Bose SoundLink Micro Bluetooth hangszóró teszt

Mikro méret, makro hang

2018. július 9., hétfő, 13:15

Bose audio hangfal hangszóró hangrendszer Bluetooth Bluetooth hangszóró Bluetooth hangrendszer Bose hangfal Bose hangszóró hangfal teszt hangrendszer teszt Bose teszt Bose hangfal teszt Bluetooth hangszóró teszt

Hordozható Bluetooth hangszóróból jó pár jelen van már a piacon, de ez nem akadályozza meg a gyártókat abban, hogy még több újdonsággal rukkoljanak elő ebben a kategóriában. De ez nem baj, hiszen folyamatosan igyekeznek igényeinket kielégíteni, és minél nagyobb a választék, annál nagyobb eséllyel találhatjuk meg mi is a számunkra megfelelőt. Most a Bose újdonságát a SoundLink Micro-t mutatjuk be, amely már az első kézbevételkor ígéretesnek tűnt.

Küllem

A Bose SoundLink Micro (39 900 Ft) háromféle színben vásárolható meg, kékben, narancssárgában és feketében (mi az utóbbit kaptuk meg). A feketeség egyébként nagyon jól áll ennek a terméknek, ugyanis a dizájn meglehetősen minimalista, egyáltalán nem hivalkodó, és közben mégsem nyújt olcsó hatást. A kialakítása ergonomikus, és szuper részletekkel látták el. Példának okáért szilikonnal borították az egészet, amely egyrészt azért jó, mert ezáltal strapabíróbb, és nem kell attól tartanunk, hogy könnyen megsérül, vagy más modellekhez hasonlóan lepattanna róla a festés. A szilikonborításnak ezen kívül más funkciója is van, ugyanis a hangszóró IPX7-es tanúsítvánnyal rendelkezik, tehát 1 méteres vízmélységben akár 30 percig is kibírja.

Bose SoundLink Micro vízálló Bluetooth hangszóróBose SoundLink Micro Bluetooth hangszóróBose SoundLink Micro Bluetooth hangszóróBose SoundLink Micro Bluetooth hangszóróBose SoundLink Micro Bluetooth hangszóróBose SoundLink Micro Bluetooth hangszóróBose SoundLink Micro Bluetooth hangszóróBose SoundLink Micro Bluetooth hangszóróBose SoundLink Micro Bluetooth hangszóróBose SoundLink Micro Bluetooth hangszóróBose SoundLink Micro hangszóróBose SoundLink Micro Bluetooth hangszóróBose SoundLink Micro vízálló Bluetooth hangszóróBose SoundLink Micro vízálló Bluetooth hangszóróBose SoundLink Micro Bluetooth hangszóróBose SoundLink Micro Bluetooth hangszóróBose SoundLink Micro Bluetooth hangszóróBose SoundLink Micro Bluetooth hangszóróBose SoundLink Micro Bluetooth hangszóróBose SoundLink Micro Bluetooth hangszóróBose SoundLink Micro Bluetooth hangszóróBose SoundLink Micro vízálló Bluetooth hangszóróBose SoundLink Micro Bluetooth hangszóró App

A hangsugárzó mérete nagyon kicsi, a tenyerünkön is kényelmesen elfér, és viszonylag könnyű. Már csak emiatt is bátran mondhatjuk rá, hogy mobilis, könnyen hordozhatósága pedig még egy elemmel kiegészül: a hátulján ugyanis egy csatolható pánt található, aminek segítségével a SoundLink Micro-t rengeteg helyre rögzíthetjük.

Bose SoundLink Micro Bluetooth hangszóró

Például biciklizés közben a kormányra, a hátizsákunkra, vagy egy csőre, állványra. Szóval bármilyen élethelyzetben bátran használhatjuk, amikor csak kedvünk támad zenét hallgatni. Mi például a vasárnapi ebédünk készítése közben hallgattunk zenét vele, és a fal mellett kúszó rézcsőre fogattuk rá a pánt segítségével.

Bose SoundLink Micro vízálló Bluetooth hangszóró

Használat közben

A hangszóró előlapján helyezkedik el a két hangerőszabályozó gomb, és a többfunkciós gomb, amely a zene megállításáért/elindításáért, és a bejövő hívás fogadásáért felelős. A bekapcsoló- és a Bluetooth gombok a tetején találhatók.

Bose SoundLink Micro Bluetooth hangszóró

Ezenkívül ugyanitt helyezkedik el a micro USB csatlakozó, amely töltésre szolgál. Itt említjük meg, hogy akkumulátora körülbelül hatórányi zenehallgatást tesz lehetővé, amely természetesen attól is függ, hogy milyen hangerőn használjuk. Közvetlenül a micro USB töltő alatt van még a bekapcsolást, és az akkumulátor állapotát jelző LED, hogy mindig tudjuk, mikor kell töltőre helyeznünk. De ha ez nem lenne elég, akkor a már más Bose termékeknél megszokott gépi női hang bekapcsoláskor is elmondja nekünk, hogy a töltöttségi állapot jelenleg hány százalékon van

Bose SoundLink Micro Bluetooth hangszóró

Az eszközről (mivel a gyártó általában nem köti az érdeklődők orrára a részletes specifikációt) nem tudunk olyan technikai paramétereket közölni, amelyek a frekvencia-tartományra, erősítő teljesítményre vagy hangnyomásszintre vonatkoznak. A Bose honlapján, egy animáción látni a dobozban rejtőző, kb. 4 cm átmérőjű hangszórót, amely kiegészül két miniatűr, speciális passzív basszus radiátorral.

