Hama uRage termékek tesztje

2014. február 14., péntek, 08:25

Hama uRage headset gamer egér gamer billentyűzet gamer headset Hama uRage Hama gamer Hama uRage teszt

A Hama uRage sorozata kifejezetten számítógépes játékosoknak szánt termékeket tartalmaz. Ezúttal nálunk is vendégeskedett néhány ilyen periféria, hogy rövid tesztnek vessük alá őket. Személyes kedvencünk a feltűnési viszketegségben szenvedő, ámde rendkívül precíz egér, és a sci-fi filmeket alázó, szintén világító mikrofonos headset. Róluk, és egyéb érdekességekről is olvashatnak mai cikkünkben.

Agresszív egerek: uRage Reaper 3090 és uRage Illuminated

Volt már rá példa, hogy számítástechnikai ?rágcsálók? vendégeskedtek nálunk, de aligha voltak közöttük ennyire spéci darabok. Vegyük először a Reaper 3090-es típust, melynek fő különlegessége a variálható érzékenységű DPI szenzor (kifejezetten profi játékos egerekben alkalmazott Avago 3090 típusú érzékelő) és az egyéni súlyozhatóság. Első sorban kisebb tenyerű felhasználóknak lehet kényelmes, nagyobb kezűek inkább ujjbeggyel tudnak vele komfortosan kattintani. Külsején leheletvékony gumírozás tapintható, formája szimmetrikus, ezért balkezes játékosok is használhatják, kivéve a jobboldalra eső, két extra gombot. A hüvelykujjra eső hajlat bordázott kialakítású, amit eleinte szokni kell, de egész jó fogást biztosít.

Hama uRage Reaper gamer egér

Az egérhez feltelepíthetünk egy segédprogramot is, amelyen belül különféle apróságokat, többek közt makrózást és az érzékenységet állíthatjuk be. Tetszett, hogy az egér kábelét nem sima műanyag, hanem műszálas textil borítja, ez a kis figyelmesség is érezhetően hozzátesz a minőségérzethez. Kevésbé tetszett, hogy a két legérzékenyebb fokozat még TPS (külső nézetes) játékoknál is használhatatlannak bizonyult. A Reaper 3090 talpán egy kis korong elfordításával hozzáférhetünk a termék ?gyomrához? melyben 9 db 2,5 gramm tömegű súlyocska található. Az egyéni tömegvariálhatóság bizonyára előnyös egy profi játékos számára, de a mi gyilkolásban kevésbé jártas tenyerünknek a ?minden súly a fedélzeten? állapoton kívül egyik beállítás se volt hasznosabb. A termék bizonyos részein kellemes kék fényben világít, a középen lévő sávocska pedig minden DPI fokozat esetén más színnel ad tájékoztatást.

Hama uRage Reaper gamer egér

Most pedig térjünk át a másik egérre! A uRage Illuminated funkcióját neve alapján azonnal kideríthetjük, fő extrája, hogy világít. Nem is akárhogy: magunk választhatjuk ki, hogy az egér frappánsan kidolgozott, repedezett mintája mögül kikúszó fény magenta, zöld, vörös vagy kék színben pompázzon. És ha ez még nem elég, a kiválasztott szín még pulzál is, és a (szintén alaptartozék) segédalkalmazáson belül még többek közt azt is beállíthatjuk, milyen mértékű legyen a villódzás. A (viccen kívül) szemgyönyörködtető fényáradat mellett egyébként technikailag is abszolút jó egér a uRage Illuminated, ráadásul az árcímkéje is vonzó.

Hama uRage Illuminated gamer egér

Szubjektív megítélésünk alapján ezt a modellt jóval kényelmesebbnek találtuk, mint a 3090-est, ezért ha az interaktív DPI kapcsolás és a súlyozhatóság nem kulcsfontosságú, mi inkább erre a típusra szavazunk. Egyébiránt a uRage Illuminated nem csak játékok során tűnt kényelmesnek és kellően pontosnak, hanem általános felhasználás közben is.

Hama uRage High Sense gamer egérpad

Tipp: fontos megemlíteni, hogy a Hama küldött egy egérpadot is (uRage High Sense), aminek köszönhetően az egerek a natúr asztallapon csúsztatáshoz képest légiesebben, lazábban mozogtak. A uRage Reaper néha már léghoki könnyedséggel suhant egyik oldalról a másikra, ráadásul az egérpad rücskös felülete tényleg precízebb mozgást eredményezett. Ami azt illeti, az egérpad már önmagában is megdobja a célzó képességünket, még akkor is, ha jól bevált egérrel játszunk.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.