House of Marley No Bounds EM-JA015 Bluetooth hangszóró teszt

Környezet-barát

2018. június 2., szombat, 07:45

Marley audio hifi hangfal hangszóró hangrendszer Marley hangfal Marley hangrendszer Marley hangszóró Bluetooth hangfal Bluetooth hangrendszer Bluetooth hangszóró hangfal teszt hangrendszer teszt hangszóró teszt Bluetooth hangszóró teszt

Most már hivatalosan is jó idő van, úgyhogy mindenki szívesen megy ki a szabadba feltöltődni, és így egyre nagyobb szükségünk lehet a hordozható hangrendszerekre, hogy kedvenc zenéinket odakint se kelljen nélkülöznünk. Mindezt pontosan tudva, a gyártók is szorgalmasan dobják piacra újabbnál-újabb Bluetooth hangszóróikat, és ez alól természetesen a House of Marley sem kivétel. Ezúttal a No Bounds-ot teszteltük.

Küllem

A No Bounds egy kerek/lapos hangszóró, amelyről első látásra is könnyen meg lehet mondani, hogy egy House of Marley eszköz, és nemcsak az embléma miatt, (ami mind a két oldalon megtalálható), sokkal inkább azért, mert ahogy azt megszokhattuk, környezetbarát anyagokat használ. Ezért a hangszóró hátoldala újrahasznosított parafából készült, míg az oldalán és a hátulján található szilikon is újrahasznosított, amely éppen ezért nem homogén fekete színű, hanem aprócska fehér és szürke pöttyök lelhetők fel rajta, amelyet emiatt egyikünk kődizájnnak nevezett. Négyféle színben kapható, bordóban, kékben, szürkében és feketében. Nálunk utóbbi járt.

House of Marley No Bounds Bluetooth hangszóró

A No Bounds nagyon jól hordozható már csak súlyából adódóan is - meglehetősen könnyű, mindössze 280 gramm. A tetején zsinórból kialakított akasztó található, amelybe két ujjunkat is kényelmesen beledughatjuk, ha így támadna kedvünk azt hurcolászni, de legkevésbé ezt a célt szolgálja. Ugyanis a dobozban egy karabinert mellékeltek a hangszóróhoz, hogy segítségével kényelmesen felcsatolhassuk például a táskánkra, így kirándulás közben is jó szolgálatot tehet. Ahogy tett is, hiszen egy szlovéniai túránk alkalmával elvittük magunkkal a hófödte hegycsúcsokra, ahol a nagy csendet némi kellemes zongora szólamokkal szerettük volna megtörni, pontosabban kiegészíteni.

House of Marley No Bounds Bluetooth hangszóró

A Marley No Bounds másik előnye a strapabírósága, amely tulajdonság egyrészt az anyaghasználatnak tudható be, másrészt IP67-es tanúsítványnak. Ennek köszönhetően még inkább mondhatjuk mobilnak, hiszen nyugodtan velünk lehet egy fürdőzős házibuliban (ahol a véletlenül kiborított poharak tartalmától, vagy a medencébe való eséstől sem kell féltenünk), és egy biciklitúrán is hallgathatunk zenét, mivel víz- porálló is.

House of Marley No Bounds Bluetooth hangszóró

Használat közben

A No Bounds-on nagyon ügyesen lettek elrejtve a kezelőszervek, hiszen a jobb oldalon lévő hangerő szabályozó, és zene elindító/megállító gombot alig lehet észrevenni. A baloldalon lévő bekapcsoló- és Bluetooth gombot csak azért könnyebb felfedezni, mert közöttük Marley felirattal egy kis fülecske látható, ami alatt felhajtva a micro USB csatlakozó, és egy AUX bemenet lapul. A micro USB csatlakozó természetesen az eszköz töltéséhez szolgál. Az akkumulátor körülbelül 10 órányi zene lejátszást tesz számunkra lehetővé (az eszköz merülését pityegő hang jelzi, és az, hogy az addig kéken világító állapotjelző pirosra vált). Az AUX bemenet pedig abban az esetben jöhet nagyon jól, ha olyan eszközről szeretnénk kedvenc zeneszámainkat hallgatni, amely a Bluetooth-t nem teszi lehetővé. Másrészt utazás során, amikor más nem áll rendelkezésünkre, akkor még mindig jobb ezzel filmet nézni, mint a laptop beépített hangszórójával.

House of Marley No Bounds Bluetooth hangszóró

A hangszóró használata nagyon egyszerű, Androidos telefonunkkal pillanatok alatt tudtuk párosítani, és a Bluetooth kapcsolatot is megfelelően tartotta. Hatóköre körülbelül 7 méter. Azoknak, akik szeretnének még nagyobb hangerőn zenét hallgatni jó hír lehet, hogy két No Bounds-ot párosíthatnak egymással. Másrészt ellátták egy beépített mikrofonnal, ezzel kihasználhatósága is nagyobb, például konferenciahívásokhoz használhatjuk. A beépített mikrofon megfelelően üzemelt, nem kellett túlságosan kiabálnunk ahhoz, hogy a másik fél halljon minket, és a hang is jónak bizonyult.

House of Marley No Bounds Bluetooth hangszóró

A feledékenyeknek jó hír lehet, hogy ha esetleg használat után megfeledkeznénk kikapcsolni a hangszórót, akkor az körülbelül 5 perc után sajátos hangeffektje kíséretében megteszi azt, így nem fog feleslegesen lemerülni.

Hangminőség

Egy Bluetooth hangszórótól nem várhatunk el stúdióminőségű hangot, már csak méretéből adódóan sem. A No Bounds hangzása összességében kellemes, a The Beatles - Here Comes The Sun című száma például nagyon jól állt neki. A hangszerek szépen szóltak, a dob mélyei, és a basszus elegendő volt, és nem túl hangsúlyos, összességében megfelelően dinamikus hangzást biztosított, és visszafogott, ill. közepes terhelésen még nem ment a magas frekvenciák kárára.

House of Marley No Bounds Bluetooth hangszóró

Az Immigrant Song esetében viszont már úgy éreztük, hogy némi plusz basszust elbírt volna a hang, de a dinamika így is kellően jelen volt. Azt azonban mindenképpen meg kell jegyeznünk, hogy a No Bounds méretbeli behatároltsága magas hangerőn mindenképp elő jön, ugyanis ilyenkor a hangzás túl harsánnyá (nem éppen élvezhetővé) vált. Legszebben a középső frekvenciák szóltak, a basszusgitárt a Simple Man esetében például szépen ábrázolta. A hangszínpad és a szórás természetesen behatárolt, de némi térbeliséget így is érzékeltünk. Két ugyanolyan modell párosításával nyilvánvalóan ez még jobb lehet. Ennek ellenére a rockos és az akusztikus dallamok nagyon jól álltak ennek a kis hangszórónak, és zenei aláfestésként egy kiránduláson vagy baráti összejövetelen mindenképp jó választás lehet.

House of Marley No Bounds Bluetooth hangszóró

Záró gondolatok

A House of Marley a No Bounds személyében egy könnyen szállítható Bluetooth hangszórót szeretett volna készíteni, amely strapabíró, és ebben a tekintetben sikerrel jártak. Csekély tömegének és a karabinernek köszönhetően bárhová magunkkal vihetjük, ezenkívül sokat nyom a latba az IP67 tanúsítvány és a 10 órányi akkumulátor üzemidő. Bár a basszusok lehetnének ütősebbek, és nagy hangerőn már nem olyan élvezhető a hangzása, de ezzel együtt használhatóvá válhat annak, aki nem túl borsos áron keres magának hordozható hangszórót.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.