Bose SoundLink Micro hangszóró

Bekapcsolásnál elég csak röviden megnyomni a gombot, nem kell hosszasan rajta tartanunk az ujjunkat, mint más eszközöknél. Ezután a már említett női hang tájékoztat minket az akkumulátor állapotáról, és azonnal keresni kezd elérhető Bluetooth eszköz után. Ha már előzőleg kapcsolódtunk hozzá például a telefonunkkal, és ha aktív rajta a Bluetooth, akkor automatikusan csatlakozik rá. A SoundLink Micro ugyanis megjegyzi az utolsó 8 hozzá párosított eszközt, ezenkívül egyszerre akár két eszköz jelét is fogadja (mindig annak a hangját szólaltatja meg, amelyiken előbb lejátszunk valamit). Egyesek számára a beépített női hang akár idegesítő is lehet, hiszen ha nem kapcsolódik rögtön, akkor állhatatosan ismételgeti számunkra igényét. Azoknak, akiket ez esetleg zavarna, rossz hír, hogy a Bose Connect applikáción keresztül (még, de talán egy frissítéssel megoldódik) nem lehet elnémítani. Felmerülhet a kérdés, hogy akkor mi haszna a szoftvernek? Adhatunk például becenevet (!) a kis hangrendszernek, megnézhetjük, hogy eddig hány forráseszközzel volt párosítva, és engedélyezhetjük a sztereó párosítás (két SoundLink Micro vezeték nélkül összekapcsolható) funkciót. Hogy az utolsó tüskét is kihúzzuk - bennünk kissé hiányérzetet váltott ki, hogy kikapcsoláskor semmilyen jelzőhang nincs.

Bose SoundLink Micro Bluetooth hangszóró App

A SoundLink Micro-t természetesen beépített mikrofonnal is ellátták, ezért nemcsak hordozhatósága miatt mondható jól kihasználhatónak, hiszen így konferenciahívásokhoz is kiválóan hasznosítható. 

Bose SoundLink Micro Bluetooth hangszóró

Hangminőség

Az apró hangszórók esetében mindig fontosnak tartjuk elmondani, hogy a kis méret gyakran határokat szab a hangnak, vagy nagy hangerőn hajlamosak harsányan szólni. Ám a SoundLink Micro-n őszintén meglepődtünk (mindannyian), mivel méretéhez képest elég nagyot tud szólni, már-már a fizikával dacolva. És bár csodát ne várjunk tőle, ám éppen a vasárnapi főzőcskézésünk közben elégedetten állapítottuk meg, hogy a teret egész jól képes betölteni, a páraelszívót játszi könnyedséggel maga mögé utasítva. Mai napig nem értjük, hogy hogyan tudott annyira alacsony torzítással szólni, más kérdés, hogy a Bose már régen is ezzel lepte meg a vevőit.

Bose SoundLink Micro vízálló Bluetooth hangszóró

A SoundLink Micro-val először rockosabb zenéket hallgattunk, a műfaj nem áll neki rosszul. A Smells Like Teen Spirit hallgatása közben több mindenre is felfigyeltünk. Egyrészt például arra, hogy a basszusgitár ábrázolása sokkal jobb volt annál, mint amire számítottunk, vagy mint amit más hasonló méretű hangszóróktól megszoktunk. Másrészt a hangszóró húsos basszusokat produkál, néha talán túlságosan is, de még nem zavaró szinten.

A hangzás összeségében meleg, és igyekszik kiegyensúlyozott lenni. Természetesen a SoundLink Micro-nál is jelentkeznek méretéből fakadó korlátai, hiszen például a jazz és klasszikus dalok összetettebb középmagas frekvenciái bár hallhatók, de kevésbé hangsúlyosak, mint a drágább, nagyobb hangszóróknál, és a sztereó tér helyett egyetlen blokkban ábrázolja a zenét. De mint tudjuk, ez minden hasonló méretű eszköznél fennáll. És igen, tudnunk kell kompromisszumot kötni: nagy hangerő vagy részletek, most az előbbit választhatjuk. És ezzel nem is járunk rosszul, hiszen kellemes aláfestő zeneként bármikor könnyedén megállja a helyét és szinte szemtelenül sokáig terhelhető zavaró torzítás nélkül.

Bose SoundLink Micro Bluetooth hangszóró

Záró gondolatok

A Bose SoundLink Micro a maga kategóriájában bármelyik más eszközzel felveszi a versenyt a letisztult formaterv, strapabíró kialakítás és az IPX7 tanúsítvány által. Méretéhez képest erőlködés nélkül tud nagyot szólni, és a legjobban azok fogják szeretni, akik odáig vannak a dinamikus, hangsúlyos basszusért, illetve a legkisebb méretből akarják a legnagyobb hangot kihozni. A hatórás akkumulátor üzemidőt talán kevésnek találhatjuk, és az említett női hang néhány embert zavarni fog, de még így is szomorúan adtuk vissza.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.