fogást a hallott produktumban. Egyszerűen jó volt, békés, meghitt és nem utolsósorban információkban gazdag.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